Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz zenike #2907 üzenetére

Lehet hülyén hangzik, de amennyiben újabb géped van, tehát a satát látja biosból is -mert úgy tűnik az van-, tennék egy próbát a windows telepítő cd-vel, hogy vajon látja-e. Ha semmilyen javaslat nem hoz eredményt, szakemberhez fordulnék.

• Silenzio

addikt

válasz zenike #2905 üzenetére

Ha nem látod sehol az azt jelenti nem jelenik meg a meghajtók között? Nézted az eszközkezelőben? Már az XP is magától teszi fel magának az eszközillesztőt, ám ha a berendezés új, a Vezérlőpult > Felügyeleti eszközök > Számítógép-kezelés ablakban, a tárolóknál a lemezkezelés menüpontnál kell kiválasztod, és particionálod, illetve formázod a partíciókat, ha ez megvan, egész biztos megjelenik. Ha ezt mind tudtad, és a vinyó tényleg hibás, akkor elnézést!

Ha meg nem, figyelj oda, magad állíthatod be a meghajtó betűjelét és persze méretét, a partíciók kiosztását és típusát. Célszerű végiggondolni mire használod és hány partíciót akarsz. A múlt héten sokat szoptam a meggondolatlanságom miatt. Végül csináltam egy 6 gigás winxp-partíciót (4 giga rammal semmi szükségem swap-file-ra, még akkor sincs ha csak 3-at lát belőle a rendszer, mellesleg oda van írva hogy a memória-kiterjesztés aktív, ami remélem jelent is valamit), egy 40 gigás Vista-partíciót, ez lehetett volna kisebb is de Norton Ghosttal akartam átmenteni a korábbi Vistám, és ennyit kért, nos, nem is sikerült így se. A maradék helyre tettem egy százakárhány gigás "Stuff" cimkéjű partíciót a játékaimnak (nagy májerség) és egy 300 gigásat "Store" névvel, ez afféle raktár, mindennek.

Remélem tudtam segíteni!

Mellesleg remélem nem bántok meg senkit vele, de a múltkor informatikus barátaim sem tudták hogy ezt egy új hdd-vel meg kell csinálni, és elhangzott a kérdés: "nem az a sata lényege hogy ilyesmikre nincs szükség?" Khm. Már nem azért, de miket tanítanak az egyetemeken, ha ezt harmad éves infósok nem tudják? :F Pedig én egy nyomi bölcsész-kolonc vagyok, aki magáról jött rá mindenre - mert nincs szerencséje a hardverekkel, de imád játszani és a gép neki munkaeszköz...

Az én fenti problémáimra valaki? Nem merem használni a Vistát :S...

Új hozzászólás Aktív témák