- Légies iPhone halvány színei
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Itt az igazság a Samsung állítólagos Android Auto alternatívájáról
- Milyen okostelefont vegyek?
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Kiszivárgott a Pixel 10 Pro
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blasius
tag
-
TeebyKay
őstag
válasz
krealon #18612 üzenetére
Értem. Csak az a problémám, hogy több eszköz használja, és ha például játék szervert futtatok, és valaki elkezd letölteni, sokszor elém helyezi a router prioritásban és a teljes net sebességet elveszi tőlem. Átolvasom ezeket a QoS beállításokat és meglátom mit tudok kihozni belőle, köszi.
-
Serricon
senior tag
válasz
krealon #18558 üzenetére
Az én hálózatomon belül nincs Dlink, összesen van még egy tplink swich, lynksys tomatos router a pfsense irányítása alatt, fölötte egy darab kábellel van összekötve a 2 router, amin ki van kapcsolva a wifi is, csak a pfSense van rajta, meg persze tv-hez stb, de megnéztem annak más a MAC-ja.
Arról a bizonyos IP-ről téríti el, vagy általában? esetleg segítene ha a külső hálózatot módosítanám?
-
LeffeB13
csendes tag
válasz
krealon #17881 üzenetére
Csak most sikerült kipróbálnom azt, amit írtál, azaz bekötöttem a WRT54GL-t switch üzemmódban a médialejátszó és a router közé. Az eredmény az, hogy a sebesség visszatért, és stabilan tartja is a kb 10MB/s-et. Ez eddig nagyon ígéretes, viszont nincs túl sok tapasztalatom a sávszélesség korlátozásában, ezért kérlek erősítsd meg, hogy jól gondolom-e a következőeket, és tényleg ez lesz a helyes beállítás:
Találtam egy "Bandwidth limiter" nevű funkciót, amelyben van egy "max available download" és egy "max available upload" mező -> gondolom itt mivel kbit-et kell megadni, ezért mindkét mező értékét 102.400-ra állítsam (vagy 100.000-re) -> ezután válasszam ki azt a lan port-ot, ahova a médialejátszó be van kötve, és az alsó letöltési határhoz 0-át a felsőhöz, pedig a korábban megadott max értéket állítsam be, majd ugyanezt végezzem el a feltöltési sebességre vonatkozó mezőknél is. -
LeffeB13
csendes tag
válasz
krealon #17879 üzenetére
Igazából a Dune csak 10/100 Mbitre képes, és ha a 10/100 Mbites routerem van bekötve, akkor megy szépen, ha viszont jön a 10/100/1000 Mbites router, akkor visszaesik a sebesség, durván a felére (10Mbit -> 5 Mbit).
Úgy értelmezem az általad írtakból, hogy a médialejátszó próbálna meg felkapcsolni gigabitre, viszont maga a médialejátszó nem képes erre a sebességre. Ennek ellenére is próbáljam meg a korlátozást router szinten? -
Con Troll
senior tag
válasz
krealon #17846 üzenetére
Tűzfal nincs bekapcsolva egyik gépen sem. Illetve nem csak gép ki/be kapcsolás után jelentkezik a hiba, előfordul úgy is, hogy éppen netezek, következő percben pedig már nem működik. Ilyenkor egyszerre száll el az összes gépen (wifin és kábelen is) a net. Csak router újraindítás segít.
Mit kéne megbütykölnöm, hogy helyreálljon? -
z123456789
addikt
válasz
krealon #17459 üzenetére
Nemá!
Visszaolvasva azt találtam hogy Intruder szerint speedtest hazudik, nézze meg a srác iperffel.
Hát de mi az anyám az?
Gondolom egy internet sebességmérő (légyszi ne linkeljetek angol oldalt, mert nem fogom tudni kibogarászni) és biztosabb mint a speedtest.Gondoltam lemérem azzal a wifit, mielőtt kijelentem hogy tényleg nem működik a mobil eszközeimmel a vezeték nélküli.(Mondjuk érezhető, szóval nem kell ezen semmit sem mérni. :/ )
Szóval hogyan kellene beállítani azt az iperf-et?Mert jelenleg ez a kép fogad: -
jozefgucci1
addikt
válasz
krealon #17195 üzenetére
A reset es ujrabeállítás megvolt akkor marad a firmware frissítés gondolom ? Tudom nem ez a megfelelő hely ,de azt mégis hogyan ? Köszi előre is . A telefon marad sajna szóval az kilőve és esetleg valami jó másik routert tudnál ajánlani ha mégsem sikerülne megoldani ?
-
XuChi
addikt
válasz
krealon #15872 üzenetére
Magyarul maximum nagyméretű iso file másolásakor érhetem el ezt a sebességet, ha éppen senki nem használja a nas-t ??
Ha saját kezüleg akarok nas-t építeni (valamilyen kisfogyasztású amd vagy intel atom) gépet, azzal jobb eredményeket érhetek el ? Amire a nas kell. Otthoni adatmegosztás 2 laptop, 3 telefon, 3 tv, és 1 asztali gép. Ami kellene még az az hogy minden ezközünk gond nélkűl tudja kezelni a filmeket, tenéket, adatokat. Gyors legyen az elérése, irás/olvasás minimum 70/100mb legyen másodpercenként. Milyen oprendszert kellene ehhez a gépre rakni és milyen beállításokat kell elvégeznem. Előre is köszönöm.
-
starpeter
senior tag
válasz
krealon #15798 üzenetére
sajnos még most sem sikerült alapállapotba tenni
én tényleg működés közben próbáltam 10mp ig tartani tűvel de semmi...
nem tudom elérni se a 192.168.2.1-es menüt se...szerk: de tényleg nem dögölt be higgyétek már el!
egyszerűen elállítottam, de más gépen sajnos nem tudom tesztelni ,mert nagy a távolság -
cavao29
csendes tag
válasz
krealon #15789 üzenetére
Nyiss egy terminalt, es ird be:
su -
utana kerni fogja a root jelszot.Itt kaptam azt a választ, hogy hitelesítési hiba.
ezutan
ifconfig
elvileg az eth0-nal lesz egy 192.168. kezdetu IP cim.Sem eth0-nál, sem eth1-nél nem volt sem ilyen kezdetű, de még csak sima ponttal elválasztott cím sem, csak ilyen kettőspontos kriszkrasz.
Ha 169.254. az IP-d, akkor nincs kapcsolat a router-rel.
Ilyen sem volt.
Ezutan a
route -n
parancs kilistazza a 0.0.0.0 Destination ertek utan a Default Gateway erteket (192.168.1.1 vagy 192.168.0.1, de lehet mas is.)
Az itt talalhato erteket kell a bongeszo cimsoraba irni a router admin feluletehez.Amit ott írt beírtam a böngészőben, ugyan úgy nem jelenített meg semmit.
-
Charlie
tag
válasz
krealon #15689 üzenetére
Melóm miatt csak este fele tudok majd megint foglalkozni vele, de nem hiszem, hogy beállítási probléma mert ha az új routert odateszem az XPs gép mellé egy 1 méteres új UTP vezetékkel akkor megy rendesen. Amikor visszaviszem a padlásra és rádugom a 15 méteres falba behúzott vezetékre akkor nem megy. Ma veszek új utp kábelt és kipróbálom azzal.
köszi
-
chungee
addikt
válasz
krealon #15431 üzenetére
Félre tetszik érteni. Véleményem szerint az integrált hálókarim bekrepált. Áttértem az integrált wifi-re. Azzal meg az a gond, hogy nyitott/védtelen hálóról hajlandó netet fogni. Ha beállítom jelszavasra, akkor előző hsz-ben írtaknak következik be. Drivereket innen töltöttem le. Ez az alaplapom [link]
-
válasz
krealon #15034 üzenetére
A végeredménynek ugyanannak kellene lennie, vagyis, hogy a Google DNS szerverei lennének használva! Persze más kérdés, hogy ha egy ilyen hulladék router típuson kerül mindez beállításra, így aztán még net sem volt!
V.Stryker, egyszer én is megfáztam TP-LINK-el, de többet tuti nem fogok, mert messziről elkerülöm!
-
válasz
krealon #15031 üzenetére
Jaja, csak egyszer mintha ezt már lejátszottuk volna valakivel, és ez nem segített! Tudod, alap esetben én is ezt szoktam javasolni, a DNS-ek routerbe írását, de valamiért az Adnroid-os cuccon ez nem segített! Na mindegy, majd meglátjuk...
szerk.:
Megvan, ez volt az!http://itcafe.hu/tema/router_gondok/hsz_12764-12764.html
http://itcafe.hu/tema/router_gondok/hsz_12765-12765.html
http://itcafe.hu/tema/router_gondok/hsz_12775-12775.html
http://itcafe.hu/tema/router_gondok/hsz_12782-12782.html
http://itcafe.hu/tema/router_gondok/hsz_12783-12783.html -
bigdady
nagyúr
-
vilmaboy
őstag
válasz
krealon #14791 üzenetére
igyekeztem... beállítom a nyomoronc routert. nyomok egy apply-t, majd újraindul. az apply még mindig villog. mintha nem mentené el a beállításokat. (nem is teszi). win7 alatt firefoxnál csinálta ezt. explorerben nem. most win8 alatt mindegyik böngészővel cseszexik. az okát nem tudom, h win7 alatt fox alól miért nem reagált az apply-ra. explorer alatt pedig miért igen. újraindult mindegyik alól, de a beállítások nem mentődtek... (remélem érthetőbb)
-
nzozz
aktív tag
válasz
krealon #14735 üzenetére
Szinte biztos voltam benne. Ennél a cuccnál nem maradok, mert tervezek még további eszközöket is bekötni ebbe az otthoni hálózatomba, az meg még nagyobb terhelés. Már csak az a kérdés, hogyan oldjam meg ezt a router problémát: A verzió: veszek valami normális routert, B verzió: csinálok egy home szervert (ami amúgy is tervben van) amit kibővítek egy router funkcióval (bár azt még nem tudom hogyan).
-
LámaZ
addikt
válasz
krealon #14695 üzenetére
Ez a C terv nem jó?
@(#14697) sch_a
Ezek 3G-s wifi hotspotok, tehát mobilinternetet kapnak mobilinternet-szolgáltatóktól. Az a jó bennük, hogy aksival is működnek (kb. 4 órát), tehát simán a zsebedbe teszed, és viszed magaddal, ahová akarod.
Otthonra persze tervezek egy Gubek-Einste által javasolt routert venni, de épp bejött nálam egy adóellenőrzés, és most el vagyok havazva emiatt. (Egyébként, ha lesz otthoni tápos rúter, akkor az egyik SIM valszeg statikus marad, mert, ha állandóan ki-be rakom a SIM-et egyik eszközből a másikba, szerintem max. 3 hónapig bírja.) -
.Szaki.
addikt
válasz
krealon #14636 üzenetére
Akkor ha jól értem a router hátulján ott lesz a pin-kód, ha ezt beírja, akkor menni fog a cucc? Őszintén szólva már nem nagyon emlékszem mi volt hozzá megadva, a legtöbb info-t ( ip-cím, felhasználó név, jelszó) netről szedtem. Bocsi ha félreértettem, nem vagyok ma túl jó formában..:-)
-
válasz
krealon #12852 üzenetére
A TL-W8151N egy Annex-A keszulek, igy lehet, hogy emiatt szakadozik (T-s szolgaltatasi teruleten Annex-B szabvany szerinti ADSL kapcsolat jellemzo)
"A szolgáltatóm INVITEL"
Invitelnél mindkét szabvány előfordul! AnnexA kapcsolatnál nem szakadozik a B-s eszköz, nem is kapcsolódik! Fordítva ugyanez...
-
válasz
krealon #12830 üzenetére
Túl vagyunk rajta! Csak az a baj, utána megint elkufircolt valamit a WiFi beállítás közben, és elment a nete...
-
krealon
veterán
válasz
krealon #12802 üzenetére
3G aktivalas= felkapcsolodsz a 3G halozatra.
Ekkor a halozati kapcsolatokban megjelenik egy uj kapcsolat (3G t-mobil, Vodafon stb.)
Jobbkatt rajta --> Advanced --> Share this connection --> Kivalasztod a helyi halo csatlakozasatIP cimek kideritese:
Start --> Run --> cmd --> [Enter]
ipconfig --> [Enter]IP cimet allitani a Helyi kapcsolaton a Tulajdonsagok --> TCP/IP --> Tulajdonsagok lapon lehet.
A router LAN IP-jet az Adminisztracios oldalra belepve a Network --> LAN --> IP address mazoben tudod valtoztatni.
-
Mezcal
addikt
-
Fantomas80
tag
válasz
krealon #12143 üzenetére
Ha megkérhetnélek leírnád magyarul mert közbe ezt meg találtam én is de akkor se sikerül.
+ Még letöltöttem s feltelepítettem
Shareport utiltyt is. Ez azt írja ki nincs bedugva eszköz persze be van. S a router webes menüje is látja.
Weben sikerül meg néznem a pendrive tartalmát de csak a képeket a videókat viszont nem tölti be.Tehát a pendrive tartalmát a hálózaton szeretném látni nem webes felületen!
-
Franky2Ster
senior tag
válasz
krealon #11117 üzenetére
Másik internetről a router elérhető csak ami mögötte van pl médialejátszó.pc már nem elérhető vagyis nem kap netet.Ha újraindítom a routert és elindul akkor már minden oké.Ezt nem tudom miért csinálja.Arra gondoltam lehet fel kéne rá tennem másik frimwaret nem a gyárit?!
-
-
-
gyuri86
tag
-
keke69
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen házat vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Viccrovat
- Alakul a SpaceX Starlink európai ellenfele
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Házimozi belépő szinten
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- AKCIÓ! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 136 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest