Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sati1984

tag

Nnnna, most jött elő újra a #37488-ban megénekelt érthetetlen kábeles probléma, de most tudok hozzá adni még egy adalékot.

Röviden összefoglalva: adott a szolgáltatótól (Invitel / DIGI között félúton) kapott ZTE ZXHN H168n router, 3 PC, 2 laptop, 2 mobil, és mindenki vígan netezik, kivéve az egyik PC-t. Ez a PC win10-es és kábelen csatlakozik a routerhez, weboldalak nem vagy csak részben jönnek be, és a hálózati hibaelhárítás azt dobálja, hogy "DNS szolgáltató nem található". Teljesen random jön és megy a probléma (most például 20 napig minden nap jó volt!), néha a huszadik újraindítás után már jó, néha aznapra feladom és nem foglalkozom vele többet. Egyébként most, ahogy ezt írom, az egyik laptopon (ami egyébként windows 7-es) szintén kábeles csatlakozással minden megy.

Amit eddig próbáltam:

- Router áramtalanítása, nem segített
    - PC újraindítás, nem segített
    - ipconfig /flushdns a windowsban - nem segített
    - DNS kiszolgáló kézi átállítása a windowsban - nem segített, néha úgy tűnt, hogy segít, de aztán pár tíz perc múlva megint előjött a teljes vagy részleges kimaradás. Legalább húsz különböző DNS-kiszolgálót próbálgattam, hátha meglelem a szent grált, de semmi :W .
    - Különböző böngészők - Firefox és Chrome alatt is ugyanez, illetve egyéb programokkal tesztelve, pl. Steam - szintén jön-megy a gond.
    - A kábel átdugdosása a router különböző portjaiba - az előbb pont ezt csináltam: megcseréltem a laptop és a PC portját, és a laptopon (pár perc magáhoztérés után) újraindítás nélkül megint megy minden, a PC-n teljesen elment minden, és újraindítás után is csak a hibás állapot állt vissza...
    - A router felületén minden normálisnak tűnik számomra

Most már nagyon úgy tűnik, hogy mégiscsak a windows-on belül lesz valami gond, szóval lassan offtopik a kérdés, de még egyszer felteszem: tudva mindezt, mit tudok még a router felületén vagy bármi mással megpróbálni, hogy ezt a teljesen random hibát ki tudjam küszöbölni? Én már tényleg az ötleteim legeslegvégén vagyok... :O :((

Új hozzászólás Aktív témák