Új hozzászólás Aktív témák
-
deske76
csendes tag
Sziasztok!
Nekem ma dobta fel a HyperOs 2 updatet , a Note13 5G-re, méghozzá egyből a 2.0.2.0-át, fel is telepítette rendben, lefrissítette a rendszert, ám az újraindítás után nekiállt panaszkodni a benne lévő 32GB-os Micro SDHC memória kártyára, hogy valamiért nem ismeri fel rendesen és felajánlotta, hogy formázzam meg a használata előtt... Volt újraindítás is többször, hogy hátha, meg sima tálca ki-be, de semmi...
Eddig a HyperOS 1.0.15 volt fent, nem volt bajom vele, de most erősködik, hogy nem tudja csatlakoztatni... Más telóba betéve kapásból megy az SD kari.. (most is)
Találkozott valaki ilyen furcsasággal, vagy csak az én sd karimat nem szeretiKöszi a válaszokat
Ui: Most azt teszem, hogy lemásolom a tartalmát, formázom vele, azt vissza másolom ami rajta volt... csak kissé érdekes...
-
stratova
veterán
válasz
gyuri2008 #320 üzenetére
Ha jól tévedek a hazai piacra szánt modelleknél előre telepítve van.
Más ROM-ok esetében pedig engedélyezni kell. -
gyuri2008
veterán
Erre a típusra lehet a Google play áruházból letőlteni alkalmazást?
-
stratova
veterán
Nincs Note 13 5G-m, de van nálunk Dimensity 920-szal szerelt Realme 9 Pro+ és Dimensity 720-szal szerelt Samsung A32 5G.
Nem állítom, hogy utóbbi használtatatlan, de vannak esetek amikor nem árt hozzá kis türelem (a szoftverek megnyitása alapvetően rendben van, de nagyobb tartalmak (akár egy Aliexpress App használatánál egyszerűen várni kell rá kicsit a teljes betöltődésig) nem egy pörgős cucc ez a SoC a Samsung-féle Android 13 alatt sem, de nem produkált nagy akadásokat.
Egy Ultimate Traffic Driving Car vagy Sea of Conquest elszaladgált még rajta, ennél nagyobb teljesítményigényűt nem próbáltunk rajta.Ha 1-3 évre lesz én Dimensity 7000-es széria alatt nem vennék új telefont, de ott is akadnak átnevezések:
Dimensity 7020 = Dimensity 930
Dimensity 7030 = Dimensity 1050
Dimensity 7050 = Dimensity 1080 (ami nagyjából egy 920 OC)Ha nem játékteljesítmény a cél akkor Qualcomm oldalon pedig valahol Snapdragon 7s Gen2 lenne az alsó határ.
-
t420s
aktív tag
üdv
vajon egy redmi note 13 pro egy órás netezgetés mellett (wifi, moderált fényerő) hány százalékot merülhet?
-
Freel
tag
Sziasztok! Kérdésem lenne. Tervezünk venni egy a hírben szereplő (REDMI NOTE 13 5G) készüléket. Kicsit félve kérdezek, mert látom tele van szemetelve a topik a sima, meg LTE, meg 4G, meg Pro változatok hozzászólásaival... Szóval akkor most ez melyik telefon topikja is?
Nah, mindegy... A lényeg, hogy félek megvenni a készüléket a belső specifikációi miatt. A Dimensity 720 vagy 820 vagy mi a franc, átnevezve egy Dimensity 6080-ra már mikor 2021-ben megjelent sem volt egy erőgép. Ráadásul a Mali-G57 MC2 GPU egy 2014!!!-es fejlesztés, az a csoda, ha még elindul rajta valami!!! A teszt szerint elvileg pörgős ezzel a szettel a rendszer. Ez kettő dolog miatt aggaszt:
1. A teszt alatt a telefonon még az Android 13-ra épülő MIUI ment, pár napon belül elvileg megjön a telefonra az Android 15-re épülő HyperOS 2.0. Így nem tudom releváns-e még a sebességérzet 2025-ben. Tapasztalataim szerint a HyperOS egy bloatware-el televert nagy lomha valami...
2. Ugyanez a Dimensity 6080 a Mali-G57 MC2-val szerelve a HONOR 200 Lite, amire azt írták a tesztelők, hogy egy jól optimalizált rendszer rajta az Android 14-re épülő MagicOS 8.0, és mégis azt írták, dadogott és darabossá vált rajta az ügymenet használat közben!
Most akkor mi a helyzet?
Tesztek alapján egy Spadragon 695, az Adreno 619-el erősebb, gyorsabb SOC, itt a Mobilarénás guru ékesszólók pedig már a 695-ös SOC-ot is egy alsó kategóriás használhatatlan trágyának minősítik. Most akkor mi az igazság? Használható még ez a telefon ezzel a belsővel? Meddig lesz még jó? Gyors, vagy már akadozgat?
Köszönöm a válaszokat előre is. -
stumpjumper
csendes tag
Sziasztok!
Ki milyen bluetooth fülhallgatóval használja a telefont?
Nekem nagyon halk, próbáltam Redmi Buds 5 el és Samsung Buds 3 pro val és nem elég hangos.
Illetve próbáltam a poweramp alkalmazást, de nem sok sikerrel jártam.
Előre is köszönöm a válaszokat! -
janston
aktív tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a frissen beüzemelt Redmi 13-al (nem találtam hozzá konkrét topicot, de szerintem általános probléma lehet)
1) A hívott fél visszhangban hallja saját magát, amikor velem beszél. Teljesen mindegy, hogy ki van hangosítva vagy sem, rendkívül zavaró. Ez mitől lehet?
2) Illetve a Viber-t használom intenzíven, folyamatosan kilép írás közben. A telefon szinte teljesen szűz, annyi, hogy letöröltem a gyári játékokat.
Szoftverben nem találtam mikrofonhoz kapcsolódó beállításokat (zajszűrés, stb.)
Valaki találkozott már hasonlóval? Mi lehet a probléma?
Köszönöm!
-
Lallos...
friss újonc
Sziasztok.
Tud valaki segíteni abban hogy lehet a Bluetoothos vezeték nélkül fülhallgatót hangosabbá tenni. Van valami jó app vagy megoldás? -
stucsi82
friss újonc
Sziasztok. Van e valakinek ötlete NFC hibára?redmi note 13 5G
Egyik pillanatról a másikra nem tudok vele fizetni ,ismeretlen kártya vagy hibás chip üzenettel. Telefon újraindítás, wallet ujratelepités, kártyák törlése megvolt, illetve a telefon menujeben NFC hibaelhárítás is.Eddig semmi. NFC chipnek annyi ?marad a szerviz, vagy van valakinek egyéb ötlete?
Köszönöm -
gyuri2008
veterán
Samsung óra működik ezen a telefonon?
-
walakyb
tag
Sziasztok!
Kia segítséget kérnék. Note 13 5G-re tennék xiaomi.eu romot, ha jól néztem gold a kódnév, viszont ilyet nem találok a listában. Másikat kell felrakni, vagy nincs rá rom?
-
válasz
hardver1985 #293 üzenetére
Az összes disztribútortól vásárolt készülék esetében frissíthető a készülék HyperOS-re?
-
Tomi8822
tag
Üdv , tud valaki ajánlani üvegfóliàt a telefonra ? Gondoltam lecserélem a gyári fóliát üvegfóliára és rendeltem valami Hofi markát, de kettőből kettő nem tapad le a széleknél.
-
Üdv!
MIUI-t le lehet ugyanúgy / ugyanolyan szintre "butítani", mint a Samsung One UI-t az egyszerű felhasználói felület funcióval?
Idősebb családtagomnak venném, lehetőleg minél befogadhatóbb felülettel, de MIUI túl soknak tűnik
-
Tomi8822
tag
Üdv frissen euronics - ben vásárolt redmi note 13 5g bele tettem a yetteles simet de nincs mobilnet telefonálni lehet, illetve ami furcsa sokkal tovább tart neki a hálózatra belépni mint a régi telónak. Apn az jó , újra is indítottam, frissítettem is a telót de semmi. Régi telefonban működik a mobilnet, hibás lenne a redmi?
-
HF77
őstag
üdv
ez másnál is jelentkezik? note 13 5G:
hívás alatt vagy végeztével nem jeleníti meg újra a képernyőt ha elveszem a fülemtől, sötét marad!
ezt lehet orvosolni?
Köszi -
CarTom
csendes tag
Sziasztok. Note 13 5G
A napokban vettünk a lányomnak egy ilyen készüléket.
Belakás után vettük észre, hogy a YouTube videók és az online stream-ek szaggatnak, akadnak rajta.
Más is tapasztalt ilyet?
Van rá beállítási megoldás, pl a kijelző frissítés frekvencia csökkentés, stb? -
aelod
veterán
válasz
hardver1985 #293 üzenetére
Tcomból hoztam ki és azt írja MIUI 14.0.6 globar Rom van rajta.
-
aelod
veterán
Szevasztok!
Az értesítéseket hol tudom beállítani, hogy:
1) ne legyen előnézet az értesítési sávban
2) számmal jelezze az app ikonján, hogy jött valamiRég volt már miui a kezemben
-
törölt tag
válasz
BenceShearer #290 üzenetére
-
BenceShearer
aktív tag
Sziasztok!
HyperOS alatt vannak reklámok? Ha van, mennyi?
Köszi! -
nyesteb
tag
Sziasztok!
Redmi Note 13 LTE van nekem és többen jelezték, hogy ha kihangosítón beszélek velük, akkor szaggat a vonal. Visszavéve normál módra megszűnik, majd újra kihangosítva ismét szaggat.
Mi lehet ez? Mindha nem érzékelné a beszédemet kihangosítón.
2G-n használom a készüléket, de 4G-n is ezt mondták.Köszi!
-
Sziasztok! Remélem jó topikba írok
Egy kis segítséget szeretnék kérni. A telekomnál néztem egy Xiaomi Redmi Note 13 Dual SIM 5G készüléket.
Szerintetek egy gyereknek, első készüléknek mennyire lenne megfelelő?
Valamint szülői felügyelet van rajta? Ha igen mennyire lehet személyre szabni?A készülékről mi a véleményetek?
-
nyesteb
tag
válasz
#20584850 #284 üzenetére
Telefont pár hete cseréltem, igaz, cégen belül maradtam. Egy Note 9 Pro volt előtte, ebből lett a Note 13 LTE.
Van rajt egy Eset Mobile Sec, Revolut, Erste app, Billingo, Penny, Lidl, E-on app, Asus router app és egy Mahjong. A régi telón ebből csak az Eset nem volt rajta, de ott nem tapasztaltam ezt.
2G-re téve használom legtöbbet. Ezt fullosnak jelzi, de a 4G az tényleg necces itt. A mobilnet is csak külső antennával megy teljes térerőn. De a teló csak 1-2 csíknyi jelzést ad. Hú, de láma leírás volt, bocs érte.
Neten csak akkor van a telefon, ha külön bekapcsolom, talán naponta 1-2 alkalommal. Amúgy semmi. Csak telefonálás, sms néha és a banki appok, amikor muszáj. -
törölt tag
Nálam két kártya van benne az egyik 3G-n a másik pedig 4G-n.
Éjjelre ha hálózaton hagyom akkor kb 10%-ot merül, le véve repülő módba szinte semmit.
Előtte a Samsung is hasonlóan merült.
Nálad jól lenne tudni, hogy miért nem érnek el a hálózat gyengesége miatt, vagy a telefonnal lehet a gond. -
nyesteb
tag
válasz
#20584850 #282 üzenetére
Szia!
Köszi. Nincs wifin, se mobilneten. Mondhatni csak akkor, ha netezek, csak akkor van neten. Mindig 2G-n használnám, használom, mert bekapcsoltattam a hívásértesítőt, így legalább tudom, ha keresnek.
De fura, így is néha sok a telefonálás éjjel. Lehet, valakit hív a tudtom nélkül? -
törölt tag
-
hardver1985
tag
2024 be monós hangszórós telefon gratula.
-
nyesteb
tag
Sziasztok!
Pár hete vettünk párommal ilyen telefont, igaz, csak az LTE-s verziót, mert nálunk falun nem várható 5G, főleg, mert a 4G is csak elvétve van.
A problémám annyi, hogy többen jelezték, még a régi (Note 9 Pro) telefonnal sem értek el időnként, de ezzel is tapasztalható ez. Ki sem csöng, nem jelez nekik hívást, egyből azt mondja, hogy pillanatnyilag nem kapcsolható.
Jelenleg 2G-n használom a telefont, mivel az erősebb jelet mutat, de gondoltam hátha a régi technológia miatt van ez a helyzet, vagy telített torony miatt, így áttettem 4G-re. VoLTE kikapcsolva. Itt azt tapasztalom, hogy egy éjjel kb 10%-ot csökkent az akku, pedig a telefon közelében sem voltam. Megnéztem az akkuhasználatot, írja, hogy a hanghívás fogyasztott sokat. Leszűrve időre, még hajnalban is ezt írja, pedig tuti nem telefonáltam, aludtam.Mi lehet ez?
Köszi!
-
NandiKAA
csendes tag
videó elfordításakor a gyári szerkesztővel,kb 20 percig menti a videót.. ez normális? hyperos 1.0.1..
-
Árpi001
senior tag
Szerintetek mennyire éri meg az árkülönbözetet a 13 5g,a sima 13 hoz képest?
-
Atesz08
tag
sziasztok. igaz, hogy note 7 lenne a telefon, de gondolom az mindegy.
a dupla kopp -os be/ki kapcsolás nem megy rajta, pedig a kijelző teljesen tökéletesen érzékel mindent. mi lenne a megoldás, hogy működjön ? (hard reset volt)
előre is köszönöm a segítséget ! -
hunaqua
addikt
Igaz,hogy nem ide vág,de megkérdezem. Adott egy Poco M6 Pro 4g telefon amin miui 14 Global van. Erre viszont már létezik HyperOS Global Recovery zip is. Ezt szeretném rá tenni. Bemásolom a Download-Downloaded Rom mappába (ahogy van,átnevezés nélkül). A telefonban megkeresem a Miui 14-et ahol fent a 3 "pöttynél" kiválasztom a "Frissítőcsomag kiválasztása" pontot. Itt látom is a Zip.-et. Amikor rányomok akkor "adatok lekérése" következik, viszont itt " a Frissítés ellenőrzése sikertelen" opció lesz. Mit rontok el?
-
hunaqua
addikt
Az indonéz rom-ot felrakta valaki?
-
draco31
veterán
Hello!
Érdemes erre váltani 11 Lite 5g NE-ről?
Ahogy látom nyers teljesítményben kissé gyengébb attól, viszont nagyobb akku, és frissebb cucc. -
Met
nagyúr
Van még más probléma is.
FB Messenger chatfej nem jelenik meg, be van kapcsolva, elvileg engedélyezve is van hogy bárhol, bármikor lehet felugró ablak. Akku takarékosság ki van kapcsolva, ha nem használom álljon le, ki van kapcsolva.
Értesítési sávon megjelenik az új üzenet de a chatfej (vagy buborék ahogy ezen hívják) az istennek se.Nova launchert használok, lezárt képernyőnél működik a dupla koppos ébresztés, visszazárás.
Feloldott állapotban néha működik a duplakoppos lezárás néha egy ablak ugrik fel hogy az akku kezelés miatt lehet nem működik jól.
Novánál is ki van kapcsolva az akku kímélés és a háttérben leállítás.Ezek bugok vagy fícsőrök?
-
Met
nagyúr
Sziasztok!
A mai nappal tulajdonosa lettem egy Note 13-nak (sima).
Itt nem lehet több ujjlenyomatot rögzíteni? -
d.janos
csendes tag
Ez teljesítményben kb. milyen a Redmi Note 11 Pro-hoz képest?
-
GuruZone
őstag
válasz
sz_gabor #263 üzenetére
szívesen! ha kérdés van, írj nyugodtan. Lassan elkezdenek dolgozni a kicsi kínaiak, aztán jönnek a frissített romok. Fordítási hiányosságokon kívül amúgy nincs gond.
A MIUI-ról:
nincs semmi baj a MIUI-val, én nekem ez a 18. Xiaomi telefonom. Most ősszel volt egy Pixeles kitérőm, ami onnan hiányzik nekem, az az automatikus dalfelismerés a zárképernyőn, illetve a menőn animált Spotify panel az értesítések között. Semmi más!!Nekem nagyon hiányzott EZ a rendszer. A hájper úgyis érkezik márciusban hivatalosan is, de semmi újdonságot nem hoz egy európai teló szempontjából...
-
Freel
tag
válasz
sz_gabor #263 üzenetére
Szia. Köszönöm a blogodat, nagyon hasznos, informatív. Mindenképpen megérte a befektetett energiát, sokunknak hasznára válik, köszönöm még egyszer. Köszönöm robinak meg Gurunak is a rom mókolás miatt.
Megrendeltem én is egy 13 Pro-t, de nagyon aggaszt a MIUI. A telefon nagyon tetszik, de a MIUI aggaszt. A Motorola nagyon szimpatikus hozzáállású gyártó, illetve a vegytiszta Androidot istenítem, de az Edge 30 Neo-t leszámítva nem tetszik egyik telefonjuk sem kívülről. A 30 Neo meg már korosodik, végülis letettem a vásárlásáról.
A MIUI-t meg már nem szeretném belakni, a HyperOS-nél úgyis csinálnék egy tiszta rendszer visszaállítást. Szóval nem szeretnék bootloadert nyitni, de várni sem a hivatalos OTA-s HyperOS-re. Még nem teljesen homályos, hogy akkor hogyan is lesz könnyen most azonnal rajta HyperOS, de mindenesetre köszönöm az infókat. -
bbubby00
őstag
válasz
Luck Dragon #257 üzenetére
Szomoru, mi mix3on mokoltam utoljara, de mar nem szeretek ilyenekkel foglalkozni.
-
-
-
robi64
aktív tag
Siker
-
bbubby00
őstag
válasz
Luck Dragon #253 üzenetére
De gáz.... Ez is egy ok volt a teló mellett, Mi10 nem kapcsolta le magát
-
-
cs.zs.
veterán
válasz
Luck Dragon #251 üzenetére
Allways = mindig, 10 mp-re
??
-
-
bbubby00
őstag
AOD be van kapcsolva, megis eltunik 10masodperc mulva. Mit rontok el?
-
GuruZone
őstag
Szia!
1. Béta teszt
Ezt az appot [link] kell feldobnod , Mi fiókkal bejelentkezni, és a ME>Beta testing menüpontban jelentkezni.
Senki nem tudja mikor érkezik, de szerintem márciusban béta teszt nélkül is megkapja a teló.2. ROM csere
bootloader nyitás, xiaomi.eu rom felrakása -
kiss.a
tag
Sziasztok, hogyan lehet hamarabb megkapni az új frissítéseket, Android és hyperOS gondolok.
-
-
GuruZone
őstag
-
GuruZone
őstag
RN 13 Pro 5G
aki a MIUI14-es xiaomi.eu romot szeretné feldobni jelzem, nincs benne e-sim támogatás.
Most megnézem a HyperOS verziót... -
GuruZone
őstag
siker
-
Ne nyomkod annyit és nem merül ,és így kevesebb lesz a rendszer döcögés is.
-
bbubby00
őstag
válasz
Luck Dragon #235 üzenetére
Nemtudom, h jo-e. Nekem azert neha docogos a rendszer a Mi10hez kepest, de elfogadhato. Majd megszokom, fura most a lekerekitett kijelzohoz kepest.
Frissiteseket kikapcsoltam, mestersegesen hatha akkor nem fogjak lassitani a keszuleket. Uzemidore jobb, mint a 3eves Mi10, de azert estere mar sir a toltoert ez is -
-
bbubby00
őstag
válasz
Luck Dragon #232 üzenetére
Igen. Tegnap reggelre mar ottvolt az Alza boxban, de csak estere volt idom atkoltozni. Talan a kamera mintha jobb lenne, mint az elozoben, de azert durva, h igy 3ev tablatabol nem erzem egy urugrasnak. Igazsag szerint elotte egy 2evig hasznalt MiMix3at valtott a Mi10, ugye akkoriban azok voltak a csucsok. Mix3 csak a gyenge akksi miatt lett dobva (3200), untam mar napi3x tolteni, a Mi10 meg a torott kijelzo meg hatlappal van egy eve. Jo, tudom, itt ne varjunk sokat, mert ha leveszem az afat, meg a suto arat (amire az asszony regota vagyott), akkor kb 70ezerbe van a telefon.
Egesz nap nyomkodom a telot, munkaeszkozom, igy amik nekem fontosak, azok bennevannak: nagy akksi, aod, nfc, kijelzoben az ujjlenyomat olvaso. Talan az indukcios toltes aminek erzem a hianyat, de tulelem valahogy. Inkabb masra koltom mar azt a 2-300ezer felarat, amiert vennek egy pl.: mi14et. -
-
robi64
aktív tag
Lehet várni.... -
bbubby00
őstag
válasz
GuruZone #224 üzenetére
Ha mar van visszaigazolas, h kapsz, akkor tuti a buli. Irtam nekik emailt, itt egy reszlet a valaszbol:
,,Sikeres regisztrációt követő 30 napban kerül kiküldésre az Air Fryer. Van még szabad készlet mindkét színből. A csomagot GLS szállítja a regisztrációban megadott címre. Szállítást megelőzően SMS-t küld a futárszolgálat."
Tehat van remeny szamomra is. -
GuruZone
őstag
Persze még meghosszabbíthatják.
A promóció főoldala
Részvételi feltételek -
-
bbubby00
őstag
válasz
Luck Dragon #216 üzenetére
Varnek a mi 14re legszivesebben, csak nem tudom, h milyen aron fog erkezni es milyen ajandek jar hozza. 13T lett vlna jo rollerral
-
-
bbubby00
őstag
válasz
Luck Dragon #213 üzenetére
Pro 5g-t neztem, meguntam a lekerekitett kijelzot, igy a + nem johet szoba.
-
-
kbyte1024
veterán
válasz
JohnDoe_Hun #210 üzenetére
A páromnak is Huawei band-ja van és működik. Próbáld törölni az alkalmazást és a Huawei saját oldaláról leszedni majd telepíteni.
-
kbyte1024
veterán
válasz
JohnDoe_Hun #208 üzenetére
A Huawei saját boltjabol szedted le az appot?
-
JohnDoe_Hun
tag
Sziasztok. Beszereztem egy 13 Pro pluszt és az a bajom vele, hogy a Huawei Health app azt írja hogy "Korlátozott a beállítás és Biztonsága érdekében a beállítás jelenleg nem használható " akkor amikor az óra értés akarom engedélyezi. Valakinek vmi ötlet? Köszi
-
kbyte1024
veterán
válasz
nincsnév007 #206 üzenetére
Az
Apának a babája
8eves a lelkem.
-
kbyte1024
veterán
-
-
kbyte1024
veterán
-
Új hozzászólás Aktív témák
- REFURBISHED - HP USB-C Universal Dock G1 docking station (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L390 - i7-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Pro 128GB Függelten! Akku: 89% Jótállás: 2027.01 hó ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest