Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Akelaus
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Tegnap nekiugrottam délután melóban ismét. Förtelem. Egyik ismerősöm androidos telefonon, valami app-al "megkeverte" ő állítja nagyon jó album.
Lehet, de komolyan nekem kell otthon utólag "megkeverni", hogy hallgatható legyen? Ezt az albumot is baromira vártam amúgy, szóval csalódás.Vikthor: Marduk esetében kicsit elfogult vagyok, bár nem minden album tetszik egyformán. Vannak gyenge albumaik, és van amit akár 2-3x is képes vagyok meghallgatni akár egymás után is. Marduk az egyik zenekar amelyikre anno felkaptam a fejem, hogy ilyen nincs! A másik a Cradle volt a Vampire or dark.. ep-vel. Mind a kettőnek szolgamód vásároltam az aktuális albumait, egy darabig.
Viszont az új albumtól az eddigi két szám alapján tartok. Azaz, hogy sz.r lesz. -
-
Én nem különösebben ismerem a Five Finger Death Punchot, de többen is azt írták, annak hatásai lelhetőek fel benne. Szóval jó szórakozást hozzá

-
james001
veterán
Végighallgattam a teljes új 5FDP albumot,hát a végére se lett jobb
Van rajta sok szám ami pörögni fog azért tuti naponta is akár de a többi csak lassú csöpögős nyálas izé,egyáltalán nem 5FDP style szerintem... Pedig vártam mint a messiást
Eddig az új Parkway Drive visz nálam mindent idén,igaz eleinte fikáztam de már azóta beleszerettem 
-
válasz
canniball
üzenetére
Malakian szerint inkább SoaD-os lesz - meglátjuk, de nem annyira jó hír. Nekem is az tetszett az elsőben, hogy kicsit "elbranchel" az anyazenekartól, meg Tankian első lemezében is ez volt a jó. De úgy tűnik, ők ketten most annyira nincsenek közös platformon, Malakian célozgat rá, hogy tele van ötlettel, de SoaD lemez, az nem várható...
-
Akelaus
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Állítólag direkt ilyen a keverése. Én meg pont ezért nem is hallgatom.
-
Bjørgersson
félisten
-
james001
veterán
Új 5FDP... Hát vegyesek az érzelmek. Még nem hallgattam végig,kb a felét nyomtam le,meg kicsit belehallgattam a többibe... De eléggé meh. Az első 4 szám még tök jó,de aztán kicsit mintha elfáradna az egész... Rá voltam hájpolódva nagyon de kissé csalódtam,pedig a Got Your Six tetszett

-
válasz
Bjørgersson
üzenetére
fécvóning? ammeg mi?

Distant vision tempting water
Fall to my knees I'm going to drink it dry
Blazing desert sun reflection
On the water he caught my eye
Up in a tree looking at me
Vulture of fear why don't you go away
"You're mine one day
Spit out the sand be on your way" -
Akelaus
senior tag
SINSAENUM - Final Resolve Csihar+Joey Jordison és a Dragonforce basszer Frederic Leclercq (itt gitáros) bandája.
-
snecy20
nagyúr
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Hát, már 23 éve is jobb volt a megszólalásuk, az biztos.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
Bjørgersson
üzenetére
At The Gates: a keverés egy fos lett szerintem.

-
canniball
nagyúr
-
válasz
Vikthor
üzenetére
Én elmúltam 40, úgyhogy már csak kétféle zenei műfajt ismerek - van a jó zene meg a szar zene

Amúgy általában a rock környékén mozgok, ami sokszor metál, sokszor meg nem. Alkalmilag mást is szívesen meghallhatok. Itt van pl. ez a gyöngyszem, ami ma jött szembe a Spotify-on - huszonegypáréve hallottam utoljára...
Egészséges Fejbőr - Sziklaöklű JoeSzegény Sziklaöklű Joe

-
Akelaus
senior tag
válasz
Vikthor
üzenetére
Hangzásban kb. a 2015-ös, igaz a gitár (néha) hátrébb van.
Ami nekem új, az a szimfonikus részek és a kórusok. Olyan Therion (talán még a Dimmu Borgir is beugrott) módra. Erre sokadik hallgatás után is felkapom a fejem.snecy20 : Pont azon filóztam miközben ma hallgattam, de talán tegnap este is, hogy tuti az új albumot indítottam el, és nem az utolsót (2015)?
Azt ugye nem csak én vettem észre ki is énekel az egyik dalban? Anneke van Giersbergen.

-
snecy20
nagyúr
válasz
Vikthor
üzenetére
Hát igen, talán a legnagyobb gond, hogy az Eclipse - Silent Waters kettős óta, ami az "új" érának a csúcsa tőlük, csak ugyanazokat a köröket futják újra és újra...míg a 2006 előtti Amorphis zenéje azért mindig rejtett nem kevés újdonságot, progressziót, meglepetést.
Jah, néhol már azt hittem, Theriont hallok...
-
válasz
snecy20
üzenetére
A gitártorzítás más mint az eddigieknél megszoktuk és annak a hangereje is mintha a szinti "mögé" bújna. Nekem nincs bajom úgy vele, de továbbra is tartom álláspontomat, hogy Pasi Koskinennel igazi az Amorphis, Toni hangját meg már megszoktam. Összességében egy megszokott letisztult Amorphis album ez, én megveszem, tetszik ez azért annyira.
Bocs ez lemaradt. Az a női kórusos rész azért nálam majdnem cigányútra ment... Az nem várt volt tőlük.

-
snecy20
nagyúr
Az új Amorphis lemezt képtelen voltam végighallgatni.. Ajjaj, azért ez nem jó jel. Ilyenre még nem volt példa.

-
Elemental
addikt
Rákerestem. Te jó ég

Marad a sia furler.Néha azért benn marad a metál. Tegnap Sylosis szólt hazáig az oviból. Előtte meg betoltam neki a süss fel napot

-
Füleske
addikt
válasz
Vikthor
üzenetére
Sosem értettem mi az hogy valaki csak ezt vagy azt a műfajt hallgatja / szereti ( a rajongókról , akik kb. megrekednek 1-2 együttesnél nem is beszélve). Kb. olyan ez mintha mondjuk csak horrorfilmet nézne (mindegy milyen trágya), vagy csak almalevet inna (mindegy hogy milyen cukrozott műanyag ) stb. Az hogy valami metál vagy nem metál az kb. semmit sem jelent nekem abból a szempontból hogy tetszik vagy nem , hallgatom vagy nem.
-
Akelaus
senior tag
DEVILDRIVER - Country Heroes feat. Hank III (Official Lyric Video)
Nagyon várom ezt az albumot, néha rám jön, akkor hallgatok egy kis country zenét.
Arcana: A képen lévő 3. albumot megvettem anno kazettán, a Hammer miatt. Azt el-elhallgattam, aztán azóta kb. semmit.
Szokott lenni metál mentes nap nálam, akkor semmit nem hallgatok. Néha jó a csend.
Amorphis: kíváncsi leszek a véleményekre, mióta a neten kikerült 4-5x meghallgattam a bónuszos verziót.
-
-
Ellia
addikt
Kint az új Amorphis, adja elsore kora reggel

-
Bjørgersson
félisten
új at the gates
-
Akelaus
senior tag
válasz
Vikthor
üzenetére
Elsőre nem tudtam mit kezdeni vele. Furcsa volt. Aztán azóta lement párszor.
Nekem is az volt az első tőlük, mai napig emlékszem mikor megvettem, hazaértem(70km) és alig bírtam kivárni, hogy végre meghallgassam. Majd lestem ki a fejemből, hogy bazzz
Azt azért remélem, sikerül megélni, hogy végre kijönnek a remasterelt albumok. A The Haunting-ra nagyon kíváncsi vagyok milyen lett úgy. Na azon is akkorát döbbentem. Oda meg vissza vagyok a mai napig a gitárhangzástól.
Ezt az egy számot a zenekar tette ki róla. -
Akelaus
senior tag
Új Sear Bliss dal. Végre!
-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
pénteken tudtommal, 18án
-
Jár kövezés azért, ha megkérdem közületek, hogy ki jön Dec 12én a Within Temptationre? Tudom, hogy blekkhez és funeral doomhoz szokott fejemtől ez egy kicsit kiáll, de mit csináljak, bejön ez a pop-szimfonikus metál is...

-
Akelaus
senior tag
Beszerezhető az új Amorphis.

-
Rimuru
veterán
-
Ellia
addikt
Így akar valami újat mutatni az ember nektek még akkor is, ha két hozzászólással feljebb be volt már linkelve...

-
Ellia
addikt
Na ezt direkt külön posztba.
INDIAN STREET METAL ("Ari Ari" ft. Raoul Kerr) - Bloodywood
Nem mondanám szarnak, ez az indiai zene is se rossz benne, azért érezhetően indiai
De azért érződik a "bollywood" hatás. -
Ellia
addikt
In This Moment - "Black Wedding feat. Rob Halford"
Egész jó cucc lett.
-
TripleB
senior tag
Kis magyaros
Stabbed- Carceri -
Akelaus
senior tag
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Akkor maradok egyedül? Nekem nem jön be, főleg az "énekes" hangja.

-
taranis
addikt
válasz
Bjørgersson
üzenetére
Na, megy ez nekik Abbath nélkül is elég jól.
-
LyonnaisFan1
őstag
A Slayer hozzánk végül nem jön, de 11.23.-án Bécsben el lehet csípni őket.
-
Bjørgersson
félisten
-
Bjørgersson
félisten
új at the gates
-
Bjørgersson
félisten
-
taranis
addikt
válasz
Vikthor
üzenetére
Ez jutott róla eszembe, még 2000-ből, itt is csajszi van, csak kicsit máshogy énekel: Opera IX - Act I: The First Seal
Vannak jó riffek. -
Egy régebbi kedvencem:
-
válasz
ígyvanferi
üzenetére
Én kb 13 éve nem voltam élő zenén, úgyhogy a 15e nem hiszem, hogy hanyatt dobna, nem ismerem ezt a tüskecsarnokot, de lehet h kihozzák belőle a maxot.
-
ígyvanferi
addikt
-
james001
veterán
Hát ez az új Parkway Drive album elég "érdekes" lett. Szeretem is meg nem is... Atlas óta nem igazán találják magukat szerintem. Viszont a Wishing Wells g*ci jó szám lett,meg a Prey is,azt már meghallgattam vagy 10-szer tegnap óta

-
Akelaus
senior tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Én sokáig azt sem tudtam, létezett Nagy Ferós Bikini. Valamikor megvettem egy Bikini kazit, osztálytársamtól, és ott láttam a nevét a szövegeknél. Akkor túrtam utána, hogy mi köze neki a zenekarhoz. Aztán beszippantott az első két album. Nemrég sikerült megszereznem őket első kiadású cd-n, kb. annyiért sem, amennyiért most kapható a boltokban az új kiadás.
A későbbi Bikini albumok már nem jöttek be annyira. Maradtam a Beatricénél inkább. Mivel magyar zenekarokkal kezdtem, így ezek kb. örökre megmaradnak velem.
svensson Mér' annyit hallgatta?

Apámnak a Mini (is) volt kedvence. Én valahogy nem tudok megbékülni vele, próbáltam meghallgatni a jutubén albumokat, de 1-1 szám és ennyi. Voltam a Tabánban most május elsején. Korán odaértem, láttam élőben a Minit. Na így viszont! Baromi jó volt. Egyedül Ádival nem vagyok kibékülve, a konferálásával. Azt sem értettem mit mond.
gbors Azt tudtad, hogy angolul is felvették az egyik lemezt?
-
Nem éppen a tőlem megszokott Irgum-Burzum feketefém, de én őket is szeretem nagyon, mert a maga műfajában kíváló dallamos zenéket produkálnak.
Within Temptation - December 12, Tüskecsarnok - 15 rongy a jegy.
Kicsit húzós, de ez egy A kategóriás előadó, valszeg jó hangzás garantált.
-
Akelaus
senior tag
válasz
Dilikutya
üzenetére
Ok valahol érthető, de szerintük milyen haszonra teszek szert egy 1992-es Akela lemezismertetővel? 1992-ben még nem is hallgattam, sőt az újságról sem tudtam. Létezik egy oldal a neten(talán) ahol lehet keresni a régi Hammerekben, melyik számban írnak az adott zenekarról. 1995-ben vettem meg az első Hammert, aztán vagy 10 évig minden számot megvettem.
Viszont van infóm arról amit írtál, mert még a zenekarokra is durcisak, ha kitesznek képet a cikkről amit róluk (velük) csináltak. Engedélyt kell kérni.. Kicsit olyan mint a Hungaroton, aki a zenekarokat szívatja a régi lemezeik jogaival. (érdekes évekig ment a harc, adják ki újra a két Nagy Ferós Bikini albumot, erre most a jubileumi Beatrice koncert előtt megjelentek)
Itt melóban is van pár Hammer szám amit megvettem az utóbbi időben, bizonyos zenekarok miatt, annyira nem olvastam el, hogy csak na.Régen ahogy megjelent nekiestem, és ami nekem érdekesnek tűnt album, azt kiírtam papírra, otthon a neten rákerestem, megnéztem milyen.
Igen ma már nem létszükséglet, ha csak magyar nyelven akarok ilyesmit olvasni, minimum 5 oldalt tudok fejből a neten. -
Dilikutya
félisten
válasz
Akelaus
üzenetére
Ez még érthető is néha a részükről, nem pont ilyesmire gondoltam. De nagyon kiakadtak pár éve, amikor az Óriás az MR2 Akusztikban az Ossiantól a Márhívót dolgozta fel, meg azt is tudom, hogy durcisak, ha egy Ossian lemez mondjuk 3/5-öt kap kritikában...

Lemezkritikát évek óta nem olvasok sehol, mióta demo letöltés sem kell a Deezer/Spotify miatt, ha CD vásárlás előtt meghallgatnám. Meg egyébként is vannak jobb informálódási lehetőségek, mint egy idegen ember véleménye. A lemezkritika mint műfaj szerintem halott. Mondom ezt úgy, hogy sokat olvastam zenei oldalakat, szerkesztettem, sőt kritikákat is publikáltam, író-olvasó részről is van rálátásom, látom/láttam a nézettségi adatokat, és egyre kevesebbet olvasok ilyeneket, inkább nézegetem a friss megjelenéseket, és belehallgatok. -
Akelaus
senior tag
válasz
taranis
üzenetére
A Rengeteg volt az az album amitől anno leesett az állam. Fogalmam sincs mennyit hallgattam, de szerintem naponta többször is. A Keleti szél c. számot meg még külön is ezerszer minimum. (most is
)Dilikutya miután az fb-n egyszer a kedves főszerkesztő urakból az egyik kiakadt egy kérésemre, hogy pár lemezismertetőt az egyik ismerősöm kifotózzon, már nem is merem ezt kérni a Dimmu lemezismertetőről.

Még csak nem is friss számokról volt szó..
Új hozzászólás Aktív témák
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- E-roller topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Okos Otthon / Smart Home
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Milyen TV-t vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Projektor topic
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Graphite -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3747
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Black-1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3626, 100% Akkumulátor
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - Ryzen 5 PRO I 16GB I 512SSD I 14" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Lehet, de komolyan nekem kell otthon utólag "megkeverni", hogy hallgatható legyen? Ezt az albumot is baromira vártam amúgy, szóval csalódás.

én várom a köv fizut, és remélem lesz addigra még jó hely...
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)