- Yettel topik
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S10 és S10+ duplateszt
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 12T Pro - kétszínű, mint a kétszázas
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena
Socket AM4 topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
speedernet
aktív tag
Üdv urka!
Milyenek a tapasztalatok az eslő generációs Ryzenek és hozzá tartozó lapok memoria támogatásával?
Megjelenésükkor volt gond bőven.
Konkrétan arra lennék kíváncsi hogy aki esetleg még ilyen konfigot használ annál már mennek XMP profillal a 3200 as ramok?
Ilyen konfigom van ha ez segít:
GIGABYTE GA-AX370-Gaming K3
3200MHz CL16 KIT F4-3200C16D-8GVK
Elgondolkodtam azon is hogy még veszek bele 8 GB ramot. De régen ettől is óva intették az embert mert hogy 4 modullal még ugysem mennének normálisan.
Van pár új bios, ha azt mondjátok hogy meg oldódtak a problémák akkor neki állok frissítgetni.
Köszönöm[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
válasz Gyuri27 #1047 üzenetére
Nemnem, félre értesz.
Az 1600x teljesen automatán kapja a laptól az 1.4volt feletti értéket, nem én machináltam. 3700ig boostolja el magát. A 2600 már manuál oc-val 4ghz és 1.3volt, ez fog bele kerülni a lapba, ugyanezzel az oc-val. A kérdésem ugye arra vonatkozott, hogy birja e az oc 4ghz 1.3voltot a lap, ha jelenleg 1.4 felett (auton) hajtja az 1600x-et. -
rsanya87
tag
Sziasztok!
Lenne egy gyors kérdésem, ill 2:
Adott egy Asrock B450M Pro4 lap, amibe jelenleg egy 1600X pöfékel, full aouto beállításokon. Bele szeretnék rakni egy 2600-at, ami 4Ghz-re lesz húzva (jelenleg 1.3volton tökéletes). Kérdés, hogy a VRM el fogja bírni? Az 1600x-nek a lap 1.412 voltot ad automata beállításokon , én ezért arra tippelek, hogy elbírja azt az 1.3voltot.. Jól tippelek?
A másik kérdés ramos..
2x8Gb Kingston Fury 2666mhz-es ramot ha húzom, és engedi járatni 2933 vagy 3000mhz-en, hogy fogja viselni a magasabb feszt? 2666-ra 1.2 voltot kér (XMP), de 3000 környékén már kéri a 1.3-1.35voltot. Nem szeretném megsütni
Köszi.
Sanya -
Istvan2020
aktív tag
válasz hegegabi80 #1042 üzenetére
Igy van most jelen pillanatban pl. a pcx-nél 7 ezer forint.
-
vlevi
nagyúr
válasz hegegabi80 #1040 üzenetére
Megvan erre is a magyarázat.
-
hegegabi80
addikt
válasz Istvan2020 #1041 üzenetére
Na ja igen, az 1600 javára.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz hegegabi80 #1040 üzenetére
Árban van
-
hegegabi80
addikt
válasz Istvan2020 #1039 üzenetére
Igen erre a furcsaságra már figyelmeztettek is, bár nincs olyan nagy különbség az 1600 és 2600 között.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz hegegabi80 #1038 üzenetére
Hello elméletileg a B450 tudni fogja,ha 1600 ast nézel akkor mindenképp az AF kódú procit válaszd mert az egy 2600-as proci. [1600]
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
Hali!
Nem hagy nyugodni a Ryzen, ezért gondoltam kipróbálnám.
Egy Asus Prime B450M-K deszkát néztem ki és egy R5 1600 cpu-t kezdésnek (Alpenföhn Black Ridge hűtővel, ez is adott már). A ramok átmennének a jelenlegiből + az RX570.
Csak általános felhasználás és néha egy kis játék. Leginkább single de van néha egy kis multi is.
Azt lehet már tudni, hogy majd a 4. gen milyen lapokba fog belemenni? -
Zsootii
csendes tag
Értem, köszönöm szépen a válaszokat.
Üdv. Zsolt.
-
Márk
senior tag
Pontosan.
Én Asus Prime X370-Pro lapról váltottam Asus Prime X470-Pro lapra Windows újratelepítés nélkül mindenféle anomália mentesen.
[ Szerkesztve ]
2009.08.: LG 42LH4000 ---> 2011.08.: PANASONIC TX-P42G20E ---> 2014.05.: PANASONIC TX-P50UT50E ---> 2017.05.: PIONEER 9G KURO PDP-LX5090 tuned by janos666
-
Zsootii
csendes tag
Üdv.
Lenne egy alaplap cserém, egy Asrock AB350 Pro4-ről egy GIGABYTE B450 AORUS M-ra és az lenne a kérdésem hogy rendszert szükséges vagy ajánlott újra telepiteni? Bocsi ha rossz topik...Üdv. Zsolt.
-
Istvan2020
aktív tag
válasz papafater197 #1030 üzenetére
-
papafater197
tag
válasz Istvan2020 #1029 üzenetére
Köszönöm!
-
Istvan2020
aktív tag
válasz papafater197 #1028 üzenetére
4x16 ban nem biztos,hogy eléred a 3200-at 2x16 ban esélyesebb de azt is csak a A2-B2 slotban.
Az,hogy melyik lap kezeli azt a ramot ha szerencséd van mindegyik de vagy Msi vagy Asrock lapban próbáld ki szerintem. -
papafater197
tag
Sziasztok.Szeretnék összerakni egy configot.Ami adott az 4x16gb Ripjaws V DDR4 3200Mhz.Gondoltam egy 2700Xre vagy egy 3700 X re.Kérdés ,hogy van-e olyan alaplap ami lekezeli ezt a ramot ?Most jelenleg egy MSI krait gamingben van ,kérdés,hogy AMD4 lapban el tudom e érni ezt a sebességet,gondolok itt XMP re,ugye alapból ezek alacsonyabb frekivel mennek.Köszi szépen előre is a segítséget.
-
Alpi.
addikt
Továbbra is tartom, ha megteheted, zen2, 3000-est vegyél ! Én ahogy megjelent a 3600, cseréltem a 2600-osomat, pedig akkor az szinte tiltott volt és egy percig nem éreztem kidobott pénznek. Ezzel nem azt mondom, hogy az elődök nem jók, mert azok. Ár / érték arányba talán még jobbak is, de a zen2 jobb ! Nézőpont kérdése ! Ha százaléksosan nézzük, nagy a "felár", de összegszerűen szvsz (csoró vagyok viszonylag) élhető és nem hiszem, hogy keserű szájíz marad utána. :)
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
vlevi
nagyúr
válasz Istvan2020 #1023 üzenetére
"és kicseréled arra"
Hááát, nem tudom. Nem vagyok az a cserélgetős fajta. Mert akkor meg majd a nem tudok megszabadulni a ryzen 2xxxx-től.
Akkor már inkább várni kellene, míg megjelenik a 4-es, és akkor dönteni, hogy jobb-e annyival, mint a 3-as sorozat, és akkor venni. De nem lesz, mert akkor majd megint esni fog a 3xxx ára, és akkor fog ugyanannyiba kerülni, mint most a 2xxxx-ek, és akkor majd azért nem lesz érdemes 4-est venni, mert annyival nem jobb, mint amennyival többe kerül.
De ezen a gondolatmeneten haladva sose érdemes cserélni, mert évent jön ki újabb processzor, amihez fél évet kell várni, mire beáll hozzá a chipset, alaplap, de akkor már nemsokára megint újabb processzorgeneráció, ésatöbbi..
Tisztában vagyok vele, hogy nem azt kell megfizetni, hogy annyival jobb, hanem azt, hogy egy újabb generáció. 1600-ast is vehetnék, mert az is összehasonlíthatatlanul jobb, mint a mostani Ivy Brdige. -
vlevi
nagyúr
válasz Istvan2020 #1021 üzenetére
Azért nem akarok 2-es sorozatút venni, mert én jó sok évre veszek gépet. Most pl Ivy Bridge lesz a cserealap (2012).
Néztem hűtőt is, mert nekem a gyári intel hűtő is hangos volt. Alapvetően halk ventik vannak a házban, ne sivítson feleslegesen, ha nem kell.
Nagyon meglepődtem, milyen profi módon oldotta meg a Be Quiet a honlapján a hűtő keresést. Igazából ilyennek kellene lennie alapból mindegyiknek. Kiválasztod, hogy milyen alaplapod van, és megmutatja, melyik hűtőt nem érdemes megvenni, mert nem fog elférni.
[link] -
Istvan2020
aktív tag
Pl. a Pcx-Ipon plusz pénzért megfrissiti a biost a többit nem tudom lehet e kérni,az Aqua tól is vásároltam már de ott nem volt külön opció a bios frissités kérésére vagy csak én nem láttam,vagy a megjegyzés rovatba kell lehet beírni.
De szerintem felesleges 3-as szériát venned egyből egy jó 2700 vagy X el is jól jársz,amit adnak hozzá hütőt nem rosszak de szerintem egy jobbat érdemes rá tenni főleg ha még piszkálni is akarod a procit. -
vlevi
nagyúr
Asszem ASUS lesz ebből, a B450M-Plus Gaming lapot néztem ki magamnak, a MicroATX miatt.
Még az lenne a kérdésem, hogy már szinte mindegyik alaplaphoz csak USB3.1 előlapi csatlakozósor van, az én házamon viszont USB3-as kimenet van. Rá fogom tudni dugni, és fog-e működni az USB3-as az USB3.1-be dugva?
Igaz az, amit ezen a fórumon olvasok, hogy az USB3.1 Gen1 az tulajdonképpen egy frissítése az USB3.0-nak, és menni fog? [link]
"The 3.0 (now called USB 3.1 Gen1) will plug in to the USB 3.1 Gen1 headers (previously USB 3.0). The USB 3.1 Gen2 headers are physically different to the 3.1 Gen1/3.0 headers. " -
vlevi
nagyúr
válasz Istvan2020 #1017 üzenetére
Köszi a megerősítést, én is sejtettem (és a videó is erről szólt), hogy erőltette a 105W-os R7-el hűtés nélkül (szó szerint, lekapcsolt hűtőventivel), és akkor szálltak el a hőfokok.
De a BIOS minősége miatt lehet, hogy mégis inkább az Asus felé mozdulok el.
Csak az a fránya BIOS update probléma ne lenne. Mármint, hogy belefuthatok olyan BIOS fw-be, ami frissítés nélkül nem kezeli a 3xxxx sorozatú Ryzeneket.
Persze, olyan helyről kell venni, ahol megcsinálják. Csak ott meg legyen olyan lap, amit én szeretnék...[ Szerkesztve ]
-
rsanya87
tag
-
Istvan2020
aktív tag
Hello
Nekem Aorus B450 M van egy 1600@2600 társaságában, a vrm hütés nálam úgy alakul egy jól szellőző alap 35 fok terhelten nem láttam még 40 felett a terheltet játék alatt értem,aida stressz alatt néztem egyszer úgy,hogy a proci meg volt húzva 4ghz-ra akkor ment fel egyedül 52 fokra ami szerintem egyáltalán nem nevezhető soknak,a biosa egy nagy rakat sz.r az tuti,szerintem a legjobb és leg átláthatóbb biosa az Asusnak van. -
Nowi
tag
köszi
Játék nem lesz neki az szinte tuti( max ha a gyerekek rászabadulnak de nem valoszinu)
munka gép lenne szövegszerkesztés és némi photoshop , webes szerkesztések más nem nagyon
ezért gondoltam én is a 3400G + ASrock Deskmini a300 kombótbár esetleg egy ITX méret még érdekes lehet ezért is kérdeztem abban mit érdemes venni??
mert akkor max majd később ha akar rak bele valami LP Vga-t
-
Alpi.
addikt
Ez teljesen felhasználás függő, de ha tényleg nem tervez semmi cpu intenzív dolgot csinálni, a 3400G is elég lesz ! Ebben a cpuban, neve ellenére, nem zen2, hanem zen+ magok vannak, cserébe tartalmaz egy egészen mókás erősségű Igp-t, ami akár játékra is alkalmas lehet. Nyílván kompromisszumokkal, de alkalmas, ezzel bővítve egy általános felhasználásra való képességet. Ha tényleg fontos a kis méret, szintén előny, hogy nem kell külön vga pl. Nyílván egy 3600, egy vga-val erősebb lehet, de erre konkrétabb tanácsot, így látatlanba nem igazán lehet adni szvsz.
Ha tervez külön vga-t, nem érdemes a 3400G-t venni, akkor már inkább egy R5 2600, ami ugyan az az architektúra, de 6 mag 12 szál.[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
vlevi
nagyúr
Sziasztok!
Nagyon rég volt AMD processzorom (40Mhz-es 386sx volt ), de most kacsintgatok Ryzen 5 3600 felé.
YT-on videók tömkelegét néztem végig, Micro ATX méretben Gigabyte B450 Aorus M lenne a kiszemelt.
Az egyik videóban [link] lehúzzák, mert a VRM hűtése nem olyan jó, mint az MSI-nek, viszont azt pozitívumként jelzi ue. a videó, hogy a fogyasztása ebben a lapban a legjobb.
Hozzátehetjük, hogy 2700x-el hajtotta a lapot hosszú időn keresztül, tesztekben.
Nekem 3600 lesz benne, ami "csak" 65W TDP.
A másik videó viszont a jobb audiót emeli ki. [link]
Olyan is van, ahol azt állítják, hogy az ASUS BIOS-ok jobbak a 3-as sorozatú Ryzenekhez.
Vajon hol az igazság?
Az is számítana, hogy a házamon elöl USB2 és USB3 csatlakozók vannak, és nincs USB3.1
Ha olyan lapot veszek, aminek nincs alaplapon USB3.0 tüskéje, akkor bukom az előlapi USB3-t, vagy a csatlakozók egymással kompatibilisek? Vagy, akkor keresnem kell olyan lapot, amiben még van USB3? Házat nagyon nem szeretnék cserélni.u.i.: Sajnos az összefoglaló nem tartalmaz semmit a B450-ről
-
Nowi
tag
Sziasztok!
Kérdeznék ha nem probléma
nem vagyok nagyon otthon AMD terén csak néha olvasok róla ezt azt ..
a lényeg ismerősnek kellene egy kis méretű gép . semmi extra csak otthoni dolgok meg néha photoshop pl (munkája miatt photo editálás pl)
A lényeg hogy ahogy láttam AMD alapon is jó gépet lehetne épiteni ilyen célre ugye?? ( 3400G vagy esetleg 3600)
milyen kis méretű alaplap , ház kombót javasoltok??? valami ITX vagy hasonló méretben. mert asztalon lenne ott meg nem sok helye van rá de laptopot erre nem akarna.
néztem pl a ASRCOCK Deskmini A300-t az pl a 3400G vel jónak tűnik de kérdés elég lenne e erre vagy inkább a 3600 a magok miatt jobb választás??ha ez akkor milyen ház javallott??
Előre is köszi
-
-
Istvan2020
aktív tag
válasz Atomantiii #1006 üzenetére
-
varmi2
nagyúr
válasz Atomantiii #1008 üzenetére
Ryzen 3700x esetén nincs alaplapi, már ezerszer le lett írva. Csak az apukban van igp, amik G vagy GE-re végződnek.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Atomantiii
addikt
Most kivettem a VGA kártyát mondom lehet összevesznek az alaplapival így most az alaplapi HDMI lenne használatban.
Bekapcsol a gép eltelik pár mp, sípol egyet mintha minden jó lenne, majd egy hosszút és 3 rövidet sípol.
Próbáltam úgy, hogy csak 1 ramot rakok bele de úgy is, hogy kettőt de mindkét esetben ugyanez a hiba.
Tápok rá vannak dugva mindenütt.
-
varmi2
nagyúr
válasz Atomantiii #1006 üzenetére
Vga mi van benne? Minden tápot bedugtál?
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Atomantiii
addikt
Tudnátok segíteni miért nem indulhat el a rendszerem?
Most raktam össze a pc-t és négyet sípol indítás után és nincs kép.
Alaplap: Asus Rog Strix B450-F Gaming (kértem hozzá bios frissítést)
CPU: AMD Ryzen 7 3700x
RAM: 3200MHz DDR4 RAM Kingston HyperX Predator CL16 -
rsanya87
tag
Sziasztok!
3 problémával kapcsolatosan írok nektek. Remélem találunk megoldást.
1.)
Kb 2 hónapja elkezdett ciceregni az alaplap a PCIe foglalat környékén. Először azt hittem a vga hangja (coil whine), de nem, mert másik alaplapban nem csinálja (rx580), de másik vga-t (gtx1080) beletéve, ugyanúgy előjön. A hang kb 35% gpu terhelésnél kezdődik, majd 100%-ig fokozatosan hangosodik. 100% terhelésen a hang változik, ahogy mozgatom a kamerát a játékban, mélyebb magasabb stb. Mi okozhatja ezt? Kell féljek? A lap még garanciális, irtam is a pcx-nek gyorsan, azt írták hogy nincs mitől féljek, normális a dolog.. Valahogy nem nyugtattak meg, a 1080 nem volt egy olcsó kártya, és már nincs sok gari rajta (lehet már nem is garis).
2.)
Aida64 monitorozás közben tűnt fel egy dolog. Van egy feszültség érték, mégpedig 1.8volt, ami az aida szerint csak 1.4 volt (1.375-1.400 volt közt változik). Ez probléma, vagy nem? Egyáltalán mit takar az az 1.8volt?
3.)
Kingston predator 3200mhz ramot sehogyan sem tudom stabilan 3200mhz-en használni. A ram hynix mfr (m-die). Dram calc-al 3200mhz safe, 1.42volt 1.175 soc-val sem stabil, stresszteszt 10mp alatt eldobja. 3000mhz fast, teljesen stabil a dram calc beállításokkal. Valakinek ötlet? Vagy törődjek bele, hogy ez a vége?
Gyári cpu beállításokkal sem megy.A lap:
Gigabyte x370 gaming k5 rev1.0
A cpu:
Ryzen 5 2600 (4ghz, 1.35volt, stabil)Köszi.
Sanya[ Szerkesztve ]
-
Debilon
addikt
válasz Istvan2020 #1000 üzenetére
Olvasgattam máshol is, de változatos gyártó és típusokban is írták hogy működik, vagy a konfig leírást olvasva ez jön le
Suzuki DL650 || life is shit || steam: Debilon || Realme GT Master Edition
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Jövedelem
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- GoPro Hero 13 kamera: felkészült az akcióra
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Windows 10
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Körvonalazódik az új grafikus API-k iránya
- Formula-1
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Beszámítás! MSI Z370 GAMING M5 Z370 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! ASUS ROG STRIX B250G GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- KERESEM: MSI Z97 XPOWER AC
- Gigabyte GA-Q77M-D2H rev:1.0 LGA 1155 alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest