- Mobil flották
- Huawei Watch Ultimate - dizájnultimátum
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Xiaomi Redmi Note 5 Global
- Telekom mobilszolgáltatások
- Honor 200 Pro - mobilportré
- 2 az 1-ben töltőkábel a OnePlustól
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Szivárognak a Vivo X300 kameraadatai
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy TP-LINK TL-WR1043ND V2 router, amelynek WAN portja a UPC-s Technicolor TC7200 HGW lanportja van összekötve. Amikor a UPC-s router újraindul, vagy új IP-t kap, akkor nincs net kábelen a TP-LINK-ről egészen addig, amíg azt újra nem indítom. A furcsa az, hogy ekkor a TP-LINK menüjében látható, hogy a WAN portját aktívnak látja és kap róla IP-t és DNS-t is.
Próbálkoztam ipconfig/relase-renew,dnsflush comboval stb., de nem segített.
Csak akkor jön vissza az internet, ha újraindítom a TP-LINK-et. A kliens egy Dell E6430-as laptop, benne Intel(R) 82579LM hálókártyával, W10 Pro x64-gyel.
Legújabb FW van a routeren.
Bármilyen ötletet elfogadok!
-
Vasinger!
nagyúr
TP-LINK TL-WR1043ND V2.1-es routerbe ki lehet kapcsolni egyszerűen, gari vesztés nélkül a ledeket? Vagy marad a leragasztós módszer?
-
Vasinger!
nagyúr
Na, megoldódott a probléma. A winyó volt már tele és mivel gondolom a korong külseje fele már lassul a sebesség, ezért nem tudott annyira felgyorsulni. Külső winyóval 11.5 MB/s.
Hát igen, ilyen user errorok is előfordulnak
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
MasterMark #25300 üzenetére
Igen, nekem is mennie kéne, ez a bajom, hogy nem megy..
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
A mai nap egy TP-LINK TL-WR1043ND V2.1-es routerrel lettem gazdagabb. Egy Linksys E900-at váltott le, mert az elromlott, eldobálta a wifit, meg az "internetet" úgy unblock.
Ez a probléma megoldódott az új routernek hála, - persze ezt korábban kireszeltem, hogy az E900 a ludas- , a probléma nem is itt van.
Egyedül az a fura, hogy a Torrent kliensben nem megy 7.5 MB/s felé a letöltés, amikor az E900-al 11 MB/s-ig is ment.
A topológia nem változott, az internet egy Technicolor HGW csodába jön be, aminek az egyik portja össze van kötve evvel a routerrel. Nem, nem bridge módban van, eddig se volt abban, mert szükség van annak a AP képességeire is.
A topológia amin a probléma van:
TC router -> 10-15 méter UTP CAT 5 -> TP-link router -> Cat 5 Patch kábel- > Notebook.
Ebben egyedül az E900 -> TP-link változott.
A furcsa az, hogy a Speedtest a 90/10 Mbit/s-ot hoz, amit az E900 is hozott.
(Hint: TP-link, TC router -> Gigabites LAN portok, E900 -> 100 Mbites Lan)
Van valakinek bármi tippje mi történhetett?
Előre is köszönöm!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Linksys E900-as router, aminek a WAN portjába be van kötve a UPC által adott Technicolor csoda HGW.
Ha az E900-on keresztül internetezek, akkor néha el-elmegy az internet kb. 10 mp-re, (kb. 30-60 percenként) tényleg csak akkor venni észre, ha az ember valami online streamet néz vagy olyan kapcsolat aktív, amihez folytonos internetkapcsolat szükséges, böngészés közben nem észrevehető. (Wifin és kábelen is egy időben jelentkezik)
Ha direktben az TC routerbe kötöm be a gépet, akkor minden ok, így arra gyanakszom, hogy a hiba okozója az E900.
Mit lehetne esetleg megnézni az E900-on a factory reseten kívül? Esetleg bármi beállítás ami okozhat ilyet? Legújabb FW van rajta.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Gubek-Einste #24277 üzenetére
A szolgáltatói eszköz bridged módban van?
Nem, mert szükség van annak a Wifijére is.A router nélkül is van ilyen hiba?
Ez lesz a következő teszt.Köthető időponthoz/eseményhez/használati módhoz a jelenség?
Nem és itt a legnagyobb baj. Elég nehéz letesztelni, mert tényleg csak mp.-ig megy el és mire észbe kapok már vissza is jött a net.Mutass egy jelszinteket a HGW-ből?
Milyen net sebességre van használva?
120 Mbit/s, nyilván ebből az E900 kb. 11 MB/s-ot ad át kábelen max.De nincs sokat használva, 3 eszköz van konstans rácsatlakozva, torrent alig megy.
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Olyan problémám lenne egy Linksys E900-as routerrel, hogy néha eldobja a "netet". Tehát A router nem hal le, kapcsolat él, de csak pár mp-re eltűnik az internetkapcsolat, mind vezetéken mind, wifin, de Wifin fent maradnak a készülékek és kábelen is aktívnak mutatja linket.
Ez a router egy UPC féle TC HGW-ről kapja a netet, annak a logja nem mutat semmi rosszat, nem hiszem hogy azzal lenne baj, viszont az E900 logjában se találtam semmit.
Próbáltam Tomato FW-t is, de azzal is ugyanezt csinálja.
Túlmelegedni nem melegszik túl, lehet hogy csak simán meghalt benne valami? Van valami ötlet, hogy kiderítsem, hogy mi a hiba?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #24101 üzenetére
Az a baj, hogy a TC-t is használom Wifire, mert nem elég a házhoz 1 darab Wifi. Igen, tudom hogy jobb lenne átkapcsolni Bridge-re és venni oda is egy másikat, de most emiatt nem igazán áldoznék rá.
A wifreet hogy kapcsolom ki?Meglett, ezt nem a routerben kell....-.-" -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #24098 üzenetére
Visszatettem, azóta nem dobálja a netet, ha így jó lesz, akkor az FW-vel volt valami, kár érte, pedig tetszett.
A Technicolor UPC-s, egy rakat sz@r az is...
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #24094 üzenetére
A Wifi sebesség jobb lett, de a stabilitás nem annyira. Olyan mintha néha eldobná a "netet". Tehát nem szakad meg a kapcsolat, csak net nincs pár mp-ig. Kábelen és Wifin egyaránt. Namármost ez lehet a net hibája, mert a másik router amiről jön a net egy Technicolor csoda, de az szokta ezt jelezni a logban, hogy újraindul vagy új IP-t kapott, ilyesmi.
Ha esetleg továbbra is fent állna, akkor visszarakhatom az E900-ra a gyári FW-t gond nélkül?
Factory reset-betölteni a legújabb gyári FW-t és kész? -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #24092 üzenetére
Felraktam, eddig tetszik a felülete, jóval könnyebb kezelni mint a gyárit, bár a jóval több beállítási lehetőség miatt észnél kell lenni.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #24090 üzenetére
Nem igazán láttam egy step by step leírást az oldalon, de akkor ahogy írtad, kábelen összekötöm a gépet vele, nyomok egy factory resetet, betöltöm a fájlt majd várok. És a végén egy nvram reset és kész, mehet a config?
Internetkapcsolatot nem kell megszüntetni, vagy kihúzni a WAN portból a kábelt?
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #24088 üzenetére
Mennyire lehet ebből bajom? Gondolom nincs más dolgom csinálni, mint betölteni a fájlt, ahol a gyári FW-t is szoktam és várni, hogy nem szál el?
Ki lehet nyírni vele így egy routert?
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Lynksis E900-ra van valami értelmes custom FW? Kicsit idegesít a felülete, meg elég lassúcska a Wifije, összehasonlítva más N-es Wifivel, azonos internettel. Valamiért az Apple eszközöket nem annyira szereti. Esetleg nem gyári FW-vel elérhető lenne valami javulás és normálisabb UI?
-
Vasinger!
nagyúr
A wifinél hányas csatorna a javasolt?
Főleg olyan kéne ami nem akad össze vezeték nélküli egérrel.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #10142 üzenetére
Naja, csak hogy ha van titkosítás rajta, akkor a telefonomon 2 perc után megszűnik a net valamiért, amit csak avval tudtam kiküszöbölni, hogy kikapcsoltam a titkosítást...
WPA2 personal és enterprise között mi a különbség?
-
Vasinger!
nagyúr
Ha nincs letitkosítva a Wifi hálózatom, csak mac szűrés és ssid rejtése van bekapcsolva, az mennyire erős védelem?
A nem szórt SSID-ket valamilyen programmal fel lehet térképezni?
-
Vasinger!
nagyúr
Na most már kezdek eléggé ideges lenni.
A Motorola Defy+ telóm azt csinálja, hogy eldobja a netet pár percen belül. Fel van csatlakozva a routerre, de már nem lehet internetezni...
Csak az újracsatlakozás oldja meg a dolgot.Próbáltam már 2 routerrel is, mindkettőnél ugyanaz a probléma.
Próbáltad a Routeren mixed, B/G, csak G és csak N módban is. A csatornák számát mindig 4-re állítottam. WPA2 titkosítás van rajta.
Legújabb FW volt mindkettőn, más eszközökkel hibátlanok.
Itt már volt neki ilyen problémája, de nem lett megoldása a dolognak.
5let?
-
Vasinger!
nagyúr
Ide is betszem a problémám, hátha valaki tud valami okosat: katt
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #10100 üzenetére
Na lefrissítettem, egyelőre minden oké vele.
Ha ez sem javítaná meg, akkor keresek tápot, ha nem találok, akkor megvárom míg teljesen meghal, mert mint router jól működik.
krealon
Sajnos nincs jól szellőző helyen, de azért nem annyira vészes, nincs bezsúfolva. Szobahőmérsékleten van tárolva, légkondi meg nincs, szóval nem ritka ha 27-28 fokot is kap nagy melegben.
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Van egy ilyen routerem.
Az a baj vele, hogy egy idő után nem tudom elérni, hiába írom be az alapértelmezett átjárót nem hozza be, csak akkor ha kihúzom, majd újra bedugom. Ekkor megint jó egy időre.
Esetleg FW-t kéne frissíteni? A gyári van rajta 2.0.0.4.
A honlapon van ennél újabb. Nem merem frissíteni, mert ezzel el lehet cseszni rendesen a routert. ha valami baj történik, igaz?
-
Vasinger!
nagyúr
Miért kell mindig kihúznom a konnektorból a routert, majd visszadugni, hogy be tudjak lépni a router menüjébe?
-
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudok belépni a routerembe. Kb. 1 éve jól bekonfiguráltam, kiosztva IP-k, DHCP szerver be, stb stb, de ma beírom a böngészőbe az alapértelmezett átjárót: 192.168.1.1 és semmi.
De a 255.255.255.0-ra sem reagál.
Kérném segítségetek.Előre is köszi a helpet!
-
Vasinger!
nagyúr
Sziasztok!
Miért nem tudok belépni az alapértelmezett átjárón a routerembe?
Beírom a böngésző címsorába:192.168.1.1, de semmi.
ie.-re is ugyanez van, nem csak firefox-szal.
Van mikor beenged, van mikor nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Thin 15 B12VE 15.6" FHD IPS i5-12450H RTX 4050 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A16 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest