- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ideiglenesen leállította az Xperia 1 VII értékesítését Japánban a Sony
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Apple Watch
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
MasterMark
titán
válasz
Intruder2k5 #17050 üzenetére
Így van, és ha lehet, akkor külön hálózat legyen. Mondjuk 192.168.2.X ne az alap 192.168.1.X. (De az is haladás, ha egy pár IP amit kijelölök nem kap netet az is jó.)
Nem tudom a típusát, normális wifi-s, 4 lan, 1 wan portos.
-
kuszal
tag
válasz
Intruder2k5 #17046 üzenetére
kopogo, Intruder2k5!
köszönöm mindkettőtöknek! Este ha hazaértem már próbálom is ki :-D
-
kuszal
tag
válasz
Intruder2k5 #17038 üzenetére
Ok, köszönöm a tanácsot, de azt honnan tudom letölteni és értelemszerűen kell használni vagy még bűvészkedni kell vele.?
Egyáltalán mi az ez a DD-WRT? -
Redneck
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17041 üzenetére
Köszönöm a segítséget! Majd még kérdezek lehet, csak nem ma. Kivettem a mac adress filter listáról a blokkoltakat. Hagyom a routert dolgozni, de lehet ha elmegyek itthonról kihúzom...
-
Redneck
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17039 üzenetére
Akkor kivegyem ezeket és bízzam a routerre a szelektálást? Fontos: a floodok vagy az auth failek miatt lehet lag multis fpsekben pl?
-
Redneck
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17035 üzenetére
Ezt értem de jól értem hogy a pipáltak blokkolva vannak? Felveszem ide a sajátjaimat és nem lesz mellettük block pipa.
-
Redneck
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17030 üzenetére
Rájöttem közben, kettőspontok... Blockoltam ezt a felhasználót. Mi tévő legyek mester? Segíts kérlek, nem szeretném ha valaki tönkretenné a gépem, stb. Vagy másét az enyémről.
Beraktam Blockra az Alcateles és az ASUS-os ember mac címét. Szeretném tudni ki ez a faszkalap, nem tudok valahogy kapcsolatot létesíteni a készülékével hálózaton keresztül? Engem az érdekel mit tehetek én ez ellen?
-
Redneck
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17029 üzenetére
-
Redneck
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17025 üzenetére
Ez most 100%? Egy Asus gépes emberke lopni akarja a Wi-fit a házban? Rég nem változtattam kódot. Ha ennyire próbálkozik sikerülhet neki úgy hogy nem logolja a router?
Köszönöm hogy segítesz! Mit jelent a logban a floodos rész?
Rólam küldik a az Udp Flood támadást? Vagy a router hárítja? Nem értek a hálózatokhoz!
Amúgy 2 nagy antennája van a routeremnek, 300mbites és elég erős jelet küld, lehet hogy nem is a házban, hanem a szomszéd házból próbálkozik? Láttam már lakótelepen ablakban laptopozót, jó pár évvel ez előtt... :SSzerk:
Ilyenkor csak Wlanon próbálnak csatlakozni? Nem létezik hogy valaki kábelen keresztül a routerem mögé bújva szeretne ezt azt? -
Redneck
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #17023 üzenetére
Honnan tudod hogy ASUS? Amúgy most megnézegettem végig az eszközöket, mindet kiírta de a Samsung TV-met nem jelöli bár arra is jött egy auth fail. Lehet ASUS benne valami chip? Ezt megcáfolandó tegnapról is voltak ilyen logok és a TV ki volt húzva a konnektorból.
Ez a sok auth fail nem azt jelenti hogy új kóddal próbálkozik? A logon amit bemásoltam nem azt írta hogy sikerült neki?
-
Gallowgater
tag
válasz
Intruder2k5 #17018 üzenetére
Most már minden laptop megy a fentiek alapján. A router-t nem bizergáltam tovább, hanem kliensenként beállítottam a javasolt két DNS-t.
A telefonon meg ezt találtam, de még nem állítottam át:
Beállítások > Wifi > Saját Wifi > hosszan nyomva Hálózat módosítása > Speciális beállítások mutatása bekattintani > IP beállítások > átállítani Statikusra > lejjebb görgetni és átírni a két DNS mezőt?
Valaki aki Android guru, mit szól hozzá?
Üdv,
Gallowgater
-
Gallowgater
tag
válasz
Intruder2k5 #17016 üzenetére
Szia!
>> TCP/IP protokoll v4
A gazdagépen átraktam a DNS kiszolgáló automatikus kérését. (A UPC-s DNS-ek el is tűntek)
A routerben beállítottam az Open DNS-t, mint a képen, majd restart.
Böngésző restart, nicsen net....Most kitöröltem az Open DNS-t a routerben, és restart.
Visszaállítottam a UPC-s DNSeket.
Megint van net....Közben a laptopon is csináltam egy teljes restartot, ott is lett internet.
A telefonok továbbra is net nélkül vannak, de azt fogalmam sincsen hol kéne babrálni...
Valami ötlet?
Üdv,
Gallowgater
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #17010 üzenetére
Köszönöm, tényleg kell inssider amiből tudom a szabad csatornákat...
-
Claude Leon
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17008 üzenetére
Kösz, akkor az olyankor csak félig router
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17003 üzenetére
Köszönöm. JÓ lett. Ugyan az volt a megoldás
-
Shummo
senior tag
válasz
Intruder2k5 #17003 üzenetére
Tudom hogy kellene, de a pénz nagy úr. Tervbe van már egy wdr 3600 vagy 4300, csak az a bajom, hogy amig ez működik és nincs nagy baja, addig nem akarok cserélni, mivel akkor ez meg feleslegbe itt lesz. Eladni meg már nem nagyon lehet, tekintve hogy elég idős technológia.
Kipróbálom amit írtál. köszike
-
nfsu17
veterán
válasz
Intruder2k5 #16997 üzenetére
szia
hát pont ez az, pont az említett progi nem jelzi nyitottnak..pedig manual beírtam a progiban a routerbe írt portot.
Évek óta nem nyúltam hozzá ehhez a progihoz, de amikor még anno telepítettem, akkor ezzel a módszerrel, ahogy most is csinálnám, működött. Most meg valami elkutyulódott, mert akármit teszek fel, akárhova állítom..semmi. Ha megy a progi akkor is minden "closed" a checkprogik szerint. -
RootRulez
félisten
válasz
Intruder2k5 #16990 üzenetére
Egy szolgáltatónál dolgozom és oda jöttek be tömegesen az elmúlt két napban ASUS WL-520GC routerrel rendelkező előfizetők. Az IP címet felveszi a router, a rácsatlakozott gépek is megkapják a megfelelőt, látszólag minden rendben, csak épp az oldalak nem töltődnek be a böngészőben. A gépen a TCP/IP-nél megadjuk a DNS IP-ket és úgy már ok...
-
Fauno
tag
válasz
Intruder2k5 #16985 üzenetére
Köszi!
-
Fauno
tag
válasz
Intruder2k5 #16983 üzenetére
Biztonságos az OpenDNS vagy van valami hátránya?
-
Fauno
tag
válasz
Intruder2k5 #16981 üzenetére
-
Fauno
tag
válasz
Intruder2k5 #16979 üzenetére
WAN Connection Type: Automatic IP van beállítva
-
Fauno
tag
válasz
Intruder2k5 #16977 üzenetére
Ma már kéttszer is reseteltem, nem emlékszem rá, hogy lett volna bármi is beírva a DNS szerver 1-hez, azelőtt így is működött, így rejtély számomra a dolog.
-
Fauno
tag
válasz
Intruder2k5 #16974 üzenetére
UPC, tegnap nem volt se TV, se Telefon, se Internet (azt mondták rendszerhiba van), este 5 felé lett TV és Telefon, de Internet nem, aztán most reggel maikor bekapcsoltam a gépet, szintén nem volt internet, akkor kezdem el kísérletezni, hogy kihúztam a routert és csak modemről ment a net, akkor jó volt.
tehát akkor a routerrel nem lehet gond?
-
Fauno
tag
válasz
Intruder2k5 #16972 üzenetére
Elnézést elkerülte a figyelmemet Krealon fórumtárs hozzászólása, sikerült, köszönöm mindkettőtöknek!
-
Fauno
tag
válasz
Intruder2k5 #16970 üzenetére
Igen, így bejön
Mi lehet a probléma? -
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16930 üzenetére
Vezetéken semmi gond nincs. Csak wifin. És ma lettünk arra figyelmesek, hogy minden youtube indítási kísérlet után semmit nem nyit meg már. De ehhez a hosszú videókat tartalmazó linkeket kellett betölteni.
-
Dr. Gonzο
senior tag
válasz
Intruder2k5 #16928 üzenetére
Nem vágom pontosan mire gondolsz, de a PC közben hiba nélkül netezik.
Ezt a google dns témát kifejtenéd nekem?
Kösz. -
Faterkam
addikt
válasz
Intruder2k5 #16921 üzenetére
Lehet
-
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16915 üzenetére
Gondoltam, hogy az, de ezek szerint nem is láthatta csak kitudja minek osztotta ki azt a címet. De tényleg mindegy is, lényeg hogy most már tök jó!
Köszönöm! -
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16895 üzenetére
Szia!
Megoldódott a probléma, a routerem hálózata 192.168.1.1. -től kezdődött, az eszköz IP je meg 192.168.0.254. Ezért nem lehetett megtalálni, amint átállítottam a router hálózat kiosztását, mindjárt jó lett.
Ez jól jöhet másnak is azért írtam le!
Köszönöm újra a segítséged! -
Bozek
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16911 üzenetére
Itt nem lehet valamivel állítani: [link]? Nem értek ehhez a router-hez, csak emulátort kerestem hozzá gyorsan.
-
törölt tag
válasz
Intruder2k5 #16908 üzenetére
Hát.........nemigen.
Erre nem is gondoltam, elbutulok....
Azt hittem h.a sima asztali gépen a routeren keresztül látom, amit kell-----
-
barnam_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16899 üzenetére
nincs.
-
barnam_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16897 üzenetére
Nem értem mi van, mert most meg töröltem az átirányítást, de uTorrent mégis úgy jelzi, hogy nyitott a port...
Hangsúlyozom, semmit nem piszkáltam benne, csak feltettem a végleges OpenWRT-t meg a Luci-t hozzá. -
barnam_
nagyúr
válasz
Intruder2k5 #16837 üzenetére
lehetséges, hogy a port forward egy idő után megjavult? Mert most kikapcsoltam az UPnP-t, és működik.
-
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16893 üzenetére
Az IP nem érdekli, resetelni lehet, reagál rá, megszakad a WIFI je és újra felépíti az 1 led ami rajta van villog, resetkor kb 4-5 mp ig világit és utána ujra villog. Köszönöm a segítségedet, elegem van belőle vissza viszem a boltba vacakoljanak vele ők is.
Köszönöm! -
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16890 üzenetére
Reset volt már de semmi. Ezt a https t hogy kell használni? Azt nem tudom.
-
winotto
tag
válasz
Intruder2k5 #16885 üzenetére
Megvan a hiba oka:töröltem a gépről a cfosspeed programot és minden jó lett.
Köszönöm a segítséget -
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16887 üzenetére
WIFI vel rácsatlakoztam lehet pingelni a 192.168.1.10 IP-t a router szerint ő lenne az, a válasz 10 ezred mp TTL-128. Próbáltam belemenni az IP cím alapján de nem lehet.
-
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16887 üzenetére
kipróbálom
-
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16884 üzenetére
Most próbáltam de semmi, sehogy nem lehet bejutni bele, a pc nem tud IP címet beszerezni hiába állítottam be neki fix IP-t
-
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16879 üzenetére
Ok próbálom, a PC részt kicsit bővebben? Win7 , Xp- s gép is van.
-
winotto
tag
válasz
Intruder2k5 #16874 üzenetére
igen csak kábelen hiányzik a sebesség
Az alap fw ami gyárilag rajta volt ugyanezt csinálta. ezért is frissítettem
Nem lehet valahol állítani rajta? -
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16864 üzenetére
Amit kaptam az használt volt, de közben vettem egy vadi újat az egyik pc boltban a XIII. kerben ami origi volt a boltban kérdeztem mit kell vele kezdeni, de csak néztek rám, mi a bajom. Tehát most 2 db van amit kaptam azt már reseteltem is de semmi,a másik amit vettem elvileg a gyári állapotában van, mindkettőnek ugyanaz a baja.
-
drx9999
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16872 üzenetére
A tplinken simán lehet fw-t cserélni az nem gond az ugye a 2-es annak a beállítása 5 perc ha bármi is elszáll illetve ha tégla lenne belőle. a pontos típusát nem tudom megmondani mert ma az elméleti dolgokon kívül már nem foglalkozok vele nincs a közelemben annyi biztos hogy valamelyik 700-as sorozat.
-
toto6
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16838 üzenetére
Szia! Köszi a tanácsot, de ez sem jött be. A routerhez kötöttem UTP kábellel, és akkor meg csinálta a hálózatot, a router írta ugyanezt az IP címet az eszközről, 192.168.1.10; de nem lehet elérni akkor sem, próbáltam a gyári saját IP-j vel is de semmi... Ja a boltban meg csak néztek rám értelmesen, hogy mit is akakrok, miért akarok bemenni a menüjébe? Talán titkosítás vagy ilyesmi... Se egy leírás, semmi nincsen hozzá.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16827 üzenetére
Oksa akkor így hagyom, működik amúgy így minden frankón.
Tényleg tök jó ez a modem, jön rajta szépen maxon a sávszélesség és egyenlőre új routert sem kell akkor vennem hála a beállításoknak amiket mondtál. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16825 üzenetére
Oksa értem akkor az nem számít, utolsó lényeges kérdés, a modemen a DHCP range 192.168.1.2-től, 192.168.1.33-ig oszt címet DHCP Server Settings-nél, itt átírjam 254-re, hogy a router címe is beleessen, vagy ez nem számít?
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16821 üzenetére
Ebben az utolsó módban amikor a routernek átírom az Ip-jét és a DHCP-jét letiltom, hogy a modem osszon, ekkor a routeren az alap net beállításokat mire állítsam? vagy akkor az ott nem fontos, hogy mire van téve?
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16821 üzenetére
Hú na ez jó ezt még megpróbálom, mert ha csak az az 1 port nem működik a routeren, a 4 lan viszont kitűnően működik akkor ez a megoldás kézenfekvő lenne, és vezetékesen amúgy is csak 1 gép van rákötve. Ha meg nem jön össze, akkor nézek valami újat a neten.
Köszönöm szépen a sok segítséget, sokat tanultam a hozzászólásaitokból, most már könnyebben fog menni a modem-router beállítás a jövőben.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16819 üzenetére
Összekötöttem úgy, hogy router Internet/WAN port és sz.gép és így sem villan fel a led, szóval valószínűleg a régi modemről a routerre is tovább ment a nagyfeszültség. Faterom talált lent egy régi ilyen acces point szerű routert, amivel 4 felé lehet osztani netet vezetékesen, ezen sajna wifi nincs de addig ideiglenesnek jó lessz, modem bridge-re állítva, és ezen a régi Vigor 2200-ason kapcsolódási adatok megadva és frankón megy minden.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16817 üzenetére
Resetelgettem őket és újra mindent szépen beállítottam, de ugyan úgy semmi, nem érzékelik a fizikai kapcsolatot sem egymással, pedig a kábelek jók, merd simán modemről tökéletesen száguld velük a net.
Két dolgot tudok elképzelni, vagy azt, hogy a router Internet csatlakozójánál van gond, a routerben is tönkretett valamit a villám, vagy második lehetőség, hogy a jó Isten tudná csak megmondani mi miatt de egyszerűen nem kommunikálnak egymással, hiába kötöm össze őket.
-
Exelsior24
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16813 üzenetére
Aha próbáltam, 4 különböző kábel is van itthon, de egyikkel se szerették meg egymást, most majd jön jövő héten valaki informatikus aztán majd esetleg ő is megnézi, de szerintem ő sem fog tudni semmi okosságot mondani.
Végső esetben kénytelen leszek beszerezni egy másik routert vagy modemet ezt meg eladom, vagy megtartom pótnak. -
Exelsior24
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16809 üzenetére
Hali!
Megcsináltam mind a két módon, elsőnek a modem bridge módba kapcsolásával, és a routeren az általad megadott dolgok beállításával, de tulajdonképpen a routeren ugyan azok voltak az értékek, tehát nem is kellett semmit sem átírnom. De egyszerűen modem- router között sehogyan se megy át a kapcsolat, valahogy nem kedvelik egymást, pedig az ember azt gondolná, hogy ha már egyszer mindkettőnek ugyan az a gyártója legalább működniük kellene egymással.
Aztán láttam írtad azt, hogy akkor a modemnél adjam meg a felhasználónevet + jelszót és PPPoE-re állítottam, és a routert állítottam DHCP-re Dynamic IP-re, de akkor sem kedvelték meg egymást, még a ledek sem világítanak rajtuk, mint ha nem is lennének egymásra kapcsolva.
Frissítettem a modem + router firmwarejét is a legújabbra és újra megpróbáltam a különböző módszereket, de ez sem vezetett sikerre.
Ha a modem Bridge módban van, akkor az internet ledje sem világít, bár lehet ez így rendben van, és van nála egy Virtual Circuit beállítás amit ha ha esetleg bridge módban letiltok akkor pirosan világít a net kapcsolat ledje, ezekről teszek fel képeket, nem tudom mit jelent ez a Virtual Circuit és az alatta található Sevice Category ami 4 féle lehet.
Illetve routernél van valami MTU ami 1492-tő az értéke, modemnél bridge módban 1483 Bridged IP LLC a connection érték nem lehet, hogy ez a gond? -
Exelsior24
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16808 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszokat, holnap délelőtt meg is próbálom majd, de most már majd kiesek a székből a fáradtságtól.
Lenne még két kérdésem, a modem-et átállítom Bridge opcióra odáig rendben, de a DHCP-t letiltsam a modemen, vagy nyugodtan hagyhatom ott is engedélyezve?
Illetve második kérdés, hogy a modemnél is van olyan, hogy Router IP address és subnet mask. Itt a 192.168.1.1.-et ne írjam át 192.168.0.1-re a router IP-jére? mert nem világos hogy itt most a modem IP-jét érti-e alatta vagy nem az angol leírás.egy képet is készítettem róla:
[link] -
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16804 üzenetére
Próbálkozok még csak lenne egy kis szabadidőm...
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16802 üzenetére
Igen, bitcomettel működik szépen
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16785 üzenetére
Nem tudom mit csináltak, de megoldották a zárt portot
Most már nyitott
Bár vagy nem tökéletes a megoldás, vagy csak az utorrent dobálja el mindig a peereket, de mindjárt kiderül másik 2 klienssel is -
DataTraveler
tag
válasz
Intruder2k5 #16798 üzenetére
Helló! Ezzel már próbáltam, de nem jön be az oldal, de azért köszönöm a segítséget.
-
lcee79
addikt
válasz
Intruder2k5 #16790 üzenetére
Köszi!
Már közben oda is beírtam.
A milyen router topikban ajánlották.
Amúgy melyik routerek a jók (vagy konkrétan melyik router?) szerinted, mert ha nem jutok megfelelő válaszhoz lehet hogy lecserélem.
Igazából semmi extra molyolásra nincs sok időm, úgyhogy csak annyi az elvárásom, hogy n-es legyen a ház másik felében is legyen jel és ne kelljen mondjuk soha!!! újraindítani... Más routerek amikkel eddig találkoztam életemben nem volt ilyen problémája.Köszi!
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16783 üzenetére
Routeren belül ez a WAN ip cím
IP Address: 192.168.2.127Míg a neten 82.xx.xx...
Azt mondták a switch-et úgy képzeljem el mint egy bridge-t (remélem jól írom), tehát mintha itt sem lenne, de akkor szólok nekik, szerencsére segítőkészek
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16761 üzenetére
Persze, router van előttem, ott nyitottam portot, hiába, upnp is engedve van
Igen ezen az oldalon egy 82. ip-t látok
-
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16769 üzenetére
SIKERÜLT!
Hagyj köszönjem meg a türelmedet és a segítőkészségedet!
Ha Szegeden jársz, akkor vendégem vagy egy sörre (de akár 2-re is)! -
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16767 üzenetére
Ethernet adapter- Helyi kapcsolat:
160-nal kezdődik. -
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16765 üzenetére
http://www.whatismyip.com-on
-
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16763 üzenetére
160.114.58.31
-
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16759 üzenetére
Nem működik. De akkor most melyiket dugjan a Wan-ba először?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16735 üzenetére
Voltam bent a neteseknél, mondták hogy ők nem korlátoznak semmit, másnál eddig nem volt ilyen probléma, én kipróbáltam 2 géppel is, itt nem jó
Szólok nekik újra, esetleg még valami ötlet? -
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16757 üzenetére
Net a routerba, router pedig a laptophoz.
-
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16754 üzenetére
-
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16752 üzenetére
Tudom, nagyon hülye vagyok, de ezt a Network menüt hol találom?
-
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16750 üzenetére
Huhh ez most nagyon kinai nekem. Picit pontosabban le tudod irni?
-
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16748 üzenetére
Nem, és csak annyit ir ki, hogy a DNS kiszolgáló nem válaszol. Otthon ugyanigy csinálok mindent és működik, itt kollégiumban nem. Nem lehet, hogy valahogy le van védve (nem értek hozzá, lehet oltári nagy baromság). Amikor előfizettem itt a netre, akkor fel kellett vinnem a gépem és megnézték az IP-cimét és valahova beregisztrálták azt hiszem.
-
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16746 üzenetére
Megcsináltam, de a következő kép fogadott:
-
almos94
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16744 üzenetére
Rendben, megcsinálom, ha annyit infot még tudsz adni, hogy ezt hol kell.
-
Zsocó
aktív tag
válasz
Intruder2k5 #16740 üzenetére
Egy noti meg egy telefon van rajta és mind a 2 csinálja, eddig több hónapon keresztül jó volt.
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16735 üzenetére
Szerintem meg
Egyébként a letöltés meg olyan szépen megy, feltöltésnél meg eldobja a peereket, még akkor is ha már csatlakozott és megy a feltöltés, csak pár mp-ig húzza, majd eldobja
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16733 üzenetére
Tenda desktop switch a neve a kis szemétnek
Majd írok akkor a neteseknek
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16731 üzenetére
De van felülete, viszont nem férek hozzá, nem tudom mi a jelszó és a belépési név
Ha nincs Tp router akkor fixre kell beállítani az ip címet 192.168.2.127 (szomszédé .128)
Alapértelmezett átjáró a kis eszköz 192.168.2.1Ha kihagyom a routert is closed-nak írja az oldal a portot
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16729 üzenetére
Hm
Mint kiderült nemEgy eszköz van (wlan alapú internet), ami befogja a jelet (az adó a város közepén van)
Az eszköz itt van a házon, amiből jön az utp kábel a kis eszközbe ami ezek szerint nem switch(?) majd a routerbe. A szomszédba pedig ugyan ebből a kis eszközből megy a kábel a szomszéd házba, mert neki vevőt nem lehetett volna feltenni, mert takarásban van a háza -
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16727 üzenetére
Igen
De viszont van egy switch is a router előtt, mert a szomszédba is innen megy a net -
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16725 üzenetére
Minden így van ahogy mondod
Sőt, utorrentben a zöld kis pipa is megvan, ami néha sárga, de mostanában nem szoktam látni hogy zöldről átváltana
Megpróbálom majd kihagyni a router, csak most nem csak én netezek, és lehet érne némi fizikai fájdalom ha kihúzom a madzagokat
Port checker szerint még mindig zárt
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16723 üzenetére
Na elvileg mac címhez van kötve most már a gépem
Fixen van állítva a gépen is 133 végű ip
upnp engedve (eddig is engedve volt)Egyébként ha feltöltök egy családi fénykép albumot torrentre és elkezdik tölteni akkor megy ahogy kell, viszont bent van 28 családi fotóalbum és még sem töltődik egyik sem, pedig van letöltő bőven mert nagy a család, bár persze feltöltőkből sincs hiány, de pl az egyiknél 100fel és 100-150 letöltő van, még sem kapok egy peert sem egész nap
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16721 üzenetére
Kliens fut
IP cím DHCP-vel osztott, ez is gond lehet?
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16719 üzenetére
Kész van, de még így is ezt írja hogy closed ez az oldal
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16717 üzenetére
-
enginev3.0
félisten
válasz
Intruder2k5 #16715 üzenetére
-
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16711 üzenetére
De arra már tudunk válaszolni, ha tényleg következik.
Egyébként eddig minden telepítési leírás, ami átment a kezemen, úgy indult, hogy (windows klienshez szabva) "kapcsolj ki minden tűzfalat és vírusirtót, állítsd az ethernet kártyát 192.168.(0/1).2 címre, routernek állítsd be a 192.168.(0/1).1-et és böngészőből menj rá a http://192.168.(0/1).1 címre!"
ui: a húsz éves gyakorlattal csak egy baj van, hogy iszonyatosan türelmetlen tudok lenni, ha saját cuccról van szó, így volt már router, ami előbb került kukába, mint kellett volna.
-
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16709 üzenetére
Miután a leírtak alapján vagy döglött a router vagy valami triviális hiba van, én javasolnám az R1.0 userhez alkalmazkodó megközelítést, mert hátha mégis csak "PEBKAC" van a háttérben.
Hibakeresésben van vagy húsz év gyakorlatom.Én egy ilyen hibának helyből úgy esnék neki, hogy:
router bekapcs
PC/laptop indít, rajta valami GUI-s live linux-szal (GUI csak a böngésző miatt)Ha mindkettő elindult, összedugnám a PC ethernet csatlakozóját a LAN1-4 csatlakozók egyikével.
Utána kb. 10-20 mp elteltével egy ellenőrzés, hogy a hálókártya kapott-e bármit a routertől?
Ha igen, akkor nagyjából sejthető a router címe, innen triviális.
Ha nem, akkor fixen beállítani az eth0 (illetve adott disztribúcióban ahogy épp hívják) paramétereit 192.168.0.2/24-re, default gw 192.168.0.1 és megpingelni a 192.168.0.1-et. Ha megy, happy, ha nem, a következő LAN port és goto 1.
Ha a négyből eggyel sem megy... na ott érdemes megállni gondolkodni és keresgélni. -
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16707 üzenetére
Maradjunk annyiban, én már szoptam miatta másfél órát egy alkalommal, hogy rossz sorrendben bootoltam az eszközöket és emiatt egy 169.254.x.x címet húzott magára a windows (talán XP volt még) és nagyon nem akarta látni a routert. Én meg a saját címét néztem utoljára.
Ettől függetlenül is: ha hibát keresek, igyekszem mindent úgy beállítani, hogy biztosan az legyen rajta, amit én akarok, ne valami, amit elvárok.
-
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16705 üzenetére
Pl. a kliens nem is kér, mert bebootolta és utána dugta össze a routerrel?
-
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16698 üzenetére
Mert az eddig látott gyári leírások szinte mindegyike ezt javasolja.
Általában meg azért, hogy akkor se legyen gond, ha a routeren valamiért nem megy a DHCP szerver.
Illetve a windows-nak hülye szokása 169.x.x.x címet felvenni ha nem kapott mást. -
Faterkam
addikt
válasz
Intruder2k5 #16692 üzenetére
Sajnos ezt gondoltam, vettem egy Tp-Link Wr 841N Routert, erre most nézem 5 év gar. Még a másik is garanciális, de gyorsan kellett. A család nem élhet Wifi nélkül!
-
WeeFeeri
csendes tag
válasz
Intruder2k5 #16687 üzenetére
Megpróbálom frissíteni, ha nem jó akkor mi lehet a gond?
-
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16678 üzenetére
Ez igaz, de miért kell a fullost is lebutítani? Főleg, hogy amikor próbáltam certificate-et gyártani a RADIUS-hoz, akkor szoptam, mint a torkosborz, mert alapvető funkciók is hiányoztak a kiherélt openssl-ből.
(mellesleg a tor projektet sem igazán értem, miért erőlteti a srác, nem fehérembernek való és eléggé ráfázhatsz, ha véletlenül nálad megy ki valaki a netre és disznóságokra használja)
-
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16676 üzenetére
2013 Jul 31 01:40:29 127.0.0.1 user.notice root: NFS Server stoped ...
2013 Jul 31 01:46:18 127.0.0.1 user.notice root: Stoping NFS Server ...Lehet, hogy már javította, ez egy régebbi darab logja.
Viszont pár hete belenéztem az újdonságokba és kicsit kiakasztott, hogy az amúgy is már-már használhatatlanná zsugorított openssl csomag (ami be van építve a firmware-be) tovább lett csökkentve.
Gyakorlatilag ha SSL-t akarsz használni, muszáj valami külső helyről telepíteni. (optware/entware) -
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16674 üzenetére
/var/log/messages, közvetlenül boot után.
De nem egy verziót használunk. -
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16672 üzenetére
Oroszul mennyit tudsz azon túl, hogy "Továris ucsítyelnyicá"?
Az angolja azért zavar, mert ebből valahogy úgy érzem, túlságosan ragaszkodik a saját kis "szemétdombjához" (a'la kiskakas) és max. hibajelzéseket/bugreportokat fogad, de mást nem enged a kód közelébe. Pedig az "nfs stoped" elég hülyén néz ki már nem tudom hány verzió óta. Lehet, még a legfrissebb is tartalmazza? Nem tudom.Mivel ez egy olyan szoftver, amit nemzetközileg is használnak/használunk sokan, talán nem ártana valaki angolost odaengedni egy kicsit. Egyébként is az egyemberes projektekkel mindig gáz van, ha a készítőjük kénytelen félbehagyni a munkát.
Szóval mégegyszer: nekem a fő gondom az, hogy mást nem enged oda, pedig gondolom, lenne önként jelentkező.
ui: angolt másfél évig tanultam, heti egy órában. Ehhez képest egész tűrhetően megy. Angol anyanyelvű levelezőpartner szerint.
-
persnongrat
tag
válasz
Intruder2k5 #16666 üzenetére
Akkor pontosítsunk: az alaptelepítésben nem volt.
Miután felraktad, ipkg update ; ipkg install .... kellett, de létezett webes admin felület. Én így értettem.
(nem sajtóhiba, akkor még ipkg-t használt az openwrt)
Ja, az még nem LuCi volt amiről beszélek, hanem valami más, de nem jut eszembe, minek nevezték.
Viszont azzal nem is volt annyi bajom, mint a LuCi-val. Két hónapja nem vagyok képes rászánni magam, hogy Tomato-ról végre a TpLink-es OpenWRT-re váltsak, pedig csak ezért vettem az új routert.
Lehet, hogy a végén a tplink is dd-wrt-t vagy tomato-t kap majd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Olvasd el az összefoglalót!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Samsung Odyssey G9 OLED 240Hz Dual QHD 0,03ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- 2db Dell PowerEdge R740 2U Rack Szerver és 3db Netapp FAS2040 NAS
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest