Hirdetés
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
peterk
senior tag
válasz
Hzsolt11 #42196 üzenetére
Ja, és én egyébként elfogadnám a helyedben az új típust.
Sőt, nagyon örülnék a lehetőségnek.
Ez a felajánlott modell teljesen rendben van (az árkategóriáján belül). Mindössze csak annyi "probléma" van vele, hogy IPS paneles, nem pedig VA paneles, mint a tavalyi ugyanilyen modellek. Ezért akiknek tavalyi modelljük van, nekik nem éri meg az újra váltani (feltéve, hogy nem az IPS-t preferálják az AV helyett, de a többség nem ilyen, hanem éppen fordítva, az AV-t érzi jobbnak).
A Te tévéd viszont egy 2015-ös modell, ami a displayproperties.com szerint IPS paneles. Azaz ebből a szempontból hátralépés nem lesz, viszont több szempontból előrelépés igen. Mert egy 2018-as modellt kapsz, aminek a gyártói támogatás életciklusa hosszabb lesz, mint a régi TV-d ciklusa (pl. a cserében felajánlott TV-re biztosan lesz android oreo update, a régi TV-dre pedig valószínűleg már nem). Ezen kívül a Sony média chipje és képfeldolgozó algoritmusai 2017-ben egy elég jelentőset ugrottak minőségben az előzőekhez képest, ezért - bárt ezt látatlanben nyilván nem tudom megígérni, de - valószínűleg egy szebb, jobb képű TV-t fogsz kapni, mint amilyen a régi volt. Ami többet is tud, jobb képfeldolgozó algoritmusokkal, több beállítási lehetőséggel.
Szóval én nem habiznék, hanem azonnal elfogadnám
-
peterk
senior tag
válasz
Dehogynem tudod!
Az eladónak kötelessége vagy:
1. Javítani a készüléket,
2. PONTOSAN ugyanolyan készüléket adni helyette, ha nem javítható
3. Visszafizetni a teljes vételáratA második pontban - feltéve, hogy elfogadod - felajánlhatnak persze másik típust is, de nem vagy rá kötelezhető, hogy elfogadd. Ha nem tetszik amit felajánlanak, érvénybe lép a 3. pont. Vissza kell adják a teljes vételárat. (A ptk 6:157.§ és 6:159.§ írja le egyébként részletesen hogy mik a jogok és kötelességek - erre hivatkozhatsz is egy esetleges levélben feléjük -, de röviden: ha nem tudják cserélni - ugyanolyanra -, akkor jogod van elállni a szerződéstől, és visszakérni a termék árát.)
-
q2w3
senior tag
válasz
Szerintem ezt semmiképp se hagyd annyiban. Te egy bizonyos termékért és annak tulajdonságaiért fizettél. Ha nem tudnak egy olyan terméket adni ami azt teljesíti, akkor fizessék vissza a termék árát, mert magyarul nem tudják teljesíteni a termékjótállás feltételeit. Nyugodtan megemlítheted a fogyasztóvédelmet, akár fel is hívhatod őket tanácsért. Ha tartod magad biztos jól jössz ki a dologból.
-
Hzsolt11
tag
Most telefonáltak az emag-tól hogy csak ezt a készüléket ajánlotta fel a forgalmazó (KD-55XF8596) és ha ezt nem fogadom el akkor visszaküldik az előző tv-t hibásan
-
kenwood
veterán
válasz
junior11 #42185 üzenetére
Az is vicces,hogy 400ks tvn az androidot egy olyan soc hajtja 2 giga rammal,ami xiaominal evekkel ezelott is a 20ks belepo szint volt mobilban.
1-1 appnal meg nem is feltuno,de ha hasznalod az androidot,gyorsan belefutsz a hardver korlatjaiba.
A 100 megas lan csatirol meg inkabb ne is beszeljunk -
theballa32
tag
Sziasztok!Megnézné nekem valaki,hogyha a mikrofonos keresést használja a tévéjén (Youtube),akkor a hangot leveszi teljesen?Nekem azt csinálja,hogy némítja a tv-t,és nekem kell utána visszaadni a hangot
[link] -
Borosp87
csendes tag
Sziasztok!
65XE9005 TV-n "észre vettem" két oldalán egy 1-2 cm-es csíkot ahol olyan mintha világosabb lenne kicsit a kép. Teljesen egyenes, nem felhősödés vagy ilyesmi és nem is látom mindig, inkább világosabb képeknél. Volt rajta ragasztó csík, úgy kaptam, elképzelhető, hogy amiatt? Ritkán látom csak, ha nagyon odafigyelek a feleségem nem is látja. Van esetleg valami beállítás ami lehet rosszul van megadva? Tapasztalt más is ilyet?
-
Hzsolt11
tag
Sziasztok
Az előző tv-m (55X8509C) meghibásodás miatt cserés lesz.
Ezt ajánlották helyette (KD-55XF8596).
A véleményetekre lennék kíváncsi hogy megéri erre cserélni.
Válaszotokat előre is köszönöm. -
SeLe
tag
válasz
s7evcsenko #42179 üzenetére
Szerintem meg egyértelmű lett volna számodra is, hogy miről beszélek, ha rákattintasz a linkre és legörgetsz az alsó harmadba.
-
s7evcsenko
addikt
Akkor csak lehet nem egyértelmű a kavargó pötty és a bigyó megfogalmazása.
Mindjárt keresek valami képet..
Aszem ez az
Itt pedig 0:22-től. -
SeLe
tag
válasz
s7evcsenko #42177 üzenetére
Nekem is 7-es verzió van és ugyan csak 2017.12.05-ös biztonsági szinttel!
5.1-ről 6-ra változott az animáció. Azt hiszem 6-ról 7-re nem. -
s7evcsenko
addikt
válasz
hegylako01 #42176 üzenetére
Ez van fent nekem is.
"A négy kavargó színes pötty Android 5.1-re utal."
Csak erre írtam, amit írtam. -
hegylako01
tag
válasz
s7evcsenko #42175 üzenetére
Nagyon sokszor van olyan, hogy a tvk nem kapnak automata FW frissítést csak a weboldalról lehet letölteni az új FW-t. Ilyenkor, ha a tv-n nézed meg akkor ő azt fogja mondani, hogy minden napra kész, pedig lehet van újabb verzió már.
-
SeLe
tag
válasz
mitvisz #42173 üzenetére
Nálam is alaplap csere volt.
55W755C a TV-m, de alalplap szempontból olyan mint a tiéd.
Service menüben 43W805-t írt ki talán, de átállítottam 755-re.
Itt ellenőrizhető milyen Android verzió van rajta.
Nálam a legfrissebb verzió volt fent a csere után vagyis Android 6 "négy bigyó egymás mellett"
A négy kavargó színes pötty Android 5.1-re utal.Üdv, SeLe
-
mitvisz
csendes tag
válasz
s7evcsenko #42171 üzenetére
Ettől féltem erre ugyanaz a firmware való mint az enyémre és nekem is kavargó pöttyök voltak a legújabb szoftverrel az alaplapcsere előtt.
Más valaki ? -
mitvisz
csendes tag
Akinek 55w809c típusú Tv van legújabb szoftwerrel kérem indítsa újra és írja már le milyen animációval indul .
Négy kavargó színes pötty vagy négy bigyó egymás mellett.Nem hagy nyugodni ez a dolog , valami nem stimmel.
-
vlevi
nagyúr
válasz
kenwood #42161 üzenetére
Jó-jó, de itt a kérdés nem az volt, hogy bekapcsolva hagyhatom-e a NAS-t, vagy sem, hanem, hogy miért nem látja a vinyót. És akinek nincs NAS otthon, az vegyen egyet, hogy a TV-je lássa a HDD-t ? :D :D :D :D
A dolognak csak annyi köze volt a NAS-hoz, hogy az azon tárolt médiafileok eléréséhez nincs szükség androidos jogosultságokra.
Gondolom a külső HDD-re azért nem kérte a jogosultságok engedélyezését, mert az a HDD a felvételhez használt HDD volt, és arra úgy érzékelte, hogy nem kell kérdeznie.
Amikor viszont feldugtam a pendrive-t, akkor azonnal jött a megerősítő kérdés, és azóta rendben van. -
mitvisz
csendes tag
válasz
ArthurShelby #42158 üzenetére
Ha ez így van akkor az előző alaplappal miért volt jó a képarány ?
-
theballa32
tag
Sziasztok!Miért némít le minden hangot a tv,ha mikrofonnal keresek a youtube-on?Mit tekergettem el?
-
NyalokAA
aktív tag
Sziasztok új tv-t szeretnék vásárolni a keret most 200e lenne.
Ezt néztem ki , általános felhasználásra megfelel ez a tv ? Ps4-el játszanék rajta illetve sorozat nézésre filmezésre használnám , néha egy kis sima tv nézésre . Eddig egy sima Full hd 37-es Samsungot használtam az elmúlt 5-6 évben szóval az igényeim nincsenek az egekben -
Borosp87
csendes tag
Sziasztok!
65XE9005 TV-n "észre vettem" két oldalán egy 1-2 cm-es csíkot ahol olyan mintha világosabb lenne kicsit a kép. Teljesen egyenes, nem felhősödés vagy ilyesmi és nem is látom mindig, inkább világosabb képeknél. Volt rajta ragasztó csík, úgy kaptam, elképzelhető, hogy amiatt? Ritkán látom csak, ha nagyon odafigyelek. Van esetleg valami beállítás ami lehet rosszul van megadva? Tapasztalt más is ilyet?
-
mitvisz
csendes tag
Sziasztok!
55w809c tv alaplapcsere után újabb hibát vettem észre . A video alkalmazást használva nem lehet képarányt változtatni , szürke a menüpont . Akár filmet akár TV sorozatot nézek hosszúkás az emberek feje , a teljes képernyőt kitölti a kép.Erre tud valaki megoldást ?
-
okoska74
senior tag
válasz
Lallerboy85 #42150 üzenetére
Nekem ilyen tv-m van. Panelben kb 3-4 méterről jó választás. Én is nézegettem a nagyobbik változatot de hely szűke miatt ennél maradtam. Eddig semmilyen hibájáról nem tudok beszámolni, egyetlen aprósága van az a menü sebessége ehhez hozzá kell szokni.
Scart csatlakozó tényleg nincs rajta gondolom a thome iptv dobozon kellene lennie Hdmi mek is, ha nincs akkor a thommal kell felvenni a kapcsolatot, hogy azt az ősrégi dobozt cseréljék ki egy újabbra.Ps4 ről nem tudok nyilatkozni olyanom nincs de valószínűleg tökéletes lesz.
-
-
mjani1172
addikt
válasz
Lallerboy85 #42150 üzenetére
Szerintem válassz nagyobbat.
Én pár hónapja vettem, 4 méterről nézem, nem mertem 60" nál nagyobbat venni, olyan nagynak tűnt.
Már 65" ost vennék. -
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
Kinéztem a köv. Sony KD43XF8505 készüléket.
[link]Aki jártas a témában segítene, hogy ez megfelelő választás lenne e számomra?!
Tv-hez sajna nem, de notebookhoz jobban értek, ott vannak nem ajánlott szériák stb...van e bármi amire oda kell figyelni a sony tv-k esetén? Gondolok itt pixelhibás tipusok vagy bármi negatívum?
Röviden: 4m távolságból, szemben lenne nézve. Van egy play station 4 pro készülékem(emiatt is választottam a 4k-t). Bluetooth az fontos, ill. böngészés stb...
Azt írja h scart csatlakozó nincs a tv-n. Ugye nekem iptv van thome.-ill. a jelenlegi tvm azzal kapcsolódik a készülékhez. Ennél ez h lenne megoldva? Bocsi ha hülyeségeket kérdezek, de nem vagyok annyira képben!
Végszóként, ha ebből az összegből lenne ajánlottabb típus, szivesen meghallgatom! 220e fölé viszont nem szeretnék már menni!
Köszi ha valaki szánna rám pár percet!!!! Köszi!!!!
-
szana8
tag
válasz
peterk #42148 üzenetére
Hello,
Nekem is hasonló tapasztalataim vannak mint neked. Régen az Android 2 korszakban volt egy androidos mobilom Sony Xperia X8 asszem. De valahogy sosem működött rendesen. Úgyhogy át is nyergeltem az almás vonalra utána egy 4S-el. De mikor az tönkrement sajnáltam 200k-t kiadni egy mobilra szval visszatértem én is a doridra. Még egy alkalmazás ha szereted az érdekes témákat illetve előadásokat. A TED alkalmazás ingyenesen letölthető a Play storeból. Nagyon sok nagyon jó előadó érdekes témák, stb.
-
peterk
senior tag
Engem cseppet sem érdekel, hogy androidos, vagy webos, vagy milyen platform, engem csak az érdekel, hogy mit kapok, ha megnyomom a távirányítót, és milyen kényelmes használni.
Nekem eddig az android nagyon bejött. Hozzáteszem, hogy egy 10 éves 55"-ös Samsung B750-ről váltottam, okos TV-s tapasztalatom eddig nem volt. Így pl. sebességben, kényelmi szempontból csak az androidot tudom megítélni, összehasonlításban nem. De nem is nagyon érdekel, ha ez tudja, amit akarok.
Az az érdekes, hogy én alapvetően mindig is idegenkedtem az android platformtól, a korai negatív tapasztalatok miatt (még az android 2-3-4 verziók idejéről). Úgyhogy pl. telefonom sosem, tabletem is csak kb. két hónapig volt androidos, aztán attól is megszabadultam. Nem bírtam a lassúságát, belassulását. Úgyhogy iphone, ipad, surface, windows phone, minden átment már a kezeim között, csak android nem ... egészen kb. 1 évvel ezelőttig, amikor a tönkrement windows phone-om helyett választani kellett, és az új iphone-t drágálltam. Egy galaxy A3-at vettem és kellemes meglepetés volt, ez adta vissza a bizalmat csak az androidban számomra.
Namost, ezek után engem is meglep, de ahogy írtam már, nekem a Sony TV-n bejön az android. Azt ugyan én is érzem, hogy lassú, de 1-2 nap alatt megszoktam. Nem mondom, hogy nem lenne jobb ha gyorsabb lenne - dehogynem -, de a TV előnyei bőven kompenzálják ezt a hátrányt. Nálam az abszolút nyerő pont a chromecast. Eddig nem használtam ilyesmit TV-n, és nem is tudtam, hogy mit hagyok ki. Valami elképesztően kényelmes, hogy telóról, PC-ről, tabletről, bárhonnan átdobhatok a TV-re egy streamet, böngésző ablakot, stb. Én sok sportot nézek streamelve, és amire nincs előfizetésem (mindenre képtelenség előfizetni), azt webes streamben néztem eddig. Tenisztől baseballon át nascar-ig, kamionversenyig, mikor éppen mi megy élőben és érdekel, csak keresek egy streamet a böngészővel PC-n, megnyitom, és átdobom a TV-re, és lehet full screenben, kényelmesen fotelből nézni. Manapság már a streamek is általában minimum 720p, de inkább jobb minőségűek, úgyhogy a minőség is teljesen jó. És Netflixx előfizető is lett belőlem, mióta van okostévém. Plusz az utóbbi 1 évben eléggé rászoktunk a youtube-ra (tudom, jó későn, de én informatikus vagyok, a munkám miatt folyton számítógép mellett ülök és a neten csüngök, úgyhogy fb-tól twitteren át a többi social media dolgot utálom, mert munkaidőben zavar, munkaidőn kívül meg nem akarok már gép mellett ülni
). Lényeg a lényeg, hogy viszont a youtube az bejött az életünkbe, rengeteg csatorna, téma, ami korábban rádió, podcast, írott fórum, szakmai oldal formájában jelent meg, az manapság a youtube-on is elérhető, nézhető, hallgatható formában.
Úgyhogy az okostévé funkciók (és a chromecast, ez utóbbi nem tudom mennyire elérhető más TV platformokra) az, ami miatt nekem bejön az android. Lehet, hogy más is bejönne, ha ugyanezt tudná. Viszont az androidnál látok egy olyan előnyt, ami a többi platformon ahogy hallom, gond szokott lenni: a népszerűbb alkalmazások egy idő után a régebbi modelleken megszűnnek frissülni, és egy idő után nem működnek (youtube, fb, böngésző, stb.). Ez a veszély androidon nem fenyeget, amíg a TV működni fog, addig youtube, stb. is lesz rajta.
-
vlevi
nagyúr
Azt hiszem megvan, mitől tűnik el a videók menüpont, és mitől jelenik meg.
Ha bekapcsolom a NAS-t, akkor megjelentik a TV Discover menüben a "videók" rész.
Ha a NAS-t kikapcsolom, eltűnik.
Hard resetre lehet undo-t kérni? Előtte jól működött
Biztos van valahol valami elba****tt apró állítani való, de f***gom sincs, hogy hol, és mi lehet az. -
s7evcsenko
addikt
válasz
s7evcsenko #42142 üzenetére
Kicsit nehezen indult a dolog, de végül sikerült PC-n rendeznem a listát és feltölteni.
Megkönnyebbültem. -
ArthurShelby
addikt
válasz
mjani1172 #42140 üzenetére
Mivel a tükrözés wifin keresztül van, így számít hogy 2.4, vagy 5gh-n csinálod, illetve hogy milyen a környéken a wifi szennyezettség.
Nálam a tv-n a wifi csak 5gh-re van téve, és ha összejön a kapcsolat (nálam itt szokott probléma lenni), akkor tökéletesen, jó minőségben működik. De mivel van a tv-ben chromecast is, így az a legegyszerűbb, ha felteszed a Google home alkalmazást (bár szerintem ez így egy kicsit rosszabb minőség lesz). -
vlevi
nagyúr
válasz
s7evcsenko #42142 üzenetére
Nekem viszont a teljes reset ota nem látszik discover menüben a videók...
-
mjani1172
addikt
Sziasztok!
60XF8305 öm van. A képernyőtükrözéssel van gondom borzasztóan akad, miközben nézegetjük a fotót a telefonon, még kb 3 al azelőtti van a tv,-n. A video meg ugrál, kihagy.
Volt ez jobb is úgy emlékszem. Van valami ajánlott gyógyír? -
vlevi
nagyúr
válasz
s7evcsenko #42137 üzenetére
A home menü legalján van egy fogaskerék (beállítások), és ott valahol az alkalmazások között. A rendszeralkalmazások listájában megkeresed a program guide-t, megnyomod, és ott kiválasztod a gyorsítótár, vagy az adatok törlését.
sting2: Nekem XE85 van, nem mókoltam vele, de tudok panaszkodni, ha kéred
Nem azért, mert nem olyan, mint szeretném, hanem azért, mert instabil.
Baromira várom már az Oreo-t, hátha az megváltás lenne. Vagy pedig csöbörből vödörbe, de akkor tököndöfök valakit -
sting2
addikt
Azok a Userek (köztük én is ), akik semmit, de tényleg semmit, nem " mókoltak" a készülékükön (XE900 sorozat), tehát :
- nem töltöttek le semmilyen alkalmazást!
- Saját lejátszóját használják, külső adattárolóvalKevesebbszer panaszkodnak a tévéjükre.
Az más kérdés, hogy akkor +!%nak vannak ezek a fícsörök benne?....
-
vlevi
nagyúr
válasz
s7evcsenko #42135 üzenetére
Androidos?
Teljes reset elott megprobalnam a guide alkalmazás gyorsítótárat törölni, ha ez nem segít, az alkalmazás adatait is. -
s7evcsenko
addikt
Üdv.
Lenne egy w859c-s tv-m, és olyan gondom lenne, hogy meghülyült a guide (műsorújság).
Az a jelenség, hogy minden csatorna duplán jelenik meg (egymás alatt) , ugyanakkor mindegyiknél az egyik csak egy üres sor.
Ez még élhető is lenne, de lefelé nem is lehet léptetni..
Találkozott már ilyennel valaki?
Esetleg ötlet mielőtt nyomok egy gyári resetet? -
vlevi
nagyúr
Nekem most a videólejátszó alkalmazással gyűlt meg a bajom.
Egyszercsak eltűnt az Action menüből a Videók menüpont.
Természetesen az Action menü beállításaiban be van x-elve a Videók menüpont, ennek ellenére nem jelenik meg akkor sem, ha ki, és újra beikszelem.
Pedig emlékszek rá, hogya héten már használtam onnan a videók alkalmazást.
A videó alkalmazás egyébkétn működik, le tudok játszani vele külső HDD-ről, és NAS-ról is.
Egyelőre megoldottam úgy, hogy az alkalmazásaim-hoz hozzáadtam a videó alkalmazást, és onnan indítom. De ennek akkor sem így kellene működnie. -
theballa32
tag
Sziasztok!Direkt figyeltem a héten az XF7596 típusú tévémet,mert a Youtube app nem indult,csak forgott a betöltés karika. Net volt,és semmit nem csináltam neki.Egész héten rossz volt,most meg 1.-re indult.Szerintetekmi lehet ennek az oka?Telekom internetem van
-
Myair
tag
Sziasztok! A tv-m kd55xe9005. Úgy veszem észre, hogy elég sűrűn újraindul magától. Például YouTubon filmnézés közben vagy ha Netflixet akarom elindítani. Másodszorra már működik. Kodi is sokszor el se indul, vagy ha elindul, egy idő után újraindul a TV. Factory Reset már próbáltam. Csak1 Kodi telepítettem a tévére és frissítettem a 18 as verzióra. a tévében MinDig TV kártya van CA modullal. Mit csináljak Szerintetek?
-
mitvisz
csendes tag
válasz
hegylako01 #42128 üzenetére
Köszi, és ez a Motionflow különbség és hogy kisebb kijelző van beállítva nem gond? Mert láthatóan nem működik a képjavítás.
Ja és a szervíz menüben egy helyen átállította a szervizes a típust és a serialt de ott ahol a software update van mégis rossz típus van. -
okoska74
senior tag
válasz
Lallerboy85 #42125 üzenetére
Itt most elég jó árban van. Bár még így is picivel drágább mint amit írtál.
-
Lallerboy85
tag
Sziasztok!
200e ft -al bezárólag, melyik Sony 4k uhd led ajánlott?! (persze ha van megfelelő ekkora összegből)
Méret terén mindenképp kell a 100 v kicsivel nagyobb! Bluetooth az fontos ill. HDMI.
Amire használnám az filmezés, böngészés, ill. lenne hozzá egy ps4 pro készülék. Ha kicsivel meg kell a 200e ft-ot toldani, belefér... Köszi előre is!!!! -
mitvisz
csendes tag
Sziasztok ,az 55w809c tv-m kevéssel két a év lejárta előtt bedöglött. Most volt itt a szerviz és alaplapot cseréltek benne. Ami furcsa teljesen más animációval indul és a menüpontok is mások . Kb 3 hete amikor újraindulgatott csináltam rajta frissítést webről , akkor úgy indult hogy SONY felirat és utána három szines pötty kavargott. Most három ikon egymás mellett induláskor .Alapbeállításkor amikor megvettem engem nagyon zavart a hibajavítás (operett kép vagy mi) kikapcsoltam ezt. Most alapon van a tv és semmi ilyesmit nem látok!
Az infónál azt írja magáról hogy 43w805c !
A képpel sem vagyok kibékülve de még nem állítgattam semmit.Biztos jó szoftvert raktak erre és tényleg ugyanaz az alaplap van sok típusban?
Különbséget a két típusnál csak a Motionflow 800Hz- 1000Hz -et találtam.Szerintetek nyugodjak bele ? Akinek 55w809c van friss szoftwerrel légyszi írja le milyen animációval indul.
Köszi.
-
Joshi
titán
Ha magyarázkodni kell, az régen rossz.
Ha beírok egy fórumba és kérdezek és véleményeket kérek, akkor mindig van aki rád tudja erőltetni az akaratát. Csak te magad lehetsz az aki eldönti hogy mi lesz a végeredmény. Soha ne tereld másra a magad döntését. Az LCD sz@r úgy ahogy van, és egy 55"-os kijelzőért még most sem kevés pénz 300k.
-
vlevi
nagyúr
Nekem az LCD részével semmi bajom.
Anno, amikor keresgettem TV-t, akkor az jött ki, hogy Samu-t nem akartam, az LG-k IPS panelesek, erről is le lettem beszélve, akkor maradt a sanyi.
Mindez onnan indult, hogy tavaly egy 49-50"-s belépő, 4k HDR TV 150ezerbe került, aztán végül vettem 300-ért 55XE8505-t.
Az, hogy droid, vagy webos, nem volt szempont, mert ahhoz, hogy össze tudja hasonítani az ember, pár napig, hétig használnia kell, nem elég a mediamarktban végignyomkodni a távirányító gombjait, és a neten fellelhető ismertető videók sem mindíg adnak választ a kérdésekre, mert, amíg nem használtad, nem is tudod, hogy a másik okostv platformban mit kellene megnézni, mit tud jobban, mint a másik.Tényleg, Oreo frissítésről semmi hír?
Itt [link] olvasgattam róla, hogy terv szerint frissülnek a 2017-es modellek Oreo-ra, még 2018-ban, és néhány 2016-os modell is, de konkrétabbat nem tudok.
Itt viszony valaki már nyomogatta, az AF9-esen az van, és a videó szerint sokkal gyorsabb az AF9, mint az AF8.
[link]
Kérdés, hogy esetleg más hardver lenne az AF9 alatt, és azért töltődik be a youtube, és a BBC iPalyer töredék idő alatt, vagy az Oreo javult fel ennyivel?" Nekem valóban nagy ugrás a mostani tv (és nem lefelé)"
Ezek szerint én marhára el voltam kényeztetve az előző TV-mmel, mert azon elég sok mindennel meg voltam elégedve. Ami hiányzott, az a nagyobb méret, a kisebb input lag (100-110ms helyett 30, az már nekem jó), a felvétel, meg ilyenek. De a képével a Samu LE40C650-nek is kb elégedett voltam. -
Siffredi
senior tag
Nem hülyéskedek, tényleg gyorsabb. Mondjuk én egyedül a kodi appot tettem fel. Igaz, nincs meg régóta a tv, de eddig csak egyszer indult újra. A régi tévém sokszor egy hangerő változtatáson fél percig (!) is gondolkozott, a bekapcsolás utáni észhez térésről nem is beszélve. Nekem valóban nagy ugrás a mostani tv (és nem lefelé)
-
Joshi
titán
Ja, egy évvel ezelőtt is tudta mindenki hogy kompromisszumos az LCD. Ja, és még nem is olcsó adott esetben. Pont egy évvel ezelőtt vettem a Sony OLED-et, szóval te is meg tehetted volna. Ráadásul ez is Droidos.
ui.: ha az Androidot nem komázod akkor LG OLED WebOs. Ennyi.
(#42117) Siffredi: "Mondjuk a régi tévémnél (lg la690s) sokkal gyorsabb...
"
Már mint hogy gyorsabban lefagy? -
Joshi
titán
A tévé filmnézésre és tv műsor nézésre való, nem kell azt fölöslegesen nyomkodni.
Nálad viszont már odáig fajul az Android gyűlölet, hogy inkább vegyél egy LG OLED-et WebOs-el, azt hamar megszeretnéd. Hozzáteszem OLED is kárpótolna sok mindenért amit az LCD nem tudott megadni. -
vlevi
nagyúr
Na, csak előbukkanak az árnyékból az Android TV-t utálók? Vannak még rajtam kívül mások is ?
Amúgy hétvégén adtam egy gyári visszaállítást a TV-nek. Mert ugye azt mondják, attól jobb lesz. Talán. Hát, egy nagy fenét. Ugyanolyan.
A legutóbbi frissítés óta, több apróságot észrevettem, ami negatívan befolyásolja a "felhasználói élményt", és ez a gyári állatba visszaállítással sem szűnt meg.
Stabilabb sem lett, mert azóta már volt újraindulás, és volt "a videó nem jácc6ó le" üzenet is. -
Siffredi
senior tag
válasz
Szikravadász #42110 üzenetére
Addig olvastam, hogy "A kép az IPS panel ellenére nem rossz, nincs számottevő felhősödés..."
Semmi köze a kettőnek egymáshoz. -
Szikravadász
csendes tag
Sziasztok!
Egy rövid, de tanulságos sztori.
Több heti kutakodás után a MM augusztus végi webshopos akciója döntött: vettem egy 55XE7005-ös tv-t. Mivel a megjelölt kiszállítás idején külföldön voltunk, egy héttel elhalasztattuk a szállítást. Aztán kihoztak egy használt tv-t... :-( Persze visszaküldtük, de már nem tudták ugyanolyanra cserélni. A felajánlott Samu helyett inkább egy 55XF7005-öst választottam. Féltem a az IPS panel miatt, de az akkor szintén nagyon akciós árból kaptam még 10% engedményt. (Köszönet egy nagyon kedves hölgynek az üfsz-on.) :-) Mondanám, hogy le a kalappal a MM előtt, de ez csak így elmesélve egyszerű, jó pár telefonba és majd' két hét idegeskedésbe került. És az is 'milyenmár', használt készüléket küldeni az új áráért...A tv-ről:
A displayprop.. szerint Androidos, de nem az. A kép az IPS panel ellenére nem rossz, nincs számottevő felhősödés, sokkal jobb, mint a 10 éves HDReady LG volt. "Neekem teccik!" :-) Amin meglepődtem, hogy az extrém ócska, alacsony felbontású filmek kivételével egész jó, élvezhető minőségű a felskálázás, még tévézni is lehet rajta. :-)
Idáig az egyetlen problémám a HDD beállítása volt a PVR-hez, mert két partíciót akartam, egyik a PVR-nek, másik pedig hozott anyaghoz. Nos ez nem annyira egyszerű, mint a 7 éves Samun. Elmolyoltam vele egy délutánt, mire meglett.
Aki UPC Médiacarddal akarja használni, annak szólok, hogy csak az új kártyával működik. Korábban valaki itt ezt tippelte, stimmel.
Másfél hónap használat után, meg vagyok vele elégedve.
Bocs, ha hosszú lett... -
kenwood
veterán
Raadasul plusz egy hibaforras.
Multkor haver lg tevejere kuldtuk ki egy pc kepet,es fel ora utan sarga csikok jelentek meg a feher hatteren.
En mar azt hittem,h meghalt,beeget a kijelzo,pedig csak adatatviteli hiba voltOlyan szempontbol viszont pozitiv,hogy pcn,mobilon egyszerubb a kezeles (pl beletekerni egy videoba, beirni a keresesi kifejezest),mint taviranyiton.
-
q2w3
senior tag
A különbség hogy tükrözésnél a telefon küldi ki a képet ami kétszer torzul plusz melegíti/meríti a telefont, míg castolásnál csak adsz egy internetes elérést a tv-nek ami streameli netről a videót és onnantóp nem is kell a telefon. Ég és föld a két megoldás között a különbség.
-
kenwood
veterán
az android telora jo,tvre nem valo.
inkabb valami notebook proci kene bele, es gyarilag valami linux, aki akar,az meg rak ra win 10-et. -
Joshi
titán
"Azért az, mert nem jött be a Google azon számítása, hogy majd minden gyarto azonnal Android TV platformra fog átállni."
Az Android TV-nek az a baja hogy nem stabil, sokkal több energiát kellene Googlenak ráfordítania. Ha gyors és stabil lenne, már szinte minden tévén Android lenne. -
Zeki
nagyúr
Nézd, letöltöm a tv-n keresztül elérhető Play áruházból az appot:
- el sem indul
- elindul, kilép
- elindul-kilép-elindul-kilép körbe kerül.
És ez még csak az, ami onnan letölthető. Elég kevés alkalmazás van még rá.Ez még annyira gyerekcipő, hogy még sok év kell hozzá. Vagy raknak az androidos tv-k alá rendes vasat és oprendszert, vagy zsákutca lesz mint a 3D tv.
Vagy marad a képernyőtükrözés, meg a youtube egyből átlövése, amit egy öregebb okostv is tud.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch 2
- Üvegben nem szűköldködő GameMax mikrotorony, "lopakodó" alaplapokhoz is
- PlayStation 5
- sziku69: Szólánc.
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Óvodások homokozója
- BestBuy ruhás topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest