- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- One mobilszolgáltatások
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Csúcstámadó és kompakt tablet is érkezett a Xiaomitól
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egon
nagyúr
Érdekes állás. Adhatnál mélben valami támpontot, mert nekem nem sikerült megoldani (úgy tűnik, sötétnek mindenképpen megvan a remi: nem lehet megakadályozni, hogy a sötét király elérje a c4-es (vagy a c5-ös) mezőt, és utána már csak vagy lépegetnie kell c4-c5-c6-on (a világis király lépéseinek megfelelően), vagy ha világos úgy lép, ütnie a gyaloggal).
-
Notes
senior tag
Pont ez a lényeg. Belezavarja magát egy időzavarba, amiből már nem lehet kijönni, azért lépett ilyen rosszat. Sajnálom, mert a tudása alapján megérdemelné akár az első helyet is, de ilyen időbeosztással szerintem soha nem jut fel a csúcsra. Ezen a szinten ez már túl nagy hátrány.
Lehet, hogy ez valami rossz fiatalkori eddzésmunka eredménye? Vagy csak ilyen alkat, mint ember? Nem tudom, de ha ezt én ilyen élesen látom, akkor ezt az eddzőjének is látni kell, és valamit változtatni kéne. -
BaliTHC
tag
Ezt nézzétek! Besz*rás!
Bővebben: link
Imádok sakkozni, de azt hiszem ezt a szintet sosem érem elPala, mit gondolsz, Te eléred?
-
Gabcsika
tag
Pala!
Nagyon örülök, hogy végre valaki olyan is ír PH!-ra, aki komolyan is veszi a sakkot (olvastam, hogy 2300-ra törekszel, stb.).
Szívesen játszanék ellened partit akár a chessbase-en is. Mi ott a nick-ed? Nekem Gabcsi.
Hol játszottál (melyik csapatban), hányadik táblán? 2000 feletti ELO-vel már I. osztályú kell legyél.
Na most mennem kell, hosszabb lélegzetvételű írást még ma megeresztek, de most dolgom van.
Örülök, hogy ''találkoztunk''. -
concret_hp
addikt
hm... énis 19 múltam, de az 1etem miatt abbahagytam a versenyzést 1 időre. pont elég szellemimegterhelés az is
én érdekes módon egyéni versenyen mindig jól játszottam, csapatversenyen viszont vhogy sosem jött ki a lépés. volt olyan h nb2 11. tábláján 3/11pontom volt közben megyebajnokságon meg 5.5/9 ahol kb ugyanolyan erősségű ellenfelekkel játszottam.
ha ilyen jól megy, érdemes rágyórni a mesteri normára, abból már majdnem meg is lehet élni. ki kell járni nyugatra csapatokhoz sakkozni azok meg tejelnek szépen
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Itt írtam le részletesebben: Bővebben: link
-
Gambit
őstag
Ha érdekelnek az ilyenek, akkor ezt nézd meg: Bővebben: link
Villámgyorsan véget ért partikat találsz itt. -
Gambit
őstag
Ez a válasz a 292-es hsz-re ment, bocsi.
Az a poén, hogy ezekben a gyors játszmákban időnként jól el is verik őket. Mindegyiknek van már számos veresége. De az tuti, hogy ez egy jó edzés nekik azokra az esetekre, amikor rapid parti dönt pontegyenlőség esetén egy versenyen.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Kár...
Most itt kezdtem el játszani: Bővebben: link
Le kell tölteni egy ingyenes klienst, de ha van fritz7, vagy fritz8 progid (lehetőleg eredeti, mert serialt kér), akkor azon keresztül is játszhatsz. Nagyon kultúrált kis környezet, és igazi híreségek is járnak ide. Őket a VIP rangjukról lehet megismerni. Ma pl. bent volt Michael Adams és Nigel Short. Meg lehet nézni a játszmáikat, sőt a progi figyelmeztet, ha egy VIP belépett, és játszani kezdett. A proginak van még egy csomó lehetősége, de még csak néhány barátságos játszmán vagyok túl. -
Gambit
őstag
Hát én nem ismertem, de elfogadtam, és a játszma után néztem utána, hogy a nescafé frappé támadással válaszoltam!
Egyébként tényleg nagy volt a nyomás, de megőriztem a gyalogelőnyt, sőt kettőre növeltem, így lett egy összekötött szabadgyalog-párom a szélen. Centralizáltam a vezért, és az ellenfél fel is adta, már csak be kellett volna nyomnom a gyalogokat.
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
A mostani állásban persze...
De az ....5.Hf6 lépést nézd meg vele. Hiába lép de Hd6+-ra, nem lesz tőle előnye, sőt. Legalábbis CM szerint. De majd ha lesz időm Fritz 7-et is megkérdezem. Az e5 egyébként nem annyira furcsa folytatás, Lowenthal variációnak hívják. Na ő pl. d6-ot lépett.
Nagyon örülök neki egyébként, hogy ennyire bejött az ötletem a megnyitás megkavarásával. Korábban én is d6-al folytattam, de tudtam, hogy egy ennyire erős játékos ellen nem szabad a hagyományos lépéseket lépnem. -
Gambit
őstag
Ja igen, az a poén, hogy ennek a változatnak nincs még neve a CM szerint. Pedig utólag elemeztettem vele Hf6-ot, és előnyt hozott ki, tehát nagy hülyeség nem lehet. Mondjuk az adatbázisban van néhány parti ilyen folytatással, pl. Szvesnyikov és Lékó is érintve van.
Mindenesetre poén, ha tényleg nincs neve, nekem lenne ötletem rá! -
Gambit
őstag
Igen, de ne adjatok tanácsot, egyedül szeretném végigjátszani!
1.e4 c5 2.Hf3 Hc6 3.d4 cxd4 4.Hxd4 e5 5.Hb5 Hf6 6.H1c3 a6 7.Ha3 Fxa3
8.bxa3
Sötéttel vagyok. Az 5. lépésben egyébként direkt nem léptem d6-ot, meg akartam kavarni egy kicsit az állást. Mint látható, ez sikerült is, mert a srác azt hitte, hogy már megléptem d6-ot, ezért lépett oda a huszárral. Csodálkozott is, hogy leütöttem rögtön... -
Gambit
őstag
Na ne szerénykedj, még Bent Larsen is megszívta a cm9k-val, láthatod a cm10k oktatórészében! Nem semmi... Nincs kedved regisztrálni az e-mail klubba? Nekünk is vannak nagyon erős játékosaink, a legerősebb 2384 jelenleg. De elég sok 2000 feletti van.
És amikor megvered, akkor veszel vissza lépést, vagy nem?
[Szerkesztve] -
Gambit
őstag
Abban igazad van, hogy a világbajnokság és az erősorrend nem mindig fedi le egymást. Nekem egyébként megvan a Shredder 9 is, de úgy emlékszem valamiért nem sikerült működésre bírnom.
Egyébként én nem játszom sehol, csak hobbiból sakkozom. E-mailes sakkot játszom az E4EC klubban, de elég gagyi vagyok. Mondjuk egyszer már én is remiztem a chessmasterrel, de az csak a jó megnyitáson múlt, meg hogy minden lépésnél ajánlgattam a döntetlent. -
Gambit
őstag
Hát azért ennyire egyértelműen nem lehet szerintem kijelenteni, hogy melyik a legerősebb, mert úgy emlékszem a sakkprogramok világbajnokságán a Fritz-el azonos ponttal végeztek, aztán valahogy kihozták a Shredder-t világbajnoknak. A chessmaster-t oda sem engedték, egy csapatot meg kizártak, mert rájöttek, hogy közben módosítgattak a progin.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyúrósok ide!
- Házimozi belépő szinten
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- One mobilszolgáltatások
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Cyberpunk 2077
- E-roller topik
- További aktív témák...
- Xiaomi Yunmai Fascial masszázs pisztoly (Massage Gun)
- DJI AVATA 2 drón - 2026.05.20-ig DJI garancia
- DJI Mavic Air 2 Fly More szett Friss vásárlás, aktív DJI Care, újszerű állapot (AZ ÁR ALKUDHATÓ)
- DJI FPV Fly More Combo drón + Goggles V2 szemüveg - 3 akkuval
- DJI AVATA Explorer Combo drón - 3 akku, Goggles Integra szemüveg, hátizsák
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest