-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
LMONOS #10257 üzenetére
mivel kábelnetem van (UPC Fiberpower) akkor a WAN típusa "Dynamic IP"
Ennyi, és ne bonyolítsd tovább!"Remote Aministrator Host/Port" funkciót ha ki akarom kapcsolni akkor törlöm az értékeket?
Most is ki van kapcsolva, nem kell bepipálni jobb oldalon az "Enabled" mezőt!(Avagy ha az "Enable" be van pipálva akkor engedélyezve a távoli elérés, ha nincs bepipálva akkor meg le van tiltva a távoli elérés!?)
Pontosan!MAC adress oldal.
jól értem, hogy itt azt szabályozhatom, hogy milyen MAC címmel rendelkező gépek csatlakozhatnak a netre?
Igen!A LevelONE beállító füzetében, a Default Settings alatt 2 adat van:
1. IP Adress 192... (EZT átírhatom, biztonságon javíthat bármit is?
Nem, ez csak LAN oldali cím!Ez a funkció micsoda?
Csomagszűrő, de szerintem ezeket felesleges bolygatnod, mert így, hogy nem nagyon értesz a dolgokhoz, leginkább csak ronthatsz vele a jelenlegi helyzeten, mellesleg ettől semmi sem lesz biztonságosabb! -
válasz
LMONOS #10255 üzenetére
Szia!
Nem tudom mi Neked az "általános IP Adress", de ha a router LAN IP címére gondolsz, akkor igen, azt minden további nélkül átírhatod! Azt viszont ne felejtsd el, hogy a módosítás után azonnal meg fog szakadni a kapcsolat, és onnantól már az új címet kell majd a böngészőbe írnod, sőt ha másik tartományba teszed át, vagyis nem csak az utolsó értéket változtatod meg az IP címben, akkor még a kapcsolatot is újra kell építeni!
A MAC Clone nem biztonsági funkció, ez akkor szükséges, ha az internet szolgáltatód a hálózatához a hozzáférést (vagyis az internetet) egy hálózati kártya MAC címéhez köti, és csak annak a gépnek ad netet. Ez esetben a router azt képes lemásolni, és annak az engedélyezett gépnek adja ki magát a szolgáltató fel!
A DynDNS sem biztonsági funkció, csupán a dinamikus (változó) IP címre egy megoldás a távoli eléréshez, hogy megtaláld a routert a neten!
MAC address oldalon szintén a hozzáférést lehet korlátozni, de itt a gép MAC címe alapján!
Misc. items oldal...
Távoli elérés (kapcsold ki, ha nincs rá szükséged)
Előbbi kiléptetési ideje
WAN oldalra válaszoljon-e a ping parancsra (aktiváld, tehát ne válaszoljon)
DoS támadás elleni védelem (kapcsold be, de torrentezés betehet neki)
VPN-es cuccok nem kellenek, gondolom nem használsz VPN-t.Meg még sok dolog, amire semmi szükséged, főleg ha azt sem tudod mi az...
A lényeg az egészből, a WAN kapcsolat típusa (utolsó kép) de erre nem tudok válaszolni, amíg nem tudom milyen neted van... Kábelnethez a Dynamic IP kell (második sor), ADSL-hez DIGI-hez pedig a PPPoE!
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro M1 13" 2020 16GB RAM 512GB SSD
- Eladó Használt Steam Deck OLED 1 TB
- Gamer PC- Rysen 5 3600, Asus Radeon 5700 XT(OC) 8gb VGA,16Gb Hyper x Fury RAM, Coolermaster K500.
- ZOTAC GAMING GeForce RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X (6 Hónap Garancia)
- Asus ROG Strix Z790-I GAMING WIFI
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900KF 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL Universal Dock UD22 210-BEYV (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest