- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hali!
Beszereztem a stock hűtőt és leteszteltem 1esével a ramokat, hát...
Beszámoztam öket és így teszteltem:
10x szorzó; CL5; 2,1V; NorthB +0,05; 1es Bank
max FSB:
1. 240
2. 235
3. 233
4. 240
Ezen az értékeken a Win boot-ol és pár perc Orthos hibátlan3askát (a legxarabbat) végig pakoltam az összes Bankba de ahogy távolodik a proc-tól 1re gyengébben muzsikál
Szal beraktam öket sorba órajeljük szerint Bank1-4 230ra és most szép és stabil minden, csak ügye ezek 1066os ramok lennének...Kérdés: valamit lehet még állítani vagy vigyem vissza a bajba és vegyek helyettük valami normálisabb fajtát?
u.i.: ide írom PN számukat: KLED48F-B8KO6 MGAS
-
-
-
940Mhz-n megy a ram
+0V az északi hídnak -> random win fagyi
+0,05V -> 5 mp, orthos sípol (csak ram teszt)
+0,075V -> 15mp, orthos sípolmehet még fesz vagy nyugodjak bele, h ilyen xar ramot sikerült beszereznem és állítsam 920 körülre, h stabil legyen?
fabika: Mondjuk 1 ilyet
-
Megpróbáltam megkeresni a Ramok végét 2,15V / CL6 / HT4 / 10x szorzó
FSB: 250 - 248 ig ez a kép fogadott win boot helyett
247-236 egyre tovább sikerűlt a win-nek bootolnia
235: Azt hittem megy rendesen, el is kezdtem a HSZt írni de mikor rádugtam a telót a gépre fagyi
Mondom ilyen nincs, másnak 1Ghz felett megy nekem meg 940en szétfagyNa dobtam az északi hídnak +0.05Vot és most az Everest Stab teszt fut 10 perce (csak ram) és közbe gépelek
Most elkezdek felfele menni az FSBvel hátha így többet megy.
Az északi hídnak max mennyit adhatok? -
válasz
VaniliásRönk #10837 üzenetére
Az 1esével való teszteléssel 1 komoly gond van mégpedig, h le kell venni a proc hűtőt ami nem 1xerű művelet a különleges felfogatása miatt
De a memtest-et lefuttatom, bár sztem hibátlan ha lassabb beállítással megy...
Nincs 1Tbe
Megnézem 2.15ön isTomBoy1986: nem adok neki
-
válasz
Gyuri27 #10836 üzenetére
225 x 13-on ment eddig 800as kingmax-al hibátlanúl. U.ilyen beállíításokkal az 1066osal is hibátlan. Csak itt a ram 836Mhz-en megy. Azért vettem ezeket, h legalább 1000 körül menjen a ramom.
A lapnak a northbridge-nél kell adni feszt?Am 3000 pénz volt db-ja, csak ezért vettem meg
-
2.1V / CL6-on elindul a gép de a win töltés már az elején megáll olyan szöveggel, h nem találja a config.sys-t
Ez miért van?
A mem dobozán CL6 van de a BIOS szerint (SPD) CL5...
Tovább kéne feszelni? (Hátha elég a picsába)
-
Túl nagy tuningról nincs is szó, mivel BE proci és ahogy írtam simán megy 3Ghz-t
A ramot szeretném kicsit gyorsabban járatni. Az időzítés alapon (5-5-5-18) Fesz sztem nem nagyon kell neki mivel az alap órajel alatt hajtanám, de azért 1,95öt adtam neki, biztos ami biztos
A linkelt táblázatban mit jelent a SS/DS? Single Side / Dupla Side? Mert aszem az enyémek SSk
De megnézem majd a sorozat számukat is... -
Hali All!
Kellene 1 kis help
Vettem a lapomba (Giga ma790x-ds4) 4db 1GBos 1066os kingmaxit (nagyon olcsón mérték), de nem igazán akarja amit én szeretnék, h legalább 1Ghz menjenek
250 x 12-re van beállítva ami ha minden igaz 3Ghz proc és 1Ghz mem órajel lenne...
A HT 800Mhz-n (sztem ez a 4x), BIOS frissítve, időzitések alapon, a proc 100, h megy 3Ghzn, Mem 800on
Csak 1 hosszú sípolás az erdmény...
Valamit elfeledtem beállítani? Esetleg sok a 250es FSB a lapnak? Toltam neki kis feszt de semmi... -
No, én is beüzemeltem a GIGA 790X DS4 lapom. Első ránézésre tetszik (szép szines
, rég volt giga lapom). Felszereltségileg elmarad az Abit KN9Utól de sebaj. A BIOSában kellemesen csalódtam, még az Abit-tól is részletesebb. A BE procit kezeli ahogy kell. A feszek is stabilabbak az Abit-énál. Eddig sebesség különbséget nem nagyon látok majd az 1066os ramokkal
Szerintem 1 jól sikerült lap -
Hali!
1 Abit KN9ultra-t szeretnék lecserélni 1 jobbra (ez is jó de mostmég jó áron el tom adni), mit ajánlottok? AMD chipesre gondoltam, tuning mindenkép fontos, 1 5000+ BE lesz benne. Gondolkodom 7xx-en, ezt érdemes már most (kb. 1 hónapon belül) megvenni, vagy vegyek 6xx-t? A 6xx-be belehet rakini a 1066os ramot?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óra topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Béta iOS-t használók topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- IKEA (HAVREHOJ) tablet vagy laptop tartó
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Újszeru GIGABYTE G5 - 15.6" FullHD 144Hz - i7-13620H - 48GB - 1TB - RTX 4050 - Win11 - 1,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest