Hirdetés
- Íme az új Android Auto!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Csak úgy lapul ezeken a képeken a Galaxy S25 Ultra dummy
- Asus ROG Phone 9 Pro - erős kezdés az Elite ligában
- Így készül egy Earfun headset
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A Z70 Ultra a mobilos Elite új tagja
- Sony Xperia XZ Premium - tükör által homályosan
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
lanszelot
addikt
Hello!
Adott egy hub, amiben van wds.
Vettem egy tp-link ac750-et, hogy vezeték nélkül kapcsolódjak a hub-hoz/abba megy a net kábellel/, majd vezeték nélkül kapcsolódjak az eszközeimmel a router-hez. Mivel a hub vezeték nélküli jel ereje gyenge.
Ez alapján beállítottam őket, és ahogy le OK -ézom a router beállításait, mind a két oldalon a net eltűnik.
Azaz, ha rácsatlakozom wifi-vel a hub-ra, azaz csatlakoznék, mert csak köröz- és köröz, hogy csatlakozna.
Router detto. Ahogy kinyomom a routert /off/ abban a pillanatban csatlakozik az eszköz a hub-hoz, addig csak körözget. Ha vissza kapcsolom, mihelyt feláll a router, azonnal oda a net.
Hub-ot vezetékkel nem tudom elérni, tehát képtelenség a routert összekötni a hub-al. Épp azért vettem ezt a routert, mert azt írták, hogy wds-wds kapcsolattal jó lesz.
Mi lehet a gond?
Válaszokat előre is köszönöm szépen! -
lanszelot
addikt
válasz Stonerice #22849 üzenetére
Hello!
Nincs windows-om, így semmi féle driverre nincs szükségem! No és az a progi is windows-os.
A jelerőséggel a két eszköz között semmi gond, kb 2m-re vannak és gipszkarton fal van közöttük, épp azért raktam oda a routert.
A hub-ot nem állítgathatom! Az úgy van ahogy van! A leírásnak megfelel az alap beállítása.
Amúgy dual band -ot ad, és azt is akarom osztani. Azaz 2,4g és 5g. 2,4g 6ososn van, az5g 36-oson.
WPA a titkosítás.
De ezek miatt nem szabadna a két eszköznek össze akadnia, tehát tuti nem ez a probléma! -
lanszelot
addikt
Hello!
Adott egy kis lakóközösség akinek meg van osztva a net wifi-n keresztül.
Az internet virgin super hub 2 -n jön 2G és 5G -s wifin.
Elég gyengus a hub wifi jele, így erősítenem kell, mindkettőt.
A lakásba vettem egy linxsys RE2000 -es wifi erősítőt, ami 5GHz -re van belőve, tökéletesen működik /2m-re van a routertől, csakis gipszkarton falak vannak mindenhol/!
Ezen van egy hálókábel kimentet, amit össze kötöttem egy TP-Link TL-WR841N routerrel, mert agoogle chromecast-nak 2GHz-s hálózat kell, és az xbox-nak is. Az xbox-ra a routerből kábellel csatlakozom, minek a wifi, ha kábellel is lehet. A cromecast-ot nem tudom kábellel rádugni, mivel nincs bemenete, így marad a 2G-s wifi a routerből.
A routernek adtam saját felhasználónevet, saját jelszót, és csatlakozott a netre, majd wifi-n beállítottam WAP2 -es jelszót, és a wifi nevét is megváltoztattam /elég sok wifi van itt, így könyebb beazonosítani/. Letiltottam a kiosztást, azt had csinálja a hub. Beállítottam a csatornát oda, ahol a legtávolabb van a többi wifitől, mind a hub /11/, mind a router /13/.
Amikor kész lett, minden ok, tökéletesen működött! Jó sebesség, minden ok!
Viszont a router-be vezető kábelt két részből oldottam meg, mert a szoba ajtót zárnom kell, ha nem vagyok itthon, és a falat nem fúrhatom át. Így egy egyszerű toldóval össze dugom, majd mikor ajtót kell zárnom széthúzom.
A gond: Ha széthúzom, majd vissza dugom a router nem csatlakozik a netre. /itt jelzem, ha kihúzom a routerből, és gépre dugom, akkor van net, tehát nem a kábel a hibás/ Hiába kapcsolom ki-be a routert, semmi.
Próbáltam úgy is, hogy mielőtt kihúzom, kikapcsolom a routert, majd széthúzom, és mielőtt vissza kapcsolnám, akkor össze dugom, és csak utána kapcsolom be a routert. De így sincs net. Ha belépek kábellel a router menüjébe, és nézelődöm, átalába beválik, és ismét jó a rendszer. /na ez nem megoldás/
Frissítettem a router firmware-jét, de semmi.
Még egy érdekes dolog: A macbook pro-m hol látja, hol nem a routert. Ha látja, utána jól kezeli, mindaddig, míg ki nem kapcsolom. Minden más wifi-t lát csak azt nem! Minden más eszköz látja, és tudok rá csatlakozni, csak a laptop nem látja /nem a rendszerben van a hiba, minden más hálózatot lát, és csatlakozik, és jól kezeli/. Nincs mac address bekapcsolva, se más szűrés.
-Nem kábel hiba, kicserélgettem, és ugyanez.
El nem tudom képzelni mit nem veszek észre.Ha így bonyolult, akkor amit szeretnék:
Wifin jön be a net. A szobába már nincs jel, vagy nagyon gyenge.
A szobában van a chromecast, és az xbox ezeknek kell net.
/Xbox csak frissítésre használja a netet, nem online játékhoz, tehát csak néha kell neki pár megát letölteni./
Van a fent leírtak: wifi erősítő, router.Volt másik router, hogy a bejövő jelet erősítse, de a 2G-s wifi nem jó a hub-on /nem az enyém a hub, így nem tudok szólni, hogy cseréljék/, így csak az 5G marad. Ezért cseréltem erre a routerre. De ha nagyon gáz vissza vihetem, és vehetek mást.
Tehát hogy tudnám megoldani?
Válaszokat előre is köszönöm szépen!
[ Szerkesztve ]
-
lanszelot
addikt
Hello!
Van egy TP-Link TL-WR841N routerem.
Hogyan tudom megoldani, hogy wifi-n át csatlakozzon az internetre, ne kábellel? (WIFI be - wifi, kábel ki)
A ruoterből kifelé kábelen és wifi-n keresztül is kellene a net. Ha nem lehet, akkor elég kábelen át. -
lanszelot
addikt
Hello,
Rengeteg gondom van a routerrel /virgin media superhub2/
Csak wifi-n tudok rá kapcsolódni, és többször van, hogy a gépemre nem ad internetet.
/A tabletemen van net, a gépemen nincs./
Van hogy át kell váltanom 5G-re, és akkor van net, de van hogy 2G-re kell átváltanom, hogy legyen net. Van, hogy egyiken sincs netem. Újra kell indítanom, hogy legyen.
Többen vannak rajta, de csak én férek hozzá /csak én tudom a jelszót/.
Minden beállítás alap, kivéve a jelszót, azt megváltoztattam, hogy senki se piszkálgathassa.
A gépem tuti rendben van. Ha másik routert dugok rá, és azonkeresztül csatlakozom wifi-re akkor nincs bajom a nettel. Sajnos ez nem megoldás, nem csatlakoztathatok másik routert hozzá.
Valakinek valami ötlete? -
lanszelot
addikt
#30319 erre valaki?
-
lanszelot
addikt
Hello
Rendszerem:
Virgin media super hub 3 /wifi -n keresztul internet/ (ip address 192.168.0.1) - TP-Link TL-WR841N ver:9.0 DD-WRT /wifi extender -kent uzemel, wifi jelet fogjadja semmi mas/ (IP address 192.168.2.1) - innen kabelen keresztul /cat6 8m hosszu/ - TP-Link TL-WR841N ver:11.0 eredeti szoft /innen kabelen es wifin keresztul csatlakoznak ra az eszkozok/ (IP address 192.168.0.1)
Szerettem volna a TP-Link TL-WR841N ver:11.0 /ehhez kapcsolodnak az eszkozok/ IP address-et megvaltoztatni 192.168.2.22 -re. bar sikerul de egy ido utan /kb 1 ora vagy kevesebb/ vissza allitja 192.168.0.1 -re. Semmi mast nem allit vissza, csak az IP address-t, jelszavak megmaradnak, tehat nem reseteli magat.
Ha at allitom az IP address -t akkor mukodik, az ujal tudom elerni a routert, tehat biztos hogy sikerul. Sekni se tud hozzaferni, admin nev - jelszo, es wifi nev - jelszo cserelve. Semmi mas nem lett allitva, minden mas gyari.Firmware Version:
3.16.9 Build 160325 Rel.62500n
Hardware Version:
WR841N v11 00000000
LAN
MAC Address:
98-DE-D0-A2-E8-0E
IP Address:
192.168.0.1
Subnet Mask:
255.255.255.0
Wireless
Wireless Radio: Enable
Name (SSID): VirusWarning
Mode: 11bgn mixed
Channel Width: Automatic
Channel: Auto (Current channel 5)
MAC Address: 98-DE-D0-A2-E8-0E
WDS Status: Disable
WAN
MAC Address: 98-DE-D0-A2-E8-0F
IP Address: 192.168.2.145 Dynamic IP
Subnet Mask: 255.255.255.0
Default Gateway: 192.168.2.1 Release
DNS Server: 192.168.2.1 , 0.0.0.0
Traffic Statistics
Received Sent
Bytes: 4,156,625,925 161,786,711
Packets: 2,880,006 1,358,157
System Up Time:
0 days 19:42:36Miert alitja vissza az IP address-t?
Azert szeretnem megvaltoztatni, hogy a virgin hub -ot is el tudjam erni.
Mit rontok el?Azert van igy a rendszer, mert:
- a virgin hub -hoz nem tudok kabellel kapcsolodni
- tavol van, kell egy eszkoz a kozelebe ami fogja a wifi -t , sok wifi extender-t probaltam, nem mukodik, csak igy a DD-WRT -vel sikerult
- regen onnan volt leosztva kabellel, de minden csupa kabel volt, igy nem latszik az az 1 kabel
- nincs baj a halozattal, csak igy nem tudom elerni a virgin hub-ot /sajnos napi szinten kell, mert xar es resetelni kell, ebbe mar nem mennek bele miert igy is igen hosszu lett/ -
lanszelot
addikt
Hello,
Van egy TP Link AC 1750 routerem.
Több mint egy éve ddwrt van rajta, és 192.168.4.1 es ip címmel üzemel.
Most ki kellett húznom pár órára, és nem tudom elérni a routert
Reseteltem, 192.168.1.1 be is jön.
router név, jelszó change
majd Router ip -t változtatnám 192.168.4.1 -re, de ha megváltoztatom nem tudom többet elérni a routert.
azt az 1 est 4esre át írom és apply - nem működik
reset, ismét 192.168.1.1 router név, jelszó change
azt az 1 est 4esre át írom és save - nem működik
reset, ismét 192.168.1.1 router név, jelszó change
azt az 1 est 4esre át írom és apply majd save - nem működikidőzöna jó, semmit se állítok, csak azt az 1 számot írom át
Mit csinálok rosszul?
-
lanszelot
addikt
válasz Intruder2k5 #40093 üzenetére
Kivettem auto -ról, és beállítottam 192.168.4.100 kezdő értéket.
És mint kiderült: először Save, azután Apply kell, így mentem a beállításokat.
Így sikerült
Nagyon szépen köszönöm a segítséget mindenkinek -
lanszelot
addikt
Hello,
Internetes hub /latecy 12/ ból kábelen megy a TP Link C7 v5 /AC1750/ routerbe, onnan wifi-n leosztanám, de már 29-es latecy vel jön ki belőle.
DD WRT van a routeren.
Miert nő meg ennyire a latecy? -
lanszelot
addikt
válasz Gubek-Einste #40103 üzenetére
internet Hub ból routerbe kábelen megy cat7 -es
de a Hub -on is van wifi, ott 12 es a latecy
a routeren pedig 29 -es -
lanszelot
addikt
válasz Gubek-Einste #40108 üzenetére
Hitron, de semmi köze a hub-hoz, kábelen nincs változás, ott a latency ugyanannyi mint a hub on.
Csak a router wifi nél van gond.
Tehát a router a gond.
Gondoltam vissza dobom eredeti firmware re, de ott meg gyengébb lenne a wifi jel.
Pont amiatt kell a router mert a hub wifi je iszonyat gyengus. Egy gipszkarton fal 40% os esést csinál hiába csak 2m a távolsag a router és az eszköz között.
Ezért a router, hogy legyen wifi.
No de ez nem lényeg, a latency növekedés a gond a routeren, azt nem értem miért.
Biztos rosszul állítottam be.
Az 5GHz wifi-t nem is látja semmi, pedig be van állítva. -
lanszelot
addikt
válasz Intruder2k5 #40113 üzenetére
Így már látják az eszközök az 5GHz-t, és a ping is jó lett, de most a sebesség 100Mbps -re lecsökkent.
Vezetéken a routerből kijön a max.
Hub wifi -ből kijön a max
router wifi 5GHz be van korlátozva 100Mbps -re, de miért?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Fujifilm X
- Íme az új Android Auto!
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- PlayStation 5
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Xbox Series X|S
- Arena Breakout: Infinite
- LG C1: megújult OLED tévé járt nálunk!
- HP ProLiant MicroServer N36L / N40L / N54L
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest