- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Google Pixel topik
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Magisk
- Fotók, videók mobillal
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kernel
nagyúr
válasz
New Life #2726 üzenetére
Nem kioktatás, egyszerű tényközlés, és nyilván nekem sem kell padlón csúszva elnézést kérnem, ha próbálok közölni egy információt.
Winfosozni lehet, de ahol sokat winfosoznak, az olyan helyeket esetleg kerülik a hozzáértők, ezáltal csökkenhet a színvonal.
De az Internet elég nagy, mindenki megtalálhatja a maga helyét, ami az igényeinek megfelel. Másképp nehéz is lenne megoldani, hogy ne olvassunk el valamit, ami irritáló... -
Kernel
nagyúr
válasz
New Life #2720 üzenetére
Én spec. nem igazán kedvelem a winfosozást, mert pl. milyen alapon fosozunk, ha nem értünk hozzá, de azért elmondanám a probléma okát (ami egyébként nem a SATA témához tartozik).
Sokan nekiesnek a telepítővel és törlik az aktív partíciót, gondolván, az a biztos. Pedig nem kellene partíciót törölni, elég lenne formázni.
Ugyanis az aktív partíció törlésekor a telepítő automatikusan átdobja az aktív jelet a következő elsődleges partícióra. Ennek oka egyfajta ''segítőkészség'', hogy aki nem ért a partícionálás tudnivalóihoz, ne akadjon el ezen a ponton.
Innen kezdve ez lesz a C: meghajtó, mivel az idők kezdete óta minden DOS és Windows telepítő az aktív partíciót tekinti C: meghajtónak. Ezen már az sem változtat, ha az első partíciót ismét létrehozzuk, mivel az aktív flag oda már nem megy vissza. Főleg amikor bónuszként kiterjesztett/logikai partíciót kreál a telepítő, ami aktívként nem is jelölhető meg.
Tehát ennek megváltoztatásához, vagyis az eredeti felállás létrehozásához külső programra lesz szükség.
Rendszermeghajtó betűjele a registryben módosítható, ha nagyon akarom:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\MountedDevices
De ebből problémák is keletkezhetnek. Friss Windows telepítés után még nem is annyira, mivel Windows önmagában egész jól viseli a dolgot. Viszont később, amikor már különféle programok is telepítve vannak, komoly gondok adódhatnak. -
Kernel
nagyúr
válasz
JackHammer #2683 üzenetére
A porszívózós ''hülyeséget'' (már bocs, de) nem ajánlanám. Inkább kifele kellene fújni belőle a port nem kitépni belőle a kondenzátorokat a porszívóval. Árulnak sűrített levegős spray-ket pont erre a célra,
Ez viccnek jó volt, szeretnék én látni egy porszívóval kitépett kondit... Porszívózással legfeljebb annyi gond lehet, hogy nem annyira hatékony. Fúvatással jobban lejön a por, általában.
Tévéjavításnál használok néha porszívót, de ennek az a módja, hogy egyik kezembe ecset, azzal söprögetem az alkatrészeket/panelt, másik kezemben a cső, amivel a felvert port elszívom (hogy ne én szívjam be...).
Ha ez helyszínen történik, ügyfelek szoktak néha szörnyülködni, hogy kiszedi a finom alkatrészeket, de ez vicc, nincs ilyen, gyakorlatilag nem lehetséges.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Óvodások homokozója
- A GT 7 kap először Android 16-ot
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- VR topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Apple iPhone 15 - a bevált módszer
- Vivaldi (böngésző)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Crucial T500 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1TB Corsair MP700 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest