- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Rekord vékony lesz a Z Flip7 is
- Red Magic 10 Air - gaming telefon is lehet kecses
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- NFC Ring, avagy gyűrű, amivel fizetni is lehet
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gino20
őstag
Persze, lehet épp ott lesz legjobb. Ki kell próbálni
Szóval felraknád ~2.3m magasba a surroundokat?
Mondanám, hogy az üvegfelület miatt rakd állványra, de azt meg a macskák miatt nem akarod.
Még ha magasba is teszed és bedöntöd a halg poz felé, akkor is sokat fog javulni az élmény, max nem ideális. Na neked így minden atmos hatású lenne(még az is aminek nem kellene).
#19129freemanone: Az menőigaz DSP nélkül nem tudom, hogyan lehet összehozni az időzítéseket, késleltetést, de ha tetszik az eredmény akkor nincs is jelentősége.
A fronton van 3db studio monitor, mint egy LCR szett plusz az SB és ezek párhuzamosan szólnak? -
Gino20
őstag
A SUB-nak csak táp kell. Tényleg nincs helyed sehol? Nem kell a fronton elhelyezni. Sőt...Sok esetben 1 SUB a halg pozi környékén (valahol hátul / oldalt) akár jobb eredményt hoz, vagyis esetedben lehet kisebb hangerőn is megkapod a kívánt mélytartományt, amivel kevésbé zavarod a szomszédokat. Amúgy szekrényre én nem helyezném. Ahogy írták azt a kula gyűjtőt nem lehet kicsit átrendezni és oda préselni valahogy a SUB-ot? (gondolom nem egész nap ott dekkolnak a macskák a frissen szétkulázott homokban). Attól, hogy fal közelében van vagy sem, még nem fog többet hallani ebből a szomszéd. Nincs összefüggés. Amúgy forgathatod is. Gyakorlatilag nincs jelentősége SUB tartomány szempontjából, mivel annak terjedése nem pontszerű, hanem sokkal inkább gömbszerű. Nekem is "oldalra néző" SUB-om van. Kíváncsiságból elfordítottam 90 fokkal és szinte pontosan ugyan azt mértem egy erre alkalmas mikrofonnal és a REW programban. Ezzel neked nem lesz dolgod, ne foglalkozz ezzel csak mint infót írtam. Gyakorlatilag ugyan az volt a frekimenet, ugyan ott volt beszakadás X-Y Hz között.....de ez a fentebb írtak miatt nem is meglepő.
A surround-okat némi kompromisszummal nem lehet elhelyezni fixen, mondjuk kis állványon, vagy valami kis fali konzolon? Az mindig extra élmény, akár hétköznap este, mondjuk egy kis Netflixes sorozatozásnál is.
#19115freemanone:
"Mondjuk én már dual subra tértem át."
Q990 esetén azt hogyan? -
Lessmessino
tag
Én sem a hangerőre értettem, hanem a mélyládára, ettől is tud rezegni mindennis, nem kell hozzá hangosan hallgatni. Ha szerencséd van és kifogod jó áron (most black friday alkalmával biztos lesz megint), persze ha ez számít, valamit akkor 140-150 ezerből van egy egész jó 5.1.2-es rendszered, ami lakásban tökéletes.
-
metrion
aktív tag
Sziasztok!
Átvettem ma a Q800D-t és az a problémám, hogy nem tudok firmwaret frissíteni. A telefon kiírja, hogy frissítés megszakadt a Soundbar meg azt írja, hogy No Data.
Mit kellene csinálnom? Áramtalanítás, resetelés megvolt.Louro bocsánat, de nem neked akartam csak rosszat nyomtam.
-
freemanone
addikt
Esetleg a cica WC-k mögött ugyanígy forgatva? Nemtudom mennyire venne el a helyből
Egyébként 90 fokban elforgatva is működik a dolog.
Részemről a bútor mellé rakott sub is kétes, nem egy kómod, szekrény rezonált nekem korábban már.
Mondjuk én már dual subra tértem át.Ha van rá keret, szerintem ne gondlkozz sokáig, a 930 meglepően jó mozit fog csinálni neked a kanapé köré. Minőségi hanganyag mellett nagyot szólnak és elég komoly teret varázsolnak.
#19112Sys85: minden csak felhasználás kérdése.
Teszem hozzá a szomszédok még nem szóltak, egyetlen alkalmat kivéve, amikor megjárattam a szettet egy erőpróbára.
-
Voice24
őstag
Ez így konkrétan nem igaz. Mutass nekem akár egyetlen olyan tévét, ami hangban felveszi a versenyt mondjuk a JBL SB170, SB270, SB550 soundbarokkal. Nekem SB160 volt, össze sem lehetett hasonlítani a tévé hangjával. Ez csak 3 db 100 ezer alatti példa, és akkor a Samukról még nem is beszéltem, de azokról tapasztalatom nincs.
-
Zizi123
senior tag
Ja értem.
Viszont ha veszek 1 fülhallgatót. ami nyilván nem közös használatú, akkor többet / hangosabban hallgatom, mert más név van a számlán?
Vagy ha 1 személyes cég vagyok, akkor mi van? Nincs közös használatról szó.
Veszek 1db 1millióFt-os notebookot és 1év garancia van rá...
És az sem igaz, hogy az ÁFA miatt, mert van akinek csak a költség miatt kell a számla, de az ÁFA-t nem igényelheti vissza. -
-
Nem kötelező használni a hátsókat, egyelőre a soundbar főegysége és a sub is tudna komoly hangot produkálni, aztán ha majd kitaláltad hogyan és hol tudnád megoldani a hátsókat akkor haladhatnál tovább.
Esetleg egy olyan átmeneti megoldás is eszembe jutott, hogy állványra a hátsók és csak akkor lennének behúzva ideálisabb helyre amikor annyira elkap a házimozizás heve,amúgy a fel mellé lennének letéve amikor nincsenek használatban, nem lennének láb alatt.Igaz a használatkor lenne egy kis kábel a padlón a kanapé mögött, de még hosszabbító sem kellene, mert lehet venni 5m-es tápkábelt hozzájuk (sima euro piskóta kábel mint amilyen a tv-be is megy).Csak egy ötlet. -
Simán behúznék egy hosszabbítót a kanapé alá, a kanapé mögé meg állványra felpakolnám a hátsókat.
Persze nem lesz ideális, ahogy Gino is írta nem lehet késleltetést állítani és ugye nagyon közel lennének a hátsók, de egy 2.0 sztereo után ez is sokat adna az élményhez.
Nálam az ágy fejtámlája majdnem a falon van, a hátsók meg a falon hátrébb (cirka 30cm) kissé beforgatva a hallgatási pozíció felé (nem teljesen), szóval ez sem ideális, de sokkal jobb még így is mint ha csak szemböl jönne a hang.
Amíg nem hallgatsz meg egy jól belőtt rendszert fel sem fog tünni hogy nem az igazi az elhelyezés és mennyivel jobb azoknák a térhangzás. -
"Sok képet, promóképet elnézve látom, hogy van a nagy doboz - talán az az erősítő - nem középen van, hanem valahol elszórva. Nem vagyok szaki, sőt, de annak mi a szerepe?"
Az kérlek a subwoofer, magyarul mélyláda.Gondolom a subwoofert nem kell elmagyarázni.
A subnak saját erősítője van, vezeték nélkül csatlakozik a soundbarhoz, csak egy tápkábel kell neki.
A főegységnek (ami a tv alatt van) is saját erősítője van belül, ahogy adott esetben a hátsóknak is.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest