- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Yettel topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Android szakmai topik
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
korcsi
veterán
Amit eddig leszűrtem a válaszokból:
H-s lapban 3,2-3,4GHz-ig megy
P-s vagy Z-s lapban 3,6-3,8-ig magszám terheléstől függően.sz_abika: A memória vezérlő a processzorban van és magsebességen megy, nincs fsb, nincs 1:1, a sandy memória vezérlője nagyon jó akár lassabb (1333) memóriával is kielégítő lehet, cikk erről a témáról.
-
korcsi
veterán
Én úgy tudom csak P-s és Z-s lapban lehet "tuningolni" nem K-s processzort illetve a memória is csak az említett lapokban megy 1333 felett, de remélem jön egy tulaj és tisztába teszi a kérdést!
A 400-at az összes magra értem nem a alacsonyabb magszámú terhelés esetén:
pl.: i5-2400
3,1 GHz alapfrekvencia
3,2-3,4 GHz-et megy turbóval terhelt magok számától függően H-s lapban, memória maximum 1333MHz lehet.
Z-s vagy P-s lapban maximum beállítható 3,6-3,8-GHz a terhelt magok számától függően, memória 2133-ig beállítható!Megerősítést vagy kiigazítást kérek!
-
Speed®
titán
Ilyen DDR3 árak mellett a kérdésre ne várj megalapozott igényt
Vicces, hogy alig 10k 8GB RAM..aki teheti, most kell bevásároljon. -
ffodi
veterán
Ha 2500K-t akarsz beletenni, akkor az alaplap picit gyenge lesz hozzá, ha (komolyabban)tuningolni is akarsz, röviden ezt jelenti.
Nos az említett i5-el még nem volt dolgom. A 2500k-hoz is azt írja hivatalosan az intel oldala, hogy 1333MHz-es ramokat támogat max, szóval ez nem mérvadó. A biosban általában van többféle romszorzó, pl.: 16x, 18,66x, 21,33x stb....nem tudom, hogy jelen esetben ennél a procinál mit lehet beállítani, de szerintem 16-os szorzó van, és akkor 1600-on fog menni a ram. Ha pedig 1600-as ramokat veszel, de csak 1333-on kezeli természetesen azzal sem lehet gond. Tuningolni lehet, de ha nem csak pár 100MHz-et akarsz emelni, akkor K-s proci kell.
-
IDLE: 30-34°C-on tartja 2000rpm mellett, persze ha melegszik az idő akkor 37-et is eléri. Nemtudom mennyire hangos, mert vagy azt hallom vagy a VGA ventijét, de az én fülemnek abszolut nem hangos. Terhelés mellett ugyan úgy 2000rpm, és játékok alatt 60°C fölé nem megy. Linx, prime alatt igen.
És hogy legyen kérdésem is: Az én lapomba nem lehet állítani DVID-et, se offset-et, ennek tudatában, ha meg akarom tépni a procit, csak kipróbálás terén akkor ez nem fog gondot okozni, hogy nem tudok igazából feszt állítani?
Kép a BIOS-omról:
-
Oliverda
félisten
Ezt hívják úgy, hogy Intel Turbo Boost. Van itt a PH!-n Sandy Bridge teszt. Abban le van írva, hogy hogyan működik.
Amúgy annyit csinált, hogy a 100 MHz-es BCLK-t felrakta 105 MHz-re és valószínűleg feltolta a TDP limitet, amivel a Turbo órajelek tovább tudnak aktívak maradni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Star Trek
- Androidos tablet topic
- Kempingezés és sátrazás
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Elektromos autók - motorok
- Újabb videón a Mafia: The Old Country
- Anime filmek és sorozatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Bluetooth hangszórók
- További aktív témák...
- Hordozható Gamer Számítógép / PC! HP Omen X 1000P / I7 7820HK / GTX 1080 8GB / 16GB DDR4
- Bomba ár! Dell Latitude 7290 - i7-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 12, Xiaomi Redmi Note 12 Pro, Xiaomi Redmi Note 12 Pro+
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest