Új hozzászólás Aktív témák

• adster
    tag

Mostanában kicsit kommerszebb sörökhöz tudok hozzájutni, ezek közül kettőt teszteltem le a minap.

Amikor egymás után toltam befelé a különféle speckó főzeteket, melyek közül néhány vagy alkoholfokban, vagy ízben feszegette a sör határait, néha pihenésképpen szívesen legurítottam volna valami kellemesen unalmas darabot, csak úgy relaxációképpen.
    Hát most úgy vagyok vele, hogy ismét szívesen ráijesztenék már az ízlelőbimbóimra, lassan ideje lesz beszerezni néhány komolyabb sörbetet. :)

Addig is:

Löwenweisse: (5,2%) Mézszínű, szűretlen búzasör élénk, kemény habbal és kezdetben inkább gyümölcsös, majd gabonás és kissé vaníliás, tejszínes aromával. Ízvilága nemkülönben megnyerő: a selymes és krémes állagú testet gabonás és élesztős, tökéletesen telt, gömbölyded ízjegyek építik fel, melyhez egy meglehetősen enyhe, ám a sör karakteréhez szinte ideális szénsavtartalom párosul, így szinte minden korty laktatóan hat. Igazán hangulatos és kiegyensúlyozott darab.

Edelweiss Hefetrüb: (5,5%) Halványsárga színű, opálos búzasör, melynek hamar elmúló lágy, krémszerű habja van és intenzív, élesztős illata. Az első kortyok határozott szénsavasságról tesznek tanúbizonyságot, kissé éles, enyhén csípős hatást kiváltva. Élénkebb jellege mellett enyhe citrusossága miatt is ideális szomjoltóként funkcionál, de azok is megtalálhatják benne számításaikat, akik az ízekre is szeretnek koncentrálni. Ehhez nagyszerű alapot szolgáltat az élesztős, malátás, kissé fűszeres jelleg, melyek megadják a sör határozott karakterét.

Új hozzászólás Aktív témák