- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #3109 üzenetére
P4 930 és Seti Enhanced az 5.12-es klienssel lett ennyi. Két csomag készül el ennyi idő alatt.
2006.06.04. 9:08:43|SETI@home|Starting result 23mr99aa.2562.16593.523582.3.217_2 using setiathome_enhanced version 519
Einsteinből én még nem láttam ennyire különböző feldolgozási idejű csomagot, ezek ilyenek:
2006.06.04. 10:01:41|Einstein@Home|Starting result z1_1179.0__70_S4R2a_0 using albert version 437
De vannak __1077_ illetve __883_ csomagok is vegyesen. -
Petya25
őstag
Nálam most Setiben 25 perc / 2wu, Einsteinben z-comag 38 perc / 2wu sebességgel megy a feldolgozás. Optimalizált kliensek mellett ezek jó eredmények?
-
Petya25
őstag
válasz
Sidaries #3026 üzenetére
Nem tudom, hogy korábban optimaizált kliessel dolgoztál-e, ami 40 perces feldolgozást csinált nálad, de nálam nagyobb a változás. Eddig 15-20 perc között volt kész 2db csomag, most ez 2-3 órára nőtt.
Egy másik gépemen, ahol eddig 45 perc körül volt egy csomag, most 4 és fél óra lett a feldolgozás. -
Petya25
őstag
Hát egy géppel napi néhány órában talán nem veszed észre drasztikusan a változást. Nekünk eddig kb 13,5k volt a napi mennyiség és most 12k alatt vagyunk valamivel, ami csökken. Ahogy nézem most ez a csökkenő átlag a trend, mert sebességben most is a 60. helyen vagyunk. Tehát ha arányaiban nem is, értékszerűen csökkennek a különbségek, így nehezebben előrébbhaladni a sorban másokat előzgetve.
-
Petya25
őstag
A saját véleményem szerint ezt így eléggé elkefélték a Setinél. Ez a fokozatos átmenet és a csomagok, kliensek kavalkádja most elég sok jelenlegi és leeendő felhasználót elriaszt a kiszámíthatatlansága miatt. Miért nem írták azt, hogy adott időpontig mindenki töltse le az új BOINC és kliens verziókat, a fel nem dolgozott csomagokat dobja ki és kezdődhet az új csomag letöltés és feldolgozás adott nap éjféltől. A régit ezután nem fogadnák el csak az újat. Ehelyett szép kis kavarodás van mindenhol és nem tudni, hogy mi a bibi.
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2993 üzenetére
Majd meglátjuk mi is hogy haladunk a továbbiakban, ha már lejöttek az új kliensek, többet majd akkor tudunk.
A PH csapat túl van a 3 millió crediten!!!
Sebességben a 66. helyen állunk, össz creditszámban pedig a 165. hely a miénk világviszonylatban és folyamatosan haladunk előre. -
-
Petya25
őstag
Ezen a gépen éppen 50MB -ot foglal a ''régi'' változat 3 programja, így a 60 az nem olyan nagy léptékű változás, hogy különösebben megérezze a gép. A 2,8-as Cerkán közel 10 órás várható feldolgozási idő viszont tényleg soknak tűnik. Olyan gépeken, amik nem futnak állandóan, ott napokig tarthat egy csomag feldolgozása. Ez nem túl jó így.
Kíváncsi leszek ez mennyire lesz arányban az eddigi kreditekkel.
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2974 üzenetére
Na ez az, a klíma előrejelzésnek, az űrkutatásnak, az autók hibrid hajtásának, a napenergia kutatásnak és még sok egyéb másnak sokkal több értelmét látom, mint az ilyen projekteknek, amik nem viszik előrébb a világot.
Ez legalább annyira hasznos, mint a prímszámkeresés.
Ha van valakinek ötlete, hogy a mire használható a SZTAKI eredménye, az ne fogja vissza magát. -
Petya25
őstag
Pont most olvasgattam a SZTAKI oldalát, hogy mire is jó az a project. Hát nekem magas, hogy miért kell 11 dimenzióig meghatározni az összes általánosított bináris számrendszert. Nem fogott meg a téma, több értelmét látom annak, hogy számoljuk ki mekkora csúzli kell ahhoz, hogy ellőjünk a holdig. Elnézést ha valakit ezzel megbántottam.
-
Petya25
őstag
Szia
Tudomásom szerint a Seti még nem talált ''kézzelfogható'' bizonyítékot a működése során, ami egy esetleges idegen civilizációra utalna.
A Seti egy keretprogram alatt fut, aminek a neve BOINC.
Ennek egy projectje ( a legnagyobb) a Seti, de sok más is van még ahova segíthetsz. Itt megnézheted milyen kutatások futnak még: [link] Egyszerre több projectet is lehet futtatni, értelemszerűen ilyenkor a teljesítményed megoszlik a feladatok között. Mi többnyire a Setivel és az Einsteinnel foglalkozunk, de te választod ki, hogy mire ajánlod fel a szabad prociidődet. A Setihz itt tudsz csatlakozni: [link]
Ha rászánod magad, csatlakozz majd a Prohardver! csapathoz. -
Petya25
őstag
Örömmel jelentem, hogy DeFoval átléptük a 1 millió creditet.
Ezzel a PH csapat már a 3 felé közelít.
Nagyon örülök az új tagoknak, akik csatlakoznak hozzánk, csak így tovább.
.:GoliBali:.: A csomag után igényelt creditek számát a Your account Pending credit alatt látod. Ha megkaptad már a creditjeit, akkor a Computers on this account alatt a Results oszlopra kattintva látod a géped csomagjait, itt a granted credit mutatja, hogy mennyit kaptál ténylegesen a csomagért.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
.:GoliBali:. #2960 üzenetére
Viszont ha a tényleges számolási mennyiséget nézi, akkor creditben többet kell érjen egy csomag. Hány kreditet kér az elkészült csomag?
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2952 üzenetére
A sok pending esetleg jelentheti azt is, hogy a rengeteg kiszámolt csomagokért egy deka creditet sem ad a rendszer? Ez nem lenne szép tőlük... Remélem nem így lesz, bár ez mindenkit egyformán érint. Neked van már ''enhanced'' géped?
Boldog szülinapot kívánok én is.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Van olyan, hogy nem kapsz azonnal további munkát,. Gondolom azért több munkát letölt idővel egyszerre, de még nem lőtte be, hogy milyen napi mennyiséget fogsz megcsinálni. Érdemes az accountodon egy kicst feljebb emelni a General preferences alatt a Connect to network about every értéket.
Vannak érdekes dolgok, most küldtem vissza 70 csomagot és kaptam érte 500 creditet. Gondolom a nagyrésze pendingben van.Ja nézem is, 1000-el emelkedett.
-
Petya25
őstag
válasz
.:GoliBali:. #2937 üzenetére
Ez nekem se ismerős, lehet ez már az új kliens.
Nekem olyan 18 perc alatt csinál meg 2db csomagot...
Na az Enhanced az már az új klienshez lesz.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
.:GoliBali:. #2929 üzenetére
-
Petya25
őstag
Nálunk X2 csak egy fél van. DeFo otthoni gépe a Seti mellett Einsteint is nyomat. Nincs is több AMD a rendszerben, azok nem számolgatásra valók.
Az én itthoni P4-em 24 órában tudna 4500 credit/nap felett is, persze nem megy állandóan. A géppark Celeron és P4 vegyesen, egy dual Xeon procival támogatva.
-
Petya25
őstag
válasz
eastsider #2904 üzenetére
Elég hozzá időnként fellépni a netre, csomagokat tud letölteni, amit net nélkül is feltud dolgozni. A vas persze minél erősebb annál jobb, proci és ram sebesség a meghatározó. Nem fogja a géped, csak üres prociidőt használja, bármit indítasz, akkor a háttérbe szorul, majd ha szabad a pálya, megint nyomul, és mindent automatán csinál.
Tegyél egy próbát, azon nem múlik semmi, ami kell hozzá azt néhány hozzászólással ezelőtt leírtam. -
Petya25
őstag
válasz
.:GoliBali:. #2874 üzenetére
Szerintem mióta nem használtad. azóta egy kicsit megújult már a project.
Nézz be ide, regisztrálj: [link]
Találsz egy Download gombot, ott tudod letölteni a szükséges szoftvert hozzá, felteszed. Elindítva ezt csatlakozol a Seti projecthez, itt megadod a fenti oldalt.
Ha mindent átengedtél a tűzfaladon, akkor minden további kellék (feldolgozó kliens, csomag) automatikusan letöltődik a gépedre és dolgozik.
Ami a legfontosabb a YOUR ACCOUNT alatt tudsz csatlakozni a Prohardver! csapathoz! -
Petya25
őstag
-
Petya25
őstag
válasz
eastsider #2868 üzenetére
Hát ha nem is konkrétan UFO kereséssel foglalkozunk (ez maga az azonosítatlan objektum lenne), de a segítségünkkel a Seti project az űrből érkező rádiójelekben keres mesterségesen - egy idegen faj által - kibocsátot értelmes jelek halmazát. Hú ez nagyon tudományos lett, pedig nem is értek hozzá.
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2840 üzenetére
Az új klienst miből lehet felismerni majd? Az ''Alkalmazás-ban'' változik a neve, vagy csak nőni fog a feldolgozási idő? Gondolom így - legalábbis egy darabig - mindenki egyforma klienssel nyomja majd, ami kicsit igazságosabb a trükközőkkel szemben. Kíváncsi leszek, hogy alakulnak a creditek a továbbiakban.....
-
Petya25
őstag
Ákos, neked mennyire változatos a feldolgozási idő Seti alatt? Nekem 14 és 24 perc között van (persze ennyi idő alatt 2db-ot csinál meg). 17-18 perc körül van a legtöbb, de jelentős a szórás szerintem a csomagok közt nem?
-
Petya25
őstag
Ha nem tudod, hogy milyen utasításkészlettel rendelkezik a procid, akkor megtudod nézni, pl Everest vagy a CPU-Z progiban. Célszerű a lehetőségekhez képest a legnagyobb számozású SSE klienst használni, mert abban vannak az legújabb utasítások.
Szerintem a 805 már SSE3-as, de azért ellenőrizd. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2834 üzenetére
A Synergy-s statisztika oldal kissé csalóka. A kumulált érték az jól mutat napról napra, de a napi részeredmények jóval a tényleges napi érték alatt mutatnak. A tegnapi is 11,2k-t mutat pedig a valóságban (a BOINCStats-on is) 15,5k-t csináltunk.
A lényeg, hogy az összesen és a PH-s csapat adatai is stimmelnek. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2825 üzenetére
Kár hogy kevesen veszik ennyire komolyan a kutatást, mint Te vagy mi. Belekezd és pikk-pakk abbahagyja... Persze értem én, egy nem éppen csúcs gépen, napi néhány órában nem lesz olyan látványos, mint ahogy a mi lehetőségeink engedik, de én még emlékszem az eredeti Setire. Abban az időben (2002) csak egy 1200-es Cerkán futott nálam és sokat állt is néha, mégis egészen jól haladtam, csak idő kérdése az egész...
DeFoval a jelenlegi sebességünk ~4.900.000 credit / év. Gyorsan meglesz az a TOP 100.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Szia!
Tuti, hogy a >>> Prohardver! <<< csapatba regeltél? Az előfordulhat, hogy a statisztikákban kicsit késve jelensz meg, de a csapat tagságnak azonnal látszania kellene. A kezdeti pontok azért szaporodnak lassan, mert egy csomag visszaküldése után nem biztos, hogy azonnal megkapod érte a crediteket. Van egy olyan oldal PENDING CREDIT, ahol az elkészült csomagjaid ''várakoznak'' az árazásra.
Minél több géppel dolgozol a napi átlagod annál magasabb lesz. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2806 üzenetére
De hát ezt mondtam én is...
Céges környezetben ritkán cserélgetnek amúgy csak procit a gépekben, inkább komplett konfigot szokás boltolni. Otthon meg ugye nincs 5-6 gép ami folyamatosan megy.Tehát egyelőre marad a kb 1 szem otthoni gép fejlesztgetése időnként.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
Maverick14 #2799 üzenetére
Köszönjük.
Látom Te is rajta vagy a témán, de húzz bele még egy kicsit, hogy mi is tovább strapáljuk magunkat. Most elvesztettünk egy 1k-s géped, de azért tudjuk tartani a 13k-s átlagot. -
Petya25
őstag
Defo barátommal átvettük a vezetést a PH csapatban.
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2776 üzenetére
Inkább azt mosolyogtam, hogy a régi, még nem dual chaneles platformon építkezel.
A Sempron AMD-nél a ''buta'' kategória, nem éppen a számítási teljesítményre kihegyezve, bár AMD vonalon nem vagyok annyira tájékozott.
Conroe nálam még odébb van, meg aranyárban lesz gondolom, most egy Preslert vettem az X2-ők belépő ára alatt. Ebben 65nm, 1.2V, 2x(32+2048kB) cache van, most órák óta 2x100%-on hajtva 33 fokos.
A +10% jó hír Defónak, majd informálom. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2774 üzenetére
Azt hittem már azt az erőművet fogod a Seti szolgálatába állítani.
Egy Sempron-ban olyan utasításkészlet van, mint egy X2-ben? Ha nem, akkor nem értem miért arra optimalizálsz. Mekkora gyursulásra számítasz, gyorsabb lesz, mint a Crunch?
Az általam írt 9 perc az milyen? -
Petya25
őstag
Procit cseréltem, és kicsit javult az itthoni gépemen a feldolgozás.
Most 9 percenként vagyok kész egy csomaggal, minden tuning nélkül. -
Petya25
őstag
-
Petya25
őstag
válasz
SaKaB-86 #2753 üzenetére
A Seti kliens kis csomagokban tölti le a feldolgozandó adatokat. Nevezzük ezeket csomagoknak. Minden egyes csomag feldolgozása majd visszaküldése után kapsz egy bizonyos kredit mennyiséget (sajnos ez nem levásárolható, mint a Smart pont
), ennek értékeegész változó lehet. Lehet akaár 1 vagy 40 kredit is, az a csomagtól függ, azok sem egyformák, meg a mögöttes számítási módszer sem éppen következetes, de ez más lapra tartozik. A lényeg, hogy minél több csomagot csinálsz, annál több kredited lesz.
Több géppel is dolgozhatsz egy név alatt, értelemszerűen az eredményeik összeadódnak.
Nézze be ide: [link] , napi bontásban lehet látni, hogy ki mennyi eredményt ér elnaponta, illetve összességében a PH csapatban. Persze még egy csomó statisztika is kinyerhető a rendszerből ha ügyesen keresel. -
Petya25
őstag
válasz
SaKaB-86 #2748 üzenetére
Hát igen, Ákosf tudna mesélni a tudományos érdeklődésről meg az önkéntességről...
Részedről a szabad processzoridőd felajánlása egyfajta közcélú hozzájárulás, közvetlen ellenszolgáltatás nincs, marad a tudományos munkában való részvétel megbecsülése és egy kis versenyszellem az elért kreditek által.
A képernyővédő a progi része, de nem érdemes használni, mert csak viszi a procit. A képernyővédő alkalmazásokat különben sem érdemes használni, főleg nem a vizuális parasztvakító megoldásokat. Érdemes megnézni a feladatkezelőben, az ilyen képernyővédő progi futását, vajon mennyire terheli ki a procit, egy egyszerűbb is 100%-on viszi. Sokkal jobb megoldás a képernyő kikapcsolása a képernyővédő helyett.
Ha másért nem is csatlakozz azért a Setihez, hogy a PH csapat gyorsabban haladjon.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
SaKaB-86 #2742 üzenetére
Szerintem Te valahogy a régit szeretnéd beüzemelni, de az dec 22-vel ''megszünt'', átalakult. Azóta egy BOINC nevű keretprogram alatt tudsz dolgozni, a Seti project ez alatt működik. Van hozzá hasonló módon működő más project is, nézz körül hátha érdekel más is, mehetnek egymás mellett is.
Innen töltsd le a BOINC keretprogramot: [link]
Ezután csatlakoznod kell egy projecthez amit futtatni szeretnél.
A Seti elérhetősége ez: [link]
Letölti rögtön a gyári klienst és dolgozik is. Ha gyorsabb kell, ami több kreditet hoz, azt itt találod: [link]
A keretprogi egy részét is érdemes cserélni amit itt találsz: [link]
Látom már róland is adott tanácsot.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
5 napja nem nezett be ide senki?
Tessék felpörögni egy kicsit PH-s Seti tagoknak.
Mi éppen rekordot rekordra halmozunk, most éppen bekerültünk sebességben az első 100-ba a világon!Magyar honban már régóta mi vagyunk a leggyorsabbak.
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2709 üzenetére
Letölteni nem szeretnék újabb és újabb progikat, pláne kezelhetetlen csomagmérettel nem. Én inkább hasonlóan kicsi csomagokra és egy szabványos eljárásra gondoltam, amit kidolgoznának az okosok. Én magát a Seti kódját, algoritmusát nem ismerem, de biztos lehetne olyat alkotni, ami több ügyfélnek is megfelel. Nem 2000 ügyféllel kell számolni, hanem először egy-két konkrét megoldással. A titkosítás az legyen az ő gondjuk, mindent én találjak ki?
Persze csak ötletelek és a processzoidőmet ingyen odaadom. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2707 üzenetére
Szerintem vannak olyan cégek, amelyek ahelyett, hogy építenének egy CRAY, BlueGene, stb szuperszámítógépet, kiadnák a melót a BOINC-nak/ Setiathome-nak jópénzért. Ha megfelelően sok lé jönne be, akkor talán nem pénzt kellene kunyerálniuk, hanem finanszírozhatnák ebből a projektet. Nem tudom mennyibe kerül 31 gép és némi önkéntes munkaerő fentartása, de tutira kifutná belőle.
Például minden 100. kiadott csomag lehetne a fizetős project része, ezt közölnék mindenkivel és az 1% munka árán minden flottul menne.
Addig majd egy másik bekezdésben jutok el, hogy bizonyos méret felett, lehetne pénzt juttatni munkaarányosan a userek felé is. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2705 üzenetére
Kaptunk levelet mi is, még gondolkozok rajta egy kicsit.
De ami érdekesebb, hogy nem lehet feltölteni egy kész csomagot sem, pedig az összes szerver megy.Vége a dalnak?
Miért nem adtak el annyi processzoridőt valakinek, amiből lehet finanszírozni a programot. Minden 100. csomag valami számolós meló lenne, nem az eget csekkolná. Biztos lenne rá kereslet.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2698 üzenetére
Van országok közötti lista is? Azt még nem találtam meg.
A gépek ''titkosak'', de legalábbis nem publikusak. 94% P4, 6% A64
AMD fronton nem vagyunk erősek, a P4 630-am megcsapja az AMD X2 4200+ proccot.
DeFo & Petya
Most a Prohardver csapatban a 2. helyen vagyunk, magyarban a 13. helyen, RAC 171 de a www.boincsynergy.com statisztika le van maradva, talán majd reggel jó lesz. -
Petya25
őstag
Ma reggel meglett a 300e kredit.
11 nap alatt készült el százezer.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2687 üzenetére
Hogy kérjek érte pénzt az bennem sem merült fel, de ha felajánlanák, elfogadnám. Megígérném, hogy minden befolyt pénzt a minél gyorsabb gépekre költeném.
Tudom, hogy ez egy olyan tudományos projekt, ami nem üzleti alapon indult, mivel eddig az idegenekből csak egy-két UFO zarándokhely és az USA kormánya húzott hasznot (ha igaz az 51-es körzet). A tudományos érdeklődés fogott meg engem is 5 évvel ezelőtt, nem mondhatod, hogy nem vagyok önkéntes.
Hogy anyagilag támogatod őket, az szép dolog. Ha megteheted és meg is teszed az nagy erény. -
Petya25
őstag
Én nem kaptam mailt, de 1000 kreditenként 1$-t szívesen fogadnék a befektetett munkám ellenében.
(jelenlegi sebesség: 3.500.000 kredit / év
)
Nekem a P4 630 4 gigán HT-vel 2db csomaggal dolgozik egyszerre és a két csomagot 25-30 perc között készíti el. Mikor néztem éppen 28 perc volt az átlag / 2db = 14 perc jött ki. Ákostól kaptam a gyárinál gyorsabb klienst, kb harmadára esett vele a feldolgozás sebessége. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2682 üzenetére
Találtam egy cikket amiben a Voyager 1 és 2-ről szól, és érdekes adatok vanak benne. Természetesen a V1 az ember által legmesszebre küldött objektum, 17,4 km/sec a sebessége (napi 1,5 millió km), kb 2020-ig fog működni a radioaktív áramtermelő egysége, és mindössze 20W-os rádiójelet sugároz a föld felé, most kb 16 milliárd km távolságból. A jel kb 16 óra alatt éri el a földet.
Kívácsi voltam a fény mennyi idő alatt győzi le a távolságot, 14,8 óra jött ki. Hát ez még elég kis távolság, legalábbis csillagászati értelemben.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Nem szeretem a szerdákat, most is itt figyel egy csomó visszaküldhetetlen csomag, mert állnak a szerverek.
Miért nem hagynak meg legalább egy gépet ami begyűjti a csomagokat legalább? A visszaküldött csomag mérete 10KB körül van csak, több millió darab is elfér egy normális diszken. -
Petya25
őstag
válasz
Motion_Blur #2673 üzenetére
Azért csinál csak egy csomagot mert 1 magos procid van. X2 már kettőt csinálna egyszerre, nekem a HT miatt a P4 is kettőt csinál. Ezen nem tudsz változtatni, csak procicserével.
-
Petya25
őstag
válasz
Motion_Blur #2669 üzenetére
Nálam ez vátozó, napi 3 órát kb, néha többet. Lehet több géppel is nyomulni egy név alatt én is egy jóbarátommal fogtam össze. Ha pl. a szomszédod is benne van, tegyétek fel a boincot és a Te neved alatt csatlakozzatok, ilyenkor az eredményeitek összeadódnak és akkor is szaporodik a kredited, ha csak egyikőtök gépe fut.
-
Petya25
őstag
válasz
Motion_Blur #2663 üzenetére
Na akkor van mit fejlődni.
nekem 14 percenként van kész egy csomag
Az idő a befejezésig érték elég magas számról indul, de folyamatosan esik majd le a reális értékig. Nem tudom nálad mennyi lesz ez pontosan, de amit még most ír az tuti több, mint később lesz.
Beregeltél már a Prohardver csapat alá? -
Petya25
őstag
válasz
Motion_Blur #2657 üzenetére
A ''General preferences: View or edit'' kapcsoló alatt vannak a gépek beállításai, itt a ''Connect to network about every'' pontban adhatod meg, hogy hány napi adagot töltsön le. A netsebességed több, mint elég, ~300KB-os csomgokat tölt le, még modemmel is menne.
-
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2647 üzenetére
Annak idején szerintem körülnéztünk optimalizált Einstein kliens után AMD X2-höz (sse3), de nem igazán találtunk, ha tudsz valami linket hozzá, azt megköszönöm.
Ha egy kicsit is hiszek az X-aktáknak, akkor ET már megtalálta a Voyager-1-et, berakta a múzeumba emléknek, és most azt tervezi, hogy tud belőlünk rabszolgát vagy kaját csinálni. Te nem félsz egy esetleges találkozástól? Ha már itt vannak a közelben, akkor technikailag fényévekre vanak tőlünk, erről a Thruman Show jut eszembe, megfigyelnek, elemeznek, és eszik az űrcsipszet közben.
[Szerkesztve] -
Petya25
őstag
Nekem meg arra van egy bizonyításom, hogy a falhozvágott üvegpohár sosen éri el a falat így nem törik össze, de mégis összetörik. Pedig ha a megfelelően kicsi egységekben csökkentjük a pohár és a fal közti távolságot elvileg belátható hogy sosem éri el a falat a pohár, mert mindig lesz köztük mérhető távolság.
Az elvileg és a gyakorlatilag között elvileg nincs különbség, gyakorlatilag van.
Na elő azzal a bizonyítással, meghallgatjuk és eldöntjük, hogy jó-e (már ha tudjuk). -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2643 üzenetére
Engem az a kérdés is foglalkoztat, hogy vajon jó jeleket keresünk, figyelünk az égen?
Az egy dolog, hogy az általunk alkotott berendezések elektromágnenes jeleket bocsátanak ki, amit egy megfelelő vevő fogni, esetleg megfejteni tud, de vajon egy messzi-messzi galaxisban ilyen szerkezeteket készítettek? Szerintem - tudom nem tökéletes hasonlat - a radardetektort is azután készítették el, hogy magát a radart elkészítették volna. Tudták hogy milyen jelet kell keresni. Mi tudjuk vajon...
A távolság legyőzésére eddig csak ''lineáris'' eszközeink voltak, de nézem a Csillagkapu sorozatot, és van remény.Körül kéne nézni a földön is, hátha találunk valami hasonlót.
Reméljük ET már rábukant a Voyager 1-re, és benne a térképre a Föld megtalásához, így még mi is megéljük a találkozást.
Amúgy fél processzorunk az Einstein project szolgálatában áll azért, hátha. -
Petya25
őstag
válasz
#95904256 #2641 üzenetére
Kíváncsi leszek, mi lesz belőle. Ha annyit elér az új progi, hogy a szerverekkel könnyebben, gyorsabban lehet kommunikálni az nekünk már előrelépés. Ha maga a feldongozandó ''anyag'' minősége javul, az plussz öröm, hátha előbb észrevesszük E.T-t, mint Ő minket.
Bár erről szerintem már lecsúsztunk.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Háztartási gépek
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- EAFC 25
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- iPhone topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Billentyűzet magyarosítás magyarítás lézerrel is! 10-15ezer közötti áron! Óriási betűkészeletünk van
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Bomba ár! HP ProBook 440 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest