- Mindenki Z Fold7-et akar
- Három Redmi 15 érkezett a lengyel piacra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- iPhone topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- One mobilszolgáltatások
- CES 2025: Megjött az Amazfit Active 2
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Samsung LCD és LED TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #122016 üzenetére
Szó sincs kioktatásról, csak a véleményem volt a sorrendről.
Valóban van átrendezés a kedvencek esetén (még nem volt rá szükségem), de egyesével lehet őket a helyükre mozgatni, ami akár 100 léptetés is lehet.
Ha van két csatorna, ami "véletlenül" a végére került, közben meg lesz egy új csatorna, ami szintén bekerül, akkor ezeket mind mozgatni kell.
Szerintem gyorsabb újra megcsinálni. -
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #122014 üzenetére
ABC sorrend, azt jelenti, hogy A-tól Z-ig vannak név szerint a csatornák.
Ha a Z után jön még valami, akár több is, az már nem sorrend, hanem például kupleráj.
Ráadásul meg kell jegyezni, hogy a Kótyomfitty csatorna nem a K-nál van, hanem a legvégén.
Szerintem vagy oda kell figyelni vagy még 3 percet rászánni és újra megcsinálni.
Ha a lányaidat megkéred, rakjanak rendet a szobájukban, nem biztos, hogy arra gondolnak, amire te (persze lányokkal könnyebb, emlékezz a gyerekkorodra).A számítógépasztalomon rend van, feleségem szerint nem.
-
mpo
veterán
válasz
Fishor #122008 üzenetére
Lerendezed ABC sorrendbe a tv adásokat (nem mindent választasz) és utána a kedvencekbe rakod amit akarsz, nyilván amiből kettő van, ott csak a HD-t.
Ha valami kimarad és utólag rakod be, a végére kerül. Ilyenkor jobb újrakezdeni.
Ha egyéni sorrendet akarsz, ami független a csatorna számázásától és az ABC-től is, akkor program kell hozzá. -
mpo
veterán
válasz
Daryl Dixon #121936 üzenetére
Őt keresheted, privátban, telefonon:
[link]Falra szerelt tv-d van?
-
mpo
veterán
válasz
Daryl Dixon #121924 üzenetére
A szakikat itt találod:
[link] -
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz
#20221952 #121908 üzenetére
Sportcsatorna műsora (Digisport1-3, Eurosport 1-2), lehetőleg szabadtéri sport és napfényes helyről.
Itt minden szín lesz, fehér és fekete is.
Ha itt jók a színek, akkor a többi csatorna olyan lesz, amilyennek akarták.
Azt vettem észre a BBC Earth csatornán, egyes műsorok úgy néznek ki, mintha film módba tettem volna a tévét. -
mpo
veterán
válasz
Siriusb #121909 üzenetére
Majdnem egyforma a kettő, a NU7122 idei, de a számozás idén 1000-rel nagyobb, tehát ez tavaly 6122 volt.
Ha jól látom egyikben sincs Bluetooth.
A távirányító mindegyiknél sokgombos.
Ezeken az oldalakon menj le eddig: Összes adat megjelenítése.
Ha mindkettőt egyszerre nyitva tartod, össze tudod hasonlítani. -
mpo
veterán
válasz
PuMbA #121876 üzenetére
A felhasználói kézikönyv ennyit ír:
Film mód
Ez a funkció csak akkor használható, ha a bemeneti jel TV, AV, Komponens (480i, 1080i) vagy HDMI (1080i).A Samsungnál miért nem tudják beleírni azt, amit te most leírtál?
Amit írtál, jól összezavarta a kevés tudásomat.
Visszaállítja a TV sugárzási 50fps-es szabványból a mozifilm eredeti 24fps-ét, ha mozifilmet sugároz a TV adó.Mi történik 60 Hz-es és 120 Hz-es tévén illetve az Auto Motion Plus-beállításoknál a Torzításcsökkentés (30 fps vagy kevesebb) van-e hatással rá?
Nem igazán van értelme, mert senki sem akar úgy filmet nézni, hogy 20 percenként reklám van, szóval általában Ki állásba jó rakni.
Ez igaz, senki nem akar reklámot, de szerintem a többség akkor néz filmeket, amikor a tv adja.
Sajnos a Spektrum, Natgeo, Discovery Channel is negyedóránkánt nyomja, a BBC Earth és a Da Vinci szerencsére nem, de azok meg SD adások.
A csúcs a Sporttv, ha két gyorsan szerváló teniszező játszik, akkor 3-4 percenként reklám van.
A sokgombos távirányítómon a Mute gombon már nem látszanak a betűk. -
mpo
veterán
válasz
Csabi1984 #121877 üzenetére
Ha jól tudom MU6102-d van, ez nem az, ha review-ra kattintasz láthatod, hogy ennek kecskelába van.
A tiéd itt van MU6300, alul van egy táblázat a számozásról.
[link]
Itt a review-t megnézed, ez már hasonít.A háttérvilágítást sötét szobához állítják, a kalibrálás elvégzéséhez.
Ha nem sötét szobában nézed, fölviheted kedvedre mondjuk 15-ig.
Állíthatod normál képmódra is tv adáshoz, nappali fényben és beállítod a megfelelő háttérvilágítást.
Persze a Nap ne süssön rá. -
mpo
veterán
válasz
errorcode06 #121869 üzenetére
Nem 16:9, hanem 21:9, például ez:
[link] -
mpo
veterán
válasz
errorcode06 #121863 üzenetére
-
-
mpo
veterán
Csak kibontás után derül ki, hogy sérült a megrendelt termék – Mit tehetnek a fogyasztók?
[link] -
mpo
veterán
válasz
ΞΔGLΞ #121845 üzenetére
Lehet, hogy új főnököt kaptak a fejlesztők és ő egy látnok.
A sokféle láb "fejlesztése" helyett értelmes dolgokat is lehetne kitalálni.
A MU8002-nek jó a lába, (elrejti a kábelt), segítettem az 50MU6102 összerakásában, mert gondoltam jól jön a gyakorlatom. Hát annak csak 4 csavar kellett, semmi kábelrejtés.
Mennyivel lett volna drágább ha a másik lábbal adják?
A kecskelábaktól meg égnek áll a hajam, meg annak is akinek túlnyúlna a régi bútoron. -
mpo
veterán
Nem értek hozzá, de fél hétkor azt akartam írni, amit Pumba, vegyél új erősítőt.
Hányféle csatlakozó szűnt meg az elmúlt 30 évben és hány új lett?
Ha jól tudom az optikain se megy ki minden, inkább a HDMI javasolt, de abból is van jó pár.
El lehet költeni több milliót, topik is van, Házimozi haladó szinten:
[link]Szerelt ultra high-end hangfalkábel 6.300.000 Ft.
[link] -
mpo
veterán
válasz
golyós #121811 üzenetére
Az MPC-HC-ben a fájl->tulajdonságok->média infó részben láthatod, ha 3840x2160 akkor teljes képernyős lesz.
Ha azt látod, hogy 3840x1606 pixel, akkor meg nem.
Ezt monitoron is így látnád.Nincs értelme az ilyet se nagyítani, mert akkor fogja levágni kétoldalt, se átalakítani, mert akkor torzulni fog.
Régen amikor szélesvásznú filmet adott a tv, bemondták, hogy alul és felül fekete csík látható, nem a tv hibája.
-
mpo
veterán
válasz
Jassz #121804 üzenetére
Kérdezd meg, hogy 2 éven belül regisztrálhatsz-e.
"Amennyiben az új termékregisztrációs felület megnyitásáig a már megvásárolt termékeihez kapcsolódó 2 éven túli jótállás igénybevételével összefüggésben bármilyen kérdése, problémája merülne fel, kérjük, forduljon bizalommal ügyfélszolgálatunkhoz a 06-80-SAMSUNG (06-80-726-7864) ingyenesen hívható telefonszámon."
-
mpo
veterán
válasz
stemplar07 #121802 üzenetére
Május 2-án vettem a MU8002-t és még 25-e előtt megkaptam a plusz 24 hónapot.
-
mpo
veterán
válasz
stemplar07 #121799 üzenetére
Itt van:
[link]Alul a 2. pontot is olvasd el.
-
mpo
veterán
Mire jó a felhasználói kézikönyv?
Egy ír mosogatógép-gyártó véleményvezére humornak szánta a bejegyzést.
A mosogatógép felső kosara alsó és felső állásba állítható, így a nagy tálcákat nem kell kézzel mosogatni és erre tíz év után jött rá.85000-en lájkolták, 15000-en megosztották.
-
mpo
veterán
válasz
kareszkaresz #121689 üzenetére
A Samsung fiókod itt tudod megnézni:
[link]Az itt lévő név, jelszó használatával jelentkezett be a tv, amit nem magától talált ki.
Ha tudod a név, jelszó párost, kijelentkezel majd vissza.A telefonod a saját WIFI-hez csatlakozik (gondolom), a neve SSID mondjuk Kareszwifi.
Ehhez csatlakoztasd a tv-t is. Ha a router és a tv is engedi, akkor 5 GHz-en.Valahol itt lehet:
Beállítások-Általános-Hálózat-Hálózati beállítások megnyitása-Vezeték nélküliA távirányító nem bonyolult, a beállításokban megtalálod a csatlakozást.
A kézikönyvet töltsd le PC-re, szavakra kereshetsz.
-
mpo
veterán
-
mpo
veterán
válasz
junior19 #121582 üzenetére
Teljesen igazad van, te tudod a legjobban mennyit szenvedek a feketeszint és a fehérszint beállításával is.
A többiről meg ne is beszéljünk.
Amíg a régi tévén nem sikerül normális eredményt elérni, addig békén hagyom a MU8002-t, legfeljebb megnézem mennyire rossz rajta a feketeszint és a fehérszint.
A film módot kerülöm nagy ívben, mint azokat az ételeket amiket nem tudok megenni. -
mpo
veterán
válasz
Bogyi007 #121455 üzenetére
Egy időben a kollégáim mindenre a korrekt szót használták, ott is ahol nem kellett volna.
Korrekt: szabatos (szabályoknak mindenben megfelelő), helyes, hibátlan, pontos.
Ha egy tv nem tudja a HDR-t, akkor hogy lehet korrekt a fenti definíció szerint?
Persze láttam, azért írtam úgy hogy korrekten használható azért.
A 61XX sorozatban lévő készülékek korrekten használható HDR kompatibilitást tudnak.
-
mpo
veterán
válasz
Bogyi007 #121447 üzenetére
Itt a MU6100 specifikációja:
[link]Ezeket olvasd el, majd utána gyere vissza és írd le mire jutottál HDR ügyben, ha a tévé 8 bites.
Ebből:
"‘8-bit HDR’Some manufacturers will label their televisions as HDR even if they only support 8-bit color. This is because there are 2 different specifications that can classify a TV as having HDR compatibility: contrast and color depth.
Contrast is the specification we’re looking at here. Contrast is the difference between the blackest black a panel can produce and the whitest white. Technically, the more nits produced by a panel the whiter is can be, so often times manufacturers will meet a certain contrast level and stick the ‘HDR’ sticker on their TV. While this is not going to look as good as something with a 10-bit panel, it will still look quite a bit better than your standard ‘non-HDR’ 8-bit TV."
-
mpo
veterán
válasz
atlas760730 #121429 üzenetére
Itt kérdezz:
[link] -
mpo
veterán
válasz
kareszkaresz #121366 üzenetére
Most megnéztem mindkettőt, kíváncsi voltam mennyivel lett rosszabb az idei.
Megmondanád szerinted miben rosszabb a NU7400, mint a MU6100? Kb. 50e Ft-tal drágább az idei, de ez az újdonság miatt van, a tavalyi nemrég még 150 volt, most már súrolja a 200-at (tudom miért).
A MU6100 tavaly még VA paneles volt, ha jól emlékszem.Hogy ne kelljen keresned:
[link] -
mpo
veterán
válasz
medvezsolt #121326 üzenetére
Azért, mert nem kifejezetten tévés kérdés.
Én is Serviio-t használok a PC HDD-jén vannak mappák, amiket berakok a Serviio-ba.
Előnye, hogy nem a tv médialejátszójára van bízva, mit ismer mit nem.
De itt is megkérdezheted:
[link] -
mpo
veterán
válasz
FollowTheORI #121315 üzenetére
Hát persze.
Én is vacilláltam a FHD és UHD között végül az UHD mellett döntöttem.
Kinéztem a 50MU6102-t, aztán itt sokat kérdeztem és 55MU8002 lett, holott olcsóbban szerettem volna megúszni.
De így legalább láthatok olyat, amit a FHD esetén soha. -
mpo
veterán
Esténként a BBC Earth, Da Vinci, Viasat Explore műsorait is nézem 40" FHD-n, pedig mind SD adás.
Hiába lett HD a Spektrum, ha negyedóránként jön a reklám és a II. világháború a fő téma, de nem csak itt.
Én is a műsort választom a tv-n, nem a képminőség dönti el, mit nézzek.
De a 4K tartalom, az rajtam múlik és akkor szeretem látni a részleteket, amit sehol máshol nem láthatok. -
mpo
veterán
válasz
Csabi1984 #121297 üzenetére
Nincs a kérdéseddel semmi baj.
Előbb-utóbb vadászni kell a FHD tévékre, ha mondjuk nem noname gyártóét akarod.
Nem tettem be a válaszba a grafikont, de most itt van:
[kép]Ahogy nő a felbontás, közelebb kell ülni. Volt egy ábrám a Samsungtól, de ez jobban néz ki, egy fórumtárs tette fel.
Ezt vitatják egyesek, de saját magukat is megcáfolják, amikor azt írják, hogy az SD adás csak messzebbről tűrhető.
Senkit nem akarok meggyőzni, olvassa el, próbálja ki, aztán tegyen kedvére.
[link]Láttam tévében a Bolygónk a Föld egyes részeit 40"-os FHD-n.
Az 55"-ös 4K tv-n 4k minőségben nem ugyanaz a látvány, de ha jó messzire mennék, sikerülne ugyanazt elérni, ami régen volt. A Planet Earth II 4k-ban, ha optimális távolságon belül vagyok, akkor más élmény.
Aki meg nem kíváncsi a részletekre, onnan nézi, ahonnan akarja. -
mpo
veterán
válasz
gduck #121294 üzenetére
Én a 4K tv-n 4K tartalom nézéséről írtam eredetileg.
A TV nézési távolságot általában a szoba mérete határozza meg, a TV méretét meg a pénztárca méreteEbből adódnak érdekes dolgok, az ismerőseim 32"-os FHD-t néznek 4 méterről, a barátom a 49" FHD-t 6 méterről.
ezek a távolságok ELMÉLETBEN igazolhatóak, gyakorlati hasznuk azonban igen csak megkérdőjelezhető!
Fordítva, gyakorlatban igazolhatóak, ha messzebb mész nem látod a részleteket egy 4K tartalomnál és a tv megvétele megkérdőjelezhető.
De hagyjuk, nem győzködlek, mindenki olyan messziről nézi a tévéjét, ahogy jólesik neki. -
mpo
veterán
válasz
general #121270 üzenetére
Ha már az angol tudósok szóba jöttek, a puding próbája az evés.
Sajnos az összefoglalóban a nézési távolság linkje egy 2011-ben a FHD tv-ről íródott cikkre mutat, de érdemes elolvasni.
[link]Ezt légy szíves olvasd el a szem felbontóképessége résztől.
[link]Megnéztem az 55MU8002 és a te tévéd pixelmérete megegyezik:
81 ppi
31 ppcm
Vagyis 10 mm-en 31 pixel van, a pixelméret 0,322580 mm.Ezt írtam:
Az 55" 4K (UHD) tévén 2,5 méterről még jó a HD adás.
A 4K filmekhez ennél a méretnél is közelebb kell ülni, kb. 1,80-ról nézem.Az 1,80 magyarázata: ha az ülőgarnitúráról nézném messzebb lennék az optimálistól, ezért egy fotelszerű bőrszéket teszek elé és így meg 1,80-ra leszek.
De csak 4K tartalomnál.A puding, amit meg kellene kóstolnod, megnézni két tesztképet különböző távolságról, miután letöltötted és átvitted a tv-re eredeti méretben.
Milyen távolságból látod még a középső 10 vonalat?
Fölül, alul, jobb és bal szélen 1-5 pixel vastagságú vonalak is vannak.
[link]Egybefolyik-e minden?
[link]---------------
Ami mindig bántja a szemem, fülem, amikor azt olvasom, hallom: legoptimálisabb."Három latin eredetű melléknév (optimális, minimális, maximális) már eleve
felsőfokot jelöl, azaz: a legjobb, a legkisebb, a legnagyobb, így fölösleges, sőt hibás
ellátnunk magyar fokjellel. A gyakran használt legoptimálisabb, legminimálisabb,
legmaximálisabb formák tehát egyáltalán nem fogadhatók el alaktani szempontból."
Zimányi Árpád NYELVHELYESSÉG V. RÉSZ ALAKTAN -
mpo
veterán
válasz
Csabi1984 #121267 üzenetére
Az UHD és a 4K megnevezést használjuk a tévéknél és ugyanazt értjük alatta, akkor is ha nem pontosan azonos a képpontszámuk, a helyes megnevezés az UHD lenne.
Az 55" 4K (UHD) tévén 2,5 méterről még jó a HD adás.
A 4K filmekhez ennél a méretnél is közelebb kell ülni, kb. 1,80-ról nézem.Keress rá itt a nézési távolságra, sokszor betettem a grafikont.
-
mpo
veterán
válasz
Howkeddlee #121091 üzenetére
Felül az összefoglalót olvasd el először.
-
mpo
veterán
válasz
#20221952 #121082 üzenetére
A régi H5303-ban van Automatikus hangerő (ki, Normál, Éjszakai).
A MU8002-ben Normál, Optimalizált, Hangosított. A Normál halkabb a többinél.
"Ilyenkor jön jól a dinamikatartomány-kompresszió, azaz Dynamic Range Compression (rövidítve: DRC) funkció."
Na ezt nem találjuk se a tévében se a kézikönyvben.Azt most nem tudom kipróbálni, hogy pl. Serviio-ról (vagy más külső eszközről) film megy és stop, majd hangbeállítások, hogy ott mit lehetne.
De tv nézés közben nincs ilyen lehetőség (vagy el van rejtve).Ha jól emlékszem PCM és bitfolyam közül lehet választani, mikor melyik a jobb választás?
-
mpo
veterán
Elnézést, hibát találtam.
Az itt lévő táblázatban [link]
a 6. sorban Fényerő (-5-től 5-ig) és nem 0-100.
Ez egy régebbi tv-ből származik és nem vettem észre. -
mpo
veterán
válasz
Tamagocsi123 #121046 üzenetére
Kézikönyvből:
A Játék mód beállításával a tévékészülék beállításait videojátékokhoz optimalizálhatja, ha például PlayStation™
vagy Xbox™ játékkonzolon szeretne játszani.
A Játék mód nem használható normál tv-nézéshez.Ha ugyanazon a porton keresztül más külső eszközt szeretne használni, távolítsa el a játékkonzol csatlakozót, kapcsolja ki a funkciót, majd csatlakoztassa a külső eszközt a porthoz.
-
mpo
veterán
Ezt írja a MU8000-nél a displayspecifications:
1.073.741.824 colors (a pontokat én tettem oda, hogy olvashatóbb legyen).Én szeretném látni az egymilliárd színt, különben kidobott pénz.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max (USA Model) / 256GB / Gyári függeteln / (CSAK E-SIM) / 12 Hó garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest