- Mobil flották
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Aktív témák
-
-
ERPY
őstag
válasz
nagygabe #32805 üzenetére
Természetesen az "egy dolgot csinálsz" írásomban nem a szó szerinti egy feladatra gondoltam, mert persze attól még nagyon sok dolog folyik a háttérben. Én arra gondoltam, mint PC esetében mondjuk szól a zene, torrentről töltöd a dolgaidat, netezel közben itt a fórumon, de a háttérben tömöríted a videóidat mittudomén dvd formátumba. Közbe ha mailed jött elolvasod válaszolsz, kikeresed a képet amit elakarsz küldeni mellékletben, stb.
A multitask ilyen formájára gondoltam. Ez esetben nagyon de nagyon nem mindegy a magok száma.Az android rendszernek egy nagy hibáját utálom, és értelmetlennek tartom, hogy mindenáron betölt mindent a memóriába önkényüleg. Sokan hiszik és írják hogy csak betölti, de az nem lassít, miért is zavar ez bárkit is? A jelenkori telefonok 1 pillanat alatt indítanak bármit, amire kattintasz. Ugyanannyi idő alatt, függetlenül hogy a memóriában van vagy sem. Az pedig nagy tévhit, hogy csak mert a memóriában van, azzal semmi sem változik. Én azt vallom, ha valami kell akkor elindítom, de ha nem kell akkor ne fusson. A laggok 99%-a ez miatt van, akármelyik készülékről is legyen szó. A másik, hogy nagyon sok alkalmazás ellenőrizetlenül kerül ki a marketbe, és mivel sok készüléken futniuk kell, így sok esetben vagy akksit zabálnak, vagy beragadnak, stb. Akár úgy, hogy el sem indítottam, mert futkározik a háttérben. Vegyük alapul a maps alkalmazást. 100-ból 99 ember nem napi szinten használja, csak ha szüksége van rá. Mindenki fagyasztja, vagy törli mint én, a lényeg ha kell majd elindítom. Ellenben viszont napi szinten képes 10-20%-ot zabálni az akksiból úgy, hogy a kutya nem futatta, de minek is? Hiába lövöd ki, újra ott van pár perc múlva, és netezik meg bohóckodik.
Ezt mindazok tapasztalatok alapján mondom, és ebben sztem bárki megtud erősíteni aki takarított már a romban, hogy drasztikus fogyasztás csökkenés és teljesítmény növekedés érhető el azzal, hogy sok gyári alkalmazásnak már nem ad az ember teret, és nem pakolja ész nélkül tele a készüléket minden olyan alkalmazással, amit nem használ, csak van.Az android rendszernek összességében pedig a hátránya az előnye is, hogy azt csinálsz vele amit akarsz. Én ezért imádom, és ha tudod mit csinálsz akkor eléggé kilehet hozni belőle a dolgokat.
-
ERPY
őstag
válasz
nagygabe #32794 üzenetére
Én nem ezt mondtam? 1 maggal sem csökken a fogyasztás, mintha kettőt használnánk. Sőt, az esetünkben nem is igazán a proci a fő fogyasztó, hanem a kijelző. Ezt a fogyasztásra írtam.
A magok száma, amire utaltál, egy PC esetében megállja a helyét, nagy kijelzőn (monitor), több ablakban jóval több a művelet mint egy teló estében, így drasztikusan észrevehető hogy 1 vagy 2 mag dolgozik a gépben.
Ez teló esetében elméletben így van, ezzel senki sem vitatkozik, de a gyakorlatban nincs egyszerre annyi művelet, ami indokolja a 2. mag olyan szükséges meglétét, mivel a kijelző révén egyszerre úgyis csak 1 dolgot csinálsz. Vagy beszélsz telefonon, skypeon, vagy böngészőben netezel, vagy kamerázol, vagy sms-t írsz, vagy videót nézel, stb. Max a zene vagy rádió szól a háttérben valami mellett párhuzamosan, de mindig csak 1 dolgot csinálsz egyszerre.Én értem amit írtál, valóban így is van, ezzel én sem vitatkoztam vagy állítottam az ellenkezőjét, csak a felhasználási gyakorlat nem azt hozza, amit a lehetőségek nyújtanának. Nem tudom sikerült-e értelmesen megfogalmaznom, amit szerettem volna.
Ez a technológia, és amik majd jönnek 1-2-3 év múlva, ezek mind nagyon jók, kellenek is, hisz ez a fejlődés, csak hiába erős a hw, ha a sw és a felhasználói lehetőségek ezeket nem tudják kihasználni.Az iPhone előnye valóban abban van, hogy 1 készülék, 1 platform, és nincsen 34 millió készülék ilyen olyan rendszerrel, ami által mindre meg kell felelni egy adott játéknak, vagy alkalmazásnak.
Ha egy játékgyártó csak a GS2-re gyártana, és kihasználná az összes lehetőséget amit ez a kis erőmű tud, lenne nagy áll leesés minden szinten minden platformon. De amíg profit orientáltan megy ez a világ, így több készülékre gyártanak, és a mezőnyben vannak bizony gyengébbek is, míg iPhone esetében ezekkel nem kell törődni.
Ezzel nem fényezni akartam semmit, hanem a tisztánlátás végett.Ebben pedig nagyon igazat adok rolcsibácsi-nak:
"ugy altalaban eleg feszult ebben a topikban a hangulat, regebben is mikor megvettem ezt a telot es kerdeztem valamit, kb mindenki leszarta, itt az a legjobb tema hogy kinek milyen romja van oszt kesz.. sosem lattam hogy valami approl beszelnetek vagy barmi mas ertelmesebb dologrol, amit hasznal is az ember.. nemcsak szetbassza a rendszert minden felesleges csicsaval.. szerintem ennel tobb van az androidban.. lehet ezert nem fejlodik elegge.."
-
F-ECT$
titán
-
rolcsibácsi
őstag
válasz
nagygabe #31942 üzenetére
felraktam már, az hogy más téma meg háttér van az nekem nem nagy különbség, ugyanúgy lehet csak használni, akárhány romot kipróbáltam már szinte az összes nagynak mondhatót.. egyik sem volt tökletes.. a miuiban is például állandóan felugrott valami ablak hogy váratlan hiba miatt be kell zárni vmi háttérben futó appot és ha force close-t nyomtam akkor is visszajött 5 másodperc múlva... a kamera egyikben sem gyorsabb.. 2-3 másodpecet is várni kell mire elment egy képet, a videó kurvalassan fókuszál.. én csak használni szeretném, vagy olyan apróságokat hogy imo messengerben fektetett módban is lássam azt hogy miket írkálnak közben ne csak állóban mert a fektetettnél az egész bill kitakar mindent a szövegdobozzal ami lehetne simán egy csík..
gps is majd 10 másodpercig keres általában mire talál vmi gyenge jelet, pedig be van kapcsolva mindhárom rásegítő.. aztán kb 80 méteres pontossággal mutatja, az iránytű is gecilassú benne, gondoltam h ilyeneket orvosolnak a custom romok, de ahogy átmentem rajtuk kb mind ugyanaz..
sajnos 3 hónapja sgs2m van és nem ér fel az iphonnal az én szememben, ugyh gyűjthetek rá megint.. nem rossz teló ez sem, lehet használni, de a minőség nem üti meg a mércémet.. inkább visszarakom a gyárit valahogy és megpróbálom eladni..tud vki adni egy linket a gyári xxki4 romhoz?
-
Lilifee
tag
válasz
nagygabe #31515 üzenetére
az viszont más kérdés, ha iPhone-ra akarsz játékot, navit, stb.. programot ingyen, ahhoz kell a JB, míg az Androidnál semmire nincs szükség ahhoz, h letöltött programokat telepíts (még root sem kell), azaz ilyen szempontból gari nem ugrik. A moddolás, rootolás, stb más téma, de ennél a telefonnál véleményem szerint nincs erre szükség, alap (gyári) romokkal is tökéletes sebességgel fut, hát még ha ki jön az ICS rá..
Aktív témák
Hirdetés
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Éjszakai műszak
- Mobil flották
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Okos Otthon / Smart Home
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Suzuki topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- Bomba ár! HP ProBook 450 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest