Új hozzászólás Aktív témák
-
Pala
veterán
Olyat még nem láttam. Körsakkot viszont már játszottam - ahhoz teljesen más logika kell, mint a hagyományos sakkhoz.
Van még piramis-sakk, ami tulajdonképpen egy rendes sakktábla, csak az átláthatóságot nehezíti, hogy a centrum felé egyre emelkednek a mezők (mint valami platform), szal vannak érdekes találmányok.
-
Pala
veterán
-
Pala
veterán
de Ve7 után világos hatalmas fejlődési előnyt kap, az f6 meg ráadásul kigyengít feleslegesen és fejletlenül. Alapvetően nem jó lépés. Hf3 után ha mindenképpen gyaloggal akarjuk védeni az e5-öt, akkor inkább d6 (Philidor védelem), de jobb a Hf6 vagy a Hc6, sőt még az f5 is! (lett csel).
-
Pala
veterán
igen, ez is ilyen tipikus nyerés
itt mondjuk már az f6 után is ''?''-t raknék, gyengusz lépés.
Arról nem is beszélve, hogy a másik változatban, azaz 4. ... Ke7?? után fonalas matt Vxe5+ után pár lépésben
tipikus még az 1. e4 e5 2. Vh5 kezdés is, amellyel a kezdő játékosok világossal bástyanyerésre próbálnak játszani. Érdekes módon susztermattal, mattkísérletekkel már nemigen szoktak előrukkolni, de néha előfordult már az 1. e4 e5 2. f4 Fc5 3. fxe5?? Vh4+! kb. hasonló a szitu, minimum bástyanyerés, mert Ke2-re Vxe4# matt van -
Pala
veterán
lol, kikaptam
ennek ellenére szeretek a gép ellen játszani, mert mindig ''tökéleteset'' lép (ennek csak a számítási kapacitás és a sakkprogi komplexitása szab határt, ezért lehetséges, hogy legyőzzük a gépet), és ez rákényszerít arra, hogy keressük a legjobb lépést, hogy ne kerüljünk hátrányba. Az ember fél napig schnellezik a cm-mel, aztán utána meglepően könnyed ellenfelek az emberi játékosok. -
Pala
veterán
Nem, lépésismétlés alapján jött ki a remi. Nekem sem szokott soha ajánlani. Max akkor, ha már tutira vesztve van, akkor bezzeg elfogadja
Picit hülyén van megoldva. Feladni meg pláne nem szokta, mindig be kell mattolni.
A Chessmastert hosszú partiban már sikerült többször is legyőzni, de minél rövidebbre állítom az időt, annál kevesebb esélyem van, rapidban és schnellben nagyon erősek a gépek..ez egy eléggé általános remi, de örülök neki, mert itt számomra nincs idő végiggondolni az állást, a gép pedig 300 ezer állást értékel ki egyetlen mp alatt.
Szerencsére Rated Game volt, így most 2302 az élőmna nyomok mégegyet a cm-mel
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DJI AVATA 2 Fly More Combo 1 akku - drón szett DJI Goggles N3 FPV szemüveggel
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI Goggles N3 drón FPV szemüveg - ÚJ
- DJI RC RM330 drón távirányító +napellenző +nyakpánt +színes joystick
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B460M i5 10400 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged