- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- Yettel topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Gyorsabb és drágább - kezünkben a Samsung Galaxy S23
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Mobil flották
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
Peace #140847 üzenetére
És akkor még ott van ugye a kábelen a 4K téma is.....
Minden kábelen van (médialejátszó, AVR, PC a másik szobában, ezen vannak a filmek, kivéve a tévé, az 5 GHz-es WIFI-n. A router 2 méterre a tévétől.
Megy a 4K ezzel a módszerrel. Nincs másolgatás!
Még egy laptop is kábelen van, de ez itt lényegtelen. -
mpo
veterán
válasz
PuMbA #140815 üzenetére
Dolby Digital 5.1 640kbps volt az angol hangsáv és azok is tökéletesen szóltak
Feleségem kedvéért egy bizonyos színész filmjeit szedtem össze, sok régi FHD film is van közte, meg pár újabb is.
Még az eredeti hangnál is észrevehető a különbség a régi és az új filmek között. -
mpo
veterán
válasz
francz'70 #140810 üzenetére
A sima tv adás hangját hogy küldöd az erősítőre?
Sehogy. Nem nézek így filmet, a filmeket magamnak kiválogatom és házimozival nézzük.
Feleségem a nagy filmfogyasztó a tévével, neki meg elég lesz a tévé hangja.
Amikor új volt a Denon, akkor próbáltam ki YT koncertfilmmel a HDMI-ARC-ot, de a médialejátszón is mehetne és így ott sem kellene. -
mpo
veterán
válasz
francz'70 #140804 üzenetére
Bekapcsolom a Denon X1500-at (5.1.2), a tévén átkapcsolok rá, bekapcsolom a Minix Neo U9-H-t, kiválasztom a filmet, beállítom az eredeti legjobb hangot, a feliratot.
A Denonon meg ha kell a hangerőt feljebb viszem. Ha kíváncsi vagyok, akkor az info gombot is használom.
Távirányítók:
[kép]
A tévé távirányítóval kellene ezeket működtetni.
Sokszor olvasom itt meg a házimozi topikban, mi kapcsol be, mi nem, mi kapcsol ki, áramtalanítás és próbálkozás. Minek szívassam magam?
A HDMI-ARC-ra akkor lenne szükségem, ha a tévé hangját a Denonra küldeném.
Nagy csalódás lenne. -
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz
Integrator #140679 üzenetére
Mire kell egy ilyen?
Ha nem lenne még kitalálva, hogyan oldanád meg, amit akarsz és mennyiből? -
mpo
veterán
válasz
Akellla #140643 üzenetére
Az rtings és amit evitiguF adott segítségül, az az ajánlott, ha pénzért kalibráltatnál, ehhez hasonló eredmény lenne.
Ez a Film képmód és a meleg 2. színtónus.
Ha képes vagy ezt nézni, akkor beállítod ezekre az értékekre. De minden tévé kicsit más lehet, azonos típuson belül is.A másik táborba tartozom én is, aki nem bírja a Film képmód és a meleg 2. színtónus beállítást.
A Normál képmód és normál színtónus a másik lehetőség, ahonnan el lehet indulni.
A gyári beállításokat ki tudod próbálni és eldöntheted, neked melyik az elviselhető a két alapvető beállításból.
Ha neked a Normál képmód tetszik, abban az rtings nem tud segíteni.A tartományok számozása változó 0-20 vagy 0-100 vagy bármi, ezért a számszerű érték félrevezető is lehet.
Nálam a MU8002-n:
háttérvilágítás 50%-on,
fényerő 0,
kontraszt 98%
élesség 40%
Auto Motion Plus egyedi
elmosódáscsökkentés 3
torzításcsökkentés 0
kontraszt javító ki
színköz automatikusEzt nem kell utánoznia senkinek, ez magánügy, hogy én így állítom be és így nézem.
-
mpo
veterán
válasz
Scarletiel #140543 üzenetére
Mivel az Ultra High Speed HDMI Cable a legfejlettebb, az felel meg a 2.1 specifikációnak, ezért nem lehet rosszabb, ha rajta a címke.
-
mpo
veterán
válasz
Scarletiel #140518 üzenetére
HDMI kábelről itt lehet tájékozódni:
[link]
Neked ilyen nevűt kell keresned, amin a logo is rajta van:
Ultra High Speed HDMI® Cable
Ez a kábel neve, ami megfelel a HDMI 2.1 specifikációnak, de a kábel nevében nincs az, hogy HDMI 2.1. Csak a kereskedők írják ki rosszul.
[link]
Ez a HAMA ilyen:
[link]
Ennyiért:
[link] -
mpo
veterán
válasz
Scarletiel #140355 üzenetére
Fél évig Serviio volt és a tv hangja, utána médialejátszó és AVR meg 5.0, rá egy évre mélynyomó. Most van Dolby Atmos és DTS:X.
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz
Scarletiel #140319 üzenetére
Pedig érdemes lenne kipróbálnod, hogy itt kiválasztasz egy Real 4K filmet és megnézed.
[link]
Utána a FHD már nem lesz annyira jó. -
mpo
veterán
válasz
Scarletiel #140109 üzenetére
Sajnos rosszul fogalmaztam, amikor ezt írtam: Normális (nem ajánlott TP-Link) routerrel
A TP-LINK Archer C2 AC750 routerrel semmi gondom, kiválóan működik, nekem megfelel az FTTB 500/300-as csomaghoz, meg a meglévő eszközeimhez.
Már régóta megvolt, amikor a router topikban olvastam róla, hogy nem ajánlott típus. -
mpo
veterán
válasz
Tribooster02 #140023 üzenetére
Ha a távirányítón nincs rá gomb, akkor a menüben csak vándorolni lehet.
-
mpo
veterán
válasz
Tribooster02 #140013 üzenetére
Azt szoktam javasolni, hogy minden műszaki eszközhöz le kell tölteni a felhasználói kézikönyvet.
Mindig kéznél lesz és lehet benne keresni kulcsszóra.. -
mpo
veterán
válasz
szcs76 #139795 üzenetére
A displayspecifications.com oldalon tudod megnézni, hogy mit tud egy tévé (az utolsó számokat írd át 8000-re.)
A 120 Hz-es jobb vétel, mint a 60 Hz-es.
A WIFI gyorsabb, mint a vezetékes, mert ilyen a Samsung.
Az 55"-os nézési távolsága 4K tartalom esetén 1,8-1,9 méter, ha érdekelnek a részletek. -
mpo
veterán
válasz
kokopo #139781 üzenetére
Gyermekzár a neve.
A régebbi tévénél az Adás pontban találtam, hogy be vagy ki.
Csak az újhoz van pdf-em:Regisztrált csatornák szerkesztése
A következő lehetőségeket a képernyő Összes Csatornák szerkesztése elemét kiválasztva érheti el:
● Csatorna zárolása vagy feloldása
Miután az Csatornák szerkesztése funkcióban kijelölte az adott csatornát, válassza a Gyermekzár be vagy Gyermekzár ki lehetőséget. Ezzel megtörténik a csatorna zárolása vagy feloldása. A zárolt csatorna nem nézhető.
" Ha jelszót szeretne beállítani, módosítsa a Beállítások Adás Csatornazár alkalmazása menü beállítását Be értékre.
" A jelszó beállítására vonatkozó bővebb információkért lásd a „Jelszó beállítása” című fejezetet. -
mpo
veterán
válasz
junior19 #139616 üzenetére
Semmilyen megjelenítő nem képes azt vissza adni, még a Samsung a Kiemelt módban sem, amit te kint a valóságban látsz.
Ha az emberek tévét néznek a valósághoz közeli élményt szeretnének (focimeccs, dokumentumfilm, akció vagy vígjáték, nem művészfilm), nem szeretik a természetellenes fakó, színtelen, kontraszt nélküli képet.
Ha a táplálkozástudományi szakértők szerint főzöd az ebédet, akkor íztelen, sótlan, zsírmentes lesz, ellenben élvezhetetlen, de a szabványnak és az egészséges életmód előírásainak megfelel.
A csülökpörkölt, az oldalas, a szalonna tiltott, a csirkemell (hulladék) az ajánlott.
Beállítom a tévét normálra, a focimeccs legyen olyan, mintha ott lennék, a művészfilm meg legyen film módban, van elég szűrő a rendezőnél (operatőrnél), hogy művészi hatást varázsoljon a képernyőre, anélkül, hogy én váltogassam a képmódokat. -
mpo
veterán
válasz
junior19 #139616 üzenetére
Neked köszönhetően állítottam be a tévét elfogadhatóra.
Értem én, hogy a szabvány és a film mód mit jelent, de egy filmben a zene a jelenetekhez igazodik, nem végig érzelmes és halk, néha dinamikus és hangos.
A film mód hangulata nem minden filmhez passzol (szabvány ide vagy oda) és a zene sincs mindig összhangban a filmmel.
Ha kalibrálod a tévét, akkor a szabványnak megfelel, minden tökéletes, de a film nem igényli a fakó, színtelen film módot.
Ha a zenére gondolok, fuvola, hárfa, Pink Floyd, AC/DC nem minden filmben lenne jó filmzenére, egyik itt, másik ott.
Így vagyok a film móddal, ahhoz olyan film kell, amihez ez a képi lehetőség szükséges.
Ma már nem igénylik az ilyen filmet, ami gondolkodásra késztet, érzelmeket hoz elő, katarzist okoz, ezért Pumba moziba járós és sikerfilm koncepciója megdőlt, mert az jut eszembe, hogy: Egyél tehénszart, egymilliárd légy nem tévedhet.
A gyári beállításokat a kalibrálás kijavítja, a színek a helyükre kerülnek, de a film mód nem mindenható és az esetek többségében a nézett tartalomhoz nem megfelelő. -
mpo
veterán
válasz
PuMbA #139614 üzenetére
Igazad van, de azt vedd figyelembe, hogy a Film mód akkor adja vissza a természetes színeket, ha a filmet úgy készítették el.
NEM!
Minden tiszteletem a tiéd, a hozzáértésed és a segítőkészséged sokat ad a topikhoz.
A természetes színek, az természetes, nincs HA.
Amit az előbb írtam, a Samsung tévé film képmódja, nem a mozi színvilága, túl van szűrve.
Ha minden film ilyen fakó, színtelen lenne a moziban, mint a film mód, nem járnának moziba.
Régen a Bud Spencer, Terence Hill filmeknél nem éreztem azt a moziban, mint a film módnál.
Színes volt Olaszország. Nem művészfilm volt.Ha a sötét szobában megnézel egy filmet film módban, utána kimész a szabadba, örülni fogsz a színeknek.
Sade hangjához elmegy a film mód, de hard rock esetén disszonáns lenne.Utólag szerkesztettél, ezért hozzá kell biggyesztenem, hogy a tévé film módja mindent egysíkúvá tesz, holott nem minden film művészfilm, ahol ezt a fakóságot hozzá kell adni.
A fotózásnál sem indokolt mindenféle szűrő használata, mert a téma nem igényli és hülyeség jön ki belőle. -
mpo
veterán
Túl sok mindenről van szó.
Elsődlegesen a Samsung tv film képmód, amin vitatkozni szoktunk.
Egyszer láttam hasonló fakó, élettelen színeket moziban (1974-75-ben) egy Ingmar Bergman film volt ilyen. Soha többet nem találkoztam ilyen színvilágú filmmel.
Mintha a novemberi svéd ködben játszódott volna, de mindezt szobában.
A fekete-fehér tévétől, (egy adó, 22 órakor vége az adásnak, hétfő szünnap), eljutottunk a VHS, DVD, Blue-ray, 4K, úton odáig, hogy itthon is mozizhatunk, a tévé színes és száznál több adó van. (A 80%-a gagyi, nézhetetlen, közszolgálati, RTL és TV2 csoportot kiirtottam a tévémből, véletlenül se tudok oda kapcsolni).
Tegnap a hétvégi házamnál kaszáltam, kék volt az ég, zöld a fű és a fák, a labdarózsa fehér, az írisz kék, útközben a földeken sárga repce, ez mind nem film mód, természetes színek voltak.
Az olajfesték az akvarellhez képest, olyan mint a kiemelt és a film képmód, de William Turner akvarelljeiben is több a szín és a kontraszt, mint a Samsung tv film képmódjában.
[link]
A házimozi:
A centert is fülmagasságban kell elhelyezni, a tévé erre nem ad módot, a hangáteresztő vászon és a a 4K projektor milliókba kerül.
Az 55MU8002 és a házimozi 1 millió volt, tele akciós árakkal, a dedikált moziszoba akár 60-70 millió is lehet, mint ahogy a házimozi topikban írják.
A mozi nem olyan, mint a Samsung tévé film módja, mert akkor kevesen járnának moziba.
Ez régi tapasztalat, mert már nem járok moziba, sok a bunkó, pattogatott kukorica , Cola, egyiket sem fogyasztom. -
mpo
veterán
Ajánlani nem tudok, mert a mostani típusokat nem nézegetem, az 55MU8002 (340e Ft volt) éppen 2 éve van meg. Az 50MU6102-t néztem ki 150-ért, de amit én szerettem volna, ahhoz kevés volt, ezt itt adták tudtomra.
Merőlegesen ajánlott nézni a képernyőt, ezt ki tudod próbálni laptopon is, hogy döntögeted és megváltoznak a színek. -
mpo
veterán
A magasság soknak tűnik, a képernyő közepének kellene szemmagasságban lenni.
Ennyi pénzért szerintem nincs valódi HDR.
Lehet, hogy át kellene rendezned a nappalit és egy nagyobbat venni.
50"-os tévénél a max. távolság 1,9 m, ha látni akarod a 4K előnyeit, távolabbról szép képe lesz, részletek nélkül. -
mpo
veterán
Mindketten túloztok.
Mindenki ezt tukmálja,de senki sem így nézi
5-10 fórumtárs ajánlja és így is nézi.
miközben mindenki másnak bejön
A mindenki, az nem igaz.
Amikor megvettem a MU8002-öt leírtam, hogy eretnek vagyok, mert normál módban nézem a győzködés ellenére. -
mpo
veterán
válasz
tibcsi2012 #139503 üzenetére
Jobban jársz, ha megrendelés előtt kérdezel.
Az 55"-ost 4K esetén 1,9 m-ről nézem, emiatt jobb lenne a 65"-os és akkor a frontok is messzebb lennének. De így is jó. -
-
mpo
veterán
válasz
murphy84 #139164 üzenetére
Tegyük fel, hogy jól értem.
A Digi beltéri is HDMI-vel megy a tévébe.
Akkor kellene a HDMI-ARC, ha antennakábel lenne a kábeltévénél és az menne a tévébe.Nálad az AVR-be kell dugni a beltéri HDMI-jét és nem kell HDMI-ARC.
A kép is, hang is a beltériből megy az AVR-be, ugyanúgy mintha médialejátszó vagy egyéb eszköz lenne.
Nézted az AVR kézikönyvét?
Új hozzászólás Aktív témák
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Parfüm topik
- Automata kávégépek
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- iPhone topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Formula-1
- További aktív témák...
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- HIBÁTLAN iPhone 12 Pro Max 256GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3035, 100% Akkumulátor
- Bomba ár! Dell Latitude 5480 - i5-6GEN I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2650v3 (20 mag / 40 szál, 2.3/3.0GHz), 32GB RAM, 55992Ft+ÁFA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest