Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Silenzio

addikt

válasz zenike #2907 üzenetére

Lehet hülyén hangzik, de amennyiben újabb géped van, tehát a satát látja biosból is -mert úgy tűnik az van-, tennék egy próbát a windows telepítő cd-vel, hogy vajon látja-e. Ha semmilyen javaslat nem hoz eredményt, szakemberhez fordulnék.

• Silenzio

addikt

válasz zenike #2905 üzenetére

Ha nem látod sehol az azt jelenti nem jelenik meg a meghajtók között? Nézted az eszközkezelőben? Már az XP is magától teszi fel magának az eszközillesztőt, ám ha a berendezés új, a Vezérlőpult > Felügyeleti eszközök > Számítógép-kezelés ablakban, a tárolóknál a lemezkezelés menüpontnál kell kiválasztod, és particionálod, illetve formázod a partíciókat, ha ez megvan, egész biztos megjelenik. Ha ezt mind tudtad, és a vinyó tényleg hibás, akkor elnézést!

Ha meg nem, figyelj oda, magad állíthatod be a meghajtó betűjelét és persze méretét, a partíciók kiosztását és típusát. Célszerű végiggondolni mire használod és hány partíciót akarsz. A múlt héten sokat szoptam a meggondolatlanságom miatt. Végül csináltam egy 6 gigás winxp-partíciót (4 giga rammal semmi szükségem swap-file-ra, még akkor sincs ha csak 3-at lát belőle a rendszer, mellesleg oda van írva hogy a memória-kiterjesztés aktív, ami remélem jelent is valamit), egy 40 gigás Vista-partíciót, ez lehetett volna kisebb is de Norton Ghosttal akartam átmenteni a korábbi Vistám, és ennyit kért, nos, nem is sikerült így se. A maradék helyre tettem egy százakárhány gigás "Stuff" cimkéjű partíciót a játékaimnak (nagy májerség) és egy 300 gigásat "Store" névvel, ez afféle raktár, mindennek.

Remélem tudtam segíteni!

Mellesleg remélem nem bántok meg senkit vele, de a múltkor informatikus barátaim sem tudták hogy ezt egy új hdd-vel meg kell csinálni, és elhangzott a kérdés: "nem az a sata lényege hogy ilyesmikre nincs szükség?" Khm. Már nem azért, de miket tanítanak az egyetemeken, ha ezt harmad éves infósok nem tudják? :F Pedig én egy nyomi bölcsész-kolonc vagyok, aki magáról jött rá mindenre - mert nincs szerencséje a hardverekkel, de imád játszani és a gép neki munkaeszköz...

Az én fenti problémáimra valaki? Nem merem használni a Vistát :S...

• Silenzio

addikt

Ahoy mindenki! Két problémám és kérdésem lenne:

1. A Windows Vistában a Sata-vezérlőt az eszközkezelőben megnézve azt írja, az 500 GB-os, Sata2-es, 16 mega cache-es Samsung vinyóm PIO-módban van. Kérdés: miért van ez, és miért nem tudom megváltoztatni? A busrt eredménye egyébként 116 mb lett, a lemezkelésé meg 80. Ez normális nagyjából?

2. Említett vinyóm durván kattogni kezd ha leállítom/újraindítom a Vistát. Hallottam hogy ez egy chipset-driver hiba, itt a ph!-n is olvastam róla, de már nem találom hol... Az előző telepített rendszeren meg is szűnt a gubanc, de azt közben le kellett törölnöm (nem tudom mitől szűnhetett meg, talán valami Microsoft frissítés), de most újra előjött, és nem akarom hogy tönkremenjen az alig egy hetes vinyó. Konfig az adatlapomnál, mellesleg Abit KN9 Ultra alaplapról beszélünk. Mit csináljak ezzel a szerencsétlen vinyóval? Előre is kösz a segítséget!

• Silenzio

addikt

válasz Darkness #2412 üzenetére

Az 1ik Hdd lemezhibákkal van tele, hogy kamu-e vagy fizikai, nem tudom. A kb 40 filmből 5-öt sikerült megmenteni. A másik sértetlen, de a partíció ott is elment. Azért ott jobb lesz a helyzet. Utána nekiállok megint beszerezni a filmeket, amiket nem tudtam visszarakni... Van kb két hetem. Tanulmányhoz kellenek...

• Silenzio

addikt

Hello!

Attökömtudja hogy hová illik, ezért ide írok:

Este töltögettem, filmet néztem, ahogy szoktam. Aztán ütemes, halk kerrenések jelezték, hogy valami baj van a vinyókkal. De volt már elég bajom a számítógépeimmel, ezért tudom, nem az a hang volt, ahogy a fej lefut a felületről stb., nem kattogott, kerregett, mint töltögetésnél, csak nem hagyta abba... Aztán amikor már a filmek lejátszása is be-beakadt, és előjöttek a hibák, komolyan megijedtem: emule-nál letöltési hibát jelzett. Aztán kezdte elrontani a torrenteket. Új torrenteket néha nem menthettem le, megtagadta a hozzáférést c:-hoz... Újraindítottam a gépet, és ekkor jött a hidegzuhany, resetelt a windows bootolásakor. Reggel próbáltam feléleszteni, újratelepíteni, nyomtam 1 bootfix parancsot, azt gondoltam, hogy azt kéne helyrepofozni. Jelenleg mindkét hdd-m (hardveresen külön hdd-k, nem csak külön partíciók) sima fat-rendszerként van jelezve (nem 32-es!!!), kemény 10 megás partícióval rajta. 2 hdd elcsesződése egyszerre, statisztikailag, úgy gondolom igencsak valószínűtlen. A kérdés: van-e lehetőség megmenteni az adatokat (Get Data Back, stb..?), mert ha nincs, az nagyjából az én halálos ítéletemmel egyenértékű... Válaszaitokat előre is köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák

Hirdetés