Hirdetés
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Az AI miatt drágulnak a mobilok is
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Telekom mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
zdanee
őstag
Sandisk 2GB Class4, 1.9GB + 128MB felosztásban
Apt tényleg lassú, de van benne Super Cow Power 
Amúgy kicsit leállt a fejlesztés az új disztróval, mert több ponton megakadtam. A GMU grafikus zenelejátszó portolása hibás SDL könyvtár miatt nem jó, ezt majd csak a v0.2-ben javítom. A dillo2-nek függősége az fltk2, ami viszont egy törött xorg-dev csomagra hivatkozik. Ez hosszadalmas kézi header-vadászatot vetít előre és könyékig-turkálást a forrásban, uh egyenlőre ezt is elnapoltam. Akartam még a conky-val grafikus "widgeteket" gyártani időjáráshoz és képkerethez, de kiderült, hogy az armel aktuális csomagjában nincs imlib2 támogatás. Ezt talán még este megoldom, és akkor bekerül, ha nem, akkor nem. Tervezek még a következő verzióba egy theme-managert, azaz lehet majd a photoshop huszároknak asztalokat, widgeteket, ikonokat rajzolni és lehet majd ezeket automatikusan telepíteni, és hosszú távú tervben van egy apt-n kívül egy másik frissítési felület, ahova én és esetleg más fejlesztők küldhetnek hibajavításokat, konfigokat, miegymást. Innen nem új programokat lehet majd telepíteni, hanem a disztróban lévő konfigurálási hibákat kijavítani anélkül, hogy újra kéne telepíteni a teljes disztrót (pl billentyűzetkiosztást javítani, új gyorsbillentyűket beállítani, vagy egységessé tenni a gyorsbillentyűk működését a lehető legtöbb programban, ilyesmik). Ez viszont még a távoli jövő zenéje.
Ami már most is működik: magyar billentyűzet, automatikus csatlakozás WiFire, magyar időhöz szinkronizál, magyar apt-források, startmenü-gyorsgomb, wifi-gyorsgomb, lehajtásnál lekapcsolja a fényerőt és megjegyzi annak állapotát, gyorsgombok a fényerőhöz, a fentebbi képen már látott két widget, ikonok és tálca, kis képernyőhöz konfigolt xzgv képnézegető, FBreader ebookhoz, dillo0.8.6 (csak pár konfigmódosítás a z2sidX-hez képest), 5x8-as terminál-betütípus, alpine levelező, CenterIM messenger (gtalk támogatás, megörökölve a z2sid-ből), freeDoom, mp szövegszerkesztő, mplayer, gcc, python, vsftpd.
Még ma belekerül: hangerő gombok, playmp3list zenelejátszó (a gmu miatt eddig azt gondoltam, nem lesz rá szükség).A Sidetrack felhasználókat nem fogja nagy meglepetés érni a használatot illetően, szerintem érdemes lesz váltani rá. Jelenleg 650MB-t foglal a kártyámon. Majd ha minden forrásbóltelepítéssel kész vagyok, fogyókúrára fogom a rendszert, 350-400MB-ig le lehet fogyasztani jelentős funkcióvesztés nélkül. A sebességgel és memóriahasználattal elégedett vagyok, takarékosabban bánik az erőforrásokkal, mint a Sidetrack, gyorsabban is bootol. Szombaton elkezdem feltölteni, aztán kiderül, az ócska netemen hány nap, míg felér

Új hozzászólás Aktív témák
- Dell Latitude 7490 14" i5-8250U / 16 GB DDR4 / 256 SSD / 60 WHR excellent akku / Dell WD15 dokkoló
- Xiaomi 14T 12/256GB, Újszerű, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Logitech G51 5.1 hangrendszer / megkimélt állapot / tökéletesen működik / szép hangzás
- Dell Latitude 5570- 15,6" - I7 6820HQ 16Gb - Radeon 8670
- ZBook Fury 15 G7 15.6" FHD IPS i7-10850H RTX 3000 32GB 1TB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Microsoft Surface Laptop 4 13.5" i7-1185G7 16GB 512GB 1 év garancia
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Eladó Samsung Galaxy S22 8/128GB / 12 hó jótállás
- HP ZBook Power 15 G8 Mobile Workstation i7-11850H 32GB 512GB Nvidia RTX A2000
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Apt tényleg lassú, de van benne Super Cow Power