Hirdetés
- Apple Watch
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobilhasználat külföldön
- iPhone topik
- Cseresznyepiros és mokka barna Redmi Note 15-ök az újévre
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
-
Mobilarena
Sörtípusok erjesztési eljárás alapján:
Új hozzászólás Aktív témák
-
F-ECT$
titán
Egy kicsit OFF téma, de kíváncsi vagyok a véleményekre, tapasztalatokra. Szóval tegnap ebédhez megittam egy Northern Monk Death 2019-et (ami egyébként egy jó kis imperial stout a szokásos kávés, csokis jegyekkel), ami után ~2 óráig élveztem az alkohol hangulatjavító hatását, majd miután ez elmúlt, jött egy enyhe fejfájás (10-es sklánán 2-esre tenném), ami viszont még ma reggel (15 óra elteltével, 7 óra alvás után) is megvolt, így végül toltam rá egy fejfájás csillapítót.
Mindenki találkozott már a másnapossággal, aminek gondolom azért másnaposság a neve mert nagyobb ivászat után kidőlsz, alszol egyet és másnap leszel tőle rosszul. Viszont ezzel kapcsolatban az elmúlt néhány évben több változást is észre vettem magam, és persze 40 körül már nem úgy viselkedik az ember szervezete mint huszonévesen, de egy picit mégis aggasztónak találom.
Míg régebben 2-3 sör után sem voltam másnapos, és 4-5 sör után is csak enyhén éreztem bármit is, manapság már 1-2 sör esetén is kialakulhat akár 10+ óráig tartó fejfájás, amit kicsit túlzásnak érzek ilyen kevés alkohol esetén (főleg, hogy ettem is mellé, nem éhgyomorra ittam).
Kérdések:
-Más is tapasztalta már, hogy a másnaposság aznap kialakul? Tehát pl egy ebédhez elfogyasztott nem túl nagy mennyiségű alkohol esetén jönnek még aznap a másnapossági tünetek?
-Más is tapasztalta már, hogy akár 1 doboz sör (még ha 12%-os is) is okozhat másnaposságot?
-Lehet, hogy nem is az alkohol okozza a fejfájásomat, hanem valamilyen egyéb vegyület, ami megtalálható a sörökben / borokban? (Töményet nem gyakran iszok, így ilyen téren azzal még kevés tapasztalatom van.)Nem mindig alakul ki ez a fejfájás kevés alkholtól, szóval nem tudom, hogy mitől függ a dolog, és persze mindig szoktam arra figyelni, hogy megfelelő mennyiségű vizet is igyak az alkoholizálás közben / után, de ez sem segít mindig. Épp a napokban volt vérvételem és a Gamma GT-m (ami jelezné, hogy nem működik jól a májam) tejlesen normális értéket mutatott, tehát nem "ittam még el" a májam.
Pár hete egy tejfakasztón sikerült 3-4 felest és 5-6 sört meginni, és persze ettől azért másnap nem voltam túl jól, de csak egy picit éreztem magam rosszabbul, mint a tegnapi 1 sörtől, azaz messze nem annyival, mint amennyivel többet ittam.Na befejezem, mert már így is hosszú, várom a tapasztalatokat

Új hozzászólás Aktív témák
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
- Intel Xeon E5-2600v4 processzorok készleten 2680v4,2683v4,2697v4,2697Av4(áfás számla, 2 év garancia)
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- LG 39GX90SA-W - 39" Ívelt Smart OLED/ WQHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / G-Sync & FreeSync
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest