- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- A karcsúság ára
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- MIUI / HyperOS topik
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Apple AirPods Pro (2. generáció) - csiszolt almaságok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sousuke
tag
Sziasztok! Ma vettem észre, hogy a Netflix Widevine hitelesítése csak L3-as. Viszont a Play Áruházból letöltöttem egy DevInfo nevű programot, ami szerint viszont L1 a hitelesítés. Felvettem a Netflix ügyfélszolgálattal a kapcsolatot, szerintük a telefonom szoftverével van a probléma. Írtam a Sony ügyfélszolgálatnak egy e-mailt, kíváncsi vagyok, hogy ők mit mondanak. Valaki más használ még Netflixet rajtam kívül a topicba? Ha igen lenne szíves megnézni, hogy neki mit lát a Netflix alkalmazás a telefon Widevine tanusítványáról? Nekem a telefon szoftvere: 67.2.A.3.16. Netflix verzió: 9.14.0 build 9 62572. Válaszokat előre is köszönöm szépen!
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1577 üzenetére
Mióta megvan a telefon és frissítettem a legelső verzióról a legújabbra, feltelepítettem minden alkalmazást, amit használni szoktam, azóta új programot nem telepítettem. Eddig csak kétszer kapcsolt ki a telefon teljesen váratlanul, de akkor tényleg önerőből nem tudtam visszakapcsolni, csak amikor töltőre tettem. Amikor először csinálta ezt, azt hittem vége a telefonnak és ennyi volt a rövid pályafutása, de szerencsére nem így lett. Ha harmadjára is ezt fogja csinálni, akkor nem tudom mit kellene csinálnom. Ha jelzem a Sony ügyfélszolgálatnak, akkor lehet, hogy hetekig nem lesz telefonom, ami nem opció, főleg, hogy mindent törölnek róla adatvédelmi okokból. Létezik teljes mentés a telefon tartalmáról felhőbe vagy számítógépre, amiből vissza tudom állítani a jelenlegi állapotot?
-
Sousuke
tag
Sziasztok, nagyon megszerettem a telefont, úgy érzem nagyon jó választás volt. Nem bántam meg. Sajnos eddig két furcsaság jött elő, azóta, hogy írtam a topicba. Első, hogy a telefon random kikapcsol, de úgy, hogy csak akkor tudtam bekapcsolni, ha töltőre tettem. Nem, nem lemerült, mert a töltöttség mindkét esetben 60% fölött volt. Másik fura dolog, hogy a Sony Pictures Core alkalmazás Widevine hitelesítési hibára hivatkozva nem akart elindulni. Ezt egy újraindítás megoldotta. Ti tapasztaltátok a fent említett hibákat? Kamerát egyszerűen imádom, ilyen fényképeket eddig semmilyen telefonnal nem tudtam készíteni:
-
Sousuke
tag
Kaptunk új rendszerfrissítést. Egyelőre nem tudom feltenni, mert külföldön vagyok és csak wifiről engedi ilyen esetben.
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1544 üzenetére
Nekem a fekete színű lett, de pont ebben a színben akartam. Bár a zöld is jó lett volna, ha csak az lett volna. Küldtem visszajelzést a Sony felé a Támogatás alkalmazásból. Leírtam, hogy a Boot animáció hibásan jelenik meg teljes felbontáson. Ami hiba nálam kijött még és szintén megírtam, hogy a ne zavarj módban fel tudnak engem hívni akkor is, ha az van beállítva, hogy senki nem teheti ezt meg. Illetve ki van kapcsolva a 15 percen belül többször hívás is, de akkor is fel tudtak hívni. A Ne zavarj mód az éjszakai móddal együtt kapcsol be. Külön még nem teszteltem, hogy csak a Ne zavarj módot kapcsolom be. Más is tapasztalta ezt a jelenséget?
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1542 üzenetére
Sajnálom, hogy a Sony nem tartotta meg az Xperia 1 VI-nél a 21:9 képarányt, pedig majdnem azt a telefont vettem meg, de mikor megtudtam, hogy a Sony Pictures Core alkalmazás arra a telefonra már nem érhető el, akkor úgy voltam, hogy hiába a rövidebb szoftveres támogatás, az egy évvel régebbi hardver, picit rövidebb gyújtótávú telefotó és a makró hiánya, akkor is valahonnan szerzek egy új, bontatlan Xperia 1 V-t. Imáim meghallgatásra találtak, mert az országban az utolsó ilyen példány a tatabányai Euronics üzletben volt és csak személyesen lehetett átvenni. A Sony hatalmas öngólt rúgott saját magának azzal, hogy az új csúcsmodellre egy húzó szolgáltatását nem tette elérhetőve (Sony Pictures Core for Xperia), ami a Mark IV és Mark V csúcsmodelljeire elérhető volt. Nekem ez volt a deal breaker.
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1532 üzenetére
Semmi gond, megmosolyogtató volt olvasni, értem a szarkazmust
Mindent az általad elmondottak alapján állítottam be, álleejtő, hogy mire képes a kijelző
Kipróbáltam teljes felbontáson milyen a kép, annyira nem látni a különbséget a FHD+hoz képest. Az Xperia boot animáció viszont hibásan jelenik meg teljes felbontás esetén. Remélem ezt orvosolják japánban. Még egyszer nagyon szépen köszönöm a segítséget és a tanácsokat!
További szép napot!
-
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1530 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, a probléma megszűnt.
Szeretném még a tanácsodat kérni a következőkhöz:
Milyen képminőség beállításokkal érdemes használni a telefont? Érdemes a Készítő módot bekapcsolni normál használathoz vagy csak hogy bizonyos alkalmazások használatánál váltson át? Pl: Netflix, Disney+, Sony Pictures Core, YouTube stb.
Érdemes teljes felbontásra állítani a kijelzőt vagy elég a nagy felbontás is? Hang beállításoknál érdemes bekapcsolni a DSEE Ultimate-t vagy a Dolby Sound-ot? Bocsánat a sok kérdésért, csak iPhone 14-ről váltottam és ott ennyi mindent nem lehetett/kellett állítani. Ami nagyon tetszik ebben a telefonban, hogy 21:9 a képaránya, gyönyörűek a színei, 120 Hz-es frissítési ráta, nagyon jól szólnak a hangszórói, van dedikált kétállású fényképezőgomb, Sony Pictures Core alkalmazás exkluzív. Szeretném a maximumot kihozni a telefonból, hogy a legjobb kép és hangélményt kaphassam. Hatalmas előrelépés ez a telefon nekem, nagyon örülök neki, hogy majdnem két évvel a megjelenést követően még bontatlanul meg tudtam venni. Köszönöm szépen a válaszokat előre is! -
Sousuke
tag
válasz
Szena67 #1528 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, töröltem a cache-t, most is néha megdermed a kamera, viszont kiírja, hogy az SD-kártya nem érhető el. Az érdekes ebben, hogy az SD-kártya olvasható a Files alkalmazásban és látja is. Szóval néha gondol egyet a telefon és nem éri el, máskor pedig igen. Más használ SD-kártyát a telefonban? Illetve tapasztalt már hasonlót? A microSD kártya egy SanDisk Extreme Pro 256GB. A válaszokat előre is köszönöm!
-
Sousuke
tag
Sziasztok, nemrég vásároltam egy Sony Xperia 1 V telefont újonnan. Kibontás után a megjelenéskori szoftver volt rajta, amit legalább 15 frissítést követően felfrissítettem a jelenleg elérhető legújabb verzióra. Nagyon tetszik a telefon, a kijelző, a kamerák, a rendszer sebessége. Sajnos tapasztaltam egy olyan jelenséget, hogy a gyári kamera alkalmazást megnyitva időnként a kamera képe megdermed 2-3 másodperc után. A kamera alkalmazás működik, mert bele tudok menni a menübe stb, csak a kamera képe van megdermedve. Ezt a jelenséget tovább vizsgálva letöltöttem a Black magic kameraalkalmazást, amiben ezt a hibát nem produkálja. Van, hogy gondol egyet a gyári kamera alkalmazás és minden rendben, majd kicsivel később újra megdermed a kép megnyitás után 2-3 másodperccel. Más tapasztalta már ezt a hibát? Mit lehet vele kezdeni? A telefont a tatabányai Euronics üzletben vásároltam 3 év garanciával múlt hónapban. Válaszaitokat előre is köszönöm!
Remélem sikerül ezt a hibát orvosolni, mert legalább 5-6 évre tervezek a telefonnal.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Mondhatni nincs meglepetés: műértők kezében egy csodálatos eszköz, átlagos felhasználóknál “csak” egy stílusos csúcsmodell.
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Tőzsde és gazdaság
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- BMW topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- DeFranco: Tanuljunk angolul játékosan! - Duolingo
- Random25: Windows 11 telepítés Pendriveról
- További aktív témák...
- iPhone 13 Pro 128 GB grafitszürke - kártyafüggetlen
- Új Bontatlan iPhone 15 128GB Független Fekete/1 Év Apple Gar./p4249
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi 14T Pro 16/512 1év garanciával, Független!
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! Apple Mac Studio M1 MAX 2022 32GB 512GB számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT Rampage SHIVA Zalman 600W
- Xbox Ultimate előfizetések
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest