- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Yettel topik
- Sony Xperia 1 V - kizárólag igényeseknek
- Egyesíti a Google az Android és a ChromeOS rendszereket
- Légies iPhone halvány színei
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Honor Magic V3 - mágikus realizmus
- Huawei Watch D2 - nyomás utána!
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dorkaa
csendes tag
Kösz a félszavas választ, de ezt a megoldást nem szeretném választani. Egyébként meg lehet hogy azért kérdeztem itt mert annyira nem értek a számítástechnikához??? Igen, lehet bölcs maradtam volna, de attól még nem működne jól a routerem... Ha nincs türelmed a kérdés megválaszolására minek írtál egyáltalán?!?
Légyszi csak olyan válaszoljon aki egyszerű felhasználó számára is érthető magyarázattal tud szolgálni! Köszönöm! -
Lehet úgy is, hogy a WAN-ba dugod! Ez esetben a másik router LAN IP címét állítsd 192.168.2.1-re, a DHCP szerver pedig maradjon bekapcsolva! Szintén a második router WAN portját állítsd fix címre...
IP: 192.168.1.2
Maszk: 255.255.255.0
DNS: 192.168.1.1
Gateway: 192.168.1.1Így is mennie kell, csak annyi a különbség, hogy az első routerre csatlakozó gépek nem fogják elérni a második routerre csatlakozó klienseket, azok megosztását, stb... De ha ilyet nem használtok, akkor semmi jelentősége!
-
Igen, így már értem! Pedig elvileg jól csináltad, a második routeren ez esetben a DHCP szervert ki kell kapcsolni, az IP címét beállítani mondjuk 192.168.1.2-re, és a fő routerből érkező kábelt az egyik LAN portjába kell bedugni!
A WiFi-t állíthatod más SSID-re is, de lehet úgy is, hogy az elsővel megegyező SSID, szintén megegyező jelszó, de másik csatorna, és akkor mindig arra fog csatlakozni egy eszköz, amelyiknek erősebben veszi a jelét, illetve amelyik az adott ponton előbb elérhető!
-
Szia!
Sorry, de én ezt nem igazán értem...
- Van egy gép kábellel a routerre kötve!
- Van egy laptop, amihez kellene WLAN!Ha a routerrel próbáljuk megoldani, akkor ha a router LAN portjába dugom a kábelt, akkor marad a hálózaton belül, viszont a Wlanon keresztül nem csatlakozik.
- Milyen kábelt dugsz a routerbe?
- Mi marad a hálózaton belül?
- WLAN-on miért nem csatlakozik? (Nem látja, nem fogadja el a jelszót, stb...?)Van erre valami megoldás, mert a laptopját is ugyanebben a helyi hálózatban használná.
A SOHO routerek gyári firmware-el csak egy hálózatot tudnak kezelni, és ebbe tartoznak a kábelen, és WiFi-n csatlakozó gépek is egyaránt!
-
-
-
saturn27
tag
Per pill nincs másik patch kábelem, szóval azt nem bírom kipróbálni. Viszont van USB wi-fi stick-em, amivel szintén ugyan ezt csinálja, vagyis szaggatja a netet. Tehát nem az alaplapi hálókártya a ludas. A driverek frissek. Igaz az alaplap két-három hete jött ki, szóval lehet vannak ilyen rejtett dolgai.
A gép új, tehát a windows is új, de azért letoltam egy teljes víruskeresést és semmi.A routert újra átnéztem, reseteltem, beállítottam, de ugyan az, mint korábban (mármint a beállítások), tehát elvileg jó. Én arra gondolok, hogy valami beállítás csinálja ezt a gépemen és az kihatással van a routerre úgy, hogy az arra csatlakozó gépek kapcsolatát is szaggatja. Nem tudom, hogy lehetséges-e ez, vagy hogy van-e ilyen beállítás. Én még nem találkoztam ilyennel eddig.
És ez a hiba csakis akkor fordul elő, amikor a routeren keresztül akarok netezni, mert mint már korábban írtam: ha simán rádugom a kábelt a gépre, akkor kifogástalan a kapcsolat. -
saturn27
tag
Ja, írtad, hogy találkoztál olyan hibával, de nem hiszem, hogy nálam is ez a helyzet, legalábbis nem hinném, hogy lefoglalná a teljes sávszélességet. Ha mégis, akkor hogy tudom ezt leellenőrizni és mi a megoldás?
Bár azt nem értem, hogy miért viselkedik úgy a router - különösen az újabbik, amivel próbáltam még - mintha ki-be húzogatnám a netkábelt, függetlenül attól, hogy kábellel kötöttem a gépre a routert, vagy wifi stickkel akartam csatlakozni. Lehet az én gépemen van/nincs beállítva valami, ami a kapcsolat szakadozásához vezet? Ha igen, akkor mi a fene lehet az? Nem találkoztam még ilyesmivel...
-
saturn27
tag
Nos, kipróbáltam még néhány dolgot, de egyelőre ugyanúgy szakadozik a net. Lehetséges, hogy az én gépemmel legyen valami gond? Tesóim azt mondták, hogy amíg én nem érek haza melóból és nem nyomom be a gépem, addig nem szakadozik a net.
Lehet az alaplap, vagy a driver szenved valamit? Új holmiról van szó (asrock fm2a75m-itx). -
OK, egész nyugodtan! De itt a PH-n is van néhány topik, ahol hasonló témákat lehet találni...
Asus WL500g Premium
ASUS RT-N16
TP-Link WR1043ND router
Tomato firmware
A nagy OpenWRT topic
etc... -
Ez tény, de hidd el, nem egy nagy dolog, és megéri! Én cirka 4-5 éve használok ilyen moddolt routereket, előtte én is szériában utaztam, de többet nekem soha nem kellene gyári firmware! Nem vagyok nagy Linux guru, amikor elkezdtem ezt az egész témát, az mc-n kívül más Linux parancsot talán nem is ismertem, ha egyáltalán azt is lehet Linux parancsnak nevezni! Véleményem szerint aki használt MS-DOS-t, van minimális angol nyelvismerete, az némi útmutatás alapján meg tudja ezeket csinálni!
-
Ja persze, vannak... felvehetsz 15 szabályt, 'oszt jó napot!
Én valami ilyenre gondoltam...
http://www.linksysinfo.org/index.php?threads/all-u-need-ad-blocking.33191/
-
-
-
-
-
-
Axess
tag
Azért közé, mert kétszintes családi házban lakunk és a Cisco router az emeleten van, de lent már elég gyenge a jel, van olyan hely, ahol nem is tudok csatlakozni, gondolom lefogják a falak. Ezért gondoltam bekötök a földszinti TV elég, vagyis a STB elé egy routert, így minden király lesz. De mégsem az, mert nem megy a tv.
-
Kifelé is lehet virtualis interface-t létrehozni, ami akár szükséges is lehet, mondjuk ADSL modem eléréshez! Én csináltam régebben, amíg nem kábelnetem volt! De lehet akár WiFi-hez is, így az egyik kliens, a másik AP lesz... Például!
A DualWAN pedig szintén csak szoftverfüggő, Tomato-val akár egy 5000Ft-os ASUS WL-500gP-n, vagy egy Linksys WRT54GL-en is megoldható!
Itt pedig a LAN oldal...
-
-
saturn27
tag
Klónozva van a MAC cím is (annak ellenére, hogy pppoe kapcsolatom van és elvileg úgy mindegy, hogy mi a cím amíg a felhasználói név+jelszó jó), úgy is szakadozik a net. Tényleg semmi ötletem nincs már, hogy mi más lehet a baj, hiszen a beállítások ugyan azok mint korábban. De azóta csinálja ezt ilyen sűrűn, amióta új gépet vettem, viszont nem látom, hogy ettől miért szar kapásból két routerrel is a kapcsolat, router nélkül meg kifogástalan...
-
NÓPARA
aktív tag
Igen anno én állítottam be a TP-s routert. Kellet a felhasználó nevet és a jelszót amit a T-home adott. Azon kivül a biztonsági beállítást és hasonlókat. Amugy T-home net van (15Mbsp).Mindjárt az elején ott van hogy ASUS mint SSID ... ez nem is lenne probléma... csak mikor a tálcán ott a jel hogy kapcsolódna... akkor mindig egy felkiáltójel van kint és nem is enged ki a netre
ADSL van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Futás, futópályák
- Háztartási gépek
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Három új órát hozott a Samsung, a csúcson az Ultra
- Házimozi belépő szinten
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós kamerák
- Nintendo Switch 2
- Reklámblokkolók topikja
- További aktív témák...
- MacBook, Apple M1 / M2 kompatibilis dokkolók, DisplayLink 4K, USB-C, Type-C
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest