Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Intruder2k5

MODERÁTOR

válasz LMONOS #10257 üzenetére

Engem mondjuk totál hidegen hagy a foci, ha az megy a tv-ben akkor elkapcsolok inkább, csak a forma1 ami érdekel a sportok közül, de ha már így felajánlottad, a jövő heti 13+1-es totó eredményeket leírhatnád privátban nekem!

Előre is köszönöm! :)

• Intruder2k5

MODERÁTOR

válasz LMONOS #10257 üzenetére

mivel kábelnetem van (UPC Fiberpower) akkor a WAN típusa "Dynamic IP"
    Ennyi, és ne bonyolítsd tovább! :)

"Remote Aministrator Host/Port" funkciót ha ki akarom kapcsolni akkor törlöm az értékeket?
    Most is ki van kapcsolva, nem kell bepipálni jobb oldalon az "Enabled" mezőt!

(Avagy ha az "Enable" be van pipálva akkor engedélyezve a távoli elérés, ha nincs bepipálva akkor meg le van tiltva a távoli elérés!?)
    Pontosan!

MAC adress oldal.
    jól értem, hogy itt azt szabályozhatom, hogy milyen MAC címmel rendelkező gépek csatlakozhatnak a netre?

Igen!

A LevelONE beállító füzetében, a Default Settings alatt 2 adat van:
    1. IP Adress 192... (EZT átírhatom, biztonságon javíthat bármit is?

Nem, ez csak LAN oldali cím!

Ez a funkció micsoda?
    Csomagszűrő, de szerintem ezeket felesleges bolygatnod, mert így, hogy nem nagyon értesz a dolgokhoz, leginkább csak ronthatsz vele a jelenlegi helyzeten, mellesleg ettől semmi sem lesz biztonságosabb!

• Intruder2k5

MODERÁTOR

válasz LMONOS #10255 üzenetére

Szia!

Nem tudom mi Neked az "általános IP Adress", de ha a router LAN IP címére gondolsz, akkor igen, azt minden további nélkül átírhatod! Azt viszont ne felejtsd el, hogy a módosítás után azonnal meg fog szakadni a kapcsolat, és onnantól már az új címet kell majd a böngészőbe írnod, sőt ha másik tartományba teszed át, vagyis nem csak az utolsó értéket változtatod meg az IP címben, akkor még a kapcsolatot is újra kell építeni!

A MAC Clone nem biztonsági funkció, ez akkor szükséges, ha az internet szolgáltatód a hálózatához a hozzáférést (vagyis az internetet) egy hálózati kártya MAC címéhez köti, és csak annak a gépnek ad netet. Ez esetben a router azt képes lemásolni, és annak az engedélyezett gépnek adja ki magát a szolgáltató fel!

A DynDNS sem biztonsági funkció, csupán a dinamikus (változó) IP címre egy megoldás a távoli eléréshez, hogy megtaláld a routert a neten!

MAC address oldalon szintén a hozzáférést lehet korlátozni, de itt a gép MAC címe alapján!

Misc. items oldal...
    Távoli elérés (kapcsold ki, ha nincs rá szükséged)
    Előbbi kiléptetési ideje
    WAN oldalra válaszoljon-e a ping parancsra (aktiváld, tehát ne válaszoljon)
    DoS támadás elleni védelem (kapcsold be, de torrentezés betehet neki)
    VPN-es cuccok nem kellenek, gondolom nem használsz VPN-t.

Meg még sok dolog, amire semmi szükséged, főleg ha azt sem tudod mi az...

A lényeg az egészből, a WAN kapcsolat típusa (utolsó kép) de erre nem tudok válaszolni, amíg nem tudom milyen neted van... Kábelnethez a Dynamic IP kell (második sor), ADSL-hez DIGI-hez pedig a PPPoE!

Új hozzászólás Aktív témák