- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Mielőtt kérdeznél valamit olvasd el az alábbi Téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
WaterWave
veterán
válasz
nightshadow #52783 üzenetére
1 hónapos indulo 5ook-hoz képest baráti
-
WaterWave
veterán
kezd egész jó ára lenni az 49xh9505-nek
327, már már baráti... 300-nál rácsapok -
WaterWave
veterán
xh9505-re várok, így az xf átkerülne a kicsibe, az új meg a nagyba.
Szerintem október-november környékén jó áron lesz már. -
WaterWave
veterán
Pont tegnap olvastam, hogy az idei év xh9005 szériánál megszűnik a 49 colos méret, helyette az xh9505-be kerül, amit ha jól olvasok kicsit feljebb van pozicionálva.
Miket lehet tudni amik áttörő újdonságok az idei évben ezen termékcsaládnál? -
WaterWave
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #47549 üzenetére
Neked mostanában minden bajod van... Semmi se jó, minden rossz.... Nincs veled úgy bajom de már megkérdezem, hogyha ennyire rossz neked ez az oldal, és ez a topik, akkor minek vagy itt...?
-
WaterWave
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #47529 üzenetére
Pont most volt róla riport, a magyar szinkronszínészetről.
Szerintem még mindig világszínvonalú, igaz nem olyan mint rég, de magasan minőségi.
Probléma ott van, hogy egy film leszinkronizálásra 20-30 ezer forintot kapnak a szinkronszínészek, ami az utánpótlást erősen megnehezíti.
A baj nagy, viszont orvosolható. -
WaterWave
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #47510 üzenetére
Nem használunk ilyen eszközöket
-
WaterWave
veterán
válasz
hjtz4t3wrseg #47493 üzenetére
Ezért mondtam, hogy nem akarok okoskodni...
Tv falraszerelhetősége az alap, nyilván akinek nincs helye, az nem tudja, de számtalan olyan esetet látok, hogy felrakja a szekrény tetejére, onnan vagy leveri, vagy nincs helye, de istenért nem rakná falra mert vagy lusta fúrni 4 dübelt a 20x20 vagy 30x20-as konzolnak, vagy nem tudom.Nas az alap dolog, főleg mikor repkednek a 4k-s 50 gigás filmek, a 4k-s videok akciókamerával nyaralás alatt, én nem bohockodom a hordozhatós 1-2 terás vinyókkal, de azt a részt is meg lehet érteni, akinek a nas beállítása még gyerekcipő.
Viszont a szünetmentes táp túlfeszültségvédelemmel az legyen már alap, főleg mikor igen komoly árakat kell fizetni egy-két termékért.
Persze máshol is bejuthat a tűfeszültség, vagy hívjuk tüskének, le is éghet a ház, de sok kellemetlenségtől megóvjuk magunkat ha beszerzünk ezen kellékeket.
Hülye példa, de kocsinál se azért rakunk be riasztót, hogy lophatatlan legyen, hisz trélerrel bármelyik elvihető, hanem hogy kicsit hátradőljünk, hogy legyen egy biztonsági faktor.Lakásbiztosításom van
-
WaterWave
veterán
Nem akarok okoskodni, és ugye csata után okos a katona, de alap hogy az "x" százezres tv-t és az "x" százezres avr-t szünetmentes táppal, és túlfeszültség védelemmel látjuk el. Kb 25-30 ezerből megvan és hátradőlhetsz.
Nem is értem miért nem így tesznek az emberek. -
WaterWave
veterán
válasz
dualcore #47061 üzenetére
Nyilván nem, de emberek éheznek más földrészeken, mi meg 300-400-500 ezres tv-vel filmezünk, és nézzük az sd -hd adásokat, és akkor azt látom, hogy kiakad valaki, hogy az abszolút szabályos téglalap alakú távirányító kiesik a kezéből...
Bocs ha kiakadok de ez nonszensz.... -
WaterWave
veterán
Ha már ennyire "szeretitek" a tv-t amit gondolom úgy vásároltatok, hogy nem rakott a fejetekhez senki se fegyvert, már csak az a kérdésem, hogy mi a **** nak vettétek meg?
téglalap távirányító, jól kell célozni, nem kényelmes-kiesik a kézből, nem világít... óriási gondok. -
WaterWave
veterán
Akkor frissítek én is...
-
WaterWave
veterán
válasz
Csaba No. 1 #46434 üzenetére
Értelek, engem nem zavar.
-
WaterWave
veterán
Nekem a tv még egyszer sem ajánlotta fel a frissiítést... Mindig usb-ről oldottam meg...
Csak ezt annak írom, aki erre vár... -
WaterWave
veterán
Én is most frissítettem le az xf9005 tv-met usb megoldással, egyelőre gond nélkül felment...
-
WaterWave
veterán
válasz
Celtis #46108 üzenetére
Lehet most nem leszek szimpatikus, de 4k tartalmakat ne egy tv belső lejátszójával játszunk már le könyörgöm.
Nem arra rendeltetett, akkor sem, ha tudnia kéne.
Távirányító beragadására meg ott a garancia, tessék visszavinni, jelezni, esetleg ha most vásároltad akkor vásárlástól való elállás jogát alkalmazni, főleg akkor ha úgy érzed, hogy nem új.
Bár utánaolvasom, hogy bemutatókészülék... Olcsó húsnak híg a leve. -
WaterWave
veterán
xf9005 tv-nél hol találom meg azt a részt ahol tudom a firmware-t frissiteni?
Mert android 8 alatt megváltozott az elérése, de ha agyonvertek se találom... -
WaterWave
veterán
válasz
rinpocse #45450 üzenetére
Ilyen tv-t és most remélem nem bántom meg azokat akik vagy nem szeretik, vagy nem tudják helyileg megoldani, de illik a falra szerelni...
Helyspórolás miatt, és azért is mint egy festmény...
Ennek fényében a tv talpa századlagosViszont, aki nem preferálja ezt, mondjuk nem értem miért.. de akkor vegyük ugy, helyileg nem megoldott, akkor a talp alá kell rakni a soundbart, de az kb mint halottnak a csók. Házimoziélménytől messze van, max arra jó, hogy kicsit más lesz a hangzás. Viszont a TV hangszórója nem rossz, 10-12 esen szoktam hallgatni és teljesen jó.
-
WaterWave
veterán
válasz
salapp #45235 üzenetére
De nem vagy előrébb a magyar garanciával, ezt hidd el nekem, akár földhöz ragadt csóka vagy akár nem...
Eladásnál meg főleg nem mert mikor eladod, a vevőt nem fogja érdekelni a még x hónap garanciád és az x tíz/százezer forintnyi adód. De pontosítok részben érdekli.
Engem a következők érdekelnek: olcsóbb legyen mint amit neten látok, ne legyen pörköltszaftos, legyen látható hogy ki fia borja a termék, magyarul ne legyen lopott, működjön.
Ennyi -
WaterWave
veterán
avx-en is felraksz egy erősítőt német vásárlással, tonee admin már húzza a szájáűt és moderál, mert hogy szürkeimportos... Azért álljon már meg a menet.. vámunió van azt veszek amit akarok külföldön és azt adok el utána amit akarok... Az hogy ezzel a magyar kereskedőt hozom nehezebb helyzetbe, hogy lényegesen olcsóbban adom el, az meg már nem az én saram, hanem a magyar államé, hogy ráteteti a x %-os áfát.
Nem érdekel a magyar kereskedő, mert ha én tőle vásárolom meg teszem azt +200 ezer forinttal többért nekem nem éri meg hogy magyar garancia van rá, mert ha probléma van a készülékkel, akkor is minimum jár kölföldön a készülékem, annyi a különbség, hogy azt a magyar kereskedő intézi a garnciát, de nem ott fogják megjavítani... Acernél pl csehországba kellett kiküldenem dobozostul a laptopot, mert ott javították. Kutyát - macskát nem érdekelt hogy most magyar vagy külföldi garancia van rajta.Másik példa, a Marantz sr7013-as házimozierősítőm, itthon 599.000-650.000ft. Németországban 1300 euro potom 400... Szürkeimportos? Nem! Azért nem mert az adót ugyanugy kifizettem, csak nem annyit...
Ha fogom és ezt eladom itthon, akkor mit lát a magyar? Megveszi mert olcsóbb, a kereskedő meg húzza a száját, mert nem tud versenyképes lenni ezzel az árral.Jegyezzük meg, union belül vámunió van, mindenen van adó, csak magyarországon belefér, hogy az amugy is rossz átlagbérhez 4-5x drágábban adják azt, amit a kinti 7-8x jobb fizetésekhez olcsóbban.
-
WaterWave
veterán
válasz
salapp #45224 üzenetére
Azért ezt rakjuk már tisztába...
Miért kell szürke importosnak nevezni a németországi cuccokat? Vagy bármelyik uniós tagállamot.. Vámunió van, onnan rendel az ember európán belülről ahonnan akar, minden adót tartalmaz a termék amit speciel németből vesz az ember.
Vagy kérdezhetném úgyis, miért fizessek 500k-t egy hazai forgalmazónak, mikor ugyanazt a terméket kintről féláron tudom megvásárolni? Ne nevezzünk már ilyet szürke importnak mert feláll a hátamon a szőr.
-
-
WaterWave
veterán
köszi.. akkor fel is rakom, mert a gyári böngésző az egy vicc
-
WaterWave
veterán
Arra nincs valami mód, hogy microsoft all in one billentyűzettel kezelem az xf9005 tv-t viszont kellemetlen a touchpad, klasszikus fordított mozgatás kellene nekem, mert most ha felfelé húzom akkor a scroll lefelé megy... Nincs erre valami beállítás?
-
WaterWave
veterán
Fel is raktam.. patent... nekem tetszik
-
WaterWave
veterán
Már töltöm is
-
WaterWave
veterán
válasz
headhunter #44504 üzenetére
plexet kell használni... kodit én se szeretem
-
WaterWave
veterán
Nas összeköt cat5 kábellel router, fix ip kiosztva
HiMedia q10 összeköt hdmi kábellel avr
avr összeköt hdmi kábellel tv arc portHimedia hálón összeköt nassal, filmet lejátszod himediaval tuti nem akad a 4k film mivel én is így használom
Egy esetben fog akadni, ha plexen streameled azaz átkonvertálod a 4k filmet 1080p-be, de akkor is kicsit várni kell és menni fog. -
WaterWave
veterán
Még mindig ezzel szenvedek:
Beállítások > Csatornabeállítás > Digitális beállítások > Technikai beállítás > Program lista átvitele
KÉT usb pendrive-ról próbálom, de szürke marad a Program lista átvitele menü.
Próbálom úgy is, hogy rádugom és utána nyitom meg, vagy úgy ahogy írtátok, hogy már meg legyen nyitva a technikai beállítás, és akkor mit csinál.
De átdob az usb oldalra, és megkérdezi, hogy legyen-e meghajtó az usb eszköz, vagy formázni akarom, ha formázom, akkor is szürke marad.Kezdek ideges lenni, hol a hiba?
-
WaterWave
veterán
Csatornalistát szeretném letölteni...
Eljutottam addig, hogy:
Beállítások > Csatornabeállítás > Digitális beállítások > Technikai beállítás > Program lista átvitele -> Exportálás.Az a baj, hogy a programlista átvitele szürke, nem tudok rámenni... Le van tiltva?
Nem vagyok képbeJha igen mielött.. Pendrive a tv-ben és próbáltam mindkét filerendszerrel formázni, és akkor is szürke marad.
-
WaterWave
veterán
válasz
< CyberBob > #43758 üzenetére
felsőkategóriának az alsó szintjén van, én így jellemezném.
-
WaterWave
veterán
De javíthatnák vagy valami mert kezdem unni...
Másik amit írsz azzal egyet is értek meg nem is.
Abban igen, hogy nem kéne ennyit fogyasztania, miért is kéne, hisz túl magas a készenléti időhöz... De azért neten fent van, ha jön frissítés letölti automatikusan, tehát egy tv-t egy telefonhoz ne hasonlítsunk, más kávéház..Kérdést inkább úgy kéne feltenni, vegyünk egy 20kWh fogyasztást egy hónapra... Szerény számításaim szerint.. Megér-e nekem 700ft-ot egy majdnem 400.000Ft-os tv-nél hogy ő egész nap készenlétben van...
Igen nekem megéri.
Mert ezt a pénzt, akár egy piros lámpánál ha jobban megnyomod a gázt, vagy a pároddal ha elmentek vásárolni simán otthagyod. -
WaterWave
veterán
válasz
Dolphine #43244 üzenetére
Nálam mindig stand-by módban van, magyarul neten fent van a tv- csak készenlétben van, nem áramtalanítva.
Problémám mint írtam nem a fogyasztás, mert most készenlétben lehet sok a 21kWh, de leszarom..
Problémám az, hogy néha azt csinálja a tv- mint tegnap is, hogy CEC--en ha kap jelet 20-30 alkalomból egyszer, konkrétan úgy lefagy a készülék, hogy áramtalanítás oldja csak meg a gondot, ha kihúzom a fali aljzatból.
Nah ez bosszantó. Én bugra gyanakszom de fel fogom hívni a sonyt, mert ennek nem igy kellene lennie.
Másik gondom, hogy nem oldják meg az eArcot a tv-n, mikor az erősítők nagyrésze már tudja.
Ez is sima firmware-el orvosolható lenne. -
WaterWave
veterán
válasz
kiribati75 #43241 üzenetére
Nem nagyon értem, tehát nincs hangod úgy, hogy a házimozin menjen?
-
WaterWave
veterán
ha már 8-as android nem is jön, de egy earc frissítésnek azért örülnék... Nagyon lazára veszi a Sony az upgradeket firmware terén, ez nem tetszik...
-
WaterWave
veterán
válasz
Dolphine #43042 üzenetére
Idő kérdése
Viszont amióta új a firmware, azóta észrevettem, hogy a CEC az bugos... Van aki azt mondta a tv problémája, de akkor sokszor előjönne a probléma...
Bug a következő... kb 30-40 alkalomból 1x azt csinálja hogy ps4-ről kap jelet, de nem kapcsol be a tv-, viszont csak ugy tudom működésre bírni ha kihúzom a 230v-ból. (konkrétan lefagy, semmire nem reagál)
Ezt a régi firmware-rel nem csinálta, de volt aki ezért vitte vissza a tv-t és kicserélték neki az alkatrészt. De én bugra gyanakszom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Viccrovat
- Milyen NAS-t vegyek?
- Call of Duty: Vanguard
- Milyen routert?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- További aktív témák...
- Ritkaság! Hibátlan Prémium felsőkategóriás LGA 1700 Alaplap! Asus Rog Strix Maximus Hero Z790 Wi-Fi
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2955
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest