-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
adster
tag
válasz
Kergeboci #9427 üzenetére
Első pillantásra azt hittem, hogy ez került ide, bár meglepődtem volna:
Ezen viszont egy fokkal jobban meglepődtem. Jó, hogy elmozdulnak a dizájn felé is nagy ritkán, nyilván ők is a belgáktól tanulták a dolgot, de talán nem kockáztatok túl sokat, ha azt mondom, azért nem mindegy, hogy mégis mi van abba a papírba csomagolva...
-
Dr_Syrex
senior tag
válasz
Kergeboci #9427 üzenetére
Majd ha összefutok vele, megnézem mit tud. Bár nem hinném, hogy ettől sokkal jobb lenne a Soproni, de a takcsapdás sörük pl. meglepően jó lett (az alapsörhöz képest)
A fenti corvinus rex mellett tegnap a zip's sörök 50%-os akcióban voltak (gondolom a szeptember végi lejárat miatt), így egy golden ale és egy pale ale is becsúszott a táskámba. Talán az imperial stoutra is benne volt a leárazásban, de már nem fért be több sör
-
-
jookomak
őstag
válasz
Kergeboci #8904 üzenetére
Itt csak a főzdék vannak felsorolva, de egyesével átnézve az oldalaikat, nagyjából körvonalazódik a sörsor. [link]
Ahogy magamat ismerem, én letáborozok a zips, hopfanatic, armando féle bermuda-háromszögben.Emellé bekóstolom a gerillákat, aztán én is el vesztem 3 napra szerintem. Hosszú lesz ez a június. Főzdefeszt után egy héttel budavári, aztán majd kezdődik a cseh sörfesztivál is, június 20-22 hamburger day, nyilván nem ásványvízzel fogom enni a hambit...
Még jó, hogy a belga megvolt már, nem torlódott be az is júniusra. Már csak az a kérdés, kinek kellhet az alig használt vesém, hogy ezt bírjam anyagilag is. -
válasz
Kergeboci #8552 üzenetére
na azért kolléga unszolására sikerült két új remek (és egy régi remek) sört is megkóstolni.
Legenda a szememben arról híres, hogy egy azon név alatt forgalmazott termékének minden főzete totálisan más mint az előző. E negatívumuk kellemes mellék hatása révén, sikerült az elmúlt időkben mindig kifogni egy-egy jó darabot (és rengetek hulladékot), mint pl a mostani Black Jack-et. Az előző hányinger hatása helyet, most egy finom kávés stout jött össze (csapról legalábbis), minimálisan több IBU-val, mint azt az ilyen fajta sörtől megszokhattuk.
Plusz bele nyaltunk az új Bitumenbe, mely az eddigi gyümölcsös boros ízvilág helyet, csokis chilis ízzel hirdeti magát. És joggal. Enyhén keserű étcsokiba oltott csípős finom chilis katyvasz lett, mely nekem legalábbis nagyon bejött.
-
Jhonny06
veterán
válasz
Kergeboci #8326 üzenetére
Én egy ideig kifejezetten húgymelegen (na jó nem, de szobahőmérsékleten) ittam a legtöbb sört, sokkal jobban kijöttek az ízek. Egyébként nem is vagyok híve annak, hogy minden piát jéghidegen kell inni, különben már gáz egyből, sok ilyen embert ismerek.
Persze nem egy IPA-t, de mondjuk pl. egy belga barnát nem tudnék elképzelni hidegen.
Mostanában már áttértem én is arra, hogy jól lehűtöm, van valóban nem az az élmény, hiába esik így jobban.
-
jookomak
őstag
válasz
Kergeboci #8309 üzenetére
Tegnap voltam, a csapon levő Southern Tier Iniquity és a Dark Horse Crooked Tree is átkozott jó. Bigfoot nem ízlett, hc ipa még mindig mesés, valamint kóstoltam egy I hardcore you-t, az valami veszedelem. Ilyen gyümölcsös illatot, és ízt még nem éreztem.
Ahogy ismerős mondta: be kéne költözni oda. -
Daneeka
senior tag
válasz
Kergeboci #8098 üzenetére
Mondjuk nekem a legnagyobb csalodas az osszes hazai kozul a Bors Anonymous volt, az jutott eszembe amikor ittam, hogy a keserusegen kivul semmi nem jott at a fozdenek a stilusbol de az is rosszul de aztan az is lehet, hogy olcson akartak meguszni az IPA kerdest es testre (extra adag malata) es aromakomlora mar nem maradt penz. (keseriteshez joval kevesebb komlo kell mint aromahoz es az se sokat oszt, hogy milyen mert a keserito komloknak elfo az aromaja a fozes alatt ugyhogy csak az alfasav tartalmuk szamit (ettol lesz keseru a sor) ugyhogy meg azzal se kell sokat erolkodni, hogy beszerezzen az ember valami amcsi vagy ujzelandi vagy austral komlot.
-
Daneeka
senior tag
válasz
Kergeboci #8043 üzenetére
Nem vettem szetet mert eleg sokat tanulmanyoztam a temat mire vettem barmit is, igy tudtam, hogy mire lesz szuksegem de amugy elegge hasonlit egy kitre.
BIAB technikaval (zsakban van a malata) fozom rozsdamentes acel fazekban, utana a malata kiemelese utan ugyanebben a fazekban forralom, jeges vizbe allitom es uvegballonba ontom.
(eleg sok vackot vettem melle, hogy jo legyen minden ugyhogy meg igy sem olcso)
A fo gyengesege a dolognak, hogy az eletkeptelen suto miatt 1 gallonos fozeteket birok osszehozni, de pl. a Hardcore az olyan suru volt a sok malata miatt, hogy csak 3 litert foztem, ebbol 6 kis uveg jott ki a vegere ugyhogy nem olyan nagy uzlet. (kb. 1 litert lefoglalt maganak a trutyi meg az eleszto)Mondjuk 1 gallonnak elonye is van, most pl. a HC IPA-n kivul 3 masik erjed egyszerre, egy Hop Ottin klon, ez a sajat amit emlegettem meg egy masik sajat IPA. Ha ezek mind jok lesznek akkor nekiugrok az elvonalnak is. (Pliny, DFH 90/120 Minute IPA, Zombie Dust stb.)
(pm.-ben kuldom, hogy merre mozgok)
-
jookomak
őstag
válasz
Kergeboci #7982 üzenetére
Le is kellett öblíteni egy camba bavaria búzával. Ami szintén érdekes volt. Ok, hogy komlózzuk szarrá a búzákat is (white hops nálam nagyon bejön), de ez valahogy megint nem állt össze. Mondjuk szűrt is volt, amit már alapból nem kedvelek búzáknál, emellett a kaparós szó jutott eszembe. Egy weissbier azért legyen valamennyire krémes is.
Viszont kóstoltam tegnap a kukoricás rizmajert, és teljesen jó. Meg valami isteni hamburgert öblítettünk vele a Varieté bistro-ban. [link] jó, de drága. -
looser
addikt
válasz
Kergeboci #7835 üzenetére
Köszi az infót, akkor ma is kipillantok :-)
A chilis nekem is bejött, nagyon izgalmas ízvilág, de chili nélkül még inkább kíváncsi lennék rá.Ki fogtok röhögni, de nekem a málnás ribi lett a feszt söre, szorosan karöltve a kókuszossal, de a Black Jack mindenképpen dobogós mellettük. A Jubileum 20-szal volt valami probléma, meg nem tudnám mondani, micsoda, de olyan, mintha klóros vízzel készült volna; ill. ilyesmi mellékíze (mellékíze? töményen ilyen íze volt...) a hajdinás sörnek is. Bennem már összefolynak a dolgok (ez így, sörre vetítve igazán helytálló :-)) de azért 1-2 sörre emlékszem. Őszintén szólva, ha megpróbálnék visszaemlékezni mondjuk egy két évvel ezelőtti darabra, hát igen nehezen menne. Vagyis egyáltalán nem, hacsak nem hagyott markáns nyomot. Pld. a Serforrás sörei voltak ilyen elba**ottak annakidején, ha jól emlékszem ill. arról is van emlékem, hogy a Csobánkai (RIP) sörök semmilyen emléket nem hagytak bennem :-))
Egyre többen vannak és egyre több sörrel és ez jó. Tegnap még cidert is ittam az angoloktól, de őszintén szólva nem volt valami nagy élmény. Szóval nekem idénről a fenti három volt a csúcs. Lehet, hogy kellett volna a Dühösből is inni, nekem az különösen ízlett, de az Élesztő kezd már pofátlanul drága lenni, szóval oda egyszer-egyszer megyek csak havonta.
Hú, most visszaolvasom és elég kaotikus, de nem fogom kitörölni (állítólag Ginsberg sem törölte amit leírt :-) ezt tudjuk be a tegnapi kóstolásnak. Valaki még pálinkát is hozott, szerintem az tette be nálam a kaput...
Cheers & hukk! -
jookomak
őstag
válasz
Kergeboci #7731 üzenetére
Most, hogy mondod lehet benne valami. Mikor először ittam brutal bittert, nagyon oda voltam érte. Múltkor megint a kezem ügyébe került, és valami nem stimmelt. Betudtam annak, hogy nem volt elég hideg a sör, de ezek szerint más is lehet...Szóval megint meg kell kóstolni!
Tegnap ittam először jokerface-t, és megállapítottam, hogy ezt is bárhol, bármikor.
Felni-ben lehetett kapni fóti kéményseprőt, így azt sem hagyhattam ki, és újfent nem voltam csalódott. -
adster
tag
válasz
Kergeboci #7667 üzenetére
Tegnap a szabim alatt én is ellátogattam Pestre, és ha már ott voltam, természetesen el is néztünk a rendezvényre, sőt nem kis mértékben ez is közrejátszott az utazásomban.
Na már most, az említett negatívumokat én is osztani tudom... Azt hittem, hogy csak én vagyok telhetetlen és hivatkozok állandó jelleggel a választék kiszélesítésének szükségességére (leginkább nemzetközi téren), illetve az árak (főleg ami viszont a magyar söröket illeti) kissé realitástól elrugaszkodott jellegére.
Miután bekeveredtünk, nagyjából fél óra telt el, mire az első sörünkhöz juthattunk. Mivel még nem jártunk itt, a belépő után egyből egy standhoz álltunk (történetesen belga volt), majd kértünk két pohárral. A hölgy tájékoztatott minket, hogy ez így nem fog menni, szerezzünk korsót, kártyát, aztán fizessük be a tranzakciós illetéket, fejtsünk meg egy titkos számsort, majd a kapott eredménnyel fáradjunk el a legközelebbi adóigazgatóságra, ahol kapunk egy bilétát, ami ha három nap múlva nem színeződik el, részt vehetünk vele egy sorsoláson, aminek az eredményeképpen esélyünk lehet rá, hogy bekerüljünk abba a csoportba, akiknek joga van ahhoz, hogy a sörvásárlási és a korsótartási engedélyt kiváltsák az illetékes hatóságoktól.
Erről azért valamiféle tájékoztatót kifüggeszthettek volna, mert a jegyszedőktől mondjuk nem várom el, hogy mindenkinek előadják a menetét...
Miután pedig fel szerettük volna tölteni a kártyát, a feltöltők között nem kis zavarodottság látszott uralkodni az elején, aztán úgy láttam, hogy a végére már beleszoktak.A sörökről annyit, hogy én személy szerint azért örültem a választéknak, de kizárólag azért, mert nem pesti viszonylatban gondolkodhatok csak, tehát pl. Nyíregyházán nagyjából csak az ilyen fesztiválokon lehet különlegesebb sörökhöz jutni, de mivel azért a sörök terén eléggé képben vagyok pesti viszonylatban is, így igazából tényleg nem egy hatalmas durranás. Feltéve, ha az ember tényleg azért megy, és nem csak egy szokásos esti programként indul el sörözni. Mert arra tökéletes... Másrészről viszont nem nagyon volt olyan típus, amihez máskor ne tudnál bármikor hozzájutni (Pesten, természetesen), viszont cserébe legalább ormótlanul drágák (Nyíregyházán pl. a sörnapok idején 5-600 és 900 körül van a pohár és a korsó ára, ami már alapból sem kevés, úgyhogy ami ennél drágább, az már tényleg sok). És ez igaz azokra a löttyökre is, amik egyébként 200 forint körül kaphatóak a forgalomban (és amiknek nyilván semmi keresnivalója nem lenne egy ilyen rendezvényen). Leginkább most a magyarokra lettem volna kíváncsi, mert azt máshol annyira nem könnyű beszerezni, viszont olyan nagyon nagy számban nem lettek felvonultatva. A külföldiek közül leginkább a csehekre, belgákra helyeződött a hangsúly némi német jelenléttel társítva.
A csehekkel lényegében semmi baj, mert bár többségében kóstoltam már őket, ez nem a választék hibájából fakad, inkább abból ered, hogy sokszor volt már alkalmam jó pár fajtájukat megízlelni csapról.
A belgák tekintetében sajnos eléggé elszomorító, hogy már megint az az unalomig ismert kilences-tízes fogat volt jelen, amivel mindenhol fellépnek. Ez alól kivétel volt a legutóbbi 1. Nyíregyházi Belga Sörnapok, ahol pl. olyan különlegességek is fellelhetők voltak, mint Gulden Draak 9000, Houblon Chouffe, Tripel Karmeliet, stb. tehát valami izgalom a csapolt sörök terén... Nem értem, hogy miért nem az ilyeneket szerepeltetik, és miért az ilyen Satan Redeket, meg hasonlókat, amik lényegében mindenhol ott vannak. Ez szinte már az igénytelenség határát súrolja, vagy szimplán csak közömbösek az igények iránt, nem tudom...
Aztán ott voltak a magyarok, amikhez inkább gondolom a Főzdefeszten lehetett nagyobb számban hozzájutni. Nekem speciel nem volt probléma, mert ezek közül sok van, amit még nem kóstoltam, de mondjuk annak, aki rendszeresen él a különféle új sörözők biztosította lehetőséggel, és gyakran fogyaszt kézműves söröket, szóval nekik nem biztos, hogy kielégítő már ez a felhozatal.Amik pedig hiányoztak, azok leginkább azok a sörök, amikhez máskor nem tudnánk hozzájutni, csak az ilyen alkalmakkor...
-
BalaNce87
addikt
válasz
Kergeboci #7661 üzenetére
Néztem tegnap a választékot és azt kell hogy mondjam hogy gyenge, úgy emlékszem ennél több választék volt az utóbbi két alkalommal, igazán behozhatnának újabbakat is és nem olyanokat amiket tescoba, intersparba is megkaphatok. Olyat is olvastam hogy tavalyihoz képest még az árak is emelkedtek... tavaly egy 0,4-es belga volt 900, ami már akkor is lehúzás volt és ezen emeltek még? persze nem csodálkozom, mert ez a fesztivál erről szól. A hangulatra nem volt panasz az utóbbi kettőn az első még újdonság is volt számomra, de tavaly a bejutást illetően kicsit elment a kedvem az egésztől, ebből kifolyólag pont azt beszéltük a főzdefeszten hogy valószínűleg idén kimarad ez az esemény. A másik meg, nem is értem minek kellett berakni most júniusra, bár ez vonatkozik az összes fesztiválra, szervezés azért ott van a szeren!
-
looser
addikt
válasz
Kergeboci #7668 üzenetére
Nem tudom, Sümegiéknél hogy van, de régebben egy feszten amikor belefutottam a Palócék sörébe és a jó mester elkezdte összeöntögetni, hát azt hittem, agyvérzést kapok. Szóval ha a tulaj nem szól rá a lányokra hogy ne hanzlizzanak vagy el lesz törve a kezük, akkor a tulaj menjen a fenébe. Egyébként senkiről sem feltételezek rosszat. Egyszerűen az állott sör a növényeknek való, nem embereknek :-)
-
válasz
Kergeboci #7667 üzenetére
és bár nem szívesen osztom a kisűzemi sörfőzdéket, és tudom hogy nem a Sümegi hibája, hogy olyan csajokat állítottak be oda, amilyeneket, de azért elég dühítő, hogy az estére már vörösödő fejű vendéget látnak, akkor a 600 forintért árult 4 deci sörükbe (!) beleöntik az asztalon melegedő, félrecsapolt habos lét is. Gondolom azt hiszik, hogy a vendég nem csak becsiccsentett, hanem még vak is.
-
looser
addikt
válasz
Kergeboci #7653 üzenetére
Jó választás :-)
Volt, akinek jó zavarosan jött az új Grabanc, az enyém már tisztábbnak tűnt, bár inkább a zavarosat kóstoltam volna :-)
Akkor kihagyom a Serforrást. Az Elixírre még kíváncsi vagyok. Ma is vegyes nap lesz és felteszem 2x akkora tömeg, mint tegnap...
Hogy ne legyek igazságtalan, a tömegnek persze én is részét képezem :-) -
looser
addikt
válasz
Kergeboci #7651 üzenetére
De jó, annyira képszerű, hasonlóképp érzek :-)
Hát őszintén szólva nekem a Jokerface jobban ízlett az új Grabancnál, de a Serforrást még szeretném felfedezni. Este kis népzene-néptánc volt a Lőrinc pap téren, annyira szép zárás lett a végére :-)Ezeket terveztem (a csillagosak vannak meg), ill. nem írtam fel, de lett egy Kárpi barna búza is:
1 armando_otchoa - Grabanc Hopaocolypse *
2 Bázis Sörfőzde - Odilia *
3 Bázis Sörfőzde - Rocket
4 Bors - Marian Maid
5 Békésszentandrási - Armando *
6 Brandecker - Márton Szűretlen Pils
7 Domján - Elefánt Barna *
8 Gyertyános - Elixir 18
9 Kaltenecker - Rozsnyói Porter
10 Kaltenecker - Kaltenecker IPA
11 Kaltenecker - Limet Weizen
12 Kapucinus - Söröstyén
13 Kaltenberg - Szűretlen Világos
14 Legenda - Pokerface *
15 Legenda - Jokerface *
16 Legenda - Sixfingers
17 Legenda - Diesel Light
18 Legenda - Tripla X
19 Sörök a Möszjö vedréből - Ms. Wheeler Porter *
20 Tibeer - Dühös *
21 zip's weissbier
22 zip's ESB
23 zip's saison
24 zip's golden ale
25 zip's american pale ale
26 zip's imperial stoutA zip's-től ha mást nem is, de a Golden Ale-jüket újra szeretném kóstolni, a tavaly őszi kedvencem volt. Tibeer Dühösével zártam, egyszerűen pont ilyen sört szeretnék magam is főzni, bár egy kicsivel több aromakomlót kapna. Egy srác mondta, hogy tele van a hócipője a telekomlózott sörökkel és most csak búzákat fog inni. Nekem még annyira nem, de pld. a Szentandrási Armando tök jól eltalált bitter, nem vad, közel sincs egy ipához, de ez nem is lényeg, szerintem remek. Gondolom Ti is úgy vagytok vele, hogy legyen mennél többféle sör, aztán hadd lehessen válogatni.
Sörfesztivált minden hétvégére!
-
looser
addikt
válasz
Kergeboci #7592 üzenetére
Mondom magamban, ez a fogadalom nekem nagyon ismerős valahonnan :-)
Ritkán iszom most már Primátor 24-et, de egy időben gyűlöltem a cukros söröket, azután megszerettem. Amire viszont asztaltársunk meghívott, az lenyűgözött. Ez a gyönyörűség volt az. Nem volt behűtve, épp ezért elképesztően illatozott. Nem tudom, milyen komlókat használt ez vándorfőző, de remekül megkomponált darab. -
válasz
Kergeboci #7591 üzenetére
Csak sikerült az átlagos sörökből is a jókat kifognom
Mondjuk az is kemény, hogy túl jól ismernek már, a 2. cseh világos után már kérdezték Csakajóban, hogy mi történt, fogadásból nem iszok IPA-t?
Pár nap sárkány sörözés után, a Svijansky Rytir és a Little John meglepően rohadt jó sör volt!
(nem mondom, a kolléga által kóstolt IPA-k, valamint fórumtársunk portere (Primator Double) azért megbirizgálta az orromat rendesen) -
jookomak
őstag
válasz
Kergeboci #7573 üzenetére
Ez a brutal bitter valami fenomenálisan jól sikerült.
Voltam pénteken az élesztőben, és azt kell mondjam, ez volt az egyetlen jó, amit aznap este kóstoltam (Bitterfly örök, bár valahogy most nem éreztem túl jónak).
Ittunk még csobánkai máriát öreg sört, szerintem mindkettő pocsék, bitumentől majd leestem a székről, olyan borzasztó volt. Kárpi búza nekem semmi extra, továbbra is tartom, hogy jó búzát csak a németek tudnak csinálni. A többi a jól ismert tuck barát, dupla köleses duóból került ki.Amúgy érdekes a hely, tuti nem lesz a kedvencem. Este fél 9 előtt értünk oda, és írd és mondd 50 percet álltunk sorba. Utána persze már senki nem volt, ment a kiszolgálás normálisan.
-
válasz
Kergeboci #7530 üzenetére
Igen ezt én is észrevettem magamon pár éve, rendszeresen toltam a barna és a meggyes kasteelt. Sok lett hirtelen és már nem élveztem annyira. Néha kell egy kis pihenőt tartani és "rossz" söröket is inni.
A belga sörfesztet már nagyon várom, 4-5 féle újdonságot tuti megkóstolok.
-
adster
tag
válasz
Kergeboci #7518 üzenetére
Basszus, a múltkor, amikor voltam a Zip's-ben, ezt a poharat akartam megvételezni, aztán elment a pincér megbeszélni, majd visszajött azzal, hogy most sajnos nem tudnak belőle eladni.
Sehol nem láttam még ezt a fajta típust, pont a tulipán és a konyakos snifter között van, és bár egyiket sem könnyű beszerezni, ezzel aztán még tényleg sehol nem találkoztam. És szerencsére nem is olyan ormótlan az írás, úgyhogy fotózásnál esetleg elfordítva nem is nagyon látszik a márka.
Jó kis pohár, na...
-
looser
addikt
válasz
Kergeboci #7522 üzenetére
A Pokerface-t jóra hozták ki a ratebeer-en is, de azért kíváncsi lennék külföldi kóstolókra is. Plusz kk többi tesztjére is ettől a főzdétől. Ja, meg ha lesz ERPÉ Barley Wine, arra különösen, a Kisalföldi meggyes topicban említette a tulaj, hogy készülnek egy ilyen sörrel. Bár ha most csinálják, akkor még arra egy évet kellene várni.
Az ÉLESZTŐ tök jól hangzik, ez a sörforradalom dolog már tényleg elkezdett beindulni :-)) Jobb nevet nem is találhattak volna :-)
NoLF, a tiéteket szerinted lenne esély itt Budapesten megkóstolni? Hátha ez az új krimó átvenne néhány hordóval... Esetleg a Csakajósör?...
-
BalaNce87
addikt
válasz
Kergeboci #7350 üzenetére
Izgalmas a felhozatal, de szerintem ennyire még nem élünk jól
500Ft egy deci folyadékért szerintem kicsit túl van árazva. Én azt hiszem, hogy amióta az emberek kezdenek rátalálni a sörökre azóta a KErtész utca kezd elszállni. Kb minden alkalommal emel az áron mikor lemegyek.
-
jookomak
őstag
válasz
Kergeboci #7350 üzenetére
Elég sok IPA-t ittam mostanában, és azt kell mondjam egyre jobban ízlenek. Asszem a kedvenc sörfajtám lett.
Szerencsések a britek, hogy ilyen söröket ihatnak egy csomó kocsmában.
Vertem is a fejem a falba, mikor Angliában élő haverom facebook-os képein carlsberget iszik. -
válasz
Kergeboci #7317 üzenetére
Na hát végre sikerült megkóstolnom a Bitterfly-t. Valószínűleg ha akkor iszom, mikor ez először kikerült, a mai napig az egyik leglegendásabb IPA-k között tartanám számon, hiszen torkon vágó keserűsége majdnem a kedvenc búzaélesztős Grabanc verziót idézi (mely így visszanézve hasonló értékelést kaphatna ma tőlem, de hát pont akkor kóstoltam, mikor még csak ismerkedtem e ízekkel)
De azóta sok IPA ment jó helyre, így bár tiszteletbe tartom ennek erejét, meg kell említenem, hogy ízre viszont nagyon elmarad sok vetélytársától. Van egy mérce nálam, ami valahogy így néz ki:
nagyon finom gyümölcsös és az átlagnál keserűbb (Brewdog Hardcore) -> kellően finom gyümölcsös mégis meglepően keserű (Anderson Valley) <- az átlagnál egyáltalán nem finomabb, de brutálisan keserű (Bitterfly)Az arany közép út ismét nyert! Bár ennél rosszabb 3-masom ne legyen soha az életbe!
-
válasz
Kergeboci #7313 üzenetére
De jó hogy ezután megbontottam még a Schneider Weisse TAP5-öt!
Főzelék sűrű szűretlen búzabak, de olyan illattal és zamattal, mintha IPA lenne (annyira nem vészes, épp hogy csak keserkés utóízzel, gondolom a több kilónyi komló miatt). IPA-s búza
melyen nap át nem süt
-
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Kergeboci #7249 üzenetére
Már a neve is sokat mond
) ....hát én max 1x vállalnám be....mint a FightC ben....keresem a mélypontot
Hát ezekhez a "sörökhöz" még Marla Singer (micsoda egy név) is felér egy komplett vacsorával a Gundel étteremben !
Közben megtaláltam :
Beer - Lidl áruházakban kapható világos sör
3% alkohol
Gyártja: Browar Van Pur (Rakszawa, Lengyelország)
English: Beer named simply "Beer" - distributed by the discount supermarket chain Lidl. Produced by: Browar Van Pur (Rakszawa, Poland)
Deutsch: Lagerbier namens "Beer" erhältlich bei Lidl. Hergestellt von: Browar Van Pur (Rakszawa, Polen)Kép róla (nagyméretű)
[link]Első esélyes versenyző !
Én feltenném a Geibelhof ot ...közben rátaláltam erre a szarsör nevű tesztre ..
[link]Árban még mindíg 100 pénznél járunk
,de mi van alatta? XDDD
Jhonny06: húúúúúúhúúúúú ...ezek a srácok még nem ittak igazán SZAR sört
...Fosters nálunk még komoly középkategóriás versenyzőnek számít
)
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Kergeboci #7192 üzenetére
Nálam sem rajong a párom a sörért.........nembaj többmarad
118..az nem rossz ! nekem idén kb 20-30 olyan volt amit még eddíg nem volt módomban kipróbálni .
A csakajósör már már legenda számba megy mint lelőhely.....ott tényleg vannak olyan sörök ,hogy némelyik pezső (szilveszterhez közelítve aktuális) elbújhat ...és nem csak az árban értem bár a pezsgő egészen más műfaj.Hamár itt tartunk?
Ki mit fog szilveszterkor nyakalni ?
Nálam Sanszos 1-2 üveg Gulden Draak....nemcsak azért mert kedvelem , hanem mert szinte mindenhol kapni és bár nem egy high-end sör ,de igazán különleges darab ! -
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Kergeboci #7190 üzenetére
uhmm a vicc az ,hogy a sórógéknál az olyan mint nálunk a kőbányai
...minőségre azért nem egészen olyan
az Ottakringer előnyére természetesen.
Amúgy régen a kőbányai is jobb volt....réges régen (80as évek) nah nem sokkal ,de valamivel ...most épphogy előzi a geibelhof kategóriát.
-
(ÉN)közPONT
őstag
válasz
Kergeboci #7087 üzenetére
Azért veszük néha ilyen ipari rozsdaoldót ,hogy értékelni tudjuk a jót
Teszkóóban vettem nemrég egy Zachringer nevű nemtommit (búza ala német tömegipar) íze pássz...még az ablakban pihen
, volt egy másik borZalom neve pássz (sokfélét vettem sry) vmi igen részeg apát urat ábrázolt a kép egy jó nagy kupával....az is dajcs volt nah AZ !! hát alsó közép kat csak mert karácsony van...az ára ha jól emlékszem 230ft? ...
És ami talán ennél jobb Az a Red Devil a szögedi útról...vettem még boszorkányt is onnan és két doboz krusovice-t is .
Kerestem Gulden-t is de az 1 szál se volt :-/
-
válasz
Kergeboci #7044 üzenetére
Hát, majdnem csalódásba fordult az éjszaka.
Lenéztünk erre az IPA premierre. Nem vártunk sokat, a Bors IPA-ra és a No Limit, tripla (de inkább dupla) IPA-jára voltunk kíváncsiak. Mellette lehetőségnek ott volt Hopfanatic múltból feltámasztott Amber Ale-ja, az überbrutál sört készítő Olaszházi serfözde, "ivós" IPAja.
Kezdésnek tömött (bár akkor még elviselhető), a Csakajósörnél alig 3szor nagyobb terület fogadott, két pulttal. Messziről sem lehetett kiszúrni, hol, mit csapolnak így hát beálltunk a nagyobbhoz, mivel itt van több esély arra, hogy azt kapd, amire kíváncsi vagy. Pont nem jött be
Minden sörből pont 1 csap volt (és tippem szerint pont 1 hordó), így egy kényelmes 30-60 fős tömeget kényelmesen ki tudtak volna szolgálni. Sajnos ránézésre voltunk minimum 100-an, de lehet, még többen. A helyzeten az sem segített, hogy 3., 4.nek beállva a még alakuló sorban is, fél óra alatt jutottunk hozzá serünkhöz.
Olaszházi "ivós"-ra gyengített "IPA"-ja: iható volt, az elején még érezted is, hogy ez mi akar lenni, de utóízben, csak valami vizezett löttyöt fedeztél fel. Remélem csak a csap hibája.
Másodiknak a kisebb pultot szemeltük ki. Meg is szereztük a langymeleg Bors IPA-t. Keserű, komlózott, tény. Színe csodálatos, vörösbarna. Ízre? Nincs neki. Remélem csak a csap és a hőmérséklet hibája.
Többet nem is kóstoltunk. A kis pult 2 órával nyitás után bezárt (elfogyott). A másik pult előtt létszámhoz közeli sor társult. Ránézésre 45-50 perc alatt, már látótávolságba kerülhetett volna némi csap (és ugye, ki tudja, mikor fogyott volna ki). Hagytuk is a francba.
Szerencsére még jókedvében elértük Csakajósört, ahol egy kis citrusos Grabanc, és egy kicsit lazább, gyümölcsösebb Sierra Nevada Torpedo hozta vissza a reményt a jó sörökbe.
Hazára még két tökéletességgel gazdagodott hűtőm:
-
válasz
Kergeboci #7044 üzenetére
én azt hiszem megnézem majd itt lesz a közelben.
mondjuk attól függ mennyien lesznek.Épp egy ilyet kortyolgatok: [link]
Nem rossz nem rossz meg tudnék belőle még inni pár üveggel igazán kellemes sör. Eddig ezen kívül csak egy Samuel Adamsot ittam még de az is egészen jó volt. Érdemes lenne beszerezni a többi tipust is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Sorozatok
- Autós topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Új, felbontott Philips Series 7000 BHS752/00 kerámia hajvasaló - 2 év magyar bolti garival! -
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- Ùj - DJI FPV Drone - 0h repülési idő
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- DJI Avata drón +Motion controller - hibátlan, karcmentes állapotban
- BANKMENTES részletfizetés ASUS TUF Gaming F16 FX607JV-QT212 Notebook
- 127 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080 (ELKELT)
- Gyors, Precíz, Megbízható TELEFONSZERVIZ, amire számíthatsz! Akár 1 órán belül
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo ThinkPad T570, T580, P51s, P52s eredeti Lenovo, belső akkumulátor eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest