- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Kedden érkezik a Galaxy S25 Edge
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Blizzardking
őstag
válasz
ToniSoprano #114 üzenetére
Vgy legalábbis nem Kígyónyelvű Gríma a kommunikációs igazgató.
-
ToniSoprano
addikt
válasz
Blizzardking #113 üzenetére
Samu az jó fej mindenért Mordor és a sötét városa a hibás, meg a gyűrű.
-
Blizzardking
őstag
válasz
DummyBoy #105 üzenetére
"És ezek után én nem szívesen vennék tőlük semmit. Jelenleg Note 5-öm van, gondolkodtam is a 7-esen, de nemhogy a Note széria (pedig imádom az S-pent), de minden ami Samsung kiesik... Ha ez a baki TV vásárlás előtt kiderül, Samu Tv-t sem vettem volna."
Hadd ajánljak néhány samut, amiktől szintén ne felejts el megszabadulni, hisz teljesen egyértelmű, hogy ezek is hibásak:
Samu1
Samu2
Samu3"Hiába cserélik most ki az akkukat minden készülékben, mi a garancia arra, hogy az idővel nem gyullad ki"
Semmi. Az égvilágon semmi. Az őnekik gyártott aksik, technológiájukban, megvalósításukban teljesen különböznek a világ összes többi aksijától, így csak ezek hibásodhatnak meg. Másik nem. Ha esetleg ugyanez a beszállító másnak is szállít akkumulátort, természetesen az nincs veszélyben, mert Samu telefonok gyulladtak ki.
joey20 #111 - Kapásból arra gondoltam, hogy vajon kinek szállít még be ugyanaz a cég.
-
Így van, ha jól rémlik UK-ben gyűlt meg a baja egy full normál s7-nek a kávéházi hangulattal, ill egy s7edge durrant el a tulaj nadrágjában. Az elsőnél ugyan akadnak gyanús elemek (miért mozog egy biztonsági kamera
), de a készülékfotók alapján én elhiszem. A második bírósági eset, szintén feltételezem, hogy nem kamu.
"ez trollkodás nélkül is egy ésszerű feltételezés volt." - ha az illető nem képes elismerni, hogy más gyártóknál, konkrétan a kedvenc almájánál is voltak ugyanilyen esetek, akkor a "feltételezés" nem több nettó trollkodásnál. Jó adag önellentmondás is megfigyelhető a reakciókban: beállítják a szifont atombiztonságos telónak tűzveszély szempontjából, aztán az ágyában meghalt páciens példáján jönnek, hogy áá, dehogy, az áldozat a hibás. Véletlen se érdekeljen a kudarcot vallott hővédelem.
Egyik 19, másik 20-1.
-
joey04
titán
válasz
t72killer #110 üzenetére
tehát baromságra baromsággal kell válaszolni
btw volt olyan vélemény, hogy azért volt pont most valami alsós samunak meg s7-nek is gondja a tűzzel, mert esetleg a gyártósoron olyan gebasz van/volt, ami az összes akksinál előfordulhat, nem csak a note 7-nél. ez trollkodás nélkül is egy ésszerű feltételezés volt.
-
A note7 egyértelműen hibás széria, amilyen gyorsan lehet 100%-ban ki kell pucolni a piacról.
Amit írtam, az arra volt reakció, hogy egyesek a teljes portfólióra kiszélesítik a dolgot, kijelentve, hogy a samu 1:1-ben robbanóakksis telókat gyárt szériától függetlenül, ami pont annyira igaz, mint amennyire pl az apple gyárt 1:1-ben robbanóakksis telókat.
-
laci_csk
senior tag
hajra' samu!
-
-
-
DummyBoy
senior tag
Szerintem pedig nagyon nincs... Mondjuk sokat számít hogy én ezzel foglalkoztam sokáig.
Az akku veszélyes üzem, ergo amibe beépítik az is. Ilyen számú és jellegű meghibásodás nagyon durva széria hiba.
1-2 extrém eset előfordulását nem lehet sehol megelőzni, de ha tizesével gyulladnak ki a telefonok, az nem csak azt jelenti, hogy b@sztak a tesztelésre, hanem hogy alapvető védelmi funkciók is hiányozhatnak. És ezek után én nem szívesen vennék tőlük semmit. Jelenleg Note 5-öm van, gondolkodtam is a 7-esen, de nemhogy a Note széria (pedig imádom az S-pent), de minden ami Samsung kiesik... Ha ez a baki TV vásárlás előtt kiderül, Samu Tv-t sem vettem volna.
Hiába cserélik most ki az akkukat minden készülékben, mi a garancia arra, hogy az idővel nem gyullad ki?
-
janeszgol
félisten
válasz
flatline#2 #102 üzenetére
Nem biztos, hogy lenyomja. Inkább nem fognak annyit legyártani, amennyit akartak. Majd jön az S8, a legtöbb vásárló úgy is azt keresi. (Lásd ezért is hozták azt a döntést, hogy a Note 5 nem jelenik meg Európában, ami nem kicsi piac.)
-
flatline#2
tag
Nem mondom, hogy még örülök is neki, de jövő tavasszal esedékes a telefonom cseréje, valami phabletet szeretnék és ez a balhé csak lenyomja a Note 7 árát. Mondjuk ha van egyéb javaslat, akkor jöhet
Amúgy a hozzáállás a részükről korrekt, bár azért ez így normális.
Legtöbb esetben egyébként ez a baj, hogy ha valami úgy történik ahogy kellene, akkor azt agyon dícséjük, megjegyezzük, hogy milyen fasza, miközben ennek természetesnek kellene lennie. -
Danex
addikt
Az a baj, hogy a hír felröppenése után már azok a készülékek is lángra kaptak amiből azelőtt félévig 1-sem...
Ahogy a Tesla Autopilot-nál is, megtörtént az első halálos baleset (ami azért user error volt főleg), utána már mindenki akinek balesete volt azt mondta, hogy Autopilot (pl az asszony aki parkolásnál a gázt nyomta a fék helyett padlóig, vagy a fiatalok éjszaka kicsit nyomatták neki és lesodródtak a kanyarban és megforogtak a porcukorban.)
-
Teal'C
veterán
válasz
t72killer #92 üzenetére
Ja és ha meghibásodik a gázkonvektorod egy széria hiba miatt és mindanyian megfulladtok a lakásban alvás közben, meg rajtatok kívül még 10-20 család és ha sárga és csilingel ő a villamos. Nem akarom elbagatelizálni a dolgot de ne szaladjon el a ló egyik irányba sem szerintem ez a korrekt minden gyártónak megvolt már a maga kis botránya és lesz is. Mellékesen ha két hét múlva elkezdenek lángolni az új Iphone-ok akkor mi lesz szerintem agyrém az ilyen vita és beszélgetés.
-
janeszgol
félisten
Bicajos: És te azt okénak tartod, hogy elesik az ipse a bicajjal és kigyullad a telefonja? Egy telefon ne gyulladjon ki azért, mert elejtem, ráesek stb.
Zsebes: ki újította fel a telefont? Az hogy hol vásárolta, lényegtelen ha az Apple szervizében lett felújítva.
Repülős: ha összetört, lásd bicajos részt. -
Teal'C
veterán
Én csak azt írtam amit a hírekben olvastam gondolom ez a szám a tényleges bizonyított meghibásodást tükrözi, mivel a hír felröppenése után futótűzként terjedtek a meghibásodások dehát az emberek már csak ilyenek és ismét idézem "Azért mert nincs ráírva ,hogy nem alkalmas macska szárításra" És ha egy országban ilyenekkel pert lehet nyerni??????
Amúgy szerintem rendben van ez a szám tekintve a tényleges gyártási számot, jó persze ha nálam gyullad ki énis ideges lennék nem kicsit, de aki nem akar ilyennel sosem találkozni ne vegyen ilyesmit. Mennyi tömegtermék van ami minden naposan hordozza magában a gyártási hibát. Csak példának okáért szerinted hány hibás pezsgőfürdő vágott agyon embereket a világon? Én sem tudom a pontos számot de gondolom vetekszik a fent említett számmal mert itt világméretben kell gondolkodni.
-
jksx
senior tag
válasz
ToniSoprano #75 üzenetére
"...Jó csak erről cikk sem jelent meg itt a mobilarán, hogy ne tartsák az ágyuk mellett, aűgyukban a telefont ha töltik mert a túlhevüléstől kigyulladhat az ágy és meghallhatunk. ..."
Miért? A régi készülékek (~3,8V) akksiját nem töltötték a mostanság oly divatos 4,3 -4,4V kapocsfeszültségig, lehetőleg gyorstöltés üzemben. Így azokat akár az ágyban is lehetett tartani. Végül is ez nem cigaretta, hogy ne cigarettázz az ágyban, mert leéghetsz. Röhejes...
Az meg hogy visszahívják a készülékeket még szép. Egy negyedmillás cuccnak nem az a funkciója, hogy porig égjen, vagy égesse a házat, esetleg a felhasználóját. -
peti_s
addikt
válasz
RaveForce #93 üzenetére
Nekem holnap jön meg az S6 Edge-m, úgyhogy nem lehet azt mondani rám hogy Samsung ellenes lennék, főleg hogy ez már a 4. Samsung okostelefonom lesz.
De ez szánalmas, ilyet egy noname kínai gyártó sem engedhet meg magának. Ha ezt nem tesztelték eléggé le, akkor lehet még más hibák is előjönnek a Note7 esetén, ami valóban nagyon szép lett, de többek között én is azért vettem Samsungokat, mert a név, a márka gondoltam garantál valamit a többi gyártóval szemben. Illetve ezek után ki tudja melyik készüléküket hogyan tesztelték, milyen problémák jönnek még.
Kiderült, hogy egy marketing döntés fontosabb a Samsungnál, mint a készülék minősége amit kiadnak. Ez pedig szomorú, ilyet egy magát már a prémium szegmensbe helyezett gyártó nem engedhet meg magának. És attól, hogy másnál is előfordult már ilyen, ez nem mentség. Későn reagáltak, viszont akkor korrekten, de ettől még továbbra sem kerülhetett volna ki egy ilyen készülék a polcokra.
Remélem ebből egy életre megtanulják a tesztelés fontosságát (szinte biztos hogy nem), és remélhetőleg a piac többi szereplője is tanul belőle. -
RaveForce
veterán
De ,hogy mi ez a nagy Samsung védés azt nem értem.
De hogy mi ez a frusztrált támadás azok ellen, akiknek szimpatikus a samsung reakciója azt nem értem...
Mert az bizony rohadt nagy gáz ha éjszaka rádgyullad a házad benne a családoddal.
"HA" Nem történt ilyen egyébként...
És pont egy apple fantól elég röhejes ez fajta magatartás...
-
Ez így van, gáz. És az első igazolt esetek után AZONNAL be kellett volna gyűjteni a telókat - függetlenül attól, hogy kp-t, s7e-t, abakuszt vagy semmit sem adnak cserébe. Nem tudom pl az autóiparban mennyi határidőt kapnak a gyártók/megfelelő szervek az életveszélyes szériahibák javítására.
#88, 90: ez már súlyos szériahibára utal. Ez a teló első két hetében történt, sokak <3x töltötték a készüléket ezalatt az idő alatt. Belegondolni is rossz, mi történik, ha VR-szemüvegben, a VR-játékok áramigénye miatt értelemszerűen töltőre téve durran be egy teló.
-
utomi
senior tag
Csak az USAban 70 eset történt. Az nem kevés ! De ,hogy mi ez a nagy Samsung védés azt nem értem. Nehogy már az legyen kihozva, hogy a Samsung mekkora őszinte és becsületes cég csak mert nem mertek eltussolni egy ekkora méretű hibát . Mert az bizony rohadt nagy gáz ha éjszaka rádgyullad a házad benne a családoddal. Nincs ezen mit szépíteni ezt nagyon elcseszte a Samsung és ha hiszed ha nem. Az
-
Teal'C
veterán
Amúgy kevesebb mint 3 tucat telefon ment tönkre. A gyengébbek kedvéért az 36.
-
Teal'C
veterán
Ne tegyél macskát a mikróba szárítani!!! A Suv tulaja állítólag nem tudta hogy hibásak a Note7-ek. Kb 2 hete folyt a csapból is, így viszont perelhet egy új suv-ért meg a lelki megrázkódtatásért.
-
-
iNfAntRy
senior tag
-
ToniSoprano
addikt
Szerintem úgy történhetett meg, hogy a menedzserek mindenképpen előbb akartatták megjelentetni a Note 7-et a 7-es Iphonoknál, gondolom felsőbb utasítás volt fel kell gyorsítani a teszteket, ellenőrzéseket és mérnök aggodalmait a teszek lerövidítésére figyelmen kívül hagyták gondolom. Le akarták győzni az Apple-t, el akarták vinni a show-t. Meg is érdemelték, nem sajánlom őket a veszteségért, pedig a Note 7 nagyot ütött volna, még ha az Iphonok után is jelenik meg, csak az embereket akik szívtak ezzel. Megnéztem személyesen a Pólusban baromi szép telefon a Note 7 talán legszebb amit idáig láttam és egy kézzel is jól kezelhető, és jó a fogása, megvan a kerekített kijelző érdekessége, de maradt oldalt egy elég vastag káva ahol meg lehet fogni is pont jó arány.
Ezeknek a hibáknak mivel viszonylag hamar keletkeztek ki kellett volna jönni a minőségi ellenőrzéseken ha normálisan és elég ideig csinálják. A probléma "válság" kezelése már korrekt volt, elég hamar reagáltak és jól kommunikáltak, és jó megoldásokat találtak pl. zöld akku 60%-os leszabályozás. De az inkább már tűzoltás szerű dolog volt ott már nem lehetett mismásolni.
-
DummyBoy
senior tag
Ezzel a akku-gate-el csak egy gond van... Bár a probléma kezelése példás, nem fér a fejembe, hogyan mehetnek át ezek az akku k 2 gyár minőségellenőrzésén is... Ez bődületesen hiányos ellenőrzésre és tesztelésre utal, ami egy 300k-s csúcshw esetén elfogadhatatlan.
-
Blizzardking
őstag
Azt nem tudom észrevettétek-e, hogy mikor a Samsung őszinte és egyenes kommunikációs- és problémamegoldó magatartása jön szóba, mindig a felrobbanó akkumulátor okozta lehetséges sérülés nagyságával jöttök.
Nem a samsung bomba a kisebb bűn, hanem az ezt követő viselkedésük.
-
-
válasz
ToniSoprano #75 üzenetére
"De akkor erre ne is kell felhívni a figyelmet szerinted, hogy erre vigyázzanak?"
De. Fel kellene. Sőt elő sem szabadna fordulnia, hogy "bombákat" hurcolászunk magunknál. De úgy látom vannak, akiknek a samsung bomba kisebb bűn, mint egy apple. (Nem neked szól)
t72killer:
"nem kéne a nettó baromságot terjesztened, akármennyire is imádod a márkát."Ahogy neked sem...
Csak olyan hülyeségeket írogatok, amilyeneket te is."imádod a márkát'
Magadban képzelegsz és kivetíted rám. Vallásos megszállotkám...
Ha már személyeskedni kezdtél. -
Az 5$-os dzsunka kínai sgs2 akksijaim többször is estek betonra a 3éves pályafutásuk során, semmi bajuk. Ja, és 40fokos autóban napon+töltőn nyomják a navit a kávéfőzőt játszó SoC mellett. Azaz annak az embernek NEM KELLETT VOLNA MEGHALNIA.
Repülős eset: ja, az akksi eldurranása után persze, h összetört. A képeken nem úgy tűnik, mintha flexxel nekiestek volna korábban, és a hírben sem írnak SEMMILYEN előzetes sérülésről. Ergo ennyivel az apple is sikeresen elérte az öngyulladó telók szintjét, nem kéne a nettó baromságot terjesztened, akármennyire is imádod a márkát.
A samut hol védtem egyébként? Nettó mocsokság, hogy kitoltak egy hibás szériát, ezt sehol se vontam kétségbe.
#76-77: engem a nettó (i)sheep magatartás irritál, amikor egyesek igazolt eseteket próbálnak meghazudtolni a rajongó. Én se próbálom a samut mosdatni az igazolt akksileégések után. Az oké, hogy ő eldöntötte mit akar venni, de a tények szőnyeg alá söprésével nem kéne téves irányba terelni az esetleg idetévedő bizonytalan vásárlót.
-
Blizzardking
őstag
+1ToniSoprano - Egy telefon nem gyulladhat ki attól hogy az ágyban van. Van benne hővédelem is, ami azonnal megállítja a töltést, illetve leszabályozza a töltőáramot. Nemcsak azért hogy ne gyulladjon ki, hanem azért is, mert az akku élettartamát drasztikusan lerövidíti ha egy adott hőfok fölé engedik töltés közben.
Nem vettétek még észre, hogy tűző napon a kocsi ablakában navigálás közben nem töltődik a telefon, ugyanerről a töltőről hidegben navigálás közben meg töltődik? Vagy elég rányomni a klímát az ablakra és máris kevésbé merül? (Bedugott töltővel értem, mielőtt valaki hülyének nézne). Magában az akkuban belecsomagolva van egy nagyon komoly elektronika, ami többszörös védelmet tartalmaz, és egyszerűen nem engedi túlhevülni az akkut. Feltéve hogy működik. -
válasz
t72killer #70 üzenetére
ez amúgy csúnyán mellé ment, mert konkrétan van 1 szem apple készülékem, és az is egy iPod...
és a mondanivalómat is sikerült félreértened. egyik gyártónál sem szabadna ilyennek előfordulnia, főleg nem ekkora mértékben és főleg nem ekkora volumenű "presztízs" gyártóknál
-
tDr1v3r
veterán
válasz
t72killer #70 üzenetére
Miért kéne néhány, amúgy valószínűleg nem új hanem fél-egyéves (vagy több) készülék miatt (ami miatt amúgy az utángyártott töltőket a cég ingyen kicserélte gárira, ha bementél akármelyik store-ba vagy APR-be) visszahívni egy szériát? A Note 7-ek nemrég jelentek meg, volt több kiégéses eset, amit a Samsung kivizsgált és kiderült hogy a házon belül gyártott akkujaiknál rontottak el valamit. Visszahívták, kész, hamarosan lesz csere és a tulajok boldogan használják tovább a készülékeiket - ez le is van tudva ennyivel.
Nem értem ezt a védekezést, de tényleg... Xiaomi is gyulladt ki, egy hír is volt róla itt szerintem (valószínúleg volt több kigyulladás is, csak egy eset kapott nagyobb publikumot), mégsincs visszahívás, a gyártó inkább kicserélte a készüléket. Nem furcsa kicsit? Értem hogy az Apple-t köpködni kell mindenáron meg ilyenek, de azért már röhögnivalóan ciki ilyenekkel dobálózni...
Almás szemüveg, mi... lol. Szánalmas.
-
ToniSoprano
addikt
Az ágyban kigyulladó:
"Az 53 éves férfi, mivel mozogni már alig volt képes, az iPhone-ját az ágyában tartotta, még akkor is, amikor töltőn volt. A telefonja azonban egyik nap túlhevült és kigyulladt,"Jó csak erről cikk sem jelent meg itt a mobilarán, hogy ne tartsák az ágyuk mellett, aűgyukban a telefont ha töltik mert a túlhevüléstől kigyulladhat az ágy és meghallhatunk.
Pl. Betegek esetén kórházban simán lehet ilyen eset, mert sokszor látom hogy ott töltik, mert valamiért át lettek helyezve az ágyak és a konektorok miatt az ágyra tudják teszik a mobilt töltésnél. De akkor erre ne is kell felhívni a figyelmet szerinted, hogy erre vigyázzanak? -
válasz
t72killer #70 üzenetére
Az ágyban kigyulladó:
"Az 53 éves férfi, mivel mozogni már alig volt képes, az iPhone-ját az ágyában tartotta, még akkor is, amikor töltőn volt. A telefonja azonban egyik nap túlhevült és kigyulladt,"A kerékpáros elesett ugye? Akkor mi a kérdés?
"A telefonja nem spontán öngyulladással kapott lángra, hanem miután a férfi leesett a biciklijéről. Éppen ezért Clear csak arra kéri az Apple-t, hogy jobban hívja fel a figyelmet a lítiumion akkuk veszélyeire. Ezek az akkuk köztudottan nem viselik jól a fizikai sérüléseket, és azok hatására könnyen felhevülnek."A zsebében kigyulladónál:
"A férfi úgy döntött nem követel kártérítést az Apple-től, a cég azonban már vizsgálja az ügyet. Annyi viszont már kiderült, hogy Rockynál egy felújított modell volt, amit egy másik cégtől vásárolt meg"A repüléses eset: "Az viszont egyértelmű, hogy összetört a készülék háza"
"–A nem gyári töltők nem működnek – tévedés, megfelelően működnek, bár nem olyan optimálisan, mint a gyáriak De fontos megkülönböztetni az elfogadott gyártók utángyártott töltőit a hamisítványoktól, amelyek az eredetinek adják ki magukat. Utóbbiakat kerülni kell.
–Nem szabad használni töltés közben a telefont – tévedés, de a hamisítványok használata igenis jelent kockázatot, lásd a cikkbeli esetet."Szóval ha már buta indokokkal lehet védeni a samsungot, akkor ezek is megcáfolva...
És a samsung elérte azt, hogy az ö telefonjuk viszont magától kigyulladjon. Gratula nekik!
Egyébként felesleges védeni bármelyiket is. Pláne dicsőíteni...
-
RaveForce
veterán
az valószínűbb, hogy ugyanaz a pár emberke, aki most azt mondja, hogy ez a minimum, meg meg még szép, hogy így van, mit kell ennek örülni... na ugyanezek mondanák azt, hogy bezzeg ha a samsungnál lenne ez, akkor ők tuti nem így csinálnák mint az apple, és mekkora jófej az almás cég
-
Vedd le az almás szemüveget és olvass.
De ha már itt vagyunk, a bringásokat se hagyjuk ki.
Mikor is hívják vissza a szifonokat?
-
Viktor77
titán
válasz
Blizzardking #65 üzenetére
"Erre járó Alma fanboyoknak mondom, nem lennék a helyetekben, ha nálatok történne hasonló."
Ott azt mondanák feature, és elhinnék.
-
RaveForce
veterán
Ha szerencsénk van samu nem csak az akku problemát hanem az üveg karcallóságát is helyrepofozza nehogy valaki bele tudjon kötni.
az üveg készen jön, a corning gyáraiból, ez már nem GorillaGlass4, hanem a GG5, a karcolódás-törés balanszot, ennél a törésállóság felé tolták kicsit, a karcolódás kárára, ez van, max a corning tudna kiadni egy GG5 rev2-t, vagy majd a GG6-ban meg eltolják a karcállóság felé, a törés kárára... bár nemrég pletykáltak valami nagy áttörésről az olcsón termeszthető zafírról, nem tudom, hogy kacsa, vagy tényleg lesz-e belőle valami..
-
Blizzardking
őstag
Nekem emiatt nagyon sokat nőtt a Samsung a szememben. Aki érzelmi reakcióként rohanna más "normális" márkát venni, az nem tudhatja, hogy az a cég mit lépne hasonló helyzetben. Ami a dolog műszaki részét illeti, nyilván tökéletesen meg fogják tudni javítani a megfelelő alkatrész kicserélésével. Tervezési hiba mindenkinél becsúszhat, de ahogyan ezt kezelik az példás. Erre járó Alma fanboyoknak mondom, nem lennék a helyetekben, ha nálatok történne hasonló. Pontosabban ti vagytok azok, akik sose tudhatjátok nem történt-e meg máris, mert I-stenetek soha nem volt hozzátok őszinte.
Egy technikai dologra kiváncsi lennék - ha kap a telefon egy frissítést amivel maximalizálják a töltést 60%-on, és utána kicserélik az aksit, azt vajon meddig engedi tölteni és mi alapján? Vajon biztonsági okokból faragnak-e a használható kapacitáson? Azért én valami mérő cuccot ráaplikálnék a zöld aksis, frissen cserélt telómra...
-
peti_s
addikt
Itt jön az be ha cserélhető lenne továbbra is az akku, elég lenne mindenkinek új akkut adni. De hát ez van ha ez a trend.
-
törölt tag
válasz
mackoapo11 #55 üzenetére
Aki GSM boltban veszi, az meg is érdemli.
Knox pedig jelez az első bekapcsolásnál, hogy nem frankó a telefon.
-
törölt tag
válasz
mackoapo11 #58 üzenetére
Vagyis annyi idő mint a többit? De legalább a Knox miatt van nyoma.
-
Danex
addikt
válasz
mackoapo11 #58 üzenetére
Ennyi erővel a gyári akksit minden GSM-es telefonba kicserélhették olcsó kínaira, ilyen hozzáállással akkor semmit ne vegyen az ember még levegőt se.
-
mackoapo11
aktív tag
Eddig oké,de tudod mennyi idő meg hackelni egy samsungot,vagy függetleníteni? 10 perc és még a Knox se ad ez ellen védelmet.Az meg csak hab a tortán,hogy nem mindenki jár ide olvasgatni,be megy,olcsó NOTE 7 és megveszi.Bánja is,hogy zőld,fehér,vagy akármilyen színű.Tipikus esete az egyik ismerősöm,NOTE 3 NEO-t megvette normál NOTE 3-ként...
-
Danex
addikt
válasz
mackoapo11 #55 üzenetére
Ezért van az, hogy a telefon zöld akksijellel mutatja, hogy a te készüléked már a biztonságos akksival rendelkezik-e vagy sem.
-
törölt tag
válasz
mackoapo11 #51 üzenetére
És utána bánja, hogy nem élt a cserével.... Talán az LG ami versenyképes lehet. Aki Note7-et vesz nem gondolkodik iPhone-ban.A Sony elesett a gyakorlatilag nem vízálló vízálló telefonokkal. A HTC évek óta maga alatt vágja a fát, Huawei meg kínai kém.
Ezek szándékos sarkítások, de van igazságalap mindenütt.Ha a csere Note7 jó, akkor miért ne cserélné akinek az van?
-
mackoapo11
aktív tag
Túlszaladtam a szerkesztésen,de igazad van.Minden készüléknek meg vannak a típushibái,de egyiknek a topikjában se voltak elnézőek ennyire,mint itt.Mindegyik kapott rendesen,akkor legyünk egységesen kritikusak. Amúgy meg kitudja mennyi sufni GSM-es NOTE 7 lappang elfekvőben,amit nem cseréltetnek ki,te megveszed,le ég a lakásod,ez így rendben van szerinted?
(#54) batai15 kac kac,nekem simán cserélték beázás miatt a Z2-őt anno..
-
batai15
félisten
Nagyon szép gesztus.
Nem úgy mint egy sony a bazasok esetén ami meg az ő saruk volt.
Mackoapo : kac kac savanyú a szőlő? -
Danex
addikt
válasz
mackoapo11 #51 üzenetére
Arra a Sonyra gondolsz aminek a csúcskészüléke túlmelegedett emiatt felvált a hátlapi üveg és a vízálló telefon beázott?
Iphone? Bendgate, Antenna gate, jack nélküli készülék, ugyan úgy kigyullad?
Annyira nem vagyok benne a telefonos témában így a másik 3-ról nem tudok mondani véleményt, de ott se kéne szerintem sokáig kutakodnom.
-
mackoapo11
aktív tag
Már nem azért,oké,hogy védeni kell a mundér becsületét,de egy 300 ezres telefont vesz az ember és nem használhatja,rettegni kell,hogy mikor robban,életveszélyes a használata és még örülni kell hogy kicserélik
Ezek után inkább szét nézz az ember az LG,HTC,Huawei,Sony,Iphone háza táján és vesz normális telefont.... -
-
ricszol
csendes tag
Láttunk már hasonlót nem egy cégtől, illetve az eltussolás modját is jonéhánytól. Én alapvetően ha ilyesmit vásárolok odafigyelek rá hogy ne az első generacióból vegyek, pont a rejtett hibák, kis buktatók, vagy éppenseggel az ár miatt. Ha szerencsénk van samu nem csak az akku problemát hanem az üveg karcallóságát is helyrepofozza nehogy valaki bele tudjon kötni. Illetve le mernem fogadni hogy a note 7 ara esni fog egy szepet hogy tudjak tartani a tervezett szamokat az eladassal.
-
Matada2.3
veterán
Komolyan veszik a dolgot, elnézést kérnek és kicserélik az összeset. Ez a minimum. Remélem több ilyen nem történik, hisz senkinek se jó az efféle malőr.
-
Fejvadi
nagyúr
válasz
Dr. 444Hertz #3 üzenetére
Ennyire beszariak is vannak?
Ha valaki X kocsival karambolozik és meghal, akkor nem mersz soha olyan kocsit venni? -
Mr.Silkó
veterán
válasz
kakuk.tamas #13 üzenetére
Egyetértek.
-
törölt tag
Pár év múlva senki nem fog rá emlékezni, ahogy a Nokia hasonló esetére sem sokan emlékszünk. Ez volt az első találatom rá a google-ban, de ezek között is sok olyan volt ami úgy ment tönkre, hogy a telefont rommá zúzta közben, és ebből is robbant fel pár.
-
törölt tag
200+ ezer forintos telefonnál normális, hogy nincs térerő(mert rosszul fogod, érted? rosszul fogod), vagy elhajlik ? Hány készüléket cserélt ki az Apple? Csak mert pl az elhajló telefon is életveszélyes.
Samsung értesített minden tulajt, hogy kapcsolja ki a telefonját, amíg ki nem CSERÉLIK.
Az meg, hogy telefonálni nem tudok, eltört vagy leégett a telefon már ugyan mindegy.
-
laci_csk
senior tag
Akkor megint "hajra' samu!"
-
no more
veterán
Itt a lényeg. Simán megtehetnék azt, mint a cég, amelyre céloztál, hogy "kevés bejelentésről tudunk, minden okés a telefonokkal" (ugye a meghajlott i6-oknál volt ez), vagy "nem használtak gyári töltőt". Ezt meg is erősíthetnék valami hülye timelapse videóval, ahogy egész nap a töltőn csücsül a telefon és nem gyullad ki.
-
-
ORCA58
addikt
Az akku túlmelegedése és kigyulladása elsősorban az akku hibája. Ezek az akkuk nagyon érzékenyek a melegedésre nyomásra túlfeszültségre. Ezeket az értékeket az akkuba épített szenzoroknak kell figyelni, és ha gond van közbe avatkozni. Ezek nélkül ilyen akkut nem is szabad piacra hozni, annyira veszélyes lenne.
Így közvetve az akku gyártója a felelős, amit persze a Samunak kell házon belül vagy üzleti partnerrel lerendezni, attól függően honnan származik az aksi.
Persze ez a vevőt már kevésbé izgatja
Egy elfüstölt proci nem gyújtaná fel a telót. -
gondolom itt most az alma antenna-gate problémájára hivatkozol. csak van a kettő között egy apró különbség. amíg az almánál csak a mobilfrekvenciákat nem vette normálisan a telefon, ami funkciókieséssel járt, addig a note 7 esetében személyi sérülés is történhet. és szerintem egy ilyen volumenű gyártó, mint a samsung, sem azt nem engedhetné meg, hogy kikerüljön 130ezer, emberi életet veszélyeztető, akkumulátorhibás készülék, sem azt, hogy ebben az esetben elsunnyogja egy közleménnyel takarózva...ez a minimum, amit most tesz, és kárpótolja az ügyfeleit, nemám még vállon is kelljen veregetni, mert milyen jófej...
-
Danex
addikt
Amennyiben nem gyulladt fel a tiéd mire fel kérnél kártérítést?
Egy tucat autóba rossz légzsák kerül, volt olyan kocsi ahol a fékpedál bowdenje elszakadhatott, volt amelyiknél a gázpedál akadt be és nem tudtad csak a motor leállításával megoldani a gondot.
A villanykörték is okozhatnak tüzet akkor innentől kezdve gyertyát használsz fényforrásnak? Jajj várj, hisz az csak akkor világít ha már ég
Tömeggyártásnál mindig is lesznek rossz termékek, Samsung ha tesztelhette volna a készülékei 10%-kát, a valóságban valami 0.0001%-ka volt a termék rossz. Igen kicsit lett volna az esélye, hogy pont előfordul.
-
válasz
gixxer-tomee #25 üzenetére
Van nekik épp elég bajuk, ne abajgasd őket
.
-
mrThomi
addikt
Hol lesz zöld az ikon ?
-
azért nehogymár, hogy itt egyesek szobrot emelnének a samunak, mert a saját mulasztása miatt visszahív 130ezer, személyi sérülést is okozható készüléket. tényleg nagyon korrekt... ha akarná sem tudná elsunnyogni, de azért veldán samsung, a fogyasztói piac védőszentje
-
Balint1408
aktív tag
A samsung részéről rendben van a reakció, csak a felhasználóknak kellemetlen.
-
pikszel
addikt
És ez a funkció mindenféle interakció nélkül települ az eszközökre, vagy frissítést igényel?
-
ToniSoprano
addikt
válasz
kakuk.tamas #13 üzenetére
Azért nem olyan egyértelmű pl. sokan az ágyban is böngésznek, fáradt nézi közben a TV-t, mondjuk elalaszik, beesik a paplan közé a teló és kész lehet a baj. Vagy kórházban is simán ott tölti az ágyon a telót mert úgy ér oda konnektor, véletlenül ráteszi a takarót kész lehet a baj.
Azért szerintem sokakban jó lenne ezt tudatosítani és tanulni a cikkből hogy ez bárkivel megtörténhet, ifgyelni kell rá mert gyorstöltés közben túlhevülhetnek a telók. De pl. mobilarena le sem hozta, majd ha Magyarországon is kigyullad valaki esetleg.
-
laci_csk
senior tag
hajra' samu!
-
100%-ban egyértelművé kell tenni, hogy egy adott készülék megbízható-e vagy sem. IMEI alapon is blokkolni kell egy idő után a telókat, nehogy felkerüljön repülőre valamelyik.
#13: akkor navigációra se használhatom a telót?? Na ne már... Navinál ugyebár a töltőn ül, fűti a GPS-t, a SoC-ot és a kijelzőt miközben 40 fok van a kocsiban és tűzi a nap a telót. Az sgs2-t évek óta használom így, alkalmasint dzsunka 5$-os kínai akksikkal, és sose volt vele gond. Egyszerűen abbahagyja a töltést, ha túl meleg a cella.
-
macskea
őstag
Szerintem is szépen kezeli a Samsung ezt a helyzetet, eddig korrekt volt minden intézkedés, illetve a javítás módja is elsőrangú.
-
Kékes525
félisten
válasz
Dr. 444Hertz #1 üzenetére
Szép gesztus? Mi mást tehetnének? Rendkívül sokat ártana nekik, ha elpróbálnák sumákolni.
-
kakuk.tamas
addikt
válasz
ToniSoprano #12 üzenetére
Ez az ember, bármennyire is beteg volt, hülye is volt.
Egyrészt töltőn volt a telefonja, és még le is takarta azt? Amikor tudja mindenki (nahjó, ez bizonyos IQ szint kell hozzá), hogy töltés közben melegszik az akkumulátor.
Ezt bármelyik elektronikai cucc megcsinálhatja, nem kell hozzá iPhone, vagy Note 7... -
ToniSoprano
addikt
Monjduk itt a vizsgálat lezárult és szakértők megállapították, hogy egyértelműen: Kigyulladt iPhone-ja miatt halt meg egy férfi [link]
Mondjuk nem tudom ilyen esetben jár e kartérítés, de azért jó lenne felhívni a figyelmet, hogy ágyba ne tegyük a telefont töltést közben mert komoly gond lehet belőle.
-
Fuxosbömis
tag
Nem csipálom a Samsungot, de szerintem nagyon rendben van a reakciójuk.
-
Diokhan
addikt
válasz
Dr. 444Hertz #3 üzenetére
Persze, hogy tudjuk, én sem mondtam, hogy nem tudjuk...
Bátor vagy, én nem hiszem, hogy tudnék benne bízni akkor sem, ha valóban jó. -
-
hemaka
nagyúr
Latszik, hogy amcsi video, a csavokam szinte mar konyorog, hogy ne hasznaljak az ostobak, hanem vigyek vissza es kapnak egy ujat.
Nem is a csere keszulekek okozta bevetel kiesetol tartanak, hanem hogy a mindenertperelunk usa-ban befut egy-ket zsiros per, aztan raereznek az izere a note7 tulajok... -
dstern
tag
Ok, de nem lehet, hogy elsumákolják, hogy konstrukciós hiba okozza a melegedést/gyulladást? Nem lehet, hogy ezek a telők egyszerűen már túl vékonyak, összezsúfolnak mindent és utána meg csodálkozunk, hogy a hőt nem tudja leadni az aksi...
Én tuti a pénzt kérném vissza, sőt még kártérítést is. Ezek után a gyártó eljátszotta a bizalmát nálam
-
bélus91
tag
Kíváncsian várom ,hogy mennyire kerül előbbre az S8 bemutatja e miatt
-
Obyboy
addikt
Van akkora múltja és bevétele a cégnek, hogy ennyitől nem fog csődbe menni. A minőségbiztosításuk viszont megkérdőjelezhető. Nagy valószínűséggel megváltak pár felelős személytől.
-
-
Diokhan
addikt
Mindenképpen sajnálatos, hogy egy ilyen dolog meg tud történni egy ilyen múltú és ennyire népszerű gyártóval, de tervezési hiba bármikor előfordulhat. Mondjuk az nem mindegy, hogy mekkora. Olvastam olyan esetről, amikor egy SUV égett ki az autóban töltött és kigyulladt NOTE7 miatt. Kíváncsi leszek, hogy az ilyen károkat hogyan fogja kifizetni, vagy ki fogja-e fizetni egyáltalán a Samsung.
Mindenesetre az dicsérendő, hogy nem bújnak el, és vállalják a felelősséget, valamint az ingyenes cserét. Mondjuk nem tudom, hogy én mit tennék abban az esetben, ha lenne egy ilyen készülékem, és kigyulladna a kezemben. Nem biztos, hogy bíznék abban, hogy a csere készülék már jól fog működni. Legutóbb olyan videót láttam neten, ahol egy kávézóban egy hölgy kezében kezdett füstölni a telefon. A videó címében Samsung Galaxy S7 szerepelt, nem tudom, hogy csak elírták, vagy annak is lehetnek hasonló probléámái...Bízzunk benne, hogy sikerült javítaniuk a hibát.
-
Szép gesztus a Samutól ez a mostani csereprogram, nem sumákolják el a problémát...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
- AKCIÓ! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest