Hirdetés
- Yettel topik
- Mától kapható az EarFun Clip 2
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 17 Ultra - jó az optikája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Májusban már megérkezhet a Xiaomi 17T
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 17 - még mindig tart
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nem az a lényeg, hogy mit tud a kártya, hanem az, hogy a Remix alatt levő Linux kernelben milyen a támogatottsága.
-
Somatom
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
A grafikus kártyára tippelnék. Úgy rémlik, hogy a Remix csak 1080p natív kimenetet tud.
-
Somatom
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Sajnos, a Remix telepítője nagyon le van butítva. Még a rendszerbetöltő telepítési helyét sem lehet megváltoztatni. De, itt az Android tulképp csak egy "felszín". Telepítés, rendszerindulás szempontjából ez egy light Linux disztró. Méghozzá egy az egyben egy Puppylinux. Nekem az volt a szerencsém, hogy évek óta Puppy -t használok, így könnyen áthidaltam ezt a problémát.
Ami a most látható rendszerindítós problémát illeti, az szintén általános jelenség, ha dual bootban Linuxot teszel Win mellé. A Win rendszerindítója nem ismer el (fel) más OS -t. A Linuxé viszont igen. Ezért kell lecserélni a Winét és most ezért látod azt a választómenüt induláskor. Az a Linux rendszerindítója és most az indítja nálad a Win -t. -
Somatom
veterán
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Biztos, hogy "beragadt" és nem csak azért villogott a kurzor, mert épp formázta a tárhelyet magának? Egyébként sztem rosszul kezdtél neki. Külső meghajtós telepítést kellett volna csinálnod, hogy a Grub4dos rendszerindító ne a Wines meghajtód MBR -jébe kerüljön. Most azt tudod tenni, hogy a Grub4dos konfig fájlját egy Notepad++ szerkesztővel módosítod úgy, hogy 0 másodperces késéssel automatikusan indítsa a Win -t. A másik lehetőség, hogy a Win -nek vmi helyreállító programjával visszaállítod a Win eredeti rendszerindítóját az MBR -be. Ez utóbbiról csak hallottam, hogy lehetséges, mert olyan fostalicska oprendszert én nem használok. Linux alatt sokkal egyszerűbb a rendszerindítót konfigolni.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Na és még azzal súlyosbodott, hogy bár töröltem a gyári uninstallal, mégis betöltéskor feldobja a mit indítsak ablakot. Mit is kell ezzel csinálni, hogy megszűnjön?

-
hatpersze
tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Értem. Tény hogy nagyon keveset használom, de a play cuccok azonnal telepítve lettek még anno, a frissítések mind, délelőtt még nem volt lehetőség, most meg átalakult az egész (na nem ráismerhetetlenül). Mindegy, nekem újdonság (:
-
Lathronos
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
& Somatom
Köszönöm a válaszokat.
Akkor kap Ubuntu-t. Nem szeretném, hogy állandóan hívogasson, hogy menjek át mert nem tudja ez meg az az almenü opció mire való, mert angol. Úgyis csak netezik a laptopján. -
Mr. Y
őstag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Remix 3.0 64Bit Android 6.0.1
Hibátlan, eddig a Chrome nem is települt, most gyakorlatilag asztali PC verzió van, a rendszer teljes értékű így-is, úgy-is, bármit csinálj, kivéve, ha Pendrive-ra teszed és kimondottan Boot-olást követően Próbára mész... Az MX player fogad minden kodeket, hibátlan a működése, visz mindent, mint kamaz a kereszteződésben. És ugyan úgy alap progi. Mondjuk a 3 féle market nem rossz

Már csak a wacom támogatás hiányzik és meg is békéltem vele

Na azért több monitoros mód sem árt. Illetve tud, de csak tükrözni. Bár, ez a rendszer már így is többet teljesített, mint amire hivatott
-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
VLC nálam működik.
-
Bferibörs
addikt
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
az MX player alá codek kell és rögtön nem fossa össze magát
-
Xaels
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Filemanager-en keresztül sem? Ja a nyelv is vicces, bár adja magát azért aminek kell. Mi Operázunk, párom is azt szereti, persze el tudnánk lenni Chrome-al is.
-
Xaels
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Nagyon jó ötletnek tartom ezt az OS-t. Gyakorlatilag az átlag felhasználónak lehetne valós alternatíva a Windows-zal szemben, csak ezek az apró bosszantó hiányosságok ne lennének. Simán el sem indítottam volna napok óta a W10-et ha menne az Opera, a VLC és lenne multi monitor kezelés.
-
Xaels
félisten
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Allplayer működik. VLC meg MX nekem sem akar. Ahogy az Opera sem, mindig 501-es hibát dob.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Pendrive-ról futtatnám (18MB/sec) egyelőre, én se kattintgatok össze-vissza, kattintok valamire és lehet várni. Kis idő múlva ilyenkor jönnek az "alkalmazás nem válaszol" üzenetek, de nagyon döcögősen végrehajtódnak az utasítások.
Kipróbálom majd a gépet egy Ubuntuval is, ott kiderül, hogy hardveres baj-e vajon ez a késleltetett reagálás, aztán ha azzal jó lesz, viszlát Remix.
-
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Azt már én is megtapasztaltam , hogy a win10 2Giga Rammal a Facebookon hasra esik firefoxszal. Nekem is van egy kis lapos desktopom (acer emachines) , amit még anno xp-vel vettem és nem lehet belegyűrni 2Giga Ramnál többet. Ráadásul ezen az őskövületen egy rávásárolt akciós Win8pro jogán most Win10pro 32bites fut. A rendszer fut, de a böngésző döcög. Egyetlen előnye ennek a vasnak, hogy ezen még békebeli soros port és printer port is van és néha ezekre szükség lehet más vasak gyógyítása céljából. Na erre fogok egy második rendszernek Remixet telepíteni böngészés céljára. Köszönöm szépen az ötletet és a megfigyelést!

-
törölt tag
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Miért vesznénk össze?
Én jobbnak láttam teljesen függetleníteni a Windows -tól. A miniPC -mben van kialakított hely egy plusz 2,5 -ös meghajtónak, SATA csatolással. Ide raktam be egy SSD -t, és erről indul/fut a Remix. PC -kben is van lehetőség több meghajtó beépítésére. Laptopoknál pedig hallottam egy olyan megoldásról, hogy az optikai meghajtó helyére lehet betenni egy plusz meghajtót. -
válasz
RetepNyaraB
üzenetére
Szerintem telepítsd újra ugyanúgy ahogy azelőtt tetted. Utána keresd meg az android mappában windowsból az uninstall exéjét és indítsd el. Így meg tudsz tőle szabadulni, de szemét még marad utána: minden meghajtón lesz még egy android mappa , amit különféle huncut módon valahogy törölni kell.
Én már megszabadultam tőle. Nem szeretem, ha egy rendszer mindenáron kiköveteli tőlem hogy terpesztartásban álljak fejen bugyi,vagy gatya nélkül. Ennyi.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vírusirtó topic
- Graphics: Telefonvásárlási kálváriám....avagy clickbait cím: Horror a hardveraprón
- Egyre inkább szoftverrel segítene a Core CPU-k teljesítményén az Intel
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Robotporszívók
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- PC Szervizeket, Gépépítőket keresek B2B szoftver partnerségre (E-számlával)
- PC Game Pass előfizetés
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Dell Precision 7560,15.6" FHD,i7-11850H,32GB DDR4,512GB SSD,RTX A3000 6GB VGA,WIN11
- Honor 200 / 8/256GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Apple iPhone 13 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Asus STRIX RTX 3090 24GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! VALVE Steam Deck LCD 512GB SSD kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest