Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Huawei Watch GT 2 - épp ideje!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fotók, videók mobillal
Aktív témák
-
nagygabe
csendes tag
válasz
F-ECT$ #48641 üzenetére
A legvégével én egyáltalán nem értek egyet. Egy átlag felhasználónak nem a rom/kernelre kell figyelnie. Persze, van itt kb. 20 ember, aki naponta cserél romot, feláldozza a stabilitást, az állandó elérhetőséget, a garanciát és nem kevés időt, hogy pár órára boldog legyen, mert úgy érzi, megtalálta az igazit. Aztán másnap megint új romot rak fel
Ez jó szórakozás, de nem tekinthető átlagos felhasználásnak. Rom cserére ott van a szervíz, és a hivatalos gyári szoftver. Az átlag felhasználó telepítsen a marketről programokat, telefonáljon, hallgasson zenét, fényképezzen, videózzon, stb...
-
nagygabe
csendes tag
válasz
C.Brigante #36436 üzenetére
Arra még várni kell. A jelenlegi állás alapján bőven benne leszünk a következő évben, mire lesz SGS2-re használható ICS.
-
nagygabe
csendes tag
válasz
kecsetihunor #34002 üzenetére
Miért lesz jobb a kompatibilitása? A normál pc-re írt win8 programok továbbra sem fognak futni a win8 tableteken....
-
nagygabe
csendes tag
válasz
Spidee #32902 üzenetére
Van:
http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=739530
Azt írják, alapvetően csak CM6-CM7-hez van, de talán működhet más romon is.Én próbáltam még Incredible S készüléken, de nem az igazi. Visszakapcsol 2G-re hosszabb tétlenség után, és mikor bekapcsolod a képernyőt, akkor kapcsol vissza. Elég jól kíméli az akkumulátort. Egy baj van vele: a visszakapcsolás sokáig tart, legalább 5 másodperc. Ez engem zavart, úgyhogy már nem használom.
-
nagygabe
csendes tag
válasz
ronson88 #32819 üzenetére
Csak a 3. pontra reagálnék gyorsan... Épp' ezért rühellem a gyártók módosította romokat. Miért kell lecserélni a k.... jó gyári google lockscreen-t, fel nem foghatom. Az tudja azt, ami neked hiányzik. Ezért (és még pár elb.szott módosítás miatt) repült nálam még korábban a HTC Sense, és az SGS2 gyári romja is.
-
nagygabe
csendes tag
Részben egyetértek azzal amit írtál. Tényleg a képernyő a legnagyobb fogyasztó, ez nem kérdés. De:
Ha te úgy érzed, hogy egy dolgot csinálsz egyszerre, akkor még a processzor dolgozhat több mindenen párhuzamosan. Vegyük a legegyszerűbb példát: a program letölt valamilyen adatot az internetről. Ilyenkor az egyik mag a GUI-t frissíti (pörög a "kérlek várj" felirat mellett a kerék), a másik mag pedig intézi a kommunikációt, ha az véget ért feldogozza az adatokat, előkészíti a megjelenítést.
De ugyanígy egy videolejátszásnál az egyik mag pakolja ki a képernyőre a kész képet, mígy a másik mag számolja a következő framet.
Ha kamerázol, az egyik mag olvassa az adatokat a képérzékelőről, rakja ki a képernyőre, a másik mag pedig csomagolja be, és menti le a kártyádra.
Folytathatnám, a programok 99%-ában megoldható a több magra elosztás. És ezt az Android meg is csinálja. Alapvetően az alkalmazások fejlesztőin múlik, hogy ez mennyire hatékony. -
nagygabe
csendes tag
A processzor gyártók más véleménnyel vannak erről a témáról.... Ők azt mondják, hogy éppen két vagy még több mag felhasználásával csökken a fogyasztás. Éppen ezért erőltetik a többmagos mobil processzorokat:
- Ha a feladatokat szétosztják több magra, akkor azokat alacsonyabb frekvencián is elég üzemeltetni, mintha egy magon futna a program. Így alacsonyabb feszültség is elég a processzornak -> csökken az áramfelvétel.
- Ha a feladatokat szétosztják több magra, ugyanaz a folyamat jóval gyorsabban véget ér, hamarabb lehet energiatakarékos módba kapcsolni a processzort.
- Ha kicsi a terhelés, le lehet kapcsolni a magokat.Itt az eredeti:
• NVIDIA Tegra employs SMP technology to distribute and share task workloads across
the two processing cores and thus each core is not fully loaded and does not have to run
at peak capacity/speed. This enables the system level power management control logic
to run the two cores at much lower operating frequency and voltage and thus achieve
significant power savings
• For tasks that are highly parallel, NVIDIA Tegra is able to distribute the workload across
the two CPU cores and complete the task much faster than a single core CPU solution.
Thus the dual core CPU on NVIDIA Tegra would be able to complete a task quickly and
enter into a low power state to conserve power, while a single core processor would
have to be in an active high power state for longer periods of time to process the same
task.
• For low intensity workloads that only require the processing power of a single core, the
other core can be turned offForrás:
http://www.nvidia.com/content/PDF/tegra_white_papers/Benefits-of-Multi-core-CPUs-in-Mobile-Devices_Ver1.2.pdf -
nagygabe
csendes tag
válasz
F-ECT$ #32186 üzenetére
Én próbáltam ezt CM7 alatt. Zenehallgatás közben lehet fotózni, csak a videofelvétel _elindításakor_ áll le a zene.
Tehát itt nem az Android a szar, a Google megoldása még működik (vagy a Cyanogen srácok javították meg, ezt nem tudom). A Samsung programozóit kellene jól seggbe rúgni, ha elrontanak ilyen dolgokat. -
nagygabe
csendes tag
-
nagygabe
csendes tag
válasz
SamsungMan #31684 üzenetére
Hát hallod... Még büszke is vagy rá.... Gratulálok!
-
nagygabe
csendes tag
válasz
C.Brigante #31540 üzenetére
Latitude-t nem használom, nem is fut.
Nem fut semmi olyan program, ami használna pozíciómeghatározást, nem jelenik meg a gps ikonja sem az értesítési sávban. -
nagygabe
csendes tag
Régebben HTC készülékeket használtam, azoknál mindig bekapcsolva hagytam a GPS-t és a vezetéknélküli pozíció meghatározást is. Ha indítottam egy olyan programot, ami használta a gps-t (pl. gmaps), akkor minden egyéb beavatkozás nélkül szépen működött is. Az aksi sem merült, mivel a gps tulajdonképpen csak akkor ment, amikor a program használta.
SGS2-nél viszont ugyanezekkel a beállításokkal nagyon gyorsan merült az akku, óránként átlag 3%-ot. Próbálkoztam mindenfélével, pl. kiderült, hogy a Go Launcher EX elég sokat fogyaszt, szemben a LauncherPro-val. Durva különbség akkor jelentkezett, amikor kikapcsoltam mindenféle pozíciómeghatározást (gps-t is). 1% alatt marad óránként a merülés. Még nem próbáltam, hogy ezek közül a pozíciómeghatározásokból pontosan mi fogyaszt sokat...
Ezen nagyon meglepődtem. Hardveres különbségből adódhat, vagy ennyire más a szoftver a két gyártó telefonján? Lehet, hogy más rommal nem így működik?
-
nagygabe
csendes tag
válasz
Lilifee #31516 üzenetére
Nem védeni akarom az iPhone-t, kb. másfél hónapos használat után menekültem vissza az Androidhoz. De:
Alapvetően egyik telefon sem azért készült, hogy lopott programokkal használd. Ingyenes játékokat ugyanúgy telepíthetsz iPhone-ra is, mint Android-ra. Ha fizetsz érte, akkor a nem ingyeneseket is.
Ha már lopni akarsz, akkor persze egyszerűbb az Android. De nézzük a másik oldalát: mi van, ha te vagy a fejlesztő?Alapvetően az a véleményem, hogy a mindennapi használathoz nem kell egyik telefont sem feltörni, rootolni, stb. Mindkét telefon jól használható gyári állapotában, csak más beállítottság kell hozzájuk. Van aki az egyiket szereti, van aki a másikat. Ha többet akarsz kihozni belőlük, akkor mindkét készülékhez hozzá kell nyúlni. Ilyen szempontból sincs különbség köztük.
-
nagygabe
csendes tag
válasz
CyberSoma #31501 üzenetére
Szerintem mindkét telefonnak ugrik a garija, ha mókolod a szoftverét. A Samsung és az Apple garanciális feltételeiben is szerepel a módosítatlan gyári szoftver kikötés....
Viszont az iPhone-ra egyszerűen csak vissza kell tölteni a gyárit, és nem látszik hogy jailbreak-elve volt. Itt inkább a függetlenítésre gondolhattál, azt lehet észrevenni. Ugyanis ahhoz azt a szoftverterületet kellett módosítani, amit még mindig nem tudnak visszaállítani.
Samsung-nál viszont ugye kapásból kell a JIG, ha módosítottad a szoftvert, és utána vissza akarod állítani az eredeti állapotot.
Aktív témák
Hirdetés
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Hyundai, Kia topik
- t72killer: Fürdőkád kontra elektromosság: XXI.század
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Futás, futópályák
- TCL LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- További aktív témák...
- Apple Gyorstöltők / 20W ADAPTER / Type-C / Lightning kábelek
- Használt Samsung Galaxy S23 Ultra 8/256GB fekete színben
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB karcmentes bontatlan kábellel dobozában
- BONTATLAN Új Iphone 16e 128-512GB 1év APPLE garancia gyári független Deák AZONNAL Átvehető Deák térn
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Fém, összecsukható és kihúzható fotó állvány eladó
- Bomba ár! HP ProBook 430 G8 - i5-1135G7 I 16GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U759 - i3-8GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 5 lemezes és digitális felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- APPLE Macbook Pro 14" (2023) - M3 - Asztroszürke - 16GB/512GB - 110 Ciklus - 2 év Garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest