Új hozzászólás Aktív témák
-
sagem
addikt
Szerintem nem -vagy legalábbis nem csak- a minőségükkel (mert ez termékenként változó, pl. az eredeti ZT elég kiforrott kis masina lett, szemben sok más szériával) van probléma, hanem azzal, hogy kicsi a hazai felvevőpiac, így egy legális bolt nem igazán lát a kínai tabletekben fantáziát (legálisan vám, áfa, gariztatás stb..), marad hát a fórumokon, árverési oldalakon kis tételben garancia áfa és egyebek nélküli árusítás módszer..
A remegős A8 az én kicsikém volt (meg sok ezer sorstársamé), persze, előfordul más tablettel is, de az A8-ak esetében a rengeteg visszajelzés alapján valszeg minden harmadik hibás (az a vicces, hogy a dolgokban kevésbé járatos emberek észre sem veszik a hibát, vagy észreveszik, de teljesen elfogadhatónak tartják, én is mutogattam több embernek a gépet, és nem értették, hogy számomra miért akkora baj, az a "kis" remegés, mikor így is játszható maradt pl. az Angry birds..
)..ha minden igaz, kijött az új széria, amit hála az égnek már normálisabban szereltek össze, így a remegés is eltűnt..persze azt kinyomozni, hogy ki árul régi és ki új A8at..háát, szóval erre figyeljetek továbbra is
Az én ügyem egyébként ott tart, hogy visszaért kínába a tabletem (hatezer és párszáz forint volt), átvették, most emésztik, aztán ha minden jól megy jön az új masinám..remélem
-
sagem
addikt
válasz
cz.istvan #507 üzenetére
Van fekete és fehér színben is, feketében nem olyan vészes, de nekem is jobban tetszik az Apad,viszont ennek a samsung chipsetes kicsikének a kissé robusztusabb kinézete jobb összeszerelést takar (ezt az Apadot pl. szét sem lehet kapni..illetve baromi nehéz, irtó türelem kell hozzá, és még így is széttörheted, plusz az összeszerelés is külön történet)..legalábbis a fórumok szerint, nekem most meg már az a lényeg, hogy korrekten menjen a cucc
A proci/memo ugyanaz de minden másban kicsit több, és az ára sem vészes (valszeg hamarosan 200 dollárra mérséklődik) szóval jó vételnek tűnik!
Persze ha valaki kikap egy teljesen jól működő (tehát remegés mentes) Apadot 170 dollár környéki áron az is jó vétel..de ehhez egy nagyon megbízható eladó kell, aki eladás előtt leteszteli a kijelzőt
-
sagem
addikt
Ok, még itt van nálam a kis tabletem, szóval volt időm nyomkodni, és azt kell mondjam, hogy nagyon tetszik, persze az említett hibája miatt nem az igazi, ía dolgok jelenlegi állása szerint sikerült megegyezni a pandásokkal, visszaküldöm a cuccot, cserébe egy samsung chipsetes változatért. Mire odaér az enyém, és mire megint megkapom az ővéket az lesz vagy 1,5 hónap..de ha megjön akkor tényleg lesz teszt
-
sagem
addikt
válasz
cz.istvan #497 üzenetére
Pandásokkal óvatosan. A cuccom megjött tőlük rendben, tulajdonképpen jó időt futott (két hét, sima regisztrált mailként), a csomagolás nagyon jó, de maga a z A8 Cortex (Apad stb.) gyártási hibás! Rosszul van összeszerelve vagy isten tudja mi baja van (ezt próbálják kinyomozni a külföldi fórumokon is), mindenesetre a "kurzor", azaz az érintésed "remeg" s így pontatlan és kevésbé jól reagáló a képernyőd. Gyakorlatban úgy kell elképzelni, hogy egyfolytában rázkódik az az item amit megnyomsz..ez így pedig gané, és nem igazán használható. Azt tudni kell, hogy ez a hiba nem csak a pandás A8akra igaz, hanem globálisan előfordulnak igen nagy százalékban! A pandawill már be is szüntette az árusításukat..na persze, miután eladtak belőle egy csomó hibás példányt, gondolom elfogyott a készletük..de legalább már újat nem rendelnek belőle. Nem mindegyik A8 hibás, de amennyien panaszkodnak rá, háromból 1 biztosan az..
Ha ez az ostoba hiba nem lenne (valszeg összeszerelésből adódik, mert én pl. úgy érzem, hogy nem sima a kijelző, olyan, mintha nem tökéletesen illesztették volna) jó kis készülékről beszélhetnék, gyors és rendben teszi a dolgát. Vannak apróbb gondjai, pl. neked kell a hivatalos marketet és egyebeket megcsinálni, de ez elvileg nem nagy feladat, de a hardveres képességeire nem lehet panasz, a képminőség normális, a wifi nem egy bajnok, közelben kell lennie a forrásnak, a kijelző érzékenységéről nem tudok nyilatkozni, mivel nálam ez ugye hibás, de amennyit így megtudok állapítani belőle az az, hogy a hibátlanokon valószínűleg hozza azt amit egy egyszerű rezisztiv képernyőtől elvárhatunk. A videókat szépen viszi, a 3D-s játékokkal szintén megbirkózik. Az aksiját a wifi nagyon zabálja (nem meglepetés), nem túl életerős darab, de ez kalkulálható volt.
Mivel lutri, hogy jó vagy rossz készüléket kapsz, perpill senkinek nem ajánlom az A8 (Apad, A8 Cortex) néven futó tablet vásárlását, elvileg hamarosan jön egy felújított változat belőle, s már most is a piacon van egy hasonló kínai tablet, ami Samsung chipsetes (ezt azért mondom, mertt így könnyű megtalálni), a proci/memo ugyanaz, de van rajta HDMI kimenet, kamera a videohívásokhoz, és támogatja a 3G-t is, ez 220 USD környéki áron jobb vétel lehet
A pandásokkal perpill egyezkedem, aki hibás cuccot kapott és kéri, annak ingyen küldenek egy új kijelzőt az A8-hoz (25 dollár értékű), de mivel én egyrészt nem értek hozzá, nem tudom megfelelően szét, és összeszerelni, plusz nem vagyok benne biztos, hogy ez megoldja a remegést, ez számomra opció. Visszafizetik a vételárat, ha visszaküldöm nekik a terméket. Ez kb. 6ezer FTba kerül, a postát kpban nem fizetik, de levásárolható kreditet adnak. Na ettől meg egy kicsit tartok, regisztrált küldeményként adnám fel persze, de mi van ha menet közben eltűnik, eltörik vagy ők átveszik de csesznek fizetni?... Szóval egyelőre csak annyit mondhatok, hogy óvatosan a pandával..remélem jobbat is tudok majd írni
-
sagem
addikt
pandawill módosított ZT-t árul, erre figyelj oda ha onnan rendelnél (nem 2 Gb a belső memó, csak 150MB..), én is majdnem megszívtam.. Tapasztalatom egyébként nem sokára lesz róluk, mert onnan jön a tabletem, igaz nem ZT, ha épségben megjön lesz róla egy teszt, ha valakit érdekel
-
sagem
addikt
Mielőtt meghirdetném itt is rákérdezek, hátha..
Hamarosan megérkezik hozzám a ZT 180 hoz rendelt ( de más, 10 colos cucchoz is jó lehet) USB keyboardos táskám/tartóm, ami számomra sajnos feleslegessé vált, mert menet közben váltottam, s nem a ZT-t rendeltem meg, a választott tablet pedig kisebb, így nem fogom tudni használni
A cucc így persze 0 perces lesz, nyerészkedni sem akarok rajta, beszerzési áron (s szerintem elég jó áron jutottam hozzá) adom tovább, 5 ezer forintért. Ha esetleg valakit érdekelne PM me..
-
sagem
addikt
válasz
cz.istvan #457 üzenetére
Itt nincsenek eladók, ez az egész oldal egy üzlet, szóval a Pandavill a nagykereskedés, s te közvetlenül tőlük vásárolsz. Megbízhatóságról: elvileg nem linkebbek, mint a többi kínai eladó, fizetni itt is paypallal lehet, nekem személyes tapasztalatom még nincs (már megrendeltem, de még nem ért ide, bár ügyintézés tekintetében eddig pozitív tapasztalatom van velük, már becsomagolták s elküldték a "felvevő" helyükre a csomagomat, amikor jeleztem, hogy cserélni szeretném, feltartoztatták a pakkot, s kicserélték a termékeket), de egy haverom már rendelt tőlük, s neki nem volt gondja. Ha esetleg vissza kellene vmiért küldeni a cumót nekik, az szívatós, mert az oda postát neked kell állnod, bár azt hiszem ez majd mindenhol így van. Futárszolgálatokkal is szállítanak egyébként, emberi áron, ebben az esetben eltűnni ugye nem nagyon fog a cuccod, viszonylag gyorsan meg is kapod, de szinte 100%, hogy vámoltatnod kell. Sima küldeményként érték csökkentve adják fel..
szerk: az új Apad 8' támogatja majd a 3G-t is,áráról még nincs infó, de mindent összevetve szerintem tényleg érdemes kivárni
-
sagem
addikt
válasz
cz.istvan #455 üzenetére
Kínai barátaink mondanak mindent, nem kell rájuk figyelni
Ha kicsit feljebb olvastad, végül én is egy ilyet rendeltem be, ha megjön, akkor valszeg lövök fel róla tesztet is (még kb 2 hét). A fórumok tanulsága szerint egyébként hardveresen nagyon rendben van a cucc, de szoftveresen vannak vele gondok, itt olyasmire is gondolok, hogy az érintőképernyőnél vmit elbabráltak, mert egyeseknél "remeg", pontatlan stb., a nép nem HW problémára gyanakszik, de gyári FW frissítés egyelőre nincs kilátásban. Hivatalos Market nincs rajta gyárilag (ha ez vkinek fájó pont), 3G-t elvileg USBről sem támogat, még annyira sem, mint a ZT.
Egy viszonteladó épp a napokban jelentette be, hogy elkészítettek egy custom fw-t, ami orvosol pár problémát (pl. a marketet, optimatizáltabb flash teljesítményt ad, a képernyő jobb érzékenységgel bír -s talán javítja az egyeseknél előforduló "remegést" is-, de ez pénzbe fog kerülni (nem nagy összegre kell gondolni 5 dollár körül).
Viszont..a pandavilles arcok (egyébként ott olcsóbb a cucc mint Ebayen..kb 35 dollárt spórolsz..
) épp a napokban jelentették be, hogy körülbelül 10 nap múlva érkezik a felújított változat, hardverileg elvileg nem változik (a képek alapján a cucc burkolata talán egy picit jobb minőségű lesz), de az ígéretek szerint minden másban kicsit jobb lesz, lesz gyárilag hivatalos market elérése is. Szerintem ezt most már érdemes megvárnod, ha előbb tudom én is kivártam volna..így meglátom, remélem jó példányt kapok ki, ráeresztem majd a custom fw-t is..
Összességében kicsit barkács tablet (lehet a prociját húzni, 1,2 GHz-ig, bár szerintem elég a gyári teljesítmény is), de én 200 dollárért jó vételnek tartom, ezért is ezt rendeltem be
-
sagem
addikt
válasz
balpeter04 #450 üzenetére
Okok, ahol néztem a kütyü specifikációját,ott úgy látszik valami lebutított verziót árulnak, mert csak ARM6 van benne, ezt többször meg is erősítik
Én először egy ZT-180at rendeltem (pont tegnap előtt), de aztán erősen elbizonytalanodtam, plusz a nagy sietségben (fekete péntek áresés volt.. nem vettem észre, hogy a megszokott 2GB beépített helyett csak 180 áll rendelkezésre(?) így az utolsó előtti pillanatban kicseréltettem egy 8" A8 Pad Cortex-A8-re (ez volt jó árban, és bár nem világverő, de ami nekem kell azt tudja..remélem). Remélem jó lesz, ez lesz az első ilyen kütyüm
Viszont nagyon tetszik a ZT is, Android 2.1 ide vagy oda ár értékben még mindig nagyon jó vétel,
-
sagem
addikt
Még egy bizakodásra okot adó infó: A Haipad M701-R MID tablethez tegnap jött ki a beta 2.2es frissítés, ami esetünkben azért érdekes, mert 800 Mhz-s ARM rev 6 processzorral szerelt a cucc (és ugyanúgy 256 mega van benne). Hogy, hogyan fut azt nem tudom, de ha arra meg tudják normálisan oldani akkor..
-
sagem
addikt
válasz
balpeter04 #445 üzenetére
Öö, azért a lepény hal meg utoljára. Elvileg dolgoznak egy áthidaló megoldáson a kínai barátaink, mondjuk már jó ideje ígérgetik, külföldi fórumok valószínűsítik, hogy beletört a bicskájuk..de majd meglátjuk. Elég nagy nemzetközi közösségre tett szert a pad, az is lehet, hogy nem a gyártó, hanem egy lelkes emberke talál majd valami megoldást. Szerintem ha januárig nem történik semmi, akkor a 2.2-re keresztet lehet vetni, legalábbis a gyártó részéről mindenképpen. Bár, nem is az a kérdés, hogy rá tudják e erőszakolni a 2.2-öt, az tuti menne, de kérdés, hogy milyen teljesítménnyel..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- OnePlus One - Kína már itt One
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- GAMER PC : RYZEN 5 4500 / 16GB DDR4 / ASUS RX 480 8GB / WiFi / Bluetooth / 512GB M.2 SSD / 500GB HDD
- Dell Latitude 7390, 13,3" FHD IPS , I5-7300U CPU, 16GB DDR4, 512GB SSD, WIN 11, ( olvasd végig )
- Acer PREDATOR HELIOS NEO 16 / i9-14900HX / RTX 4070 (140W) / 1 TB SSD / 240HZ
- Topping A70 Pro fejhallgató erősítő
- Topping D70 Pro Octo DAC
- Bomba ár! HP ProBook 430 G5 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 13,3" I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H370 i5 9500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB ZALMAN S2 TG be quiet! 650W
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest