Hirdetés
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Yettel topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Nemzetközi vizekre evezett a Realme GT 7 és GT 7T
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Fotók, videók mobillal
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Atilla001
senior tag
válasz
bobalazs
üzenetére
Igen, lejátszás közben is pattog, de nem ez volt a fő probléma, hanem a gép bekapcsolásakor durran egyet a hangfal mikor USB power-t kap a kártya. Van mikor ezt követően nem ismeri fel a gép a kártyát és van nincs játékot játszik másodpercenként, csak a kihúz visszadug segített (volt hogy azt is többször). 1 évig próbáltam driver és beállítás. Adtam még 1 esélyt egy új rendszeren 12.gen. ugyan olyan szutyok maradt.. csak sajnálom a fiókban, direkt az alaplapi helyett vettem, nem is olcsón..
thx -
-
Atilla001
senior tag
Üdv!
Írtam már itt is többször, hogy van egy USB SB X SB1095 hangkártyám. Régóta a fiókban van mert pattog bekapcsolásko, sokszor beakad a felismerés és ki kell húzgáni. Csak nyűgőm volt vele. Az alaplapit hazsnálom, azzal sosincs gond.
A kérdés, ér valami ez a kártya? Érdemes vele küzdeni, mert jólszól vagy ilyesmi? Vagy rohadhat tovább a fiókban?
Bocs a hülye kérdésekért, thx -
-
dh1
csendes tag
Üdv! Van egy Creative Sound Blaster X-Fi Elite Pro N10255 PCI hangkártyám. Használtan jutottam hozzá. Kipróbálnám
Bár tudom, az ilyen régi hangkártyák támogatása nehézkes. Egy i7-es gépben Win10 alatt hajtanám. A problémám ott kezdődik, hogy a semmilyen drivert nem tudok feltenni, konkrétan azt mondja az installer, hogy nem támogatott eszköz. A Daniel_K' féle driverpackot próbáltam... A kártyához nincs más leszámítva az Y tápkábelt (szépen kékben világít a kártya). Van valakinek ötlete?
Thx előre is! -
Csorbi
addikt
válasz
Energie X
üzenetére
Sajnos nincs. Még a Daniel_K féle driverek sem tartalmazzák (csak X-Fi-t).
Relatíve rövid ideig volt a piacon, a Dell és a Lenovo is építette gépekbe, de náluk is csak ez a 2015-ös verzió van fent mint legutolsó, azóta ez a kártya End of Life státuszban van, nincs rá több support. -
Sziasztok! Nem találtam megfelelőbb topikot, hátha tudtok segíteni. Van egy Recon3D PCI-E kártyám, amihez szeretnék frissebb drivert a legutolsó 2015-ös hivatalosnál. Tudjátok honnan lehetne ilyet letölteni? Azt tudom, hogy a Z szériához jó a Z SE drivere is, de azokat nem engedi feltelepíteni a Reconhoz...
-
Satyricon
addikt
Sztasztok
Szereztem egy passzív Denon polc hangsugárzót, ezt szeretném meghajtani. A gépembe egy Auzen X-Fi Prelude található. Milyen erősítőt vegyek, amivel meg tudom hajtani a 6 Ohm-os hangfalakat? Használtan vennèm az erősítőt, és jelen pillanatban max 20.000 Ft-ot szánnék rá. A cél az, hogy halkan, de gyönyörű hanggal szóljon a hangfalMarketplacen kinéztem egy Kenwood sztereo erősítőt. Mivel márkás, gondolom ez is jó lehet nekem. Vagy mit ajánlotok erre a célra?
Tényleg nem kell a nagy hangerő, garzonba lesz, közel a szomszéd
-
szente
addikt
Sziasztok!
Egy X-Fi HD-t szerintetek össze lehet hozni egy androidos eszközzel USB-n? Analóg jelnek kéne kijönnie.
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Letöröltem, felraktam újra az említett dirvereket, illetve az egyel frissebbet is (pár megás), majd az Eszközkezelőben kiválasztottam a SB által telepítettet és működött.
Egyébként itt írnak róla, hogy HIPS-et kell kiiktatni és települni fog.
Do You want install Creative Audio Device Driver? DISABLE HIPS in ESET before.
-
-
válasz
Csorbi
üzenetére
Már visszaraktam. Egyébként csak szólok, hogy előfizettem rá, 3 évre
Pont emiatt, mert meguntam ,hogy ilyen olyan sz@r kódokkal kellett küszködni. Anyám nyugdíjas igazolványával 50%-ot sikerült lefaragni, így már is megérte az előfizetés nekem + tudom használni több gépen és telefonon is ezt az előfizetést. -
-
-
-
-
-
-Solt-
veterán
-
törölt tag
-
Lord Myn
őstag
válasz
üzenetére
Az a baj, hogy kb. akarmi lehet... Az AE-7 EMI shield-es, elvileg nem kellene, hogy zugjon, plane alacsony hangeron.
En is meghallgatnam masik cuccal, de akar a kabelekre is gyanakodnek (en is Edifier hangszorokat hasznalok Laptop + SoundBlasterX G6-os kulso hangkartyaval es a hangfalhoz adott gyari jack-RCA kabellel, ugy zugott, mint a fene, kicsereltem egy sokkal jobb kabelre most nagy hangeron sincs alapzaj
). -
törölt tag
Sziasztok,
egy barátom hívott nemrég, új gépet rakott össze, és a két x16-os pcie slot ami használatban van (vga + valami) közé rakta az SB AE-7 hangkarit. Ott van pcie x1 slot.
Egy Edifier 5.1 rendszert használ, és 3db jack-jack kábelen megy át az 5.1-es hang. Azt mondja az új géppel már viszonylag alacsony hangerőn zúgó alapzajt lehet hallani a hangszórókból.Ez lehet azért, mert két kártya közé van "szorítva" az AE-7?
köszi
-
Cs7
tag
-
Lord Myn
őstag
Szia!
Utoljára W10 21H2-vel használtam X-Fi Titanium HD-t, amíg megvolt az asztali gépem és minden alkalmazás működött nekem a gyári CD-ről + W10 driver update-tel (egy korábbi hozzászólásomba leírtam, hogy hogy kell telepíteni, hogy a CD-n lévő driver ne kavarjon be).
Mondjuk tény, hogy 99%-ban Audio Creation módban használtam a kártyát, de 1-2 régebbi játék miatt néha ment Gamer módban is. SF MIDI szinti, mód váltások, DSP effektek, Mediasource, stb. minden működött nálam. Sose lesz többé ilyen jó hangkártyám...
(Mivel full dobozos meg is tartom emlékbe). -
Cs7
tag
válasz
Lord Myn
üzenetére
Szia! Én egy sima, X-Fi Titanium-ot használok Win11 alatt és csak a legutolsó 2019-es hivatalos, Creative oldalán lévő drivert tettem fel, amely tartalmaz egy egyszerűbb Creative audio control panelt - telepítés után ki kell keresni a start menüből, mert alapból nem tesz ki shortcut-ot - ahol lehet váltani az üzemmódok között, igaz váltás után kell egy újraindítás. Nekem megvan még a gyári CD-je is, de sajnos már Win10 alatt sem volt stabil az eredeti Creative console launcher, ahol igaz több mindent lehetett állítani, de anélkül is szépen muzsikál játékok alatt a fenti megoldással. Daniel K és egyéb third party megoldásokkal is próbáltam de azokkal nekem sajnos nem sikerült, így én a fenti megoldást javasolnám a legstabilabb működéshez. Van pl. CMSS 3D, X-Fi Crystalizer, SVM is.
-
Lord Myn
őstag
válasz
DoItYourself
üzenetére
Én a PCI-E-s X-Fi Titanium-ok között keresgélnék, Win10-zel tökéletesen működnek (bár figyelj oda, hogy legyen hozzá telepítő CD - vagy keresd meg ISO-ban a neten, mert a Creative oldalán csak maga a driver található, amivel nem fogod tudni a kártyát kihasználni, mert nem tudod Gamer mód-ba kapcsolni, ami többek között, pont azt biztosítja, hogy játékok alatt menjen a 5.1/7.1) és általában 10e körül már be lehet szerezni az alap példányokat.
-
DoItYourself
addikt
Sziasztok,
kerestem a milyen hangkártyát vegyek topikot, de azt hiszem ezzel a kérdéssel kicsit megkéstem, ezért írok ide, mert kis mozgást látok még itt.

Arra gondoltam kipróbálnám az 5.1-es játékhangzást, ha van még olyan egyáltalán. Adott egy H-K AVR-130 erősítő analóg multi-ch és S/PDIF bemenetekkel, ill. elegendő hangfal, talán még egy mélynyomó is van valahol. Kicsit koros Dell Optiplexemben viszont csak sztereó alaplapi hangkártya van, ill. PCI-E slot, tehát kellene egy használt hangkártya, ami alá van Win10 driver. Kicsit elvesztem a mindenféle Xonarok, és Soundblasterek között, mit javasoltok 10e-ig, amivel lehet zenét is hallgatni, és 5.1-ben játszani, mondjuk az elmúlt 10 év játékaival?Köszi a válaszokat:
DIY -
mckay
aktív tag
(bocs, nem ide szerettem volna írni)
:-D -
Sziasztok!
Sound Blaster X-fi HD-t sikerült valakinek közületek működésre bírni egy ipad pro-val? (M1)
-
Semplar
őstag
PCI-E PCI express to PCI adaptert használ valaki?
Creative Sound Blaster X-FI Xtreme Gamer Fatal1ty Pro -hoz kellene átalakító új alaplaphoz, ha gond nélkül működik ilyesmi átalakítóval. -
-
Csorbi
addikt
válasz
Atilla001
üzenetére
Kipróbálod ami a gyártó oldaláról tölthető, és eldöntöd.
-
Atilla001
senior tag
Üdv! Van egy Sound Blaster X-Fi 5.1 Pro SP1095 USB hangkari. Újratelepítettem a win10 64bitet és nem tudom tegyek e fel külön drivert ha igen melyiket vagy elég, jó a plugendpléy?
Sose állítok semmit a hangerőn kívül.
thx -
Süvi
őstag
Sziasztok!
Esztétikai okokból (nem tetszik a jobb oldali hangfalba menő, jövő sok kábel) szeretném megcserélni a jobb és bal hangfalakat. Van esetleg lehetőség a sztereo csatornák/jelek felcserélésre?
Creative Sound Blaster X-Fi HD SB1240Köszönöm
-
MACKIE Onyx Artist 1x2 + Corsair HS50 Pro Carbon, szerelem az első hallásra
. Az XFi ElitePro BurrBrown DACjait rommá veri.
A HS50- el magamat leptem meg Karácsonyra, a MACKIE pedig a Tesómnak lesz. Persze kipróbáltam, és azonnal be is rendeltem magamnak is egyet
Pontos, precíz, erőteljes hangzás -egy élmény, legalábbis fülessel. A Solo6C- vel ill a Kenwood végfokkal még ki sem próbáltam, TRS-RCA kábeleket kell beszereznem. -
Satyricon
addikt
Sziasztok
Sajnos nem férek hozzá a PAX Auzen Prelude driverhez, a másik gépemen van. Tudtok linkelni PAX drivert hozzá? A neten sajnos már nem elérhető a készítő honlapján. A Daniel K driver azt hittem jó, de nekem gyanús, ahogy amiatt szólhat torzul a két hátsó Z-5500 hangszóró. Nemrég újratettem a drivereket, regcleanerrel letöröltem minden driver maradványt, de akkor nem oldódott meg teljesen a probléma.
Köszi előre is.
-
-
-
nutella1
őstag
Volna egy kérdésem.
X-FI 5.1 pro v3 optikai kimenetére csatlakoztattam egy házimozi rendszert (win10 pro). A stereo kimenetre pedig egy külön aktív mélyládát. Úgy veszem észre, mintha a mélyláda hangja a házimozihoz képest csúszna. Az egész családot behívtam, hogy meghallgassák, ők azt állítják, nem hallják, szerintük minden rendben. Szerintem nem. Elképzelhető, hogy a subwoofer hangja késhet, csúszhat? Ha igen, mi erre a megoldás? -
Csorbi
addikt
Sziasztok!
PCIe X-Fi-t használ valaki teljesen gyári friss driverekkel Windows 10 vagy 11 alatt UEFI+bekapcsolt Secure Boot-tal?
Tehát nem moddolt driver, mint pl a Daniel_K, vagy stb.!Arra lennék kíváncsi, hogy a gyári driverrel működik-e a bekapcsolt memóriaintegritás biztonsági feature Win10,11 alatt:
Gépház->Frissítés és biztonság->Windows biztonság->Eszköz biztonság->Magelkülönítés részletei->Memóriaintegritás BE/KI, bekapcsolás után végez egy drivervizsgálatot és ha valamelyik driver nem oké, akkor megjelenik a "Nem kompatibilis illesztőprogramok áttekintése" felirat, ott meg lehet nézni melyik driver a ludas.Daniel_K driver esetén megjelenik a ctaud2k.sys, de ezt ő jelzi is a 8.0-ás utolsó pakkjánál is: Memory integrity (feature of core isolation) cannot be enabled on Windows 10
A gyári driverre lennék kíváncsi.
-
válasz
Satyricon
üzenetére
Gyakran említettem hogy a Creative driverek előtt mindíg tisztítás kell. Minden előző hangdriver uninstall, könyvtáraik csontra törlése, utána a registry- ből is ki kell takarítani a bejegyzéseiket. Valamint az USB X-Fi HD telepítése előtt a vírusirtót is le kell szedni - nem elég a védelem ideiglenes kikapcsolása.
Két hátsó hangszóró pedig egyszerűen belőhető, megfelelő beállításokkal. Z5500- am nincs tehát oda nemtok konkrétumot, de ElitePro/Fatal1ty/HD/Surr5.1Pro kártyák esetén nekem simán megy aktív 5.1- es szetten, valamint előprocesszálva és bypassolva küldve, a Kenwood erősítőmmel is. Ugyanígy az Audigy kártyáim is szintén problémamentesek az 5.1- es hanggal.
-
Satyricon
addikt
válasz
DarthSun
üzenetére
Tény, hogy nagyon jó a Daniel-K driver. Azt leszámítva, hogy 10 év alatt 1x engedte feltelepíteni a drivert(két napja), nagyon jól szöl a Z5500 vele. A mélyre rá sem ismerek, komolyan mondom!
Bár, még annyi hibája van, hogy akármit állítok a CCLauncherbe és a win hangbeállításokba, nem akarja a két hátsó hangszórót megszólaltatni...
Ha még ezek is mennének, akkor azt mondanám, hogy jobb, mint a PAX!
-
-
somé
őstag
Van egy hibátlan Sound Blaster X-Fi Xtreme Music hangkártyám, eladnám. Segítenétek beárazni?
-
nutella1
őstag
válasz
bobalazs
üzenetére
Tehát: telepíted a hangkártya software-t, windows10-ben kiválasztod az SPDIF-OUT-ot, mint kimenetet (mivel optikai kábelen van ugye összekötve a hangkártya az erősítővel). Aztán a sofware-ben a Speaker Configuration-t beállítod 5.1-re, ezután kipipálod az "Enable Dolby Digital Live"-ot. És csak üvöltenek a hangfalak, nem lehet a számítógépen sem halkítani, sem hangosítani, csak azután ha leveszed a pipát a Dolby Digital Live-ról. Röviden ennyi. És ez nem tudom miért van.? Miért nem lehet a számítógépen akkor szabályozni a hangerőt? Ez a problémám.
-
-
nutella1
őstag
Van egy Sound Blaster X-Fi Surround 5.1 Pro hangkártyám. Az miért van, ha bekapcsolom a Dolby Digital Live funkciót, akkor nem tudom lejjebb venni a kezelőfelületen a hangerőt? Erre mi a megoldás? Ez valami bug?
-
nutella1
őstag
Valakinek van erre ötlete?
Ha a sound blaster x fi surround 5.1 pro software-én kipipálom az "Allow the audio to be also heard from S/PDIF out"-ot, akkor miért nem működik a hangkártyán a hangerő szabályzó?
De nem csak a külső hangkártyán, a windowsban hangerő ikonján sem tudom szabályozni.
Így szól a legszebben a hangrendszer, de nem engedi levenni a hangerőt.
Ha visszaváltok 5.1-be, már minden stimmel, de így nem működik. -
lcsorba56
csendes tag
Üdv. Valaki tudja esetleg mi a funkciója az Xtreme Music SB0460 kártyán levő JP2 jumpernek.Közvetlenül az CSI 24FC32 EEPROM ic alatt.Ennek nyitva vagy zárva kell lennie?A kezelési utmutató sehol sem emliti.Az enyémen rövidre lett zárva,csak igy volt hajlandó megszólalni és a Win 10 felismerni - igaz pár év szünet után.Majd levettem a jumper rövidzárat és furcsa mód most
igy is működik. -
Csorbi
addikt
-
-
Lord Myn
őstag
-
Csorbi
addikt
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS ROG Zephyrus G16 (2024) RTX 4090 (!!) / Ultra 9 / GAR 2027 brutál erős, csúcs modell
- Cooler Master CK550 RGB mechanikus billentyűzet (Gateron Brown, HU)
- Elgato Stream Deck 15 gombos (MK.1) + állvány
- Gamer PC Ryzen 7 5800X + RTX 3060 12GB / 32GB RAM / vízhűtés / RGB
- ThinkPad X1 Extreme Gen 3 (i7, 32GB, GTX1650Ti, 4K) Magyar, szép állapot
- iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4593, 100% Akkumulátor
- Mobiltelefon szerviz Apple & Android készülékek gyors javítása!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 128GB Red-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4373, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! nVidia RTX 3090 24GB Founders Edition videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Honor 200 pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Bár tudom, az ilyen régi hangkártyák támogatása nehézkes. Egy i7-es gépben Win10 alatt hajtanám. A problémám ott kezdődik, hogy a semmilyen drivert nem tudok feltenni, konkrétan azt mondja az installer, hogy nem támogatott eszköz. A Daniel_K' féle driverpackot próbáltam... A kártyához nincs más leszámítva az Y tápkábelt (szépen kékben világít a kártya). Van valakinek ötlete?
Thx előre is!
Relatíve rövid ideig volt a piacon, a Dell és a Lenovo is építette gépekbe, de náluk is csak ez a 2015-ös verzió van fent mint legutolsó, azóta ez a kártya End of Life státuszban van, nincs rá több support.

. Az XFi ElitePro BurrBrown DACjait rommá veri.
De örülök, hogy köszönöd, bár nem tudom mi bajod.
Egyébként semmi köze nincs a válasznak a bekötéshez. Stereo kimenetre kötve is jó, de optikai elosztóval jobb. Túl sok mélyláda van a szobában. Én kérek elnézést, hogy megoldottam.