Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• /Lehet át kellett volna vonulnunk, a RAID topikba, bocsi mindenkitől!!/

Szia!
    Az nem baj, ha szájbarágós... :B
    Az alplapi működött, én a kártyással nem boldogulok...de a leírtak alapján, valamit nem jól csinálok!

Nagyjából tiszta is, a dolog, bár pár lépés nem így történt!!

''alaplap biosában engedélyezni kell a sata vezérlőt(ket), amelyekre a vinyót kötöttük''
    Ez meik menüpont?

Én az Integrated Peripherila-ban, a SATA Devices Configuration alatt található OnBoard SATA-IDE Execute-t állítottam át RAID-re, ezzel alatta megjelent, A RAID BIOS Execute /Enabled/ Ennyit állítottam, még mást is kéne?

''ezután szintén alaplap biosában engedélyezni kell a raid tömbök létrehozását is!!!''
    Ezt hogyan állítod? Hol?

''ezt követően előkészíted a floppyt, amit az alaplaphoz adtak a raid driverrel (ha cd-t adtak, akkor átmásolod a drivereket floppyra...''
    Na pehet itt a bibi! CD van hozzá, a papírján írja, a win XP telepítéshez, hogy csináljak lemezt! (a, és b, menüpontokként) na már itt sem udom, hogy egy lemezt csináljak, vagy kettőt? A cd-n rajta van a miket ír hozzá, az egyik: /Silicon image/SIL3112RAID/Win_drv
    a másik: /Silicon Image/3112/Win_Drv
    Ez eddíg rendben is van, csak ha egy kislemezre másolom mind a két könyvtárat, akkor az utolsó, felülírja az előzőt, és megint csak 1-et kapok! Ha csak a könyvtár tartalmait másolom, fel, 90%-ban megegyeznek, azok is felülírják egymást, gondolom csak az indítója, vagy milye kerül rá! Akkor így kellene, mert az összetevői ugyan azok?

''be is KELL LÉPNI ekkor
    - itt beállítod a kívánt tömböt, majd mented a beállításokat...''

Itt már nem volt szinpatikus a dolog, mert az alaplapiban itt volt egy bootolhatóvá tételi lehetőség! Ebben nincs! vagy ez a hiányos kislemez miatt is lehet? Ja és a kártyát kellene instalálni, de egy rendszer nélküli gépben, nem igazán sikerült!?

Ahol kiválasztom, az alaplap bios-ában, a boot sorrendet, ott meg RAID Card -ot ír! Gondolom már ez sem jó, pedíg létrehoztam a tömböt!!!

''- jöhet a winxp telepítése. az elején, mikor kiírja, hogy saját/külső driver megadása, megnyomod egyszer az F6-ot, és vársz
    - berakod a floppyt, majd amikor kiválasztod, akkor kiad egy listát a floppyn lévő cuccokról''

Itt elöbb rakom be a floppyt, és utána nyomkodom az F
    -ot nem?

''- zárójelben jelzi, hogy melyik REQUIRED, azaz szükséges, ezek kellenek, és elégségesek is az xp-nek. két drivert jelzett eddig nekem mindig szükségesnek, mindig felülről lefelé haladjunk a szükségesnek jelzett driverek megadásával.''Nekem 3-at ad ki, persze csak egyet raktam a kettőből a lemezre, (meg gondolom fontos, hogyan teszem ará őket a floppyra...) xxxx SiliconRAID xxxxx XP/Server 2003 de nincs szükséges utasítás hozzá! És miután kiválasztottam, vissza is ugrik a telepítés folytatásához, ahol már ennek a nevét írja mint betöltendő drivert, alatta pedíg az előző szöveg, hogy a gyár által adott, vagy az XP-n levőt akarom e.....? Aztán folytatás...
    De lehet, ha ráteszem mind a kettőt, ahogy kell, akkor még vár, vagy felajánlja az is!!??

''Ezek után mehet tovább a telepítés, és ezt követően már a kívánt RAID TÖMBÖT kellene látni a telepítőnek, és mehet tovább minden megszokott telepítésként''
    Lát valamilyen tömböt, a méretéből adódóan én megfelelőnek minősítettem, 2x80 GB-bol 153xxx MB! De zárójelben, a nevénél valami (MRS) vagy valami számomra ismeretlen rövidítés van! Ha jól emlékszem, az alaplapinál ilyen nem volt!?

Innen aztán, patició (gondolom az mindegy, hogy mennyit és mekkorát csinálok?) Formázás, felmásolja a fájlokat a telepítő, ezután újraindulna, de megint csak a XP telepítő CD-ről, vagy ha mást állítok a bioszban? RAID Card, (ennek valószínüleg, nem így kellene kinéznie?!/ vagy bármi mást, hogy onnan bootoljon, ez az üzenet fogad:
    Reboot and select proper Boot device
    or insert Boot Media in selected Boot decice and press key

És innentől kezdve végtelenszámú beállítási lehetőség kipróbálása után, az újjamon keletkezett bőrkeményedésen kívül, semmi eredményt nem tudtam létrehozni! :DD

Kicsit hosszú lett, de talán ha tudod hogyan készítetted a tiéd, rájössz, mit nem csinálok valószínüleg jól!? Bár lehet, nem fog működni, de ez is egy újabb reménysugár!!
    Meg arra is, hogy lassan el leszek innen ''tanácsolva, meg a számítógépektől is!! :B

Ja és nincs húzva a gép... Viszont kijöttem 3 fejecskéből....

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák