- Mobil flották
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
válasz
sityupityu #11569 üzenetére
Azért írtam, mert alapból nekem is rikítóan világított a médialejátszó menüje, és ettől a beállítástól lett este elviselhetőbb.
-
vlevi
nagyúr
válasz
#88471552 #11562 üzenetére
"nem a "Pana plazma az istenkirály" "
Ma mászkáltam az MM-be. Egymás mellett volt egy 55"-os Samu D8000, egy LG plazma 60"-ban, és egy 55"-s Pana plazma. Sajnos a plazmák típusát nem jegyeztem meg, de a 600 ezres árcédulából gondolom, nem az alja kategória. Mindhárom készüléken ugyanaz a film ment, valami gyerekfilm, de nem rajzfilm, viszont egyértelműen nem SD tévéadás volt. Valszeg BR-ről. Hogy is mondjam. Valahogy természetesebbnek tűnt a plazma képe, de feltűnt, hogy a világos jeleneteknél vibrál. Próbáltam átállítani a kiemelt módról film módra, de akkor is látszott. Viszont a gyors mozgásoknál nem láttam, hogy annyival sokkal élesebb lenne a plazma képe, mint a Samu D8000-é. Ha már a film is elmosódott (motion blur), azzal a plazma sem tud mit csinálni. -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
ORCA58 #11480 üzenetére
"M2ts és TS esetén nem próbáltam, hogy lehet e hangsávot váltani, "
Lehet. Nekem van egy 15-16 gigás, 45 perces blueray iso-m, amit kicsomagoltam. tele volt m2ts állománnyal, átneveztem őket .ts-re. A legnagyobb filet próbáltam és a tévé simán megette, megtalált benne vagy 10 hangsávot, abból a 6. volt a magyar.
Sokkal jobban játsza a blueray fileokat, mint a VOB-t -
vlevi
nagyúr
Ezt az állandó bekapcsolás dolgot a WD MyBook Essential úgy oldja meg, hogy fél óra inaktivitás után lekapcsolja a lemezek forgását. De csak a lemezeket, látszólag megmarad a vinyó, legfeljebb annyit veszel észre, hogy ha sokáig nem nyúltál hozzá, akkor 5-10mp-ig is eltart, mire reagál. Azt nem tudom, hogy a PVR funkció mennyire tolerálja azt, ha nem tud írni azonnal.
De ha a tévé ki van kapcsolva, és csak a PVR idejére kapcsol be, akkor a vinyó is ki van kapcsolva, mert ha USB-n nem kap feszkót, akkor teljesen leáll.
Ezért nem értettem egy ideig, hogy mi a fészkes fenétől pörög fel hajnal 1-2 körül a vinyó. Aztán rájöttem. Be volt kapcsolva készenléti frissítés, és a hülye tévé átbogarászta a másfél terányi mentésemet, filmemet, hogy van-e köztük firmware -
vlevi
nagyúr
A 3.5"-s MyBook Essentialból is van USB3-as. És az egyben USB2-es is, én vagyok rá a példa, a számítógépen USB3-on használom, a tévén pedig jobbhíján USB2-esként megy, tökéletesen. Ha nincs a gépedben USB3, akkor is megy a számítógépen USB2-n.
És a 3.5"-s vinyók majdnem félárban vannak a 2.5"-shez képest. Vagy fordítva, ugyanazért az árért majdnek 2x akkora kapacitást kapsz.
-
vlevi
nagyúr
Sokan tévedésben vagytok ezzel a 100Hz-el. Nem a képfrissítési frekvencia változik, annak semmi értelme nem lenne, mert 24Hz-en sem villog a kép, az LCD nem olyan. Hanem a két 50Hz-es képkocka közé kiszámol egy harmadik képkockát a tévé, ami átmenet a két képkocka között. Ezért tűnik sokkal folyamatosabbnak a kép.
-
vlevi
nagyúr
válasz
JaniACE #11194 üzenetére
Win7 mediaplayerét inkább hanyagoljuk ilyen célokra. Összevissza borogatja a képarányokat, szaggat, satöbbi. Ráadásul, ha be van kapcsolva a streamelt médiamegosztás, akkor egy normális backupot nem lehet a gépen csinálni, mert minden egyes fájl, ami a gépen van, módosulttá válik
-
vlevi
nagyúr
válasz
mg8248 #11187 üzenetére
2009-es tévét szerintem nagyon nagy badarság lenne lecserélni. Aprópénzért tudnál megszabadulni tőle, akkor már jobban jársz, ha a WD-t próbálod meg eladni, és venni helyette valami felsőbb kategóriás lejátszót. Pl. DUNE mini, vagy Popcorn, ilyesmik. De akár a realtek chipsetes szerkezeteket is jónak mondják. Asus O!Play is társai.
WD szoftverét nem lehet frissíteni a későbbi típus szoftverére? Mert az már megemészti a DTS hangot is.
-
vlevi
nagyúr
válasz
mg8248 #11183 üzenetére
Nem, sajnos a felirat csak külső fájlból fog menni.
Erre két megoldás van. Vagy a külső médialejátszó, vagy pedig az mkvtoolnix nevű progi, amivel ki lehet szedni az mkv-ból a feliratot. És igény szerint első hangsávnak beállítani a magyart, és akkor a tévén nem kell váltani sem. -
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
válasz
#41750016 #11154 üzenetére
Csatlakozom heyhohoz, szerintem is jól működik a C650-ben lévő lejátszó. szintén eredeti, 2002-es fw-el. Képminőséggel kapcsolatban nem szállnék vitába, mert nincs összehasonlítási alapom, de nekem is csak nagyon kevés filmmel volt eddig gondom. Lehet, hogy ebben azért az is benne van, hogy nem nézek napi 3 filmet, inkább csak havonta néhányat.
Ok, nem tud lejátszani mindent, de a filmek túlnyomó részénél mégis jól jön, hogy nem kellett még huszonvalahányezerért médialejátszót venni.
Végülpedig miről beszélünk? Arról, hogy kinek a tévéje, lejátszója milyen minőségben támogatja a warezolást? Tessék bluray lejátszóról eredeti, lemezes filmet nézni, azt mindegyik tévé tudja -
vlevi
nagyúr
válasz
jegenye77 #11110 üzenetére
Béci arról beszélt, hogy a LED-esnek nagyobb lehet a fényereje, amitől az agyonvilágított áruházban ragyog a kép, míg mellette a nem LED-es kicsit fakóbban tűnik ugyanolyan fénybeállításokkal. Szegény plazmáról nem is beszélve, aminek a maximális fényereje mégkisebb, ezért nem tűnik olyan szupernek az áruházban, de otthoni körülmények között ezek a különbségek eltűnnek.
BTW, én láttam egymás mellett LED-est és nem LED-st, és elbabráltam vele vagy félórát, próbáltam hasonlóképpen beállítai mindkettő, és az lett a vége, hogy nem kell nekem a LED-es világítás, mert nem láttam az előnyét.
-
vlevi
nagyúr
válasz
jegenye77 #10854 üzenetére
"A C650-se ajánlott játékra?Input lag itt is magas?"
Ez relatív. Monitoroknál valahogy kevésbé kerül szóba az input lag kérdése, csak tévéknél, mégis, amikor mértem, azt tapasztaltam, hogy a tévém (40C650) input lagja 5 századdal kisebb, mint a monitoré (Samu 2243BW). Akkor most jó játékra, vagy nemA mostani monitoromnál mindenképp.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
moco22 #10706 üzenetére
Persze hogy rá.
Egyébként milyen? 2.5 vagy 3,5"-s? Mert ha a kisebb, akkor az USB kábel minőségére kényes lehet az áramellátás miatt. Legfőképp a gyári vinyó kábelt szokta szeretni. De ha megy, akkor jól megy. Amennyiben 3.5-s, akkor lényegtelen a kábel, akár hosszabbítót is használhatsz, azért, mert a 3.5-es nem onnan kapja a tápot. -
vlevi
nagyúr
válasz
#16155904 #10652 üzenetére
"Én amúgy az AUO panelektől se tartanék, "
Egyik sem tökéletes. A Samu panel (S-PVA) egyik problémája pl. az utánhúzás, ami főleg fekete háttér előtt mozgó világos tárgyaknál figyelhető meg. A másik két fajta panel (AUO, MVA) pl. jobban teljesít ezen a téren. Viszont másban meg az S-PVA a jobb. -
vlevi
nagyúr
válasz
cc_rider #10544 üzenetére
"Kérdem én, akkor miért világít minden 6-os széria?Az összes netes képen?"
Azért, mert világos helyen van. Az ui. nem tömör anyag, hanem egy áttetsző bordó üveg. Ha egy boltban nézed, ahol hátulról is éri fény, akkor bordónak látszik, de otthon, átlag körülmények között fekete. Csak akkor lesz valami színe, ha a nap rásüt. -
vlevi
nagyúr
válasz
Victorio #10296 üzenetére
Annyi biztos, hogy a C650 ún. Ultra Clear paneles. Azaz fényes. Ez kb. olyan, mint a mostani notebookok kijelzője. Ha közvetlenül rásüt a nap, vagy nagyon világos van a szobában és sok a sötét a filmben, akkor szívás (mert tükröződik), de egyébként szépen kiemeli a színeket. Meg persze más az elektronika, meg satöbbi, de ezt nem tudom neked számszerűsíteni, hogy emiatt melyik a jobb, de az Ultra Clear panel nekem bejött. Számítógép monitorként nem tudom, el bírnám-e viselni, de tévéhez jó. Ehhez persze hozzátartozik, hogy nálam oldalt van az ablak, és szemből semmilyen direkt fényt nem kap a tévé, emiatt nem jellemző, hogy lenne, ami tükröződni tudna benne.
-
-
vlevi
nagyúr
válasz
gazfickooo #10141 üzenetére
Nem nagy. Rajzolj fel a falra egy 90x50 centis téglalapot, meglátod, nem olyan nagyon hatalmas az. Pár nap alatt hozzá lehet szokni. Én egy 70 centis tévét cseréltem 40"-sra, és egy pillanatig nem éreztem, hogy nagy lenne. Csak azért nem vettem nagyobbat, mert ez is csak cipőkanállal ment be a helyére.
-
vlevi
nagyúr
válasz
nightshadow #10131 üzenetére
Pedig látszik.
Böngésző, 3D, beépített Wifi, 200 helyett 400Hz (gondolom a 3D miatt), és keskenyebb káva.
Megér-e 45 ezret? Most nem biztos, de ha úgy esik az ára a 2011-es tévéknek, mint a 2010-eseknek esett tavaly, akkor ősszel már jóval kisebb lesz köztük az árkülönbség. -
vlevi
nagyúr
válasz
gyugyo79 #10108 üzenetére
Hát igen, a flash memóriák (pendrive, memóriakártya) nagyon gyengén muzsikálnak ha több dolgot akarsz vele csinálni. Próbáld ki a gépedben, hogy mennyi idő alatt szedsz le róla egy 100megás filet, miközben másolsz rá egy másik 100megásat. Megőszülsz.
Nem is érdemes sokat kísérletezni vele, mert a legolcsóbb 2.5"-s külső vinyók alig drágábbak, mint egy csúcsszuper memóriakártya, viszont százszor akkora kapacitásúak.
Pl. samsung s2 portable 250-320Gigás, már megvan 12ezer körül. Az 500Gigás pedig 1-2ezerrel több. De a többi márka is ugyanitt van árban. Ha pedig 3.5"-s vinyót nézel, akkor mégolcsóbb a mégtöbb gigabájtEdenyke: Azt nem tudom, hogy elfogadja-e, én nem próbáltam.
-
vlevi
nagyúr
válasz
nicu71 #10091 üzenetére
Ezen ne vesszünk össze. Neked van hang, nekem nincs
De mivel hónapok óta nem volt bekapcsolva a tévé kimenet a számítógépemen, ezért nem zavar. Bezzeg, ha sikerülne összeeszkábálni valamiféle kormány-váltó-pedál tartó szerkezetet a tévé elé, akkor más lenne a helyzet... -
vlevi
nagyúr
válasz
nicu71 #10088 üzenetére
"dehogy megy el a hang.ill nem tudom hogy kerül ez ide."
De. Elmegy
Legalábbis akkor, ha a számítógépről a hang a HDMI csatlakozón keresztül van a TV-be vezetve, és elnevezed PC-nek, vagy DVI-PC-nek azt a bemenetet. Még annyi, hogy 2002-es firmware-el, ha ez számít valamit.Ha bekapcsolod a játék módot, akkor tökéletesen pixelhelyesnek kell lennie a képnek. Nálam legalábbis az. ATI 5770 és LE40C650, HDMI-vel összekötve.
Ha viszont nem játék módban használod, akkor a P.SIZE gombbal tudod úgy arányosítani a képet, hogy jó legyen. Nagyítás módban ezzel is beáll pixelpontosra a kép. De ha tényleg monitornak használod, akkor inkább a játék módot javaslom, mert nemcsak, hogy a képjavító algoritmusok kapcsolnak ki, hanem a képernyő késlekedése (input lag) is jelentősen lecsökken. -
vlevi
nagyúr
válasz
nicu71 #10084 üzenetére
"ÁT KELL NEVEZNI PC-re,különben a windows betűk stb baltával kifaragott izéknek látszanak"
És elmegy a hang
Melyik marha találta ezt ki, PC bemenetnél nem kell a hang?A "játék mód" is megoldás lehet. Az is kikapcsol minden képjavító algoritmust arra a bemenetre. És a hang is megmarad
-
vlevi
nagyúr
"Hangosabb, több áramot fogyaszt és drágább. Inkább eSATA legyen rajta, 5400 fordulat mellett."
Mármint mi drágább? az usb3? úgy vettem észre, folyamatosan tűnik el az árkülönbség. Az eSata csatlakozó viszont mindenképpen plusz felár, hiszen mellette lennie kell USB-nek is.
Azzal sem feltétlenül értek egyet, hogy egy 7200-t pörgő vinyó hangosabb. Igen, van ilyen, de van kimondottan halk is, pl. WD Caviar Green. Amikor a számítógépről másolok a MyBookra (pl. egyszerre 60Gigát), akkor csak a gépben lévő samu vinyó berregését hallom, a külső MyBook-ot nemigazán. Rá kell tenni a fülemet, hogy halljam, hogy ír.De ezen ne vesszünk össze, adattároláshoz nem kell csúcsteljesítményű vinyó. Filmnézéshez pedig végképp nem, legfeljebb akkor van előnye a nagy sebességnek, amikor rá kell másolni a letöltött filmet.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Murphistic #10034 üzenetére
"hogy lehet-e többféleképpen változtatni a TV-jel képarányát? Pl. 4:3-as bemenetet széthúzni 16:9-re? Szívesen várom egyéb észrevételeiteket is."
Természetesen lehet. Asszem 4 féleképpen
- Az egyik, hogy hagyon fixen 16:9-ben. Ekkor , ami 16:9-es adás (pl. M1, M2, Spektrum TV, Sport1) rendesen jön, arányosan, természetesen kitöltve a teljes képet.
Ami 4:3 arányú (M1, M2 egyes adásai, Retekklub, tévékettő), azok is teljes képen lesznek, de szétnyújtva. Szerintem ronda látvány.
- Van egy olyan, hogy széles nagyítás. Ez egy kicsit lecsíp a 4:3-as adásokból alul-felül, de továbbra is szétnyújtja a maradékot. Az eredmény egy kicsit kevésbé, de még mindíg lapos (oldalra széthúzott) kép
- Nagyítás. Ez a 16:9 képeknél szintén nem csinál semmi, de a 4:3 képekből pont annyit vág le alul-felül, hogy torzítás nélkül kihúzhassa a képet a képernyő széléig. Nálam túlnyomórészt ebben az állásban van.
- És végül a 4:3 mód. Ez azt teszi, hogy a 4:3 adásokat teljes függőleges terjedelemben, de oldalra nyújtás nélkül jeleníti meg. Az eredmény két vastag fekete sáv oldalt. A 16:9 adásokat viszont széthúzza teljes képernyőre, így azok is jól jelennek meg. Hátránya a dolognak a két fekete sáv, valamint az, hogy egyes adók (pl. Retekklub) úgy ad 4:3 adást, hogy a képben tulajdonképpen szélesvásznú adás van. Tehát alul-felül-bal-jobb oldalt is lesz fekete csík.Én már hozzászoktam a "nagyítás" módhoz, ahol torzítás nélkül, de a képet megvágva látom a 4:3 adásokat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
randras83 #10008 üzenetére
"Szerintem nem, mert a TV usb-je 2.0 tud, "
Tényleg "csak" annyit tud, nincs is azzal semmi gond, az USB2-n is átmegy 25-30MByte/sec. De azért valahogy rá is kell másolni azokat a filmeket, és olyankor nem mindegy.
USB3-n keresztül megvan a 90-100MByte/sec is, vagy akár több. -
vlevi
nagyúr
válasz
WhiteWalker #9983 üzenetére
Háát, mivel én a Samu LE-40C650-t használom, kb fél éve, teljes megelégedéssel, ezért tudom neked ajánlani. Egyes helyeken már 150 körül beszerezhető.
40"-os, tehát 102 centi (egyébként nem olyan kkk nagy az, 1 hét alatt hozzászox), beépített médialejátszója is elég sok dologgal elboldogul, SD tévéadások (UPC-s, SCART csatlakozós mediabox) is egész szépen néznek ki rajta, 100Hz-es.
Egy dolog van, amit nem tudom, szeretsz-e, vagy sem, az az, hogy ún. Ultra Clear paneles. Azaz fényes. Ez jót tesz a színeknek, sokkal élénkebbek tőle a színek, de van, aki a tükröződés miatt nem szereti, az én véleményem az, hogy nem vészes. Viszont, nálam nincs szemben az ablakkal, ezért is lehet, hogy nem zavar a tükröződés. -
vlevi
nagyúr
Én inkább a C650-t vennék helyette. Az nem LED-es világítású, viszont 1 kategóriával jobb elektronika és panel van benne. Bár én inkább még egy kicsit mellétennék a helyedben, és nem 32-est vennék, hanem 40-est
Mielőtt szóba kerülne a fogyasztás, elárulom, letesztelte valaki, és a 40"-s méretű LED-es kb 8W-al fogyaszt kevesebbet, mint a fénycsöves (73W-81W) kisebb méretben még kisebb a különbség. -
vlevi
nagyúr
válasz
Golyófejű #9861 üzenetére
Serviio.
Kikapcsolható benne az átkódolás, tekerni lehet vele, és a file nevével megegyező nevű feliratot is áttolja. Nem rontja el a képarányt.
Samu tévével pedig tekerni úgy lehet, hogy tovább nyomod a balra gombot, akkor nem csak 15mp-et teker bele, hanem akár 1 percet is. De abban igazad van, hogy közben a média szerver berregteti a vinyót rendesen, és ez kicsikét lassúcska. USB-ről lejátszás valóban kényelmesebb. -
vlevi
nagyúr
válasz
Carlo009 #9739 üzenetére
Ja, már ebben is benne van a 3D. De minek? Vagy csak azért rakják be, mert mostmár nem kerül többe az előállítása? Tudja a fene.
Természetesen a 3D miatt már HDMI 1.4 van benne, és még rengeteg bizbasz, amiről egyelőre a fene se tudja, hogy szükség van-e rá. Social tévé az gondolom fészbúk, twitter, egyéb.
[link]
De, hogy elektronikailag miben fejlődött, esetleg a háttérvilágítást megoldása mennyire változott a 2010-es modellekhez képest, ezt nem tudom. -
vlevi
nagyúr
válasz
liptaka #9732 üzenetére
"VTS_01_1.VOB -ot szépen lejátszotta"
Sajnos a DVD-k lejátszásával én is csak eddig jutottam, a Samu LE40C650 tévével. És a képarány az jó? Mert nálam nem.
Végül két lehetőségnél maradtam.
Vagy berakom a lemez a DVD játékosba,
vagy pedig számítógépen a Media Player Classiccal játszom le. Ezzel legalább a DVD menüt is el lehet érni.
Esetleg harmadik lehetőség a médialejátszó beszerzése, de ezt azért érzem feleslegesnek, mert a DVD-k, és néhány "egzotikusabb" kodeken kívül mindent lejátszik a tévé. -
vlevi
nagyúr
válasz
szjoco59 #9617 üzenetére
"A szerelő azt mondta hogy ez ilyen, így jó, így kell elfogadni, de én ilyet még sosem láttam, hallotam!"
Az gebasz. Akkor ott a Sat TV minőségével lesz a gond, nem a készülékkel. Próbálj meg rajta valami 640x350-esfelbontású divx avit nézni. Azokat is egész elfogadhatóan kell megjelenítenie. Nekem UPC-m van, és az adások jó részénél egész elfogadható a képminőség. Pedig nincs HD csatornám, ráadásul SCART-al használom a STB-ot, nem HDMI-vel. Na, jó, nem minden szép, vannak olyan műsorok, ami förtelmes, de az egy CRT tévén is szar lenne.
Nem hinném, hogy a CRT-hez lennél szokva, mert én, amikor TV-t kerestem, bementem a MM-ba, és nézegettem, hogy ott milyen a minőség. Pedig, ha valahol szar, akkor az a MM, mert kb 100 tévére van kinyomva ugyanaz az antennajel, mégis azt mondtam, elfogadható. Mindezt 30-35 év CRT tévézés után -
vlevi
nagyúr
válasz
redwhite78 #9472 üzenetére
Namostígyhirtelen az USB3-asnál elbizonytalanodtam. Mert az USB3-as tudtommal nagyobb leadott teljesítményt jelent, mint az USB2-nél megadott 0.5A
Az USB2-es külső vinyók (mint pl. az én 160Gigás S2 Portable vinyóm) be is tartják ezt. Tehát elmennek USB2-ről külön táp nélkül. De az USB3-as nem tudom, hogy elmegy-e táp nélkül USB2-ről???Ennek azért nézz utána, nehogy gond legyen az USB3-as vinyó számára az USB2-n kapott kevesebb energiával.
-
vlevi
nagyúr
válasz
ruber86 #9456 üzenetére
Még esetleg az lehet, ha nincs jogosultsága a Serviio-nak a könyvtáradhoz.
Mert Windows alatt a Serviio háttérben futó service végzi a tényleges megosztást, és az System userként fut. Ha pedig a te saját videóidra valami spec jogosultság be van állítva, akkor azt nem fogja látni.
Nálam ez volt a helyzet, mert el vannak rakva a videók egy másik könyvtárba, és ott valami rejtélyes kavarás miatt nem volt joga a rendszernek a könyvárhoz. Amint megadtam a jogokat, rögtön látta a serviio is. -
vlevi
nagyúr
válasz
Luissimo #9451 üzenetére
"a 40" hoz képest például sokkal kisebbnek tűnik a 32"-os."
Persze hogy kisebb, és igazából a 40-es sem túl nagy. Csak azt akartam mondani, hogy a 32"-s nemigazán tűnik nagyobbnak, mint a régi, 70 centis (ami 28"), de ez a 4" méretkülönbség nem a magasságban, hanem a szélességben nyilvánul meg. -
vlevi
nagyúr
válasz
Baga1983 #9445 üzenetére
Mihez képest? Fél évvel ezelőtt én még egy 70 centis tévét néztem 3 méterről. Viszont egy 32"-s tévé egyáltalán nem nagyobb, mint a régi, 70 centisek. Úgyértem, hogy magasságban nem nagyobb, csak szélesebb. Emiatt nem tűnik nagyobbnak. Ezért aztán 40"-t vettem, de szerintem ez sem sokkal-sokkal nagyobb, legalábbis érzésre nem.
-
vlevi
nagyúr
-
vlevi
nagyúr
Egész pontosan "WiFi adapter támogatás beépítve" Szóval nincs beépített Wifi-je, de USB-n rá lehet dugni a Samu WIFI adaptert, és akkor lesz vezetéknélküli hálód. De a gyári Samu WIFI adapteren kívül nagyon finnyás a készülék, és alig fogad el 1-2 másik típusút.
Másik kérdésedre, ebben úgy látom, csak azért van hálókártya, hogy a DLNA hálózatos filmlejátszást támogassa, Internet tévé nincs. Egyébként azzal sem vesztesz sokat, mert az enyémban (C650) van, de nem használom semmire. Nem olyan internet az, mint egy böngésző. Csak néhány speckó alkalmazás fut rajta, mint pl. index hírei, pár idétlen játék, no meg tecső és vimeo kliens. Szóval ilyenek. Majd talán a 2011-es samu tévék okosabbak lesznek internet terén.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Sunny0402 #9328 üzenetére
Ahogy Béci is mondja, itt a képfrissítés nem úgy értelemezendő, mint a CRT tévén. Ott valóban villog a kép. Azért, mert ott egy pillanatra kap csak "megvilágítást" 1-1 képpont, addíg, amíg az elektronsugár a képnek azon a részén jár. Itt viszont az 50Hz-es képfrissítés (vagy lehet az akár 24Hz is) esetén azt jelenti, hogy az az adott pixel 20milisecundum ideig ott van a képernyőn, változatlan formában. Csak majd a következő képfrissítéskor vált át más színűre, ha szükséges.
A 100Hz más miatt kell.Egyébként input lag. Attól függ mihez képest? Biztos van kisebb laggal rendelkező tévé is, de a 40C650 tévém input lagja kb 5századdal kevesebb, mint a 22"-os Samu monitoromé.
-
vlevi
nagyúr
válasz
copperhead #9297 üzenetére
A digi már kapott egy dádát ezért. Mármint, hogy digitálisként reklámozták a scartos STB-t.
-
vlevi
nagyúr
válasz
makaay2 #9250 üzenetére
" sima sd adások képét milyen minőségben jeleníti meg a tv"
Nagyon-nagyon változó. Van, amin majdhogynem csodálkozok, hogy ez SD adás (én 3m-ről nézem), de van amelyik nézhetetlen trutymó.
Szerencsére egyre több adó tér át a 16:9-es sugárzásra, gondolom ezzel együtt próbálnak jobb képminőséget is adni, ezeken általában szép a kép. Pl. Spektrum, ami lenne HD-ban is, de SD-ben is egész jó a kép.
Mediamarkt van a közeledben? -
vlevi
nagyúr
válasz
82Splinter #9204 üzenetére
Igen, ezt valahogy elfelejtik megemlíteni. Mint ahogy azt is, hogy olyan helyen kell laknod, ahol van jóminőségű vételi lehetőség. Nálam pl. a jelenlegi felszereléssel (szobaantenna), olyan vacak a vétel, hogy a retekklub analóg adása éppen csak bejön.
-
vlevi
nagyúr
"Átlagos otthoni beállítással, mondjuk közepes energiagazdálkodás és 50-70%-ra visszavett fényerő mellett mennyit fogyaszt?"
A 40C650-ről tudok nyilatkozni, 10-es fényerőn, alacsony energiatakarékos beállítással 70W körül ugrált a fogyasztásmérő. Kikapcsolt panellel (tehát csak a hang, és persze az elektronika ment), 45-46W körülire emlékszem. A gyári adat (a samu honlapjáról) energia fogyasztás (IEC 62087 Edition 2) 134W
Tehát durván a fele. Ugyanez a számérték az 55-ösre 190W, ez alapján arra tippelek, hogy 100W környékén lehet tartani a fogyasztását. -
vlevi
nagyúr
Samu D7000 - Touch Control. Ez azt jelenti, amire gondolok? Lehet jól összekenni ujjlenyomattal? Vagy nem?
Egyébként a D7000-re azt írják, hogy "micro dimming". Ez valami okoskodás a LED-el?Ja, és mégegy. Az UE40D6500 kb 4 centivel keskenyebb, mint a C650.
De mindegy, mert mostmár C650 van, és teljesen jól megvagyok vele, még ötlet szintjén sem gondolkodom a cseréjén. Jó vicc is lenne, fél év után...
-
vlevi
nagyúr
válasz
kori18t #8895 üzenetére
A normál és a film mód között azért elég jelentős különbség van. Egyrészt film módban meleg színeket használ, valamint az élesítés is lejjebb van véve. De szerencsére mindegyik beállítást teljesen személyre szabhatod, és ha úgy érzed, rosszabb lett, de már nem tudod, mit állítottál el, visszaállíthatod a gyári beállítást.
A "természetes" és a "kiemelt" beállításokat egyáltalán nem használom, tévére a normál, filmnézésre értelemszerűen a "film". Azt hiszem, annyit állítottam el rajta, hogy a gamma értéket 0 helyett +1 értékre tettem. -
vlevi
nagyúr
válasz
kori18t #8890 üzenetére
"pl.alapból kikapcsolom a m.plust, akkor a m.playerben is kikapcsolva marad?"
Nem, mert minden bemeneti forráshoz (analóg, digit, scart 1,2, hdmi 1,2,3,4, ...) külön jegyzi meg a beállításokat. Ez rossz is, meg jó is. Rossz, mert lehet, hogy egy halom dolgot (fényerő, kontraszt) többször be kell állítanod. De jó is, mert vannak olyan beállítások, amiket viszont eltérően szeretnél (pl. élesség, zajszűrés,...).
Amikor nézed a filmet USB-ről, akkor, ha megnyomod a menüt, nagyon "okosan" vagy inkább hülye módon, de kilép a lejátszásból, és úgy megy be a menübe. Szóval olyankor már nem az USB-s lejátszás beállításait látod. Ehelyett lejátszás közben nyomd meg a "Tools" gombot, és ott csináld meg a kép beállítását. Csak ekkor fogja megjegyezni. -
vlevi
nagyúr
válasz
droti25 #8855 üzenetére
"Érdemes frissíteni újabb firmvare-t ha régebbi van?"
Nemmmm....
Olvass vissza, hány beírás van azért, mert valaki rögtön fellökte az újabb firmware-t, és most ez nincs, az nincs, eltűnt, tegnap még megvolt, satöbbi.
Ha nincs konkrét bajod a tévével, akkor szerintem nem érdemes kisérletezni vele, kivéve, ha azért vetted a tévét, hogy filmnézés helyett installálgasd.A géppel természetesen HDMI-n keresztül kösd össze, ha van HDMI kimenet a videókártyádon. Az analóg VGA felejtős. Az input lag csökkentéséhez (Samu tévén) játék módot keress a beállítások általános részében, vagy állítsd PC módra az adott HDMI bemenetet. De ez utóbbit inkább mégse, mert nem lesz hang, ami az ATI kártya tulajoknak meglepetés lehet
NVidiásoknak azért nem, mert alapból az NVidia kari nem ad hangot a HDMI keresztül, csak kábeldugdosás után.
-
vlevi
nagyúr
Ambilight rulez !
Vegyél hozzá színes fóliát is, és cserélgesd
Egyébként nem rossz dolog, tényleg van benne valami, hogy jobb úgy, ha nem csak a tévé világít a szobában, amikor nézed. Az ámítógép monitorával is így van, marhára fárasztja a szemet, ha töksötétben kuksolsz a monitor előtt. -
-
vlevi
nagyúr
Nem csak. Sőt, azzal inkább ne
Vannak egész jó ingyenes programok is, mint pl. a Serviio. Ez nem médialejátszó, hanem egy szerver. Letöltöd, elindítod, beállítod, hogy melyik könyvtárakból szedjen fel zenét, képet, videót. Samu tévéhez a transzkódolást ki lehet kapcsolni, ritkán van rá szükség. A tévén pedig megnyomod a Media Player gombot (Samu C650 tévén legalábbis ez van), és válogatsz. De nem csak tévékkel működik a dolog, a DLNA egy szabvány, és elég sok eszköz tudja kezelni. Természetesen több DLNA kiszolgáló is lehet a hálózatban, pl. a rendes gép mellet a laptop, vagy akár okostelefon is. És a másik oldalról is működik a dolog, ha a lakásban több DLNA képes tévé is van, akkor nem kell hurcolászni a vinyót az egyiktől a másikig.
Hátránya is van a dolognak, pl. nem lehet hangsávot váltani, mindíg a videóban lévő első hangsávot játsza le. Feliratnak pedig a videó nevével megegyező feliratnak kell lennie. A másik hátrány az átviteli sebesség. 720p-s videók átmennek, de a tizensok megabites rátájú filmek már szaggathatnak -
vlevi
nagyúr
Hát pl. azt értem alatta, hogy a tévé az egyes VOB állományokat elkezdi lejátszani. De elég rapszódikus a dolog, van, amelyikbe bele sem kezd, van, amelyiket rossz képaránnyal, hang nélkül, satöbbi. 15-16 Gigás mkv videókkal sokkal jobban elboldogul, mint a VOB-al. Windows Media Center kezeli a DVD menüt is. ISO-t nem eszi, de a VIDEO_TS könyvtárat igen.
Egyébként, amit tegnap csináltál, az a DLNA volt, a hálózatos lejátszás. Win7 alatt, ha be van kapcsolva a streamelt megosztás, akkor bármelyik videóra kattintva, jobb egérrel van "lejátszás a tévén" menüpont. De nem a legjobb, mert nekem nagyon sok videót rosszul küld át. Serviio sokkal jobban csinálja ezt a hálózatos lejátszás dolgot, csak ott a hálózat (egész pontosan a tévé hálózati sebessége) a korlát. nagy bitrátájú filmek már nem mennek át szaggatás nélkül, azt kénytelen vagyok vinyóról nézni. Azt meg egyelőre nem szeretem, mert csak 160G-s Samu S2 portable vinyóm van, amit másra is használok, kevés rajta a szabad hely, ezért macerás mindíg azt az egyet rámásolni, amit néznék.
A legjobb mindenképpen egy médialejátszó kütyü lenne, pl. Asus O'Play már kapható 20 ezer alatt, alárakni 2Terányi vinyót, és kész. Majd ha lesz nagy vinyóm, és mindeképpen DVD-t akarnék nézni, akkor veszek O!Play-t, vagy hasonlót. De az odébb lesz. Igazából van DVD játékosom, amikor lusta vagyok és filmet néznék, akkor már arra is lusta vagyok, hogy benyúljak a szekrénybe, a fiókban végignézzem, milyen lemezek vannak, kivegyem, berakjam, satöbbi -
vlevi
nagyúr
"(1080p-ben pl. rendszeresen csinálja)"
Háttezaz, pont egy 1080-as videó volt.
De most egy kicsit még ránézek.Ránéztem. Star Trek volt éppen a külső vinyómon (15G méretű, 1080p-s anyag), és az első pár mp-be néztem bele, ahol a lassan forgolódik a zűrhajó. 10-es blur, 0 judder, szerintem darabosabb, mint a normál mód. Szerintem inkább olyan, mintha ki lenne kapcsolva. Lehet, hogy hülyeség, de én akkor is így látom.
-
vlevi
nagyúr
Én próbáltam azt a motion plus beállítást, ami ebben a listában szerepel, baromira nem jött be nekem. Volt egy film, ahol a szereplő lassan körbefordult. Valami hihetetlen darabos volt. Meg valahogy a 4-es fényerő is elég furcsa nekem. Bár lehet, ha totál semmi fény nincs, csak a tévé, akkor jó.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Mathias-2120 #8614 üzenetére
"Ehhez azonban szükséges az, hogy a kiszállított TV már használva, illetve kipróbálva volt, tehát újracsomagolt."
Elég érdekes lehet újra csomagolni egy tévét. Az én tévém pl. körbe volt fóliázva, az összes tartozék zárt nejlonzacsiban volt. Ezeket nem lehet csak úgy újracsomagolni. Persze megoldható a dolog, de nem tartom valószínűnek. -
vlevi
nagyúr
válasz
matyiroli #8496 üzenetére
Szerintem sehogy
Mármint, ha az 5.1-es hangzásra gondoltál, ui. a tévének csak optikai 5.1 kimenete van, analóg sajnos az nincs rajta. És ha jól tudom, a Geniusnak csak analóg 5.1 bemenete van, amit csak számítógéppel (vagy némely DVD játékos házimozival) összekötve tudsz használni. -
vlevi
nagyúr
válasz
Flashget #8482 üzenetére
3 méterről nagyon kicsi a 32" Nagyon-nagyon hamar hozzá lehet szokni a nagyobb mérethez. Én pl. 70 centis CRT tévét cseréltem LE40C650-re, és első perctől kezdve sem éreztem nagynak. Egyébként nem is sokkal nagyobb, csak szélesebb. Mármint magasságban nem sokkal nagyobb. A 32"-s tévé pl. 1-2 centitől eltekintve ugyanolyan magas, mint a 70 centis (28"-s) CRT tévé. Csak éppen ott a 4:3-as képarány miatt a 28" ad ugyanakkora magasságot, mint a 16:9-es arányú 32"-s tévé.
Menj be valamelyik boltba, és nézd meg 3 méterről, hogy mekkorának látszik a 32" és mekkorának a 40" tévé. Nem lesz nagy, hidd el.
Ráadásul a 32" és 40" között nincs akkora árkülönbség, mint pl. a 40" és 46" között.
Új hozzászólás Aktív témák
- Energiaital topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- Gaming notebook topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Xbox tulajok OFF topicja
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- MacBook Pro 16" M3 Pro 36GB 512GB Gar. SPACE BLACK
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest