- iPhone topik
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi Smart Band 8 - folyamatosan
- Ingyen beszerezhető pár SEGA klasszikus mielőtt lekerülnek a Play Áruházból
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Magisk
Új hozzászólás Aktív témák
-
Archer
őstag
válasz
Csabroncka #46 üzenetére
Viszonylag magas a fogyasztásuk (100W körül is lehet) ami annyi vagy több mint a proci fogyasztása. Akkor már a vízhűtés sokkal célravezetőbb.
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Csabroncka #46 üzenetére
Gallium van benne
-
Csabroncka
addikt
válasz
Merlinclub #45 üzenetére
Abba nem merek belegonolni, hogy esetleg valami higany ötvözet keringene a cuccban
Azt nem értem a gyártók miért nem erőltetik a peltier elemes megoldást, sokkal célravezetőbb lenne a "hőpumpálás" mint az egyszerű hőáramlás a processzorsapka és a hűtő talpa között.
Persze most nem a"házi" megoldásokra gondolok, de a konvekció nem feltétlen jó út szerintem! -
Merlinclub
senior tag
válasz
Csabroncka #44 üzenetére
Kiss innováció, ha erre éheznél
Sajnos a projekt egyenlőre bedőlt a magas ára miatt, de a folyékony fémmel történő hűtés még visszajöhet, mint ötlet.
Jelenleg a Cooler Master is erőlködik valami Vapor Chamber cuccokkal, horizontális meg vertikális, meg gondolom lesz piros és sárga is -
Csabroncka
addikt
válasz
Merlinclub #43 üzenetére
Nem is az anyagi helyzetre értettem, de te is tudod, hogy bő 5 évvel ezelőtt mit jelentett egy CNPS hűtő vagy egy moduláris heatpipe táp ... na és most?
A fehér satakábellel kapcsolatban sikerült valamit intézned?
-
Merlinclub
senior tag
válasz
Csabroncka #40 üzenetére
Én azért nem temetném a még meg sem érkezett katonát.....
Legalább egy esélyt kéne neki adni.Egyébiránt ettől miért menne rosszul a Zalmannak? Nem látom az összefüggést....
-
greeneye166
aktív tag
"akkor meg nem tudom elképzelni, hogy miért vezetné jobban a hőt mint egy tömörebb anyag"
Az egész hőcső elve a kapillárishatáson alapul ezért a habosított bevonat. Annyi haszna már mindenképpen van a beszélgetésünknek, hogy az általam korábban kémiai előállításnak vélt bevonatról kiderült, hogy szinterezett eljárás lehet. Hiába ott volt a megnevezés, magamtól nem esett volna le a porfestéssel a párhuzam, szóval köszönöm a rávezetésedet! -
greeneye166
aktív tag
Volt egy ilyen sejtésem, hogy nincs ilyen anyag, amit írtál azután meg több mint valószínű, hogy ugyanúgy sztatikusan viszik fel a rézport a cső belsejére, mint a porfestésnél a festékport és innen az elnevezés. Viszont a fentebb linkelt Zalman leírásban jól mutatja az ábra, hogy a "sintered metal type" van összekombinálva az "axial groove type"-al és így született a fent írt Zalmanban használt a "composite heatpipe". Én konkrétan azt nem értem hogy lett ebből a magyar szinterfém megnevezés ha ezt a Zalman egy szóval sem írja. Azt írja, hogy a szinterezett hőcsövet (ami ugye a hagyományos fajta) kombinálta egy másikkal. Arra próbáltam rávilágítani, hogy a szinterfém az új hőcsőre nem éppen sokatmondó.
-
Csabroncka
addikt
Nem bírnak újat kitalálni
a zalmannak valami nagyon rosszul megy
-
Archer
őstag
válasz
greeneye166 #37 üzenetére
Szintérfém az nem egy anyag hanem az eljárás neve ahogy készül ha jól tudom. Olyan mint pl. az öntöttvas/öntés. Maga a szinterezés elektrosztatikus porfestés. Nem nagyon találtam róla infót de a "szinterfém" szerintem egy hézagos szerkezetű (habosított?) anyag lehet, akkor meg nem tudom elképzelni, hogy miért vezetné jobban a hőt mint egy tömörebb anyag... Ha hülyeséget írtam, kérem egy hozzáértő javítson ki.
Más: maga a Zalman márka mára elég gáz lett, ha jól emlékszem anno az Ati 9000-es szériánál (9700/9800) terjedt el nálunk komolyabban, akkor is drága volt de nem igen volt konkurenciája meg akkori szemmel innovatív termékekkel állt elő (pl. ZM80 különböző variációi). Mára a konkurencia lehagyta mind árban (pl. Arctic) mind ötletekben (Scythe).
-
proci985
MODERÁTOR
ja, papíron.
gyakorlatilag légen procitól (és szivárgástól) függően 160-210W a max. utóbbira egy pár borda képes a piacon, jellemzően jól kiválasztott ventikkel, előbbi procifüggően 212plus és Phanteks kategória is lehet.
300-400Wot extrém hűtési megoldásokkal lehet elvezetni. pár gyártó úgy gondolja, hogy a 8milis hőcsövek darabja elméletileg 75Wos hőszállítással bír, szóval négy azokból az már 300W. csak ez nem igaz.
-
greeneye166
aktív tag
válasz
Silentfrog #15 üzenetére
Én sem tudtam mire vélni a szinterfém csöveket, így google. Nem a nikkelbevonat a lényeg. Angolul megnevezve a Zalman oldalán "composite heatpipe". Itt nézd meg: [link]
Egyébként vicces, mert épp a Zalman írja, hogy a hagyományosan előforduló, belülről "habosított rézzel bevont cső" maga a "sintered metal type", amit most összekombináltak a hosszanti mélyedésekkel ellátott falú másik megoldással (axial grooves type). Ebből lett szerintük a composite heatpipe. Hogy ebből ki és hogyan hozta össze a magyar szinterfém megnevezést? -
-
F e Z o
veterán
A 300W-nyi hő azért nem semmi, agyonfeszelt 6-8 magosok esznek annyit talán?
-
Sotho
őstag
.
-
tvse1995
senior tag
Ha már semmi hasznos újítás nincs hűtő fronton akkor legalább a formatervben dolgozzanak egy kicsit.
-
boeing
őstag
Zalman is vegetál már egy ideje.
-
kromatika
veterán
90 eu ezért?az t hittem csak a Noctua árazza túl ennyire a hűtőit,de tévedtem.
-
jerry311
nagyúr
Kár hogy egy heatpipe-ról van szó, vajmi keveset számít a cső fémes hővezetése.
Szvsz a szinterfém heatpipe belső felülete olyan, hogy jobban elősegíti a folyadékáramlást.
Cserébe kb. ez a legdrágább fajta.FRENK1988
E66...
Elsőre azt hittem autó... -
FRENK1988
veterán
Van egy fain kis E66-m akit érdekel írjon. Ittenieknek kedvezmény
-
Normi™
őstag
válasz
Ł-IceRocK-Ł #25 üzenetére
Ez ok,de cserélhető valahogy vajon?Engem ez érdekele..vagy "drágáér venni" úgy érted,hogy újat kompletten?
-
Lipton
őstag
válasz
Silentfrog #15 üzenetére
Nem jól értelmezted a mondatot, a szinterfém vezeti jobban a hőt.
-
banhammer
veterán
És ha a ventilátor meghal benne akkor az ember tépheti a haját?
-
Ł-IceRocK-Ł
veterán
Ez a színkombináció nagyon bejövős.
-
Destructo
senior tag
Nem rossz,csak valamiért elírták az árát és dupla annyi lett mint amennyi a reális!
-
miresz
veterán
Vicc kategória.
-
KisTopi95
aktív tag
Vérpistikéknek best buy lesz...
-
Milka 78
nagyúr
300 watt és 50%
Anyám és ezt még beveszi valaki 30 ropiért
Ennyiért adnak hozzá gyors kötözőt is a venticseréhez...
-
Nagyon szeretem a Zalmant, de 30 rongyot nem adnék ki, azért álljon meg a menet, akkor inkább Noctua vagy Alpenföhn.
-
Hát ez...nemkéne
-
Silentfrog
veterán
"polírozott nikkel bevonatot kapott, akárcsak a szinterfém hőcsövek, mely a gyártó szerint 50%-kal több hőt tud elvezetni"
Ezt nem értem. Attól,hogy a külseje nikkel a hőcsőnek attól már 50 % al több hőt tud elvezetni? Ennyire jól vezeti a hőt a nikkel.kivőlröl?Ebben a hűtőben ha ventit kellene cserélni akkor azt ki tudja megcsinálni?
-
Malachi
veterán
"Utóbbi fordulatszáma fix 1000 rpm, míg előbbié 900 és 1400 rpm között pörög." - he? és ez jó így? oké, gondolom igen, de fura, nem hiszem, hogy használna a légszállításnak.
amúgy a CNPS9500 óta ilyen hűtőm van, most egy 9700, van vagy 4-5 éves, de teljesen rendben vele minden.
-
Devid_81
félisten
300 Wattnyi ho...es azt a valamit hany fokon tartja mindekozben?
-
Fr3eWar
őstag
Kb úgy néz ki mint az első válzotat úgy 7évvel ezelőtt
-
zeix
senior tag
A 90 ajró kicsit drága, de tetszik ez a 300W-os hőelvezetés.
Beférne ez egy TT-Bach házba? -
lexandro
tag
nezzuk a dolgok jo oldalat. Emelle a huto melle tutira barmekkora ram odafer
-
ennek az ára már a "b.zik ezek b@z+" kategóriába esik. zalmanéknál még mindig őriznek egy máig is harcoló német alakulatot. megragadtak ezen a szinten és nem hajlandók elmozdulni. egyébként régen szerettem a zalmant, de a p4 korszak után lecsúsztak. vagy nem emelkedtek tovább
venti csere bordával együtt történik...
-
Normi™
őstag
A venti csere hogy zajlik ezeknél?Vagy ha annyi neki kuka az egész?
-
Beri78
őstag
bitang jól néz ki, de egy csöppet drága
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- iPhone topik
- Apple MacBook
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- PlayStation Network Card (PSN) ajándékkártyák, egyenesen a Sony-tól!
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 10% -tól elvihető.Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ACER PREDATOR HELIOS
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged