- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Xiaomi 13 Pro - szerencsés szám
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magisk
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
Aktív témák
-
@AndreW@
csendes tag
Sziasztok!
Tudom, már igen sokat tárgyalt kártya az enyém, én mégis most olvastam overclocking képességeiről. Köztudomású ugye, hogy remek tartalékok rejlenek a kártyában, és így az alap 400/480 (core/memory freki) helyett húzható a kártya akár 550/1000-ig is.
Nosza, gondoltam, próbáljuk ki, letöltöttem az ATItool0.26-ost, és neki is álltam leméretni a progival a Max Core, és Max Mem értékeket... Ekkor ért a meglepetés, mert a legsikerültebb menet esetén is csak 460/580-as értékek születtek, amik mellett ráadásul egy 10 perc játék után szét is esett a kép... Bár amatőrnek számítok a témában, gondolom ún. Visual Artifact-ok jelentek meg a képernyőn, vagyis sakktábla szerűen kis fekete négyzetek. A lényeg, hogy a kártya nem bírta a tuningot, vissza is vettem.
Miért lehet az, hogy az én kártyám ennyivel gyengébb/más, mint amikről a tesztek szólnak?
Annyit még, hogy a hőmérséklet egyszer sem ment 70 fok fölé, tehát a hűtéssel nem volt gond, annál is inkább, hogy az általánostól eltérően az én (ügye defaul passzív hűtésű, ugyanezen típusú Saphire kártyáktól eltérően) videókártyám rendelkezik aktív hűtéssel is, a passzív hűtést szolgáló bordák közé ékelt kisebb fajta ventillátor formájában. Hátha ez mond valamit...
Köszi!
Aktív témák
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Villanyszerelés
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Honor 200 Pro - mobilportré
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Autós topik
- 3D nyomtatás
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE Pulse OC RX 9060 XT 16GB GDDR6 videokártya 27% áfa 3 év garancia
- MSI GeForce VENTUS 3X RTX 3070 Ti 8GB OC GDDR6X 256bit videokártya
- ROG Astral GeForce RTX 5080 16GB GDDR7 OC Edition - 32 HÓNAP IPON GARANCIA
- Msi Mech 2x Radeon RX 6600 XT GAMING X 8G
- MSI GeForce GTX 1660 Super Ventus XS OC 6GB
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Microsoft Surface Pro 7 - Újszerű, dobozban, gyári töltővel, billentyűzettel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest