Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ArthurShelby

addikt

Leírom a történetem, hátha tanulságos másnak is (bocsánat ha hosszú).

Vettem egy s23 telefont. Azért használtat, mert nem vagyok hajlandó kiadni telefonért mocsok sok pénzt. Mindig dobozával együtt veszem, mert azon rajta van az imei szám (dobozra ritkán hamisítanak imei számot, így nagy valószínűséggel nem lopott).

A telefon hibás. Egyrészt, nem érzékeli a 2. sim kártyát, pedig minden s23 dual fizikai sim-es [link] . Az eladó azt mondta, hogy nem tudja biztosan, de 1fizikai sim-mel és e-simmel dualsim-es. Ez már gyanús (utólag...).

Másrészt a problémám a telefonnal, hogy csapnivaló a hálózatkezelése, mocsok lassú. 7-8Mbit/s (5G-n is), ha a csillagok jól állnak. De van olyan hely (4es metró), ahol csak edge van, sőt néha a hálózat is elmegy (az edge-es környéken). Másik telefonnal (xiaomi), ugyanitt, ugyanezzel a sim kártyával nincs probléma (és 4G van mindenhol).

A telefon eredetileg EUX/-/EUX/TMH csc-vel rendelkezik, így valószínűleg a telekomnál vették (nekem azt mondta az eladó, hogy a westend egyik gsm üzletében :F ). Így csak Telekomos sim kártyával van rajta 5G. Ha átváltom indiai-ra (INS) a csc-t és (lesz hívásrögzítés) a csc pedig INS/INS,INS/EUX/TMH lesz, akkor lesz 5G más szolgáltatónál is (voda).

Az elején azt hittem, hogy nálam van a hiba (nem 5G képes a netem/sim kártyám), de kiderült, hogy de (másik telefonban jó). Azt hittem a hálózati gondjaimra az 5G hozza el a megváltást, hogy a vodánál nem a 4G-t, hanem az 5G-t fejlesztik (másik telefonnal ugyanott, ugyanazzal a sim kártyával jó).

A telefon korából adódóan garanciális, de az eladó nem hajlandó együttműködni (szerinte nem garanciális és nincs meg neki a számla). Itt (hardverapron) még elérem, de telefonon az adás vétel óta le vagyok tiltva (mikor elsőre hívni próbáltam már nem tudtam elérni). Az eladó állítja, hogy nála minden jól működött, tökéletes volt.

Voltam a telekomban, nincs letiltva imei alapján (sem az 1-es, sem a 2-es slot). Voltam a samsung szerviznél, ez szerintük alaplap csere, ami több, mint gazdasági totálkár.

Egyetlen dolgot nem próbáltam még ki: telekom-os e-simmel, elvileg ezzel használták a telefont, de én már nem hiszem, hogy ez bármit is változtatna.

Új hozzászólás Aktív témák