- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- iPhone topik
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atlantis
veterán
Akkor nem is kérdés:vegye meg az eredeti kártyát. Igaz, a szoftveres átalakítással gyorsabb kártyát kapna, de: az általad említett kártyák nem minden esetben alakíthatók, de erről a Guru3d fórumán lehet biztosabb infót szerezni. A 980XGL szerintem még versenyképes kártya, ha valaki nem nagyon komoly dolgokat alkot.
-
nemtommi
senior tag
Régóta érdekelt már ez a dolog, de most, hogy egyik barátom, tőlem kért tanácsot, nem tudtam neki választ adni. Az ő problémája konkrétan a következő: Vehet 40k-ért egy Quadro4 980XGL-t 128MB memóriával, vagy kb. ennyiért egy 6600GT-t esetleg egy Radeon X800GT-t. Utóbbiakat viszont nem alakítaná át szoftveresen. Ő kb. 7-ből 6 napot 3dsmax-al és AutoCAD-el dolgozik, a játék teljesen másodlagos számára.
-
Atlantis
veterán
Najó, hagyjuk...nincs igazad, de lehet nekem sincs.
Na, akkor a témához: szerintem a szoftveres megoldások messze nagyobb teljesítményt nyújtanak, mint a régebbi eredeti kártyák. Elég, ha összehasonlítjuk pl.: a szoftveres FireGL X2, X3 eredményeket akár egy eredeti Quadro 4 kártyával. A NV40 magra épülő kártyák pedig szoftveres átalakítás után még ennél is gyorsabbak, majdnem elérik az eredeti jelenlegi csúcskártyák eredményeit. -
nemtommi
senior tag
Látom tele lesz offolva a topic, úgyhogy nyugodtan zárd be!
Nem az aktuális Quadro és FireGL sorozatok érdekelnek, hanem a régebbiek, és az ezekkel egy árban kapható modern, nem prof kártyák, de ezt szerintem érthetően leírtam. A stílusommal szerintem meg nincsen baj, kiváncsi lennék, mit szólnál hozzá, hogy az általad nyitott topicban már az 1.hozzászólás ilyen magasröptű és építő jellegű lenne. Ha a szövegértéssel van a baj, azt meg én nem tudom orvosolni. -
Atlantis
veterán
Nem teljesen értem, mi a kérdés. Az aktuális Quadro és FireGL sorozat Specview-eredményei fent vannak az NVidia és az Ati oldalán is, így a kártyák ''ereje'' ott összemérhető. Ráadásul ott ugyanolyan konfiggal tesztelték őket...(természetesen gyártón belül)
Kicsit vegyél vissza a stílusodból is, nem akart Rover623 semmi rosszat és igaza is van. Egyelőre maradjon a topic, de szerintem is felesleges téma. A Softquadro topicban sok eredmény be van írva, a Guru3D fórumán is találsz eredményeket. Akinek módja van eredeti profi kártyával dolgozni, az meg ritkán fórumozik. Annyira szűk réteg ez, hogy az átlagfelhasználó számára otthon a szoftveres mod kifizetődőbb, munkahelyen meg nem tesztelgetünk. -
-
nemtommi
senior tag
A benchmarkot azok ismerhetik, akik már gondolkoztak professzionális 3D gyosítók (NVIDIA Quadro, ATI FireGL, 3Dlabs Wildcat) vásárlásán.
Azonban ezek ára nem ritkán van 150e Ft fölött, gyakran nincs más megoldás, mint egy 1-2 generációval korábbi kártyát megvenni, ami egy modern, közepes szintű videókártya árában már fellelhető.
A kérdés: mit nyújthatnak professzionális 3D-s alkalmazásokban egymás ellen ezek a kártyák? Egy mai videokártya el tudja-e látni ugyanazon feladatokat?
Kérném az idő/sávszélesség-hiányban nem szenvedő fórumozókat, osszák meg velünk tapasztalataikat!
A benchmark letölthető innen: Bővebben: link
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest