- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Apple iPhone 6s - Nyomás utána!
- Fotók, videók mobillal
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Honor 400 - és mégis mozog a kép
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
Új hozzászólás Aktív témák
-
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #11096 üzenetére
Ahha. Milyen hűtés?
-
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #11061 üzenetére
Na milyen?
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10915 üzenetére
hmm...
Nekem tetszik, a PWM is elég jól össze van rakva bár a borda itt is hiányzik. Az ATX csati nagyon jó helyre került, példát vehetne erről az anyacég is.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10999 üzenetére
Minden ugyanazon az órajalen üzemel a két teszt esetében, az NB/L3 is. A különbség csak a HT órajele. Annak meg ugye csak a lapon lévő északi híd és a proci közötti kummunkicióban van szerepe tudtommal. Még ha a Cinebench ezen része aktívan használná a VGA-t akkor még azt mondanám hogy oké, de ez a CPU-t számoltatja.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10928 üzenetére
Régen volt már ASUS lapom na...
Az utolsó kb. 3.5 éve. Az egy ASUS A7N8X-E DELUXE volt előtte közvetlenül pedig egy ASUS A7N8X Deluxe 2.0. Az azelőtti pedig egy TUSL2-C és az első egy P3B-F ha nem tévedek. Nekem különösebben egyikkel sem volt problémám. Bár az is igaz hogy a leggányabb alaplap amit eddig láttam szintén ebből a márkából származott. Az egy P3V133 volt és támasztéknak asztal alá inkább raktam volna mint gépbe. Mindenesetre az szvsz tény hogy olcsóbb ASUS-t senkinek sem javasolnék mert abban a kategóriában érdemesebb más gyártók termékei között keresgélni. A felsőkategóriás lapjaival viszont szerintem nincsenek különösebb gondok.
-
Oliverda
titán
ASUS M3A79-T Deluxe Motherboard Review
Nem bírtam ellenállni Vaniliásrönk nyomásának és vettem egy ilyen lapot.
Ma kapom meg ha minden igaz. Szerencsére az enyém a gonoszabb fekete nyákos lesz.
Érdekes hogy ugyanazzal a revízióval és mindenféle számozással két eltérő színű nyákkal is árulják (barna és fekete).
Ami már így látatlanban nem tetszik rajta az az AMI BIOS.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
"úgy néz ki semmivel sem megy benne jobban, mint a 690/sb600 párosban"
Ezeket a lapokat logikusan már inkább K10-re hegyezik ki
"érdekes módon a ramot a proci frekijéből számolja"
Ebben nincs semmi érdekes. K8-nál ez már kezdetek óta így van mivel a CPU órajele és az IMC-jé szinkronban van. A CPU szorzókhoz vannak hozzárendelve osztók. Vedd vissza a CPU szorzót emeld meg az "FSB"-t és kész. Ja, meg a HT-t is vedd le egy kicsit
-
Oliverda
titán
A 9550-ből hogy jön ki a 2.2GHz vagy a 9850-ből a 2.5? Esetleg a Q6600-ból a 2.4 vagy még sorolhatnám. Sehogy.
Gyanítom hogy az xx0xx lesz a legkisebb nem kifejezetten energiatakarékos Deneb/Propus és 2.5GHz-en fog üzemelni.
A lényeg hogy van elegendó potenciál ebben a számozásban, tehát valószínűleg most egy darabig nem kell majd újból variálni. A 4 számjegyű jelölést emlékeim szerint 2001 óta használja az AMD és az első Palomino magos Athlon XP-vel kerül bevezetésre. Talán az Athlon XP 1500+ volt az első CPU aminél már órajel helyett ezt használták.
-
Oliverda
titán
válasz
band1103 #10766 üzenetére
Első két számjegy:
10xxx 2-Mag L3 cache nélkül(??)
12xxx 3-Mag L3 cache nélkül
14xxx 3-Mag 6MB L3 cache
16xxx 4-Mag L3 cache nélkül
20xxx 4-Mag 6MB L3 cacheA harmadik számjegy az órajelre utal:
xx1xx = 2.6Ghz(??)
xx3xx = 2.8Ghz
xx5xx = 3.0Ghz
xx7xx = 3.2Ghz(??)A negyedik arra hogy AM2+ vagy AM3
xxx5x = AM2+
xxx0x = AM3Az utolsót pedig még felhasználhatják bármi egyéb jelölésére. Nem bonyolult szvsz. Az Intel által manapság használt számozások ennél jóval semmitmondóbbak szvsz.
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #10727 üzenetére
Az a poén hogy elvileg az nV is használni fogja az ACC-t. Tehát feltehetőleg majd szépen jönnek a rev2-es lapok. [link]
-
Oliverda
titán
válasz
antikomcsi #10711 üzenetére
Ha nem jött volna az SB750 meg az újabb lapok akkor könnyen lehet hogy én is bepróbáltam volna az Asus M3N-HT Deluxe lapoját. Elég jókat olvastam róla.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #10671 üzenetére
Kérdezd meg a DFI-t.
-
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #10669 üzenetére
Ezt kell tudni: [link]
A 790FXB pedig nem chipset hanem egy lap modell neve lehet max.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #10637 üzenetére
Muhaha... hogy a 8200 kevesebbet eszik mint a 780G.
Anandtekkék azt hiszem most sem hazudtolták meg magukat. Kukába való bagázs.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #10615 üzenetére
Biztos nincs semmi rálátásom az életre te borzasztóan vén és bölcs aggastyán.
Most kivételesen beletrafáltál, két dolog miatt. Ebből az egyiket leírom a másikat pedig inkább megtartom. Az egyik ok hogy amikor már nem bírsz ép érveket felhozni az adott témában akkor jön a személyeskedés mint például az imént. Most éppen azzal hogy én megtehetem mert biztos milliomos vagyok, te pedig nem teheted meg, vagy hogy nekem nincs rálátásom az életre, stb. Hogy jön ez ahhoz a témához hogy alaplapi BIOS meg gyártók?
Nem nehéz kitalálni, sehogy.
"Itt a példa az én sappi lapomra. Semmi baja!"
Inkább csak nem vetted/veszed észre szvsz.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #10609 üzenetére
Miféle hangot?
Azt hiszem hogy én nem tehetek arról hogy álomvilágban élsz mert amit leírsz az manapság csak a mesében létezik. Bár én sosem fejlesztettem szoftvert de ha csak egy minimális kis rálátásod lenne ezekre a dolgokra akkor nem írnál ilyeneket.
"Dehát neked mindegy 3 havonta cserélgetsz mindent, nem vagy család fenntartó. Így azért könnyen lehet észt osztani más péztárcájának kárára."
Egyrészt ezt honnan szűrted le?
Másrészt nekem nyilván az egből hullik a pénz.
"Szóval aki nem akar vagy nem tud ne gyártson pl alaplapot. Nem kötelező ugyanis."
Számítógépet sem kötelező vásárolni, de ha mégis rávetemedik valaki akkor akár még a benne lévő alkatrészek gyártóját is megválogathajta.
Nem lehetne megoldani hogy kerüljük a jövőben az eféle konfrontálódásokat? Pár taggal ellentétben veled nem igazán szeretek vitatkozni. Köszi!
-
Oliverda
titán
válasz
#65675776 #10595 üzenetére
Nem feltétlenül. Lehet hogy bizonyos gyártók megvárnak egy nagyobb számú visszajelzést vagy bug-ot és csak aztuán javítják ki egy BIOS verzióval az esetleges hibákat. Még mások esetleg kevesebbet várnak ezzel és ennek okán több verzió születik. Nyilván az esetleges komolyabb hibákkal más a helyzet.
TomBoy1986: Nem neked szántam, bocs.
Gyuri27: Ha elkerülte volna a figyelmedet: Azt kellene felfogni hogy egyik gártónak sincs ideje és lehetősége hogy az összes lappal kompatibilis RAMot, VGA-t, HDD-t, ODD-t, hangkártyát, stb letesztelje.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #10592 üzenetére
A folyamatos "Enhance the compatibility with certain memory." az mindenképpen jó dolog.
Azt kellene felfogni hogy egyik gártónak sincs ideje és lehetősége hogy az összes lappal kompatibilis RAMot, VGA-t, HDD-t, ODD-t, hangkártyát, stb letesztelje.
Gyuri27: Nincs. Mihamarabb eladható terméket kell összehozzanak hogy legyen mit piacra dobni. Amire megicsnálnák a közel tökéletes BIOS-t addigra mehetne a múzeumba a cucc.
-
Oliverda
titán
válasz
Gyuri27 #10590 üzenetére
Hát azért ez nem így működik. Egyrészt nincs idejük rá, másrészt a hibák egy része felhasználói visszajelzéseken alapul. Tehát olyan a büdös életben nem lesz hogy az első BIOS nem tartalmaz egy szál hibát sem.
A BIOS-t is nyugodtan tekinthetjük egy szoftvernek. Ismersz olyan szoftvert aminél már az 1.0 teljesen bug mentes volt? Ugye nem.
-
Oliverda
titán
válasz
#65675776 #10584 üzenetére
Ezzel nem teljesen értek egyet. Számos gyártó különféle lapjaival találkoztam már és sajnos azt kell mondjam hogy jónéhány esetben magasról tettek a BIOS fejlesztésére pedig lett volna mit javítani. Tehát nálam sűrűn kiadott frissítés inkább pozitív irányba billenti a mérleg nyelvét.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10579 üzenetére
Én is szemezek az említett ASUS lappal. Ami tetszik rajta az a (szerintem) jó elrendezés és az hogy az ASUS elég tisztességes BIOS támogatást ad a lapjai mellé. Ami nem tetszik az az AMI BIOS. Pl. húgom tavaly májusban beszerzett microATX-rs (nem éppen felsőkategóriás
) M2A-VM lapjához is folyamatosan nyomják ki az újabb BIOS verziókat. Illetve arányaiban nézve messze az ASUS tette AM2+ kompatibilissé a legtöbb sima AM2-es lapot. Ebből kiindulva szvsz a Deneb-ekkel is hasonló lesz a helyzet.
-
Oliverda
titán
31-32K körüli induló árral lehet számolni kb.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10534 üzenetére
Nem hibás a lap?
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10532 üzenetére
Érdekes. Nem a porttal van gond?
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10530 üzenetére
Mit jelent az hogy válogat?
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10528 üzenetére
Aha, így már értem.
A bugos BIOS már nekem sem újdonság náluk sajnos.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10524 üzenetére
Meg nem ASUS, lassan már nem marad márka.
Arra viszont barmi kíváncsi vagyok hogy a bugos 790GX alatt mire gondolt.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10521 üzenetére
Hmm?
-
Oliverda
titán
Az nV megint erölködilk:
"NVIDIA to open a can of whoop-ass on Intel IGP graphics"
"Chewing through a maximum TDP of 32W for chipset...."A kazánnak járó serleget nem nagyon akarják kieereszteni a kezükből
Közben a tőzsdén meg szépen süllyednek.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10359 üzenetére
Ja, igen.
"Nvidia: AMD’s Fusion Does Not Make Sense, Intel’s Larrabee Is a GPU of 2006, PhysX and CUDA Are The Future."és akkor meg ATI R700 is a GPU of 2010 according nVidia
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10348 üzenetére
LOL. Az R700-at miért nem emlegetik?
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10312 üzenetére
-
Oliverda
titán
Kaptam próbára egy 790GX/SB750-es Biostar lapot. Hétvégén kipróbálom és majd beszámolok.
-
Oliverda
titán
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #10282 üzenetére
Ja. Mondjuk én általában inkább az alaplaphoz szoktam RAMot venni nem a RAMhoz lapot.
-
Oliverda
titán
válasz
VaniliásRönk #10265 üzenetére
Aki tuningol az ne vegyen Kingmax-ot. Szerintem ez alap.
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #10150 üzenetére
A DS5 mentségére legyen mondva hogy a 9850-em abban is viszi a 3GHz-et hasonló beállítások mellett.
Ayg0: Tudtommal a HD 4xxx nem köthető CF-be a HD 3xxx-es kártyákkal sem és ugye a 790GX-ben tulajdonképpen egy HD 3300(3200) van.
-
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #10144 üzenetére
Az jó. Legalább mindenkinek más márkájú SB750es lapja lesz és így talán megtudjuk hogy melyik a legjobb.
-
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #10142 üzenetére
Melyikre?
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #10140 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
TomBoy1986 #10134 üzenetére
MSI-t eddig sajnos még nem láttam külföldi webshopokban sem.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10099 üzenetére
-
Oliverda
titán
válasz
Balinov #10045 üzenetére
109€ az durván 25-26K ha jól számolom, viszont egy Phenom X4 9550 már 29K környékén beszerezhető tehát én a helyedben meggondolnám. Ráadásul ugye a 9550 2.2GHz-en üzemel alapból, 11x szorzóval. Szvsz 2.8-3.0GHz kihozható belőle. (Szerencsével még akár kicsit több is.) Ez pedig szerintem már elég lenne egy 4850-hez.
-
Oliverda
titán
Amire gondolsz azt jelenleg csak az nForce 750i és 780i tudja. [link] és [link]
Akkor érdemes ha raksz az IGP mellé 8-9K-ért egy 3470-es ATI VGAt és benyomod őket CrossFire-be.
Balinov: Valóban letiltott 4 magosok, mint ahogy a manapság kapható 1 magosok is letiltott 2 magos procik. Van itt pár ember aki 3GHz környékén hajtja az X3-at, bár nem tudom hogy neked mennyi lenne az elégséges tuning.
-
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #10035 üzenetére
Passz. Erről még egy darab tesztet sem láttam. Maga a lap szerintem jól fest. Ennyit tudok mondani.
-
Oliverda
titán
válasz
HarryPotter #10033 üzenetére
Ilyen lap még nincs. Amúgy meg letiltod az int. VGA-t oszt jónapot. Lehet hogy egy VGA csere közepette még egyszer hasznát is veheted.
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10014 üzenetére
A rendszermemóriánál gyorsabb az tuti. Illetve ez ott van közvetlenük az IGP mellett és nem kell még "átmászni" az IMC-n.
Egyébként a linkelt tesztben benne van hogy mennyit dob az eredményeken az az egyetlen kis RAM chip: [link], [link]
MÁS
Ezt az új DFI Lanparty JR prezentációs doksijának egyik oldalán láttam meg: [link]
Ez alapján 790GX mellett a Hybrid CF menni fog már a 38x0-e kártyákkal is?
-
Oliverda
titán
válasz
diablo1984 #10012 üzenetére
Ez szerintem 32bites mivel csak 1 chip.
-
Oliverda
titán
A newegg-en már elérhető a Giga 790GX+SB750 párosra épülő GA-MA790GP-DS4H nevű lapja $139.99 áron. Összehasonlítás gyanánt ugyanitt a már jól ismert GA-MA790X-DS4 pedig $124.99. Ebből kb. lehet következtetni hogy majd mennyibe fog kerülni itthon az új DS4H.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Steam Deck
- BGA-zók, ReWork-ösök szakmai topic-ja
- PlayStation 5
- Bestbuy játékok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Autós topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Clair Obscur: Expedition 33 teszt
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- RETRO beárazás (mobil, PC, konzol)
- További aktív témák...
- Samsung SyncMaster 205BW Monitor
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
- Eredeti Windows 10 / 11 Pro aktiválókulcs AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL!
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 9/Apple Watch Ultra/Apple Watch Ultra 2
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged