Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Most kiírtam laptopon egy pendrive-ra a remixet. kipóbáltam, elindult, felállt, frissült, stb. Átdugtam a pc-re, semmilyen usb bemeneten (csak 3.0 van a nagy gépen) nem indult el, megakadt a fentebb említett résznél. Valami nem tetszik neki a rendszerben, de nem jövök rá, mi az.
Milyen noob beállítás problémák lehetnek?a cucc egy i5 2500k cpu, asrock z68 extreme4 lap, rajta egy Sapphire HD7870XT graf kártya, 16GB ram, ssd, hdd. Nincs secure boot, vagy legalább is nem találom a biosban, de semmi sincs jelszóval védve. Persze bootnak az usb van elsődlegesként. Régebben volt egy igen hasonló konfigom (z77-es lap a különbség), azon vidáman futott.
Felraktam (volna) win mellé az ssd-re épp, hogy majd deinstall eltüntesse a boot választást; pesze ugyanott akad meg telepítéskor.
Write speed test oké, format data oké, villan egyet és kicsire vált a kép,
mikor ki kellene írnia, hogy intel rapl_driver: not supported cpu model - vagy ilyesmi, na az már nincs meg, hanem az android x86_64@:/# felirat és slussz. -
Nem, ez a formázás után van sajna. Ráadásul pendrive telepítésnél is, csak ott tovább tart. Illetve ha szitkozódva újraindítom, akkor látszólag kesz remix mappám van, könyvtárakkal, stb. Csak épp nem bootol, hanem villog a kurzor. Laptopon nem volt időm kipróbálni most, hogy csak a pc-t utálja-e.
Érdekes, régebben minden hiszti nélkül települt.
Linux varázsláshoz nem értek, igazából nem is akarok; egyszerűen az emulátort akartam kiváltani (újra kipróbálni). -
válasz
RetepNyaraB #576 üzenetére
Na és még azzal súlyosbodott, hogy bár töröltem a gyári uninstallal, mégis betöltéskor feldobja a mit indítsak ablakot. Mit is kell ezzel csinálni, hogy megszűnjön?
-
Mi baja az átkozottnak? Próbából akartam újra feltenni, hátha pc-n fut (játékra) rendesen, met laptopon használhatatlan az egér. Merevlemezre raknám, win10 64bit. Saját telepítőjével. Le is futott rendben odáig, hogy data partícó, meg format, aztán itt leragad:
android root@remix_x86_64:/# vagy hasonló. Villog a kurzor és csókolom.
Mit tegyek? -
-
-
-
-
-
-
-
-
válasz
Elit3Zotya #455 üzenetére
Mindenképp látja őket, illetve a többi meghajtót és tartalmukat. De ha nem akarod osszehazasitani a windows-sal (minden boot-nál választani kell, mi fusson), célszerűbb pendrive-ra tenni és arról futtatni. Mediaplayernek ajánlom rögvest a Kodit, más jelenleg nem nagyon kompatibilis. Pl. a beépített MX player rögvest lefossa a lábát.
-
-
Nekem az Allplayer nem nyitja meg a külső meghjatón tárolt filmeket (mivel usb-ről fut a remix, csak külső meghajtóm van
). Ráadásul lengyel a felülete. Ilyen bosszantó hibát baszki és ez már elég rég így van, az utolsó két update nem oldotta meg (korábban nem volt remixem).
Operát nem próbáltam, asztali droidra jó nekem a chrome is -
-
Hamár itt vagyok kérdeznék is:
ha az mx playert frissítem (a kodek frissül magától, utána a lejátszót is kell, de csak újratelepítve engedi a Playről valamiért), akkor onnantól nem játszik le semmit, egyszerűen kilép. VLC ugyanígy. A beépített nemtudomhogyhíják megy, de nincs hang (ac3 nem támogatott) és a feliratot se érzi. Erre mi a megoldás? -
-
-
Annyi még ehhez a témához, hogy bár az Intel szerint az én Celeron 540-esem 64bit képes, de a 64 bites Remix nem hajlandó települni rá. Régi vasak háklisak. Viszont jól megy a 32 bites is, bár a rendszer maga kicsit máshogy működik (nehézkes a kattintgatás, swipe, drop és társai). Gondolom semmilyen szinten sem kompatibilis a mai követeményekkel és workaround hegyek vannak beépítve.
-
Egy kattintás kiszedni (deinstall) ugye, ill. tedd usb-re, mint jelezte is a főnök. Ez szerintem nem linux-huszároknak való rendszer, hanem mindennapi használatra egy üdvözlendő alternatíva.
Ill. pl. a párom ásatag, Celeron egymagos 1,5Ghz-es 2GB rammal szerelt laptopja röhögve futtatja usb-ről, míg win10 alatt izzad, mint kurva a templomban. -
-
-
Sziasztok, reboot után megbolondult valami a remixben; win10 kérte javítsam a meghibásodott meghajtót (C:/ a win mellé tettem a remixet anno).
Ezek után a remix OS mappa 0 bájt, törölni nem lehet (windows alól legalább is). Remix rendszer boot-nál asszem panaszkodik, nem találja a .lst fájlt. Tehát el sem indul. Hogy lehet visszaállítani a rohadékot, vagy legalább törölni az egészet, win újratelepítés nélkül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- SkyShowtime
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Nintendo Switch
- Black Myth: Wukong
- Autós topik
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Milyen autót vegyek?
- Stellar Blade
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- AKCIÓ! Sapphire Nitro+ RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest