Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Engwe L20 Boost - ha kell egy kis energia
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Itt vannak az első képek a Sony Xperia 1 VII-ről
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
- Több dologban is első lett a Motorola Edge 60 Fusion
- Magisk
- Samsung Galaxy A36 5G - a középső testvér
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
-
Mobilarena
FIGYELEM
A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
Mielőtt kérdezel, olvasd el az összefoglalót, használd a keresőtA Revolutról általánosságban
A Revolut fiókról, számlákról
Revolut kártyával kapcsolatos információk
A zárolásokról
A Revolut és a kiegészítő szolgáltatások
2020.08.24-től életbe lépő változások
A szolgáltatás állapota
Új hozzászólás Aktív témák
-
adelugron
újonc
válasz
nagy.laurent #47262 üzenetére
Bementem az erstehez, azt mondták ez az ő gyujtoszamlajuk, mivel náluk van vezetve a mi számlánk is, írtunk az ugyfelszolgalatnak és elvileg gond nélkül visszaküldik majd.
-
adelugron
újonc
válasz
Az ügyfélszolgálat nem tud segíteni, ha a visszautalas nem revolutrol indult.
a mi esetünkben erste számláról utaltunk erre a gyűjtő számlára, azt mondta az ügyfélszolgálat hogy beszéljünk az erstevel, hogy ők kérjék vissza az összeget.
bizom benne h a currency cloud limited magától is visszautalja ezeket a téves utalásokat, különben elég nagy összeget gyűjtöttek már össze. (De egy céghez csak úgy nem folyhatnak be random összegek, szóval csak nem teszik zsebre) -
adelugron
újonc
válasz
Szia! Velem ugyanez történt, férjem erste számlájáról utaltam vissza az én revolutomra. A gond csak az, hogy automatikusan kiválasztottak az utalást és erre a 116 kezdeű számlára ment az összeg.
tegnapi eset, én is írtam az ügyfélszolgálatnak, de egyelőre nincs válasz.
nem kis összeg, remélem megoldódik és a currency cloud limited visszaküldi a feladónak.
ha bármi változás áll be nálad, írok. Írj kérlek te is! -
adelugron
újonc
Sziasztok!
lattam hogy már más is csinált ilyet:
nem figyeltem hogy a revolutod utalás nem az én számlászamomrol jött, hanem a currency cloud limited forintos gyűjtőszámlájáról és indítottam egy automatikus visszautalást az erste számlámról.
írtam a Revolutnak is ezzel kapcsolatban.
van ötletetek/ tapasztalatotok, hogy hogyan fog a pénz visszajutni hozzam?
Köszönöm! -
Major Lion
senior tag
válasz
#01110937 #47056 üzenetére
Ja tanulnak de irto lassan.
Belepek az erste app-jaba es nem tudom hogy az egyes tranzakciok mikor tortentek mert nem azt mutatja amikor fizettem hanem a szamomra irrevelans konyvelesi datumot. CIB-nel szinten ez volt. Meg mindig nem ertettek meg hogy az senkit nem erdekel. -
törölt tag
válasz
UberMutant #46565 üzenetére
Pedig volt előírt darab limit 5 db vagy 75 ezer. Standard csomag.
zaskar
Erste és Cib atm plusz díjat számolhat fel, ne ezeket használd.#46575) Szbtms
+1gyorsabb voltál.
-
törölt tag
Azért nincs a kivonaton, mert nem az otp atm számolt fel rá díjat, hanem a Revolut. Arról honnan lenne információja az otpnek?
Volt fedezet a számládon, más pénznemben. Ha nem lett volna fedezet, akkor elutasít az atm.
közben más is leírta, míg gépeltem... Ez leginkább az otpnél van így, ott 100.000 ft egy tranzakció ha nem otp-s kártyával veszel fel. Máshol még nem találkoztam ilyennel.
Revolutra is van már atm ami díjat számol Erste és Cib.
"Ez nem régi változás,"
Régóta így van. [link]
Ugyan itt külföldi fizetésről ír, de ugyan az a háttere. -
Losicica
csendes tag
Sziasztok,
2 hete kaptam új VISA kártyát, mert a régi chipje elromlott, és alig volt 1-2 eset, amikor ATMben tudtam volna használni. Meglepődtem, mert emlékeim szerint régebben mindig ugyanaz volt a PIN, mint az előzőé, most viszont írták, változtassam meg. Ez azonban könnyebbnek hangzik, mitn amilyen...
- unicredit ATM - nincs PIN opció
- MBH ATM - nincs PIN opció
- OTP ATM - több ATM több időben elkezdte a PIN módosítást, majd közölték törlik a tranzakciót
- Erste ATM - van PIN opció, de inaktív
- Raiffaisen ATM - na ez volt a legértelmesebb, ez is elkezdte és törölte, de közölte legalább, hogy nem tud kapcsolatba lépni a kártyakibocsátó bankkal.Beszéltem a Revolut ügyfélszolival hogy mégis szerintük melyik ATM-nél próbálkozzak még, mert kezdem unni, de azt mondják, ez nem az ő ügyük, nem rajtuk múlik.
Szerintetek lehet olyan, hogy központilag le van tiltva véletlen a PIN módosítás egy kártyán? Az appban ilyet nem láttam, de még a Rafis automata előtt beszéltem velük, így ezt a kommunikációs hibát nem tudtam mondani.
Az esetek több különböző napon / városban történtek, szóval nem valószínű, hogy épp kifogtam volna egy pár perces rendszerhibát.Bárki találkozott már ilyennel?
Köszi szépen!
-
pictigjis
őstag
válasz
#33802016 #45867 üzenetére
azt valoszinuleg nem maga az erste kuldte, hanem csak a tranzakciot lebonyolito harmadik fel (akar currency cloud) egy erstes szamlaszamot hasznal(t). majusban nekem is erstes szamlaszamrol jott egy utalas, de sajat nevvel, vagyis a harmadik fel a felado nevet a kuldohoz igazitotta
ez a 4. sor nalam mindig volt, erre mondtuk, hogy csak tajekoztato adat
-
törölt tag
válasz
pictigjis #45834 üzenetére
A 4. sor eddig nekem nem volt. De úgy látom ez alkalmazás verzió függő is lehet.
Szerencsés vagy, ha nálad mindig így utalt a Citi, nálam nem. Viszont msot észrevettem, hogy az Erste küldte az egyiket. Az pár nap volt, mint a képen is látni. 18. került jóváírásra egyébként a bankszámlán. Akkor is küldte az Erste elvileg.
-
Szili995
újonc
Sziasztok, meghívtam egy ismerősöm. De nem tudja feltölteni az egyenlegét semmilyen módon. Erste dombornyomott kártyája van(nekem is), és apple payyel is próbáltuk. Váratlan hiba történt, ennyit ír a revolut az erste kártyára. Apple payre pedig, hogy elérte a limitet(0 ft, de nincs semmilyen limit beállítva.) Esetleg valakinek van ötlete?
-
paolinho
őstag
Lehet, hogy a CIB-nél ez így van, azaz áruvásárlásnak minősül hitelkártyával feltölteni, de nekem tegnap az Erste ügyfélszolgálatosa egyértelműen pénzfelvételnek minősítette az arról történő feltöltést, aminek súlyosabb költség vonzatai vannak a későbbiekben. Persze ha 24 órán belül visszateszi a delikvens a pénzt, a hitelkártyára, akkor nincs probléma.
#45571 Boond: ezek rendben vannak nálam is, valószínűleg Monyos által is említett rendszerhiba lehetett az oka annak, hogy nem sikerült első három alkalommal a feltöltés.
-
Monyos
aktív tag
válasz
paolinho #45562 üzenetére
3 éve használok Revolutot és random előfordul néhány havonta ez a hiba, pedig ugyan azt a kártyát használom minden alkalommal. Support ilyenkor mindig a kártyához tartozó bankra mutogat, hogy ott érdeklődjek viszont a kártyán nincs erre vonatkozó limit/tiltás, máshol hibátlanul működik a kártya. (Nem Erste ahogy a te esetedben, így még csak nem is bank specifikus a dolog.)
Jobb esetben néhány órán belül megjavul, de volt hogy 1-2 napig ugyan azt a hibát kapom, de minden esetben magától javult meg.
Természetesen minden alkalommal piszkálom ilyenkor a supportot, tudjanak róla, hogy van ilyen hiba. -
paolinho
őstag
válasz
UberMutant #45533 üzenetére
A tegnapi sikertelen Erste Standard debit Mastercard bankkártyáról történő Revolut forint számlára történő sikertelen Hozzáadás-i kísérletet követően ma ismét próbálkoztam ezzel.
Tekintve, hogy megint azzal a szöveggel lettem elutasítva, hogy "Elutasíták a feltöltésed. A fizetési probléma megoldását közvetlenül a banktól kérheted.", ezért ma felhívtam az Erste TeleBank-ot, és jeleztem ezt nekik. Azt a választ kaptam, hogy a kártyának nincs semmi ilyen jellegű tiltása, és nem is lát ezirányú kezdeményezést sem tőlem. Véleménye szerint a Revolut a hunyó, ott nyomozzak. Megjegyezte még, hogy a problémám nem egyedi, mert ma már legalább hárman keresték a bankot ezzel a problémával. Nekik is csak ugyanezt tudta mondani, mint nekem.De kérdésedre válaszolva azt teszem lépésről lépésre, hogy:
Belépek a Revolut appba
Kezdőlap - Hozzáadás (Magyar forint)
Pénz biztonságos hozzáadása
Kártyaadatok megadása - Folytatás
Pénz biztonságos hozzáadásaA pofám leszakad. Most meg elfogadta a pénz elküldését. Ki érti ezt?!
-
axioma
veterán
válasz
Somatom #45555 üzenetére
Szolgáltatás:
Számlavezetés [Erste EgySzámla Díjcsomag felnőtt ügyfelek számára]
Díj:
Kedvezmény nélküli számlavezetési és csomagdíj elektronikus kivonattal
Havi ügyfélkapcsolati díj 1 460 Ft
(ue. ha papiros a kivonat)[link] elso oldal alja - szoval ez a tokegyszeru csomag havidij meglehetosen szar elnevezesu dijkent...
-
törölt tag
válasz
paolinho #45529 üzenetére
2021. 02. 12. 12:52
Az Erste Bank február 2-án minden ügyfele számára korlátozta az egyik fintech-szolgáltatáshoz való hozzáférést. Az Erste a január 1-jétől kötelező erős ügyfélhitelesítés hiányára hivatkozik a Curve-vel kapcsolatban. A bank érintett ügyfelei felháborodtak, többen a Magyar Nemzeti Banknál is panaszt tettek.Az Erste Bank volt egyébként az első olyan hazai bank is, amely a Revolut-számlák hitelkártyával való feltöltése esetén kamatot kezdett felszámítani (magyarázatuk szerint ennek oka az volt, hogy kártyás vásárlás helyett a Revolut – a kártyatársasági (Mastercard) előírásoknak jobban megfelelve – online készpénzfelvételként kezdte könyvelni az ilyen tranzakciókat, ami hitelkártya esetén elég sokba kerülhet). A bank szerint ezt a változtatást a Revolutnak kellett volna jeleznie az ügyfelek felé, de a felszámított díj miatt akkor reklamáló ügyfeleknek – egy néhány hétig tartó türelmi időszakban – jóváírták a vitatott tételeket.
itt még K&H Visa betétire is ír díjat. 2020as bejegyzés.
Erténél is lehet probléma. 1 éve gondja volt vkinek a feltöltéssel.
https://www.reddit.com/r/kiszamolo/comments/w1v3v8/revolut_felt%C3%B6lt%C3%A9si_probl%C3%A9ma_%C3%BAj_erste_debit/ -
paolinho
őstag
válasz
UberMutant #45528 üzenetére
Sima (nem dombornyomott) Erste Mastercard (bár ezt csak a két körről látni), "debit" felírattal.
link -
4Grider
nagyúr
válasz
DrDobos #45437 üzenetére
Az a lista idén már nagyon nem érvényes. Júniusban végigjártam néhány rajta szereplő ATM-et (helyi OTP, erste, postabank, cib, stb.), a 150 EUR készpénzfelvételre a legkisebb díj 5 EUR-nál indult. A horvát bankok ma már rendesen díjazzák az idegen bankkártyás készpénzfelvételt.
-
pictigjis
őstag
válasz
Lasersailing #45401 üzenetére
erre egyszerű a válasz: nagyon sokkal, ezért mondtam, hogy ezt tananyaggá kellene tenni. sajnos sokan azt hiszik, annyit fizettek, amennyi az sms-ben áll, pedig baromira nem. vigasztaljon (legalább egy kicsit), hogy az erste a lehúzáskirály
-
törölt tag
válasz
Somatom #44871 üzenetére
Én ezt értem, de más meg leírta itt, hogy levontak lenni ugyan úgy erstenél. És cikkek is jelentek meg róla, azt veszem hivatalosnak.
nfsu17, hatóságok megtalálnak anélkül is ne aggódj
Gps-t sem biztos, hogy teljesen kitudod kapcsolni. Az olvasottak alapján ez a geolock több problémát tud okozni, mint amennyi hasznot.
SzGee, Eltérő tapasztalatok vannak, van akinek ezt is érzékenyen, veszi másnál mást sem vesz olyan szigorúan. Inkább azt mondanám, hogy meg van az esélye, hogy valami gubanc lesz, ezért javasolják a kikapcsolást, ha nincs neted, vagy telefonod.
-
törölt tag
Volt aki írta, hogy kint hagyta a telefonját a kocsiban és az üzletben nem engedte fizetni a geolock miatt Németországban. Milyen 60 km-ről írsz?
Ha más funkcióra gondoltál ott az észerűség lehet a határ. Ha közel egy időben 2 helyen használják az nem reális.xviktorx
Miért nem csináltok a feleségednek is egy Revolut számlát? Meg is tudod hívni és akkor még a kártyán felül is kaptok jóváírást.Bacusuz
Cib és erste atmen kívül bármelyik. De kiírja, ha van díj (elvileg). Én tegnap bankholdingosból vettem fel. -
Kasya
nagyúr
Ez miért lehet?
Ingyenes Revolutbol 1 USD utalás költsége Erste USD számlára 3 USD. Az ok, nemzetközi számlára utalás.
Premium Revolutbol 1 USD utalás költsége Erste USD számlára ingyenes.Az Erste USD magyar számla. Premium alatt se lenne ingyenes tudtommal a nemzetközi utalás, bár ennek amugy sem kellene annak szamitani.
Szerintetek mi lehet az anomalia?
-
SzaSza0909
csendes tag
Sziasztok!
Egy 2000 Ft alatti összeget kellene utalnom valakinek belföldön, nincsen GIRO-n címezhető bankszámlája, csak Revolut. Küldött egy Revolut.me-s linket, amin négy különböző kártyával (Raiffeisen, K&H, Erste, MBH - vegyesen debit és credit is, mind Mastercard) se tudom végigvinni a fizetési folyamatot (se desktopon, se mobilon). A jelenség ugyanaz: megadom az adataimat (név, e-mail cím - próbáltam ékezettel és ékezet nélkül is a nevemet, nem számít), megadom a kártyaszámot. Utána továbbdob a második faktoros 3D Secure bankkártya-hitelesítésre, az adott banki appból sikeresen hitelesítem a fizetést (mind a négynél ez is megvolt).
Ezek után a Revolut ennyivel zárja le a folyamatot:
"Something went wrong. We couldn’t complete your payment. Please try again later."
A banknál nem látszik terhelés vagy befoglalás (egyiknél se)Óriási ívben kerülöm ezeket a fintech retteneteket, az utóbbi években valahogy minden ilyenbe belefutok, ha néha a Wise vagy Revolut közelébe kell keverednem. Ez újabb megerősítést nyert most....
Lenne tanácsotok, hogy mit lehetne tenni, hogy a másik fél megkaphassa a pénzét?
-
A főnököm anyázik, hogy egyes kártyáknál óriási kezelési díjakat vonnak le.
Szerinted miből fizeti a visszatérítést??
Bankok már léptek is rá: Az Erste Bank áprilistól eszközhasználati díjat vezet be a külföldi kibocsátású kártyás pénzfelvételekre a saját ATM-jeinél. -
válasz
David_DD #44525 üzenetére
nem csak az OTP hanem az Erste is berágott a Revolutra
Az OTP-nél sem megy simán, de dolgoznak rajta, hogy ne lehessen használni Revo kártyát
-
David_DD
tag
Sziasztok!
Megrpóbáltam ma OTPs Euro ATMből Eurot felvenni. Kiírta hogy sikertelen tranzakció. Átmentem a forintos ATMhez hogy vajon a kártya beállításoknál van vmi gebasz (engedélyezve volt/van az ATM használat) de a forintra is kiírta hogy sikertelen. Átmentem egy Erste-hez, kértem egy egyenleg lekérdezés, gond nélkül ment. Csináltam egy pénzfelvételt is, az is gond nélkül ment (utólag láttam, hogy az erste újabban ezt 1200Forint levonással honorálja, de ezen már túltettem magam...)
Van vmi ötletetek hogy az OTP-vel mi baja van?
-
kalifa777
tag
Sziasztok!
Standard REVOLUT számlám van, bankkártya nélkül használom. A saját bankkártyáról (Erste) szoktam feltölteni, de egy ideje kb. 2 hete nem engedi azt írja ki, hogy nem felelt meg a kártya a 3DS ellenőrzésen. Voltam benn a bankban de ott a revolutra mutattak hogy ott a hiba. Merre induljak? -
Peter.70
addikt
-
Astery
senior tag
válasz
Sátán44 #44254 üzenetére
Ez nyilván szubjektív, hogy ki mit tart biztonságosnak ill. milyen egyéb lehetőségei vannak. Én pl. mivel ingyenesen lehet mozgatni oda-vissza a devizát a Revo és az Erste-s devizaszámlám között ezért a Revoluton váltok de aztán amire ott nincs szükségem az megy a "bankba".
-
huan
őstag
Sziasztok,
Szlovákiában szeretnék vásárolni és segítséget szeretnék kérni, hogy hogyan járok a legjobban Euro-fizetésnél? A forint alapú Erste-kártyámmal, vagy a Revolut-om Euro-számlájának feltöltésével? Fel kell töltenem az Euro-egyenleget, vagy a forintról is átteszi fizetéskor?
Hol tudom ellenőrizni, melyik milyen árfolyammal számol? Az Erste-forintszámlával történő vásárláskor a konverzión kívül van más díja a külföldi fizetésnek? Az Erste eladás, vétel, vagy középárfolyamon számol ilyenkor?
Köszi -
Noxy
veterán
válasz
bigdady #43786 üzenetére
Feltölti a Revolutot az erste vagy más magyar b.. kártyával oszt azért fizet hogy kivegye a Revolut kártyával?
Most erre mit lehet mondani? Mert ugye a Revonál alap magyar b..számla, kártya megléte. Ha meg a Revoluton utalnak valakinek, simán ingyen beutalhatja a magyar bankszámlájára.
Vagy én nézek be valamit? -
bigdady
nagyúr
“Az Erste Bank áprilistól úgynevezett eszközhasználati díjat vezet be a külföldi kibocsátású kártyás készpénzfelvételekre a saját ATM-jeinél. A Bankmonitor beszámolója szerint az új díj egységesen, a felvett összegtől függetlenül 1200 forint, amit akkor is meg kell fizetni, ha az adott előfizetéses csomaggal egyébként ingyenes volna a készpénzfelvétel. Például a Revolut Standard és Plus csomagokkal havonta 75 000 forint, míg a Premium és a Metal csomagokkal 150 000 forint, illetve 300 000 forint vehető fel díjmentesen 30 naponként.
Az ügyfelek a készpénzfelvétel költségével nem utólag szembesülnek, mivel a tranzakció végső jóváhagyása előtt kijelzi az extra díjat az ATM. Ekkor még van lehetőségük megszakítani a folyamatot, és másik ATM-et választani.“Litván bank magyar bin-es kártyàja vajon külföldi kibocsátású biztos? Lehet
-
Somatom
veterán
Erste ATM, öt perce. Curve mögött Revolut, 40 ezer, sarcmentes.
-
törölt tag
válasz
zerodot #43587 üzenetére
Van neki egy fb csoportja az infók, ötletek egy része azzal is kapcsolatban van pl ez is. (Revolut biztosítás gyakorlatban) Tesztelget is pl funkciókat. Szerintem itt a hirdetményből indult ki. Cibnél már eddig is volt díj, nem erste lenne az első fecske.
Egy másik oldalon olvastam olyan jelenségről is, hogy ha sokat próbálgatod a kártyát, hol ingyenes a készpénzfelvétel, akkor akár meg is szívhatod, mert ideiglenesen a megszakított tranzakciók is készpénzfelvételként értelmezhetőek, amíg nem frissül, kap visszajelzést a Revolut.
https://martincsekzsolt.hu/revolut-minden-amit-tudnod-kell/
Többszöri készpénzfelvételi próbálkozásra is figyelj oda!
Ha több ATM-be behelyezed a kártyát, majd végül nem veszel ki készpénzt és megszakítod a folyamatot, akkor előfordulhat, hogy átmenetileg a Revolut készpénzfelvételnek számolja ezt. Ez azért fontos, mert ha Standard csomagban vagy, akkor ott nem csak limit frissülésenként 75 000 ft az ingyenes készpénzfelvételi limit, hanem a maximum 5 készpénzfelvétel is a feltételek között van.Tehát mondjuk már kétszer felvettél készpénzt és utána külföldre mész, ahol három ATM-ben elkezded a készpénzfelvétel folyamatát, de nem fejezed be, mert mondjuk csak a díjakat akartad megnézni, akkor ezt a 3 felvételt is átmenetileg a Revolut beleszámolja az ingyenes limitbe és ha ezután végül készpénzt veszel fel a negyedik ATM-ben, akkor felszámolja a 2% díjat. Ebben az esetben vagy várj a felvétellel, hogy a Revolut rendszere érzékelje, hogy az előző három esetben nem is vettél fel készpénzt vagy ha megtörtént és díjat számolt fel a rendszer, akkor írj a Revolut chates ügyfélszolgálatának.
A linket akár érdemes lehet berakni az összefoglalóba.
-
zerodot
aktív tag
válasz
TrollBalint #43579 üzenetére
Kiderül(het) és szűrheti is az alapján, ha nagyon akarja, viszont az Erste hirdetményben erről nincs semmi, ott csak külföldi kibocsátású kártyákról ír. Ezért vagyok kíváncsi, hogy vajon Kovács Ádámnak valami belsős infói vannak, esetleg már letesztelte, vagy egyszerűen csak találgat.
Remélhetőleg valakinek innen az útjába kerül egy erste atm hamarosan és leteszteli -
TrollBalint
addikt
válasz
zerodot #43575 üzenetére
De az első 8 számjegyből kiderül, hogy kihez tartozik a kártya, nem? És onnantól kezdve, hogy látja, hogy ez Curve, Revolut, Wise, lehet megterhelik, bármilyen BIN-es is a kártya. De a szabály már él, ha jól láttam, szóval ha valaki próbál meg pénzt felvenni Erste-ből, ossze meg velünk a tapasztalatait
-
zerodot
aktív tag
-
törölt tag
Erste Bank változás. Fintech kártyás felvétel esetén.
https://revb.hu/erste-bank-atm-dij/
Az Erste Bank hirdetményben tette közzé, hogy az ATM-jei esetében komoly díjat számol fel a külföldi bankkártyákra és korlátozza a felvehető összeg mértékét is.
Eszközhasználati díjA 2023. április 30-tól hatályos szabályozás alapján az Erste Bank Hungary Zrt. bankautomatái azon bankkártyákra, amelyeket nem Magyarországon bocsátottak ki, eszközhasználati díjat, 1200 forintot számolnak fel minden sikeres készpénzfelvételi tranzakcióért. Ez érinti a Revolut kártyáit és gyakorlatilag szinte az összes fintech által adott kártyákat, ide értve a Curve, a Wise bankkártyáit is.
Készpénzfelvételi limit az idegen kártyákra
Az Erste Bank ATM-jei a nem Erste Bank által kibocsátott kártyák esetében (ide értve a magyarországi és a külföldi kártyákat is) napi 150 000 forintban maximalizálja a naponta felvehető készpénz összegét. A napi limit a napon belüli sikeres tranzakciók összértéke.
Dinamikus Pénznem Átváltás - külföldi kártyák esetén: +7% jutalékot számol a bank.
-
akisbandi
aktív tag
válasz
TrollBalint #43381 üzenetére
Ezekből az OTP-s automatákból csak a saját kártyájukkal vagy bármilyen más bank kártyájával (Revolut, Erste) is lehet Eurot felvenni?
-
Major Lion
senior tag
válasz
axioma #43294 üzenetére
Nem mindenki azert hasznalja a Revo-t mert a hagyomanyos bankja nem tud apple pay-t, nem is tudom hogy van e meg ilyen egyebkent is. En is koltok forintot is Revolutrol, egyik oka pl hogy jobban latom a kolteseimet, pl aCIB, ERSTE-nel nem latom azonnal mikor fizettem egy tranzakciot, csak a sajat hulye konyvelesi datumukat, ami a kutyat nem erdekli, meg hasonlo aprosagok.
-
ArthurShelby
addikt
Euróm van revoluton, hogy a legolcsóbb kivenni (300ezer ft felett)?
-Átutalom simán euróban az erste-s ft számlámra?
-Átváltom ft-ra, majd átutalom?
-Átmegyek prémiumba, átváltom, elutalom, vissza prémiumból (ez a prémiumra váltás oda vissza nem tudom hányszor/milyen gyakran játszható el) -
akisbandi
aktív tag
Sziasztok,
CIB vésett kártyával egy új regisztráció esetén a feltöltés első alkalommal volt ingyenes, majd onnantól egy “kisebb méltányos” díjért enged csak feltölteni. Ez nagyjából 1,4%, ami nem kevés. Ez így normális?
A saját revolutomra Erste betéti kártyával ingyenes a feltöltés.
Írja az ÁSZF-ük, hogy bizonyos kártyák esetén díjat számíthat fel, de nincs konkretizálva.
Asszonynak regisztráltuk a páros számla miatt.Amúgy van egy hónap próbaidőszak a prémium csomagra, arra is rányomtam, igaz a feltételeket nem lehetett megnyitni, üres volt. Majd lemondom a hó végén, mindkettőnknek felesleges, de legalább ingyen jön neki a kártya.
-
Crvsh3R
senior tag
Egyik ismerősöm regisztrált tegnap Revolutra, meg lett rendelve a fizikai kártya, megtörtént az első feltöltés (Gpay-en keresztül) egy Erste forint alapú debit kártyával, de már ott jött az első érdekesség, miszerint tájékoztatott a Revolut, hogy ezzel a kártyával külön díja van a feltöltésnek, de az elsőt átvállalják. Nem értettük a dolgot, de nem foglalkoztunk vele. Viszont a mai napon hívott telefonon, hogy töltene még rá pénzt és nem lehetséges. Elindul a folyamat, Erste George-ban jóváhagyja a tranzakciót, majd ez után állítólag hibára fut a feltöltés, nem engedi az Erste.
Ezekkel a problémákkal találkozott már valaki? Esetleg ötlet, hogy mi okozhatja?
-
Somatom
veterán
Épp két bank között vagyok. Az Erste -ről áthúztam Revora, meg kivettem a pénzt, a Raffira meg majd utalják a következő fizumat. Pont szerencsétlen időben történt. Egyébként az Erste -nél az kevés lett volna, hogy előkapom a kártyát, mert attól még nem biztos, hogy épp az Euro számlámhoz van társítva. George -ban az átállítás minimum három perc. A Raffinál már egyszerűbb lesz, mert a két számlához két kártyám lesz.
-
-
Gexxx
tag
Sziasztok,
az a helyzet állt elő, hogy le kellett tiltanom a CIB-es betéti kártyámat és így csak egy Revolut és egy Erste hitelkártyám van jelenleg. KP-t kellene felvennem, CIB-es fiók már nincs a közelben. Az a terv, hogy átteszek lóvét a hitelkártyára, és azzal töltöm fel a Revo egyenleget.
Valaki tudja, hogy az Erste hitelkártyáról való Revolut feltöltést miként könyveli a bank? Vásárlásnak vagy KP felvételnek? -
realist
őstag
Márciusban kb 10.000 EUR-t kell utalnom Németorszagba. Jelenleg csak HUF számlán van (Erste, Gránit), a megtakarításom MÁK számlán HUF állampapírban. Magyar IBAN számláról szeretnék maj márciusban utalni. Évek óta van revolut számlán, de nem tartok ott pénzt. (kb Ali-s vásárlások mennek onnan). Kérdés hogyan tudom ez legegyszerűbben/legolcsóbban lezongorázni?
Erre gondoltam:
1. Állampapír feltör utalás HUF számlára
2. Revolut számlára feltöltőm kártyával x+1 tranzakcióval a HUF-ot
3. Revolut csomagot átváltom premium csomagra (ez 30e költség ahogy néztem)
4. átváltom HUF-ot EUR-ra
5. Nyitok közben egy EUR számlát (Gránit/Erste)
6. Revolt -> magyar EUR számla
7. magyar EUR számla -> német számlaszám utalás
8. Ha van havi dija a magyar EUR szamlanak akkor szerintem kb egy hónap és bezárom
9. Jövő ilyenkor revolut számlát visszaváltom a legkissebb csomagra.Gondolo Revolut vhol a 2.-4.-es lépés között lekorlatozza a számlámat. Lesz 2-3 ezt lepapirozni, gondolom ez ennyi idő alatt bőven megoldható velük.
Számomra az a lényeg, hogy a Revolut HUF -> EUR konverzió minél előbb meglegyen (tartók tőle, hogy romlani fog gránit szilárdságú fizetőeszközünk).
Kösz a segítséget!
-
kozeposztaly
csendes tag
2023 januárjában:
Revora ERSTE MAX visa-val feltöltés ingyenes Erste szintjén? Vásárlásnak minősül? Nem könyvelődik rá visszatérítés?
Illetve ez is beleszámít a havi 200e HUF limitbe, ami után kapok Erste forintot?Jól gondolom ezeket?
Magyarul csak akkor éri meg, ha már túlvagyok adott hónapban a 200-on? -
Somatom
veterán
A Fizetésem Euroban kapom. Arra amúgy sem lenne jó a Gránit, mert Euro számlához nem tudnak kártyát adni. Legalábbis amikor kérdeztem, akkor nem tudtak. Még Erste Eurosra utaltatom, de már nyitottam a Raffinál egy ingyenes vezetésű Euro számlát. Onnan kártyával áthúzom Revora, amennyi épp kell. Váltás, költés, kp. felvét megoldott, már csak az azonnali utalást kellene megoldanom. Ha nem találok hazai bankot, akkor TW lesz.
-
nort_on
senior tag
válasz
Domonkos #41727 üzenetére
Az utalás az valószínűleg drága mulatság lenne.
Van az OTP-nél virtuális kártya? Ha van, akkor kérj olyat (pl CIB, ERSTE). Vagy olyan opció, hogy a meglévő fizikai kártyádat hozzárendeled másik számlához (pl ERSTE ingyenes, Raiffeisen 7-800 forint). Ha egyik sincs, akkor kérj az euró számládhoz fizikai kártyát, kiküldik, aktiválod, feltöltöd a pénzt és visszamondod a kártyát (időarányosan az éves kártyadíjat visszakapod, max a kártya elállítása lesz a díjad), utána meg megszünteted az egész számlát. DE ezeket nézd meg a kondíciós listában és kérdezd is meg az OTP-től mielőtt megcsinálod.
Revolut-hoz, ha nem töltöttél fel még ekkora összeget, és nincs customer history-d, akkor megeshet, hogy kérik majd az összeg eredetének igazolását (munkaszerződés, adóbevallás, vállakozói számlák, stb). Mostanában többektől azt olvastam, hogy elmúlt 12 hónapos 200k EUR forgalom felett kérték ezeket.
-
Oliverda
félisten
válasz
Somatom #41668 üzenetére
"A Revoluton kívül, nekem jelenleg három helyen van Euro számlám (Zen, Erste, Raffi). De, egyikről sem tudok utalással ingyen Eurot küldeni a Revolutra."
Keress olyan magyar bankot, illetve számlacsomagot, ahol ingyenes a SEPA utalás. Akinek van egy kis sütnivalója, kártyával tölti át a pénzt és nem szórakozik utalgatásokkal. -
Somatom
veterán
válasz
vmarci21 #41667 üzenetére
Jajj, nemááá!!! Egy Euro övezetben számlával rendelkező pénzforgalmi cég még jó, hogy ingyenesen fogad Eurot. Ezt nem a Revolut biztosítja, hanem az EU.
Nekünk a helyi fizetőeszközünk a Forint és a helyi utalás az Forint utalás. Ezt régebben lehetővé tette a Revolut. Lehet olyan Forint bankszámla opciót találni, amiben a helyi Forint utalás ingyenes. Ez valós lehetőség volt a Revolut utalással történő, ingyenes, Forint feltöltésre.
A Revoluton kívül, nekem jelenleg három helyen van Euro számlám (Zen, Erste, Raffi). De, egyikről sem tudok utalással ingyen Eurot küldeni a Revolutra. Tudsz olyan ingyenes opciót, amivel Eurot tudok utalni Revolutra? -
Zoan888
friss újonc
Valami probléma adódott. Pénzt akarok hozzáadni a szokott módon a mentett Erste bankos debit kártyámról, de hibaüzenet fogad: "HUF pénznemban nem adhasz hozzá pánzt...egyelőre" Majd egy hosszabb apróbb betűs zavaros magyarázat, hogy előbb valami HUF számlámon kéne elhelyeznem pénzt és onnan átváltanom. Nem is értem ezt. Semmi adatom nem változott, nem járt le az Erste kártyám, és multkor még működött, most nem.
MI lehet a problémája a Revolutnak? És mi a megoldás? -
ArthurShelby
addikt
válasz
#01110937 #41354 üzenetére
Erste és gránit számlám van, a 2 között helyezgetném a pénzt (forintot) (mondjuk az erste-ről 20ezerig belföldön ingyen utalok).
Illetve most azon filózom, hogy a pénzemet áttenném revolutra és ott tartanám és váltanám át más valutába (értékállóság), de ha kell, egyből elérhető lenne (likvid).Tudom off, de a google pay se von le semmi költséget?
Ezeknél a profit hol termelődik? Azt tudom, hogy mikor kártyával fizetek kevesebbet kap az eladó és ez a kártyakibocsátó (visa, mastercard, talán még a számlavezető banknak is) nyeresége. Ebbe a láncolatba száll be a google pay, és itt termelődik a haszon?
Ezt az összeget a revolut kifizeti helyettünk a kártyakibocsátónak, esetleg valami egyedi szerződésük lehet? -
UberMutant
őstag
válasz
fant0mi #41274 üzenetére
na ja, mert a számlaszám első oktetjének első 3 jegye a bank azonosító
pl 117 OTPAz első 3 számjegy: a számlavezető bankod hivatalos azonosító száma, bankkódja, amelyet a Magyar Nemzeti Bank határoz meg. Ez alapján tehát a bankot lehet beazonosítani. Az OTP számlaszám például 117-tel kezdődik, a K&H 104, az Erste pedig 116-os azonosítóval kezdődik. A Sberbank bankkódja 141.
A következő 4 számjegy: ez az úgynevezett fiókazonosító. Ez jelöli a számlavezető bank központi fiókját vagy azt a fiókot, ahol a számlát létrehozták.
A nyolcadik számjegy: az ellenőrző szám. Ha utalásnál elrontottuk volna a bankszámla számát, az ebből a számból és egy ellenőrző algoritmusból kiderül.
A következő 9-től 16-ig, vagy 24-ig tartó számjegyek: ezek szolgálnak az ügyfélazonosításra, a bankszámla tulajdonosához tartoznak. Ennek generálása bankonként változó eljárással történik. Ezek a számok is árulkodnak, mivel a bank ebből megtudhatja, hogy milyen típusú számláról van szó, lakossági, esetleg vállalati számla, de kiderül az is, hogy milyen pénznemben vezetik az adott számlát. A 16. vagy 24. számjegyek szintén ellenőrző számok.
https://bank360.hu/blog/bankszamlaszam-minden-tudnivalo
-
pimpa1974
csendes tag
Na drága fórum lakók, ismét azt látom hogy a sok okoskodó megérkezett, gyakorlatilag nincs haszna annak ha teszek fel ide egy kérdést mert előbb kapok negatív kommentet és kiosztást meg felesleges írást, mint ésszerű választ. A kommentek közt még azt is látom hogy van aki annyira sincs képben mint én de osztja az eszet
. Miért nem lehet egy ""normális pár kérdésre"" emberi kézzel fogható válaszokat adni??
Én nem Bankot keresek ,nem tőletek kérek pénzt, nem atyáskodást kérek. Hanem némi infót.
Azt gondoltam ez a csoport azért van hogy tapasztalatokat adjon át!!Szándékosan nem írtam sem országot sem pénznemet arról hogy honnét szeretnék utalni de az le lett írva hogy kintről utalni haza. erre pont semmilyen válasz sem jött!
A pénznem Svájci Frank. És van magyar bankszámla amire kéne utalni ! Csak ha egy svájci pl erste bankból utalsz ide a magyar bankodba az nagyobb összegnél akkora veszteség amiért más egy hónapot dolgozik itthon! Ezért javasolták a revolut ot hogy itt kedvező a váltás.
és utalás.De mindegy is. mert úgy sem jön értelmes válasz. így szép napot!
-
Somatom
veterán
válasz
Oliverda #41161 üzenetére
A Raffinak milyen költsége van? Eddig tőlem egyedül a kártya "elkészítési díját" vonták le. Nincs számlavezetési díj. Revo kártyával meg símán áthúzom Revolutra. Bármilyen probléma esetén itthon, magyarul tudok intézkedni. A Raffi nem tudom, hogy milyen, de amikor bringát akartam venni, akkor az Erste -nél megnézték a számlámat és símán kaptam hitelt.
-
Somatom
veterán
válasz
pimpa1974 #41156 üzenetére
Külföldi munkavállalóként én nem utaltatnék Revolutra. Már csak azért sem, mert nem kapsz egyedi bankszámlaszámot. Én Erste Euró számlára utaltatok, de ha most kezdeném, akkor Raffi Eurós számlára utaltatnék. Nincs díja. Ettől függetlenül, ha Euróban kapod a fizut és használsz Forintot is, akkor a Revolut kiegészítőnek nagyon hasznos (pláne Curve -vel, ha kp. is kell). De fő számlának semmiképp nem használnám.
-
S-eye
senior tag
Hali, nem találtam erre választ, ezért megkérdezem.
Miért vesz le az Erste tőlem pénzt, ha Erste kártyával töltöm fel a Revolut számlámat?
Azt hiszem eseti Ft utalás bankon kívül alatt lett 45 és 90 Ft. Az egyik 5000 a másik 20 000 Ft volt. De nem utaltam, hanem kártyával "vásároltam".
-
törölt tag
válasz
TrollBalint #41135 üzenetére
ahogy olvastam utána ott az "investments" szóval lehet gond, és utána engedte... lehet cska erste-seket érint...
-
Noxy
veterán
válasz
akaszajanos #40816 üzenetére
Nem tudom te hogy csinálod, de én itt nem látom az Erste MobilePay alkalmazást.
B.kártyát, Simple-t viszont igen. [kép]
Ennek valami köze is legyen a Revoluthoz, mind a kettőhöz be lehet állítani a Revolut b.kártyát. -
sisan
csendes tag
Sziasztok, a Revolut EUR számlámról próbálok az Erste bankkártyámra, pontosabban a a bankkártyámhoz tartozó EUR bankszámlámra utalni. A következő hibaüzenetet kapom: " Ezt a kártyát nem használhatod. Próbálkozz egy másikkal"
Ugyanerről a bankkártyáról a Revolut EUR számlámra megy az EUR feltöltés.
A kártya egyébként HUF és EUR folyószámlához is hozzárendelhető az Erste George appban, rugalmasan. Nálam nagyjából fixen EUR számlához van rendelve.
Van esetleg ötletetek, mi a kapott hibaüzenet oka ?Köszönöm előre is!
-
kapasz
tag
Nekem nem mutatja egyenleg hozzáadásánál a Google Payt mint opciót, az Erste meg épp nem küld app értesítést a kártyás feltöltéshez.
Mitől függhet, hogy látszik-e a Google Pay?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
FIGYELEM! A topikban promó kódok, reflinkek és egyéb meghívók megosztása tilos!
- Hír Drágul a Revolut
- Házimozi haladó szinten
- Autós topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen digitális videókamerát?
- Politika
- Tőzsde és gazdaság
- Nintendo Switch 2
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Honor 70 256/8GB / Szép állapotban / 12 hónap jótállással
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest