-
Mobilarena
Samsung Galaxy S23 és S23+ téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolikaDB
veterán
válasz udimension #10199 üzenetére
Valami ötlet esetleg lenne?
Google Pixel 8, Iphone 15 talán. Ha fekszik a stock droid vagy az iOS.Most mondanám, hogy nem szövegfotózásra való, bár elég sok fecnit kattintok vele, ki tudom olvasni, amit kell, de ebben most elég gyenge a cucc.
Amúgy jó fotókat lehet vele készíteni, inkább statikus dolgokat és jó fényekkel.
Szelfi, éjszakai, videó az nagyon fasza.
Próbálkozhatsz gcam-el, nekem nem jött be, nem szeretem, és szerintem nem jobb a végeredmény.
S10e-ről jövök, és igazából nagyon nagy fejlődés kamerás téren nincs.Az igazság az, hogy az S23 az egyik legjobb Galaxy S ever, Snapdragon proci miatt a gyorsaság, fogyasztás, ill. kijelző, méret (sima S23), anyaghasználat, stb. Én annyira megszoktam a Samsung infrastruktúrát, a One UI szolgáltatásokat, a számos opciót, lehetőséget, hogy emiatt most maradok.
Volt Pixel 8-am, (tudom, vannak külsős appok, amik mindenre gyógyírt jelentenek), és majdnem eldobtam, amikor be kellett laknom a rendszert, nekem nem a tisztasága jött be, hanem az a full nulla üres stock semminincsbenne rendszer miatt öklendeztem.
Aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz.
Ha a Samsung nem szedegeti össze magát 4-5 éven belül, akkor ráveszem magam másra.
Ugye, kínlódnak az Exynos-sal (vagy mittomén, nekem jó minden, csak működjön úgy, ahogy megszoktam), a One UI 6 az S23-ason nem az igazi (pixel shifting hiba), a 6.1 az S24-esen bugos, szóval, kemény dió...[ Szerkesztve ]
-
udimension
csendes tag
Sziasztok. S23-at vettem (Yetteles, adás-vételivel, tavaly májusi, még garis). A szoftverfrissítések rendben jöttek is rá. Most üzemeltem be és a pofám leszakad. A kamerája egy rakás ....s. Homályos területek vannak a képeken. Megolvastam az elmúlt év cikkeit, melyben taglalják, hogy kijött rá egy frissítés, ami a "banana blur"-t hivatott megszüntetni. Azt meg is találtam a telefonon, de ettől függetlenül normális éles képet nem készít automata módban. Próbáltam professzionálisban átállítani a fókuszpontokat, de nem lett sokkal jobb. A legjobban érzékeltetni úgy tudom, hogy van az irodában egy szép nagy Magyarország térkép. Szemben állva akár 12M, akár 50M módban fotózva a galériából előhívva a kép (az ország) közepe kb. Székesfehérvártól Szolnok vonaláig fentről lefelé élesnek mondható. Székesfehérvártól balra és Szolnoktól jobbra már homályosodik erősen és az ország szélein lévő községek teljesen olvashatatlanok. Kissé zabos vagyok. Valami ötlet esetleg lenne? Igyekeztem olvasni vissza is, de hirtelen nem találtam megoldást rá.
-
G@ben
addikt
Még egy kamerás kérdés: sima módban ha hosszan nyomom az exponálógombot, akkor videót csinál. Pro módban is elő lehet ezt hozni valahogy?
Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
zola899
tag
Ezek a beállítások.
Fizetős verzió.
Plusz a Dolby Atmosban a "Film" hangzás ami még be van állítva, illetve a Buds FE beállításaiban a hangszín Dinamikusra állítva.[ Szerkesztve ]
Samsung Galaxy S23+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds FE
-
zola899
tag
válasz EngineerBoy #10194 üzenetére
A softot és mediumot, de többnyire utóbbit.
Videózásra pedig a mcpro24fps appot, amit megvettem.
F@sza 10bites vidiket tudok vele lőni.Samsung Galaxy S23+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds FE
-
G@ben
addikt
válasz Rinocerosz #10190 üzenetére
Köszi, erre nem gondoltam, hogy ott találom.
Így szerintem már jó lesz, ha be van kapcsolva a képernyő, akkor egyszerű elérni, csak előfordul, hogy koszos az ujjam és nem akarja felismerni az ujjlenyomatot, de képernyőérintést még érzékel.Amit ma letölthetsz, ne halaszd holnapra!
-
zola899
tag
Lehet off topic, bár Samsunghoz tartozik 😁
Megvettem a Galaxy Buds FE-t.
És oda meg vissza vagyok tőle!
🔥💯Ugyanaz a szitu vele, mint az összes elektronikai termékkel: gyárilag, üzletből kihozva korántsem olyan jó, elkél a tuning rá.
Igaz ez az összes hangkeltőre, legyen az hangfal vagy épp fülhallgató.
De akár mondhatnám a telefon kamerákat is.A tuti hardver mindig adott, viszont ahhoz hogy jól szuperáljon, szoftveresen ki kell hozni belőle a maximumot.
Kameránál a gcam, fülhallgatónál pedig ilyen olyan hangszínszabályzók.
Ráküldtem a Dolby Atmost, illetve a Poweramp-ban állítgattam a hangszínt.
És olyan hangzást kaptam, hogy leesett az állam.
Széles a hangtér, hangszerek elkülönülve, csillogó magasak, és brutál mélyek.
Teszteltem technoval, rnb-vel, és rock zenével is.
Utóbbinál sikerült kihozni minden hangszert, szépen elkülönt a vokáltól.Aki esetleg a megvételén gondolkodik, hogy bővítse a Samsung ökoszisztémáját, kimondottan ajánlom.
"OFF" vége.
[ Szerkesztve ]
-
Rinocerosz
őstag
Beállitások - Háttérkép és stílus - majd a lezárt képernyőre kattintasz es rányomsz a jobb vagy bal alsó sarokban lévő ikonra.
A másik megoldás a Good Lockot le kell tölteni a Galaxy storeból és azon belül további modulokat lehet letölteni. RegiStarban van az a lehetőség, hogy ha hosszan megnyomod a bekapcsoló gombot akkor be és ki kapcsolja az elemlámpát.
-
alex devil
senior tag
Sziasztok,
Csak a tárcsázó (vagy telefon) alkalmazásoknál lehet beállítani, hogy "maradjon megnyitva"?
(Tudom, az akksi beállításokat is lehet "nem korlátozottra" állítani. Vagy hogy ne figyelje a droid a memóriahasználatot. De azért az nem ugyanolyan hatékony.)
Konkrétan a Viberrel van bajom, töltöget amikor megnyitom.S23
-
qltsar
veterán
válasz Klusi86 #10185 üzenetére
Az a legfurabb, hogy meg Nixby rutinkent is megcsinalod, akkor sem tud behivni direktbe rutinokat.
Csinaltam egy flashlight on es egy flashlight off quick commandot, gondoltam a bekapcsolast a tripla backtaphez rendelem hozza, a kikapcsolast meg a duplahoz...
Csak annyi mukodik, hogy a quickcommand menut behozza, es onnet tudod inditani.
Legalabb a hosszu nyomasra nem kell irogatni makrot, de elveszik vele a sima hosszu nyomasos kikapcsolas funkcio, ami tulelheto persze.
Google Assistanttal meg limitaltabb a parancseleres.
-
G@ben
addikt
válasz Rinocerosz #10184 üzenetére
Nem rossz, de hol tudom ezt beállítani?
Klusi86: neked is köszönöm!
-
Klusi86
tag
GoodLock->RegiStar modul oldalsó gomb hosszú nyomásra tudja a ki be kapcsolást a lámpánál. Ami érthetetlen, hogy ugyanezen modulnál hogy a fenébe nem lehet a hátlapon való dupla koppintással ugyanezt megcsinálni
Ha mindenképpen rázogatni akarod akkor thirparty appal, Taskerrel még megoldható. -
G@ben
addikt
-
G@ben
addikt
Egy ismerős mutatott egy olyan funkciót a Motoroláján, hogy kétszer megrázta és bekapcsolt a lámpa, új rázásra meg ki. Ennél a telefonnál is be lehet állítani valami gyors elérést a lámpához, akár lezárt, akár feloldott kijelző mellett? Van erre valakinek bevált rutinja? Gyorsabb kellene, mint a feloldom, lehúzom a menüt, bekapcsolom, meg akár koszos ujjal is működjön.
-
-
őstag
elindítod a fényképezőt.
beállítások fogaskerék > megtartani kívánt beállítások > mindjárt sz első lehetőség: kameramód bekapcsolása.
utána lépj ki a beállításokból, indítsd el a pro módot majd zárd be a kamerát. Ha megint negnyitod a kamerát, már pro módban fog elindulni.
közben látom, hogy beelőztek.[ Szerkesztve ]
-
kelly416
veterán
Nem alternatíva az érintésre aktiválódó AOD? Én kifejezettem kikapcsolom mindig ezt a felemelős funkciót, hogy nehogy zsebben vagy bármi hasonló helyen egyfolytában éledezzen. Autóban rázkódástól, stb.
Egyébként a Moto Razr 40 ultra után nekem hiányozni fog a készülék forgatására bekapcsoló kamera meg a rázásra aktiválódó zseblámpa funkció. Szóval volna még mit gesztuson finomítani, de azért nagy egészében még mindig a Samu rendszere a leginkább megfelelő nekem.
-
G@ben
addikt
Nem értek a fotózáshoz, de most próbálgatom ezt az utólagos szerkesztés, mert nagyon zavar az utólagos túlszínezése. Csináltam egy képet, rámentem a szerkesztésre, abban a 3 körre, majd kiválasztottam az eredetit. Megkérdezte, hogy rámentse-e a túlszínezettre, mondtam, hogy igen. Azóta csináltam újabb képeket és még mindig színez rajta, de korántsem annyit. Legalábbis én úgy látom.
-
Y72
aktív tag
Lehet valahogy javítani a telefon gesztus (gestures) érzékenységén?
Be van állítva, hogy mikor felveszem pl asztalról, akkor kapcsoljon be a képernyő, de nekem sokszor nem kapcsol be, úgy kell forgatni még, hogy ez megtörténjen, nagyon idegesítő és zavaró - főleg hogy ez 5 éve még jól működött régebbi telefonon.
Kipróbáltam másik S23-at, azon is ugyan ilyen érzéketlen, nem a készülék a hibás (illetve az összes az?).
Így az uljlenyomatot sem találom el pontosan elsőre és sok idő mire sikerül felolfdani a telót...[ Szerkesztve ]
-
autotaxmo
őstag
Basszus, nem voltam itt napokig, aztán látom még mindig az Exynos vs snapi tema pörög ezerrel 😀
-
samu74
addikt
válasz qltsar #10157 üzenetére
Hát előbb utóbb gatyába rázza a samsung a OneUi-t. Nekem az előző telom S20FE(exynos),mondjuk annál kellett vagy 2 év hogy pöpec legyen. Sajna egyszerűbb lenne ha egyfelé koncentrálna a samsung is ahelyett hogy az exynos meg snapdragon kombot erőlteti. Az egyik 10 magos a másik 8 meg még az AI is bekavarhat,de jó lesz az csak idő na.
-----------
-
qltsar
veterán
válasz samu74 #10156 üzenetére
Engem is ez tartott vissza anno a Samsungoktol, kiveve S21FE volt egy rovid ideig.
Ha nem lett volna ilyen akcioban meg az S24U, akkor maradok S23+-nal.
Uzemidejet nagyon imadtam.
Sajnos OneUI 6-tal kicsit mellement Samsung 5.1-hez kepest, 6.1-et meg eppen bwleta teszteljuk, csak sajnos ki lett adva mindenkinek .
-
-
zola899
tag
válasz Damage401 #10150 üzenetére
Gcammal pariban van az iPhone 14gyel meg pl. a Honor Magic 5 Pro-val, nappal/éjjel tesztelve, ismerettségi körben
Gyári stock valóban siralmas, mint egy középkategóriás mobil...
Gcam vs. Stock ég és föld
-
Damage401
senior tag
Sziasztok! Ti mennyire vagytok megelégedve összeségében a kamerával? Mert 10 képből max 4 tudok mondani ami jó. Iphone 14 prot váltott kényszerből. De nem rózsás a helyzet. Nem tudom hogy a februári csomag hozta ezt
Siemens MC60>Sony Ericsson K300i>Sony Ericsson K750i> Sony Ericsson C902> HTC Desire > Nokia C7> Sony Ericsson Neo>Sony Xperia P>HTC Desire X> Sony Xperia L>Nexus 4>LG G2>Sony Xperia Z1 Compact> Sony Xperia Z3 Compact> Apple Iphone 6>Sony Xperia Z5 Compact>Samsung S7
-
samu74
addikt
válasz zola899 #10143 üzenetére
Hát ez így ebben a formábban nem teljesen lesz igaz. Az AI funkciót nem teljes egészében kapja meg ,legalábbis a Sammobile szerint. Az S24 üzemidőben meg nem rosszabb, pláne a plusz. Meg a kisebb(meg a plus is)amivel többet fogyaszt az exynos miatt ,annyival nagyobb az akksi is .
-----------
-
kelly416
veterán
válasz Rinocerosz #10132 üzenetére
Azért kéne a 256 pont. Fontos a biztosítas miatt. Jobbat olcsóbban nem találtam. A simple kínál hasonlót dragábban, de akkor a telót sem 290-ért hanem 360-ért venném SES-ben, az meg már sokkal-sokkal drágább.
-
zola899
tag
válasz Rinocerosz #10141 üzenetére
Pont ezen filóztam én is, hogy mégis milyen létjogosultsága lesz ezek után az s24/24+ párosnak?
Miután az S23as család is megkapta a 6.1es UI verziót, ugyanazt fogja tudni, csak olcsóbban és megbízhatóbban.Teljesítmény, üzemidő: egyértelmű hogy S23
Kamera: S23 (az S24 "elvileg" semmivel sem tud többet, ugyanazt kapta)
Features: S23 (6.1es update után)
Méret: S23
Ár: S23Az S24 reklámja valószínűleg nem nekünk, tudatos vásárlóknak szól ezek után, hanem azoknak, akiknek fogalmuk sincs arról hogy mit tud az adott készülék, hisz "az új mindig jobb" elvet követik.
Őket be tudják palizni.
Akik képben vannak, azokat nem.
Azért ne legyen már az ember a saját pénztárcájának az ellensége.Samsung Galaxy S23+, Samsung Galaxy Watch 3, Samsung Galaxy Buds FE
-
migabi24
nagyúr
-
migabi24
nagyúr
válasz Rinocerosz #10139 üzenetére
Ha nem is jobb, de ha már ugyanazt hozza olcsóbban, akkor az már gond nekik.
-
zolikaDB
veterán
válasz gangstagergo #10136 üzenetére
Való igaz.
evoMAG!!!!
De akinek kell hivatalos forrásból S23, az tud venni, 256GB-ost is, nemcsak feketében. -
zolikaDB
veterán
válasz kelly416 #10131 üzenetére
emag, forglamazó az emag, ÉS VAN 256GB-os ZÖLD is!!! -> [link]
Én nem vennék 128GB-ost, és nem kifejezetten az UFS4.0 az oka. De ez csak én vagyok.
1 hónap alatt belakva, pár cuccom feltöltve és a fele tele van. (nem, nem a rendszer foglal 60GB-ot, félreértés ne essék) Eleve az S10e-m is 128GB volt + 256GB microSD mellette. -
kelly416
veterán
Ha 15 telekomot nem kerestem fel, egyet sem, de már sehol nincs 256-os S23. Berendeltem tőlük egy 128-ast kényszerből.
Ha mégis tud valaki olyan telekomot ahol még van 256-os, szóljon, megyek érte.[ Szerkesztve ]
-
duckload
aktív tag
Sziasztok.
Mennyire biztonságos egy 33wattos töltőfejjel ès hozzá való kábellel töltleni egy s23- at? Nem nyírja ki az akkut? Vagy mindképpen saját töltő és kábel ajánlott?[ Szerkesztve ]
"Gyöztél felettem, mert az végzetem, hogy harcaimban bukjam szüntelen, de új erővel felkeljek megint."
-
őstag
válasz qltsar #10126 üzenetére
Rádiós eszközön az usb vevőset értem. A billentyűzet Logitech K400+ az egér Logitech M220. A késlekedés alig észrevehető, de én látom. Csak a hirtelen egérmozdulatnál venni észre, normál használatnál nem. De aki játszani akar vele, az bizonyára sokkal érzékenyebb erre, inkább használja kábeles vagy gamer egérrel.
-
qltsar
veterán
válasz Lami66 #10123 üzenetére
A rádiós billentyűzet alatt USB vevőset érted, vagy BT-set?
Nekem egy ilyenem van: [link]
Ha közvetlenül bele van dugva a billentyűzetem és egerem vevője szép folyamatos minden, BT-n már az egér annyira nem smooth, mint szeretném, de használható.
Sajnos sokszor nem használom, mert csak 60Hz-et tud kiküldeni. Anno volt egy bug az egyik modulban, ami lehetővé tette, hogy nagyobb frissítést is ki tudjon küldeni a telefon, de javították - érthetetlen módon.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Lami66 #10123 üzenetére
Csak annyi a lényeg, hogy a kábel és a dokkoló is HDMI 2.0-ás legyen, mert az tudja stabilan a 4K60 átvitelt.
Mennyire fluid? Ha játszani akarsz vele, szerintem arra nem alkalmas, mert fluidnak fluid, de a rángatózós dolgokat (lövöldözés, ugrabugra) nem követi le azonnal. Viszont nem is zavaró az a pici késés ami (még tizedmásodpecnyi sincs) az egér és billentyűzet müveleteknél érezhető. -
őstag
válasz kvojnovics #10122 üzenetére
Én használom a dex-et, direkt olyan kiegészítőket vettem hozzá amik tudják a 4K60-at, de megmondom őszintén, soha nem csekkoltam le, hogy amit épp látok a tévén, az valóban 4K60 vagy csak 4K30 (a 4K szemmel láthatóan megvan)
Kell hozzá megfelelő HDMI kábel és egy Ugreen dokkolót vettem hozzá ( [link] ), amivel a dexet ki tudom egészíteni rádiós billentyűzettel és egérrel, esetenként még pendrive-al is.[ Szerkesztve ]
-
kvojnovics
tag
Tiszteletem!
Azoktól szeretném megkérdezni, akik használják a DEX módot, azok milyen kiegészítővel használjak? Van olyan kiegészítő hozzá, amin megy a 4k 60hz? Ha, igen, mennyire fluid a működése?
Köszönöm!
-
cirx
senior tag
Egy olyan kérdésem lenne, hogy aki sima S23-ban használ SIM-et, és eSIM-et egyszerre, tapasztal-e érezhető üzemidő csökkenést?
S23 GREEN
-
Probert75
addikt
Sziasztok!
Lehet aktiválni a gyári hívásrögzítőtt a jól ismert módszerek valamelyikével?
CSC cserével ADB-al vagy indonéz és izraeli romok felrakásával?https://hardverapro.hu/apro/corsair_ironclaw_rgb_vezetekes_gamer_eger_elado_uj/friss.html
-
PROHARDVER!
Már egyszer moderált konfliktust nem hozunk vissza a topikba.
-
MrBazsi
senior tag
Srácok egy kis segítségre lenne szükségem,
messengeren nem működnek a chat fejek. párom szintén 23 ultráján, és kollégéámén is jó úgyhogy a hiba nálam van, csak nem tudom mi.
Próbáltam az összes létező beállítást, szedtem le apkmirrorról régebbi verziót visszatelepítettem az újat, de mindig ugyanaz a hiba.
Kiválasztom a listából a chat fejet, rábökök, és vissza dob a messenger
alap képernyőre
Létezik h valami más alkalmazáés kavar be?
néztem az engedélyeket, de elvileg minden jó. -
TODI1111
veterán
válasz zola899 #10108 üzenetére
Elméletileg [márciusban]
-
zola899
tag
Tudtok esetleg valamit arról, hogy a OneUI 6.1es verzió kb. mikorra várható?
Most láttam épp yt videót róla, van pár feature ami érdekelne
-
gulyasa
őstag
válasz kalolaci #10102 üzenetére
Többünknek már február elején megjelent.
Szerk.: De most hogy jelezted, ráfrissítettem és letöltött egy 7.5 MB-os csomagot, de a verzió maradt 2024. január 1.
[ Szerkesztve ]
Samsung S23+ 512GB, LG OLED 48" C1, Zidoo Z9X, OCTAGON SF8008 4K UHD E2, Sony WH-1000XM3, LG HBS-FN6, JBL REFLECT AERO, Lenovo Tab M10 2nd Gen
-
kalolaci
senior tag
Ma reggel érkezett, egy Google Play rendszerfrissítés. A dátum: 2024. január 1.
-
jUUh
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Építő/felújító topik
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hisense LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
- Ukrajnai háború
- Epson nyomtatók
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Xiaomi Redmi A3 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 13 Pro 256GB Független Használt/1 hónap gar./Akku 85%/p3982