Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Pala

veterán

válasz Nowhereman #379 üzenetére

Nem vágyok én előre lefutott vb-kre (olyan nem létezik, max a papírforma jöhet be), csak Topalovnak szurkoltam. A jelenlévők közül ő ''érett'' meg leginkább a vb-címre, és játéka alapján azt hiszem be is bizonyította, hogy méltó rá. Karpov-Kaszparov az más téma, a párosmérkőzések nem összehasonlíthatók a kétfordulós ''round robin'' versenyekkel, mint ez a San Luis VB.
    Na persze Anand és Lékó is büszkén viselhetné a koronát (Anand rapidban egyértelműen), hiszen mindketten élvonalbeli sakkozók, és mint a játékosok közül többen is említették: a játékerő mellett itt nagyon nagy szerepe lesz annak, hogy mentálisan ki bírja majd jobban a ''gyűrődést''; úgy látszik Topalov bírta a leginkább, és nagy erénye az, hogy ő mer kockáztatni..míg a többiek kevésbé. A 2000-es Kaszparov-Kramnyik párosmérkőzés kissé más volt, Kramnyik ott Kaszparov felkészületlenségének is betudhatta győzelmét. Igaz, tavaly Lékó ellen sikeresen megvédte (de valljuk be, ott is szerencséje volt), mégsem hiszem, hogy az elmúlt 5 évben világbajnoki ''uralma'' alatt egyértelműen világelsőhöz méltó teljesítményt nyújtott volna (Kaszparov igen, Karpov igen, Fischer, Botvinnik, stb. ők mind-mind a legjobbak voltak korukban). Ehhez hasonlóan most Topalov is a legjobbak közül került ki legjobbként, és szerintem megérdemelten...most az a kérdés, mi lesz ezután.

[Szerkesztve]

Új hozzászólás Aktív témák