- iPhone topik
- Egy óra, két rendszer
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Komoly akcióval érkezik Magyarországra a Honor Magic V5
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Sony Xperia 1 VII - Látod-e, esteledik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landon
addikt
válasz
fsb1000 #5183 üzenetére
Igen épp ezt mondta, Whit3Rav3n kolléga, hogy ha 1.7V-ot akarok adni a RAM-nak akkor arra figyeljek, hogy ne legyen 0.5V-nál nagyobb különbség a QPI (láma kérdés: ez az ami az AMD-nél az IMC? Bár nem lehet mert wiki vmi olyasmit írt, hogy ez inkább vmi olyasmi mint az FSB volt anno, azaz most AMD-nál CPU-NB?) Nekem ugye nem XMP-s a memóriám, úgyhogy az XMP nem fogja megcsnálni 1600-nál így gyanítom nekem fog kelleni kézzel amitől csak azért fázok kicsit mert első intel-es rendszer...
Remélem az OC szekcióba ezt átrágják rendesen, úgyhogy neki is esek majd olvasni.
-
-
Winne
nagyúr
válasz
fsb1000 #5070 üzenetére
Én a fogyasztásmérőt direktbe dugtam az elosztó elé, van rajta egy monitor, egy router, egy modem, egy aktív usb hub és 5db külső vinyó is a gépen kívül, de majd szeretnék egy összehasonlító mérést, ha van neked is, vagy nektek is mérőtök. Majd igyekszem csak azokat a cuccokat használni, amit nagyon muszáj és a standby részt levonom, természetesen majd ha összeáll az egész végre az új lappal. Most idle 150W körül megállok így monitorral és két járó külső vinyóval, modemmel routerrel és hubbal.
-
KAMELOT
titán
válasz
fsb1000 #4764 üzenetére
Mondjuk valakinek a fogyasztás / teljesítmény is számít.
pl. nálam
GTX570-- 1 kártya fogyasztana csak neked méghozzá jóval kevesebbet min 2x GTX460. GTX570 jóval jobb kártya.
De te tudod.
Nekem egy GTX560 is elég lenne azzal is FULL HDban tudok jáccani minden gamet majdnem max detailokkal. -
boogie84
veterán
válasz
fsb1000 #4754 üzenetére
UD4 adatlap. SLI és CFX.
1. pcie 16×-os
2. pcie 8×-osSLI-ben és CF-ben 2× 8 működik úgy tudom.
(#4755) Erdei88: nálad nem jelentkeztek bios problémák?? akármilyen probléma?
-
N_A_S
veterán
válasz
fsb1000 #4645 üzenetére
Mindkettőt Everestre alapoztam. Valószínűsíthető hogy a terhelés folyamatossága a magyarázat ahogy írtad, vagy az alaplap termelhet nagyobb hőt, ezt eddig nem néztem, de most már figyelni fogom.
A venti mindkét programnál felpörög max fordulatszámra terhelés alatt, Linxnél nyilván csökken amikor nincs terhelve.
-
Winne
nagyúr
válasz
fsb1000 #4519 üzenetére
Nem mondtam, hogy bajuk van, csak arra utaltam, hogy lehet jobban jár az ember mondjuk egy HyperX-el, amire itt mindenki jókat írt eddig, és még nem az egetrengető árú memóriák. Egyszerűen emlékeztem, hogy valaki nem volt megelégedve velük, lehet, hogy éppen AirBooms írta, nem tudom.
-
MrTwister
őstag
válasz
fsb1000 #4518 üzenetére
Ez jó kis leírás pl. DOS-os frissítéshez [link] (kb. oldal közepe erre rákeresni: "Making a Bootable USB Flash Drive") én PQI 2GB-os pendriveval simán frissítettem az UD4-emet F7-re. QFlash kiakadt a BIOS image hibára hivatkozva, Windows alól @BIOS-sal checksum errort dobott a BIOS aztán recoveryzte a backup biosból az eredeti F2-est! Gép állandóan újraindult, még a BIOS-ba is belefagyott a gép! Nagyon gáz volt! Aztán FLASHSPI DOS-ból F7-re és azóta minden rendben!!!
-
AirBooms
addikt
válasz
fsb1000 #4455 üzenetére
Nekem a Gaming V2-vel csupán annyi a bajom, ha nem az XMP profilt állítom be, kizárt, hogy menjen más frekin, mint 1333. Ha csak egy kicsit is próbálom tuningolni, vagy állítani az időzítésen, akkor már el sem indul a gép. Ez persze lehet, hogy nem csak a ram bűne (hanem mondjuk az UD3-é is), ám minden esetre én még ilyen párossal nem találkoztam. Az tény, hogy baromi olcsón beszerezhető, s indulásnak jó vétel lehet, de tuningosoknak, a rendszert maximálisan kihasználóknak az tapasztalataim szerint semmiképp nem ajánlom. Ennyi.
-
Winne
nagyúr
válasz
fsb1000 #4448 üzenetére
Persze, ezzel nincs is probléma, amint jönnek az új lapok és veszem a véglegest, ez meg lesz okosítva, kb tartós kölcsönben van nálam.
Igazából ezért nem is foglalkoztam vele, mert megy legalább a gépem, van időm várni is akár a megfelelő pillanatra, most még úgysem fogják a gyártók elárasztani a piacot egy halom típussal, lesz pár féle aztán mindenki örüljön annak ami van.
-
Winne
nagyúr
válasz
fsb1000 #4444 üzenetére
Nekem azzal kezdődött, hogy a biosba nem lehetett belépni, sehogyan, semmire nem reagált. Aztán jött a a bios checksum error, aztán megint valami bios error, természetesen lefrissítettem az akkori legújabbra, az f6-ra, amivel egyszer bejutottam, de szétfagyott kb 10 másodperc után, majd az itt említett új f7e bios ezt megoldotta szerencsére, azóta be tudok lépni a biosba. A vicces, hogy ezzel a biosszal meg nem ment az energiagazdálkodási mód, amit mára kialudt, miután kinulláztam és újra enabledre raktam auto-ról a c1-et és az eist-et.
Egy olyat is csinált tegnap este, hogy ment valami videó, aztán egyszer csak kiírta, hogy egy jack csatlakozó nincs bedugva, ami vicces mert semmi meg sem mozdult, csak elment a hang. Nézegettem, semmi nem látszott rajta, viszont a winből is eltűnt az egész analóg rész, de a digitális ott maradt. Leszedtem a szoftverét, és újratettem a driverét is, azóta jó. Jah és a digitális kimenetek feliratai is meg vannak cserélve, az optikai a coax és a sima digitális az optikai.
Dióhéjban ennyi.
Szerk.: na meg utálom, hogy nem tudom feltenni rá a régi procihűtőmet.
-
CHIPman
nagyúr
-
AirBooms
addikt
válasz
fsb1000 #4269 üzenetére
Szerintem sem ehetik el az erőforrást. Pontosabban valamilyen formában, ahogy növekszik az órajel, akkor növekedni kellene a GFlop-nak is, hiszen a többi progi ugyanúgy fut a háttérben, tehát ha gyorsabb a proci, attól a többi, "felesleges" progi nem fog jobban terhelni.
Tudom, hogy nem idetartozó téma, de a Prime nem túl jó ezeknek a prociknak a tesztelésére, hiszen (ha jól tudom) nem terhelik pl. az L3 cache-t. Tehát nem adnak reális stabilitási képet a rendszerről.Qru: én például láttam már a CPUZ-n és az Aidán, hogy LinX közben 90 fok környékén vissza-visszavett egy-egy másodpercre az órajelből a proci. Pedig nem érte el a TJmaxot, a 98 fokot. Ezért sem akarok addig tovább próbálkozni, amíg nincs rendes hűtésem. Addig megy 4,3 GHz-en...
-
Brekkk
senior tag
válasz
fsb1000 #4255 üzenetére
Biztos csere lesz, mert a hibás H67-es chipset van még rajta. Remélem a csere példányom már jó lesz és nem lesz ez a cicergés.
Pont ezért a cicergő hang miatt adtam el a P5K premium lapomat jóval ár altt, mert azt hittem, hogy ez már a haldoklás jele. De ezek szerint ezzel elketyeg akár 10 évet is így sípolósan. Semmit nem jelent. Megint tanultam valamit.
Igen VGA-t hallottam ciceregni. A 285 GTX-em is olyan volt, de azt a VSYNC ON megoldotta. -
fsb1000
nagyúr
válasz
fsb1000 #4225 üzenetére
Lehet mégis az 1,65V volt a ludas, egyébb paraméterekkel trfc füszerezve 2133 MHz-en
Kicsit melegedett A RAM 1,6V-n ezért levettem 1,56V-re!
és megy..... Prime95 blend mellé még rakok egy Linx-et (a régit mert most XP alatt vagyok.)Hát... ha nem kerül szóba, talán belenyugszok és ki sem próbálom újra.
Asszem a köv. RAM is ilyen lesz ha sikerül lapot váltsak. (SLI miatt)
Olcsó és megy rendesen, ráadásul az 1,56V már nagyon baráti.--------------
PH_user: Csakis olyat amiben lehet szorzót állítani, ezekben mindben megy a 44x-es szorzó, úgyhogy egy olcsó ASROCK is lehet a lapod.
Én Giga UD3-at vettem, de cserélem SLI-s Asrockra.
CSak a felszereltség és a CPU áramellátás miatt érdemes 40K felett lappot venni. -
Geryson
addikt
válasz
fsb1000 #4124 üzenetére
Szia FSB!
Látod, Neked köszönök emlékezve egy régi GTA4 cimborára!
Azok a régi szép idők...
Nem, akkor egyértelmű, hogy marad az i7-920 egyenlőre. Megnézem jövő hét elején az addigra megérkező VGA-val, hogy mit remekel (nem mintha aggodalomra adna okot a gépem mostani teljesítménye) és ha nagyon akadva a Mario World, akkor még ráérek tényleg cserélni majd nyáron, vagy utána. Az 580 az azért finom lesz, úgy gondolom...
-
warcat
veterán
válasz
fsb1000 #4041 üzenetére
Sp1 már támogatja az AVX utasításkészletet azért ennyi,eddig csak a hardveres része volt kész a sandyknél,most megjött a szoftveres támogatás is , Bulldozerekben is lesz egyébként
Gyakorlati haszna még kevés mert kell hozzá ugye a támogatás az egyes szoftvereknél is ,de mivel amdnél és intelnél is támogatva lesz ezért ezzel nem lesz gond.Addig is szépen megdobja a Linx Gflops eredményeket, lehet feszíteni -
tome.jr
addikt
válasz
fsb1000 #3694 üzenetére
Mint írták már korábban 1,52 volt a procik VID-je tehát eddig lehet őket "kínozni" mindenféle kockázat nélkül. Amúgy a linx terhelés szerintem nem kell kiinduló alap legyen mert ennyire egyik játék sem melegíti a procit mint ez a progi. Fix 1,452 voltos fesznél Crysis alatt 1920x1200 very high 16xQA mellett max 62 fok a proci
Ugyanilyen fesznél Linx alatt meg 88 fok.
warcat: nem tudom az én procim mennyire "átlag" de nálam a 2600K-nál 4700 Mhz-hez kell 1,332 volt.
-
XaraX
addikt
válasz
fsb1000 #3697 üzenetére
Mint írtam, attól függ, mire használod.
Általános használat esetén( net, játék) semmi értelme szerintem, ha munkára szánod a gépet, és HT-t kihasználó programokkal dolgozol, akkor igen.
Vagy bench rekordokat akarsz esetleg döntögetni, hozz pluszt a 2600K, (Vantage-ban pl elég sokat) . -
tome.jr
addikt
válasz
fsb1000 #3688 üzenetére
Nálam is az egyik rendszer 460 SLI. Valóban megtáltosodott P67 alatt, mint írtam is feljebb, nemhogy a single 480-at nyomja le, hanem a P55-ben járó 480 SLI-t is.
Itt cpu limit nem lesz
Szerintem nagyon a HT-t sem kell kikapcsolni, nálam is HT-vel turbo nélkül megy 5 Ghz-en 24/7-ben, fix fesszel (1,452) 1 db 2 Gb-os GTX 460 idle 70 watt, SLI-ben 130 watt fogyasztás mellett.
A 2600K upgrade-nek amúgy csak a kíváncsiság az oka? Nálad mit ment a proci?
-
medvezsolt
senior tag
válasz
fsb1000 #3564 üzenetére
Ha van egy hűtőborda. Jelen esetben a processzor hütő. Azt ne mond, hogy szivó erővel arról le lehet vezetni a hőt. Mindenképp fújni kell. Tehát 2 lehetőség van a prociventit felszerelni (mindkét esetben fujja a bordákat).
1. A szgház hátoldalához közelebb rakni és akkor a memóriák felé fújja a levegőt át a lamellákon
2. A memóriák felőli oldalra teszem, aminek hatására ráfújja a levegőt a hátsó ventikre amik kitolják a levegőt a házon kívülre (Ez az alapértelmezett eset)
Vagy ezt én gondolom rosszul? Ha nem témába vág, szívesen veszem privátban az üziket, amiben elmagyarázzátok, mi hogy működik.
-
jeni
félisten
válasz
fsb1000 #3564 üzenetére
Igen ezért gondoltam,hogy fordítva helyezem fel a ventit a CPU hűtőre. Viszont van nekem egy CM 4:3-s mobil Crack amibe 3db wincsit lehet berakni amiben van egy venti és bentről szívja a házon kívüli levegőt befelé a ház belsejébe,és úgy állítottam be a magasságot vagyis a HAF932 házban a 3-4-5 rackjét foglalja le,hogy vonalban legyen a CPU HŰTŐ-vel. Igy elméletileg azon a dobozon belül arra irányítja a levegőt.Természetesen ez a megoldás nem 100%.hogy a hűtőre megy a levegő. Bár kérdés mennyire lesz hatásos a CPU hűtő másik felére tett venti ahol a ház hátsó felén is van kifelé fújó venti ráadásként a ház tetején is van egy közel 23cm venti gyárilag beszerelve ami szintén kifelé viszi a levegőt.
Így a házban elölről 2 venti van ami beviszi a levegőt,oldalt 1 ami szintén befelé kavarja a VGA felé,és kettő van hátul és fent. A cpu-ra tett ventit nem számoltam mert elvileg az lenne a 3. ami a lamellákról szívja el a hátlapon levő ventire a levegőt.Basszus mennyi gondot okoz ez a Mugen2 rev.2 illetve a Corsair Vengeance magasított hűtő bordái.
Lehet,hogy egyszerűbb lenne egy keskenyebb CPU hűtőt keresni,vagy a Mugen2 aljára rátenni a VGA helyéhez közeli oldalára és akkor alulról fújná ki a levegőt.Ennél meg nem tudni mennyire viszi rá az Asus 5870-s karim magjáról a hőt a lamellákra,mert elég közel van hozzá ( bár előnye van,nem melegszik annyira az ATI magja )?
A másik,hogy felrakom a gyári CPU hűtőt és nem lesz cpu tuning.A harmadik változat nem Corsairt veszem meg hanem a DDR3 Kingston Grey 8GB KIT 1600MHz XMP X2 (2x4GB) változatát,ami elvileg a Sandyra van tervezve. Ezzel meg nem is lenne gondom a Mugen2-vel.Elé rakom a ventit és alatta meg kényelmesen elférnek a memóriák. Az a bibi,hogy nem találom a Kingston gyári oldalán azt a infót ami írna arról a Kingston Grey memóriáról.
Ez hosszúra sikeredett.
-
tome.jr
addikt
válasz
fsb1000 #3534 üzenetére
Szerintem architektúrális módosítások miatt jobb lényegesen. Nem néztem olyan órajelen az SB-t mint amin a P55-öt hajtottam, de majd megsasolom.
Én úgy voltam az SB-vel hogy elég fenntartásokkal kezeltem mert rendesen bele voltam szerelmesede a P55 rendszerembe. Önmagában a brutális tuning lehetőség miatt nem biztos hogy váltottam volna, viszont az amit SLI-ben művel a rendszer az egyszerűen fenomenális. Nagyon lealázza a P55-öt. Az összes SLI-s hibajelenségnek búcsút mondtam.
-
joshua7
veterán
válasz
fsb1000 #3541 üzenetére
Pontvadászat szempontjából közelítettük meg (részben) a témát, ha az szempont (és a kollégánál az volt), akkor az a 2500K nem tényező, mivel i7 8xx-ről egyértelmű visszalépés a HT hiánya miatt.
Amikor C2D Q9550-ről váltottam, a játékélmény (pl. sebesség érzet, folyamatosság) legalább 30%-ot javult. i7 860 @3,5 --> 2500K@4,4 megint egy 30%-os ugrás.
Ez az 'érzet' dolog kicsit maszatolós nekem. Nem írtad ki, milyen géped van, ezért ha pl. 640x480-ban játszol ultralow beállítás mellett, akkor tényleg kijön ez a különbség (erről a GTA4 nevezetű állatfajról már hallottam, mondjuk ott biztos).
Egyébként nem tudom, mi olyan meglepő ebben a 30%-ban, mivel már csak a két órajel között is van jó 25% különbség, arról nem is beszélve, h clock to clock is jobb az SB. Csúnya is lenne, ha nem gyorsult volna annyit.
Miért pont mindig +30%?
brainman. a jelenlegi infok mellett, főleg H-s lapba, totál fölösleges
-
boogie84
veterán
válasz
fsb1000 #3541 üzenetére
Örülök h ez a véleményed, ill a tapasztalatod!!
A SATA vezérlőnek pedig csak idő kell , de mindenképp el fog romlani. Fizikailag fog elégni az alkatrész. Mint kiderült alul méretezték azt a bizonyos tranzisztort.
Qru: Köszi a segítséget!
medvezsolt: Már nem kell túl sokat aludni
Én csodát várok az E8500 után
(#3544) brainman: Aki előrelátó az nem vesz olyat amit hamar le kell/akar cserélni. Én nem is vettem volna H-s lapot ill szorzózáras procit! Béke.
-
fagy53
nagyúr
válasz
fsb1000 #2936 üzenetére
Nálam az offset használata vált be, ez a legbiztonságosabb és a legzöldebb.
Auto-n hagyva a feszt, a gyári feszültségeket lövi be a szorzókhoz, tudniillik az órajellel arányosan változik ilyenkor a fesz, ellentétben a C2D-nál megszokottól, ahol az EIST funkció két feszt, az idle és load állapothoz tartozót állította csak, ha auto-n volt a fesz. Manuál-on hagyva pedig kötelezően a beállított fesz. maradt.
A Sandy sokkal jobban variálható, az offset a gyári feszültségeket csökkenti, vagy növeli a beállított értékkel, ráadásul ennek értékét a szorzó függvényében változtatja.
A max. órajelhez / egyúttal terheléshez / tartozó gyári értéket módosíthatjuk, ezt kell megadni, de az idle állapothoz tartozó órajel / szorzó / függvényében ezt a megadott értéket bölcsen csökkenti. Nagyon korrekten működik és a tuningosok, ill. a villanyóra pártiak igényeit is kielégíti.
Példa: i5-2400 auto állásban, négy mag 3.2GHz szorzó 16-32. A 16-os szorzóhoz 0.950V, míg a 32-eshez 1.254V tartozik, ez a két szélső érték. A négy mag terhelésnél 1.050V-on stabil, de 1.1V körüli érték a megfelelő, mert ha egy mag felmegy 3.5GHz-re, ennyi kell neki a stabil üzemhez.
1.254 -1.1=150mV ezt mínusz offset-ként beállítva teljes terhelésnél 1.12V-ig megy fel max a fesz és az idle üzemhez tartozó 0.94V-ot 0.87V-ra csökkenti. látható, hogy a beállított offset a szorzóval arányosan csökken!
Aki a tuningot helyezi előtérben az szintén a Vcore - offset beállítással jár jól, csak plusz offset feszt kell megadni úgy, hogy a max tuninghoz szükséges fesz jöjjön ki. -
-
AirBooms
addikt
válasz
fsb1000 #2854 üzenetére
Na ez az! Erröl beszeltem! Egy elcseszett beallitas es felora melo biosvisszairassal. Amugy nem megy a Q-flash. A cmos reset pedig nem egy gomb megnyomara, vagy egy jumper atrakasa vagy az elem kivetele, hanem vagy tiz perc varakozas. Meg egyszer nem vennek ilyen lapot.
-
-
AirBooms
addikt
válasz
fsb1000 #2731 üzenetére
Én csak win7 64 bit alatt néztem. A RealTemp terhelés függvényében mutatja a VID-et, nekem 1,26 és 1,378 között. AZ ET6 pedig az állandó, alap VID-et mutatja.
Nálam teljesen jól működik az új LinX, épp most csináltam vele egy 20 körös tesztet. Az eddig 61 GFlops-ról 63-ra ment fel. Mondom, szintén Win7 64 bit. Nem tudom, milyen SP1-re gondoltok?
-
joshua7
veterán
válasz
fsb1000 #2731 üzenetére
És utána átrakom NORMAL-ra a CPU feszt, mert szerintem az lesz az igazi alapfeszes érték.
Az 'auto' szvsz sehol nem azt jelenti, h minden alapfeszen megy, hanem pont azt, h a rendszer megy a maga feje után és nyomatja magának a jó kis túlfeszt, amire (finoman szólva) nincs feltétlenül szükség. Az 'auto' beállítás az, amit ajánlatos mindennél elkerülni.
-
AirBooms
addikt
válasz
fsb1000 #2712 üzenetére
A LinX mindig is tudott Xeon-t mérni
Realt TempGT korábban a hatmagos procik mérésére volt jó. Lehet, hogy ezért nem alkalmas a Sandyhez.
A RealTemp a VID-et a terhelés függvényében mutatja.
Nincs benne fogyasztás limitáció, akkor te valamit a biosban elállítottál. Nálam nagyon szépen felmegy 4,4 GHz-en LinX alatt 110 watt fölé.
Igen, Aida mostani verziója CPU feszültségre nekem pl. 2,96 V-ot ír, s tök mindegy, mit állítok be a biosba. De én az ET6-ot sem venném szentírásnak... -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elemzés Megateszt: Intel CPU-k Nehalemtől Skylake-ig
- Elemzés Intel Sandy Bridge teszt
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Apple asztali gépek
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Az NVIDIA és az AMD leadja a kínai chipeladásokból érkező bevétel 15 százalékát
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Philips LCD és LED TV-k
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- A SAMA jóvoltából konkurenciája jött a Thermalright léghűtéseinek?
- Okos Otthon / Smart Home
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Intel I5-10500T / Beszámítás OK!
- AMD Ryzen 5 3600 BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 3470 confidential Ivy bridge Quad Core
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- iKing.hu - Samsung Galaxy Z Flip 7 Blue Shadow Újszerű, karcmentes állapotban 512 GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- Apple iPhone X 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- Xiaomi 14 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest