Hirdetés
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Itt a Galaxy S26 széria: az Ultra fejlődött, a másik kettő alig
- Yettel topik
- Redmi Note 11 és 11S - biztos alapra jobb építeni
- Távozik az Apple vezérigazgatója
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
-
Mobilarena
Router gondok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sati1984
tag
Nnnna, most jött elő újra a #37488-ban megénekelt érthetetlen kábeles probléma, de most tudok hozzá adni még egy adalékot.
Röviden összefoglalva: adott a szolgáltatótól (Invitel / DIGI között félúton) kapott ZTE ZXHN H168n router, 3 PC, 2 laptop, 2 mobil, és mindenki vígan netezik, kivéve az egyik PC-t. Ez a PC win10-es és kábelen csatlakozik a routerhez, weboldalak nem vagy csak részben jönnek be, és a hálózati hibaelhárítás azt dobálja, hogy "DNS szolgáltató nem található". Teljesen random jön és megy a probléma (most például 20 napig minden nap jó volt!), néha a huszadik újraindítás után már jó, néha aznapra feladom és nem foglalkozom vele többet. Egyébként most, ahogy ezt írom, az egyik laptopon (ami egyébként windows 7-es) szintén kábeles csatlakozással minden megy.
Amit eddig próbáltam:
- Router áramtalanítása, nem segített
- PC újraindítás, nem segített
- ipconfig /flushdns a windowsban - nem segített
- DNS kiszolgáló kézi átállítása a windowsban - nem segített, néha úgy tűnt, hogy segít, de aztán pár tíz perc múlva megint előjött a teljes vagy részleges kimaradás. Legalább húsz különböző DNS-kiszolgálót próbálgattam, hátha meglelem a szent grált, de semmi
.
- Különböző böngészők - Firefox és Chrome alatt is ugyanez, illetve egyéb programokkal tesztelve, pl. Steam - szintén jön-megy a gond.
- A kábel átdugdosása a router különböző portjaiba - az előbb pont ezt csináltam: megcseréltem a laptop és a PC portját, és a laptopon (pár perc magáhoztérés után) újraindítás nélkül megint megy minden, a PC-n teljesen elment minden, és újraindítás után is csak a hibás állapot állt vissza...
- A router felületén minden normálisnak tűnik számomraMost már nagyon úgy tűnik, hogy mégiscsak a windows-on belül lesz valami gond, szóval lassan offtopik a kérdés, de még egyszer felteszem: tudva mindezt, mit tudok még a router felületén vagy bármi mással megpróbálni, hogy ezt a teljesen random hibát ki tudjam küszöbölni? Én már tényleg az ötleteim legeslegvégén vagyok...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060Ti 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
.
Gubek-Einste