- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Annyi még ehhez a témához, hogy bár az Intel szerint az én Celeron 540-esem 64bit képes, de a 64 bites Remix nem hajlandó települni rá. Régi vasak háklisak. Viszont jól megy a 32 bites is, bár a rendszer maga kicsit máshogy működik (nehézkes a kattintgatás, swipe, drop és társai). Gondolom semmilyen szinten sem kompatibilis a mai követeményekkel és workaround hegyek vannak beépítve.
-
Egy kattintás kiszedni (deinstall) ugye, ill. tedd usb-re, mint jelezte is a főnök. Ez szerintem nem linux-huszároknak való rendszer, hanem mindennapi használatra egy üdvözlendő alternatíva.
Ill. pl. a párom ásatag, Celeron egymagos 1,5Ghz-es 2GB rammal szerelt laptopja röhögve futtatja usb-ről, míg win10 alatt izzad, mint kurva a templomban. -
törölt tag
Ez, így, ebben a formában nagyon fals. A RemixOS nem követel, csak a telepítője nem kellően kidolgozott. De, a hiányosságai megkerülhetőek. Az igazi probléma nem a Remix, vagy más Linux disztró, hanem a Windows. Na, az követel. Követeli, hogy hova legyen telepítve, milyen fájlrendszerre legyen telepítve, milyen módon legyen indítva, és a rendszerbetöltője nem hajlandó tudomást venni más rendszerek jelenlétéről. Ha nem lenne ilyen hisztis, akkor az egész problémakör nem is létezne.
-
törölt tag
A korábban írt uninstall.exe eltűnteti a boot bejegyzést. Egyből a Win indul. Uninstall után ott marad a RemixOS mappa, benne a több gigás data.img -vel. Ez utólag törölhető. A pendrive -ként SSD -re telepítést elővigyázatosságból ebéd utánra halasztom, mert egy esetleges hiba akár hardveres károkat is eredményezhet, ha az ember éhes.
-
törölt tag
Nem hiszem. De, nemsokára kiderül, mert én is ezt szándékozom elkövetni. Egyébként ahova települt, ott van egy RemixOS mappa. Abban nekem van egy "UninstallRemixOS.exe" fájl. Gyanítom, hogy ezt kéne használni majd Win alatt. Csak, előbb Linux alatt mentem a teljes Remix tartalmat. Azt viszont nem tudom, hogy ez a Win betöltőjéből is eltávolítja-e a Remixes bejegyzést. Remélem, hogy igen. Utána kiveszem az SSD -t, és USB3-SATA adapterrel újrahúzom a Remixet. Így remélhetőleg az SSD -re teszi a Remix betöltőjét, és akkor már tudom közvetlenül BIOS -ban megadni elsődleges boot szekvenciaként. Így az Android indításhoz nem kell majd billentyűzet. Egyébként a Linux bootmenüjéből a Remix is indítható. Az a trükk, hogy sok disztrótól eltérően nem a meghajtó gyökerében vannak az indító fájlok, hanem a RemixOS mappában. Így kell megadni a loadernek. Használhatod mintának a /RemixOS/menu.lst fájlt.
-
justice84
aktív tag
Ha a Grub settings.-be mented el akkor elméletileg nem kell többet állítani. 1360x768 -az lehet kérdéses.
# For EFI booters, navigate to X:\RemixOS\efi\boot and edit/add the flags to your grub.cfg
# For Legacy booters, navigate to X:\RemixOS\ and and edit/add the flags to your menu.lstmenuentry 'RemixOS-x86' --class android {
search --file --no-floppy --set=root /RemixOS/system.img
linux /RemixOS/kernel root=/dev/ram0 androidboot.hardware=remix_x86 androidboot.selinux=permissive DPI=210 quiet DATA=/RemixOS
initrd /RemixOS/initrd.img
}vagy a DPI=értéked változtatod de felbontás is hozzáadható UVESA_MODE=1920x1080 vagy VGA=791([link])
-
justice84
aktív tag
Remix OS for PC - Installation - How to use "vga" command to set resolution in kernel? rész. Vagy DPI-it akarsz cserélni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gyermek PC játékok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest