Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Google Pixel topik
- A kompaktok között a Honor8 Mini lehet a király
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
Új hozzászólás Aktív témák
-
carr
őstag
Anyum régi telefonja nem érzékelt. Most rendeltem 5k ért egy új lcd-t hozzá kerettel mindennel. Zenehallgatás (lejátszás)
lesz a feladata microsdről. Foobar-al. Remélem beválik.
-
failed
tag
válasz
Krisztianby #1515 üzenetére
sikerült megoldást találni ?
-
robis74
csendes tag
Tanácsot/segítséget szeretnék kérni. Fellépett egy wifi probléma a Redmi 6 telefonomon. Pár hete elkezdte naponta többször feldobni push üzenetben, hogy a hálózat nem ad internet elérést. Ezt csak akkor csinálja ha csak wifivel kapcsolódik a nethez a készülék. És az sem zavarja az üzenet megjelenítésében ha épp böngészek közben, vagyis folyamatos a netkapcsolat a router és a telefon között. Hogy lehet ezt a figyelmeztetést kikapcsolni? Vagy mi okozhatja?
-
Krisztianby
tag
Sziasztok a telefon az egyik napról a másikra nem hajlandó betölteni a rendszert. A bekapcsoló gomb lenyomása után megjelenik a MI logo. Egy 3-4 percig kint van a képernyőn majd kikapcsol a telefon. Ennél tovább nem tud eljutni. Bármi ötlet tipp
-
Landsmann
addikt
Én nem vettem észre problémát. Illetve annyit, de az okát nem tudom, hogy ha Telenor kártyával van használva és be van kapcsolva a VoWIFI (a Telenor egyébként nem támogatja), akkor általában nem hívható a kártya. Én tudok hívást indítani, de bejövő hívások nem érkeznek meg. Más szolgáltató kárytájával nem próbáltam, mindkettő Telenoros.
-
Mateosz
aktív tag
Sziasztok!
Használ valaki Redmi 6-on Android Auto-t?
Nekem eddig nem sikerült működésre bírnom...Először nem is akarta feltelepíteni az appot a telefon, de végül találtam olyat, amit igen (egy görög oldalon, auto.myzone).
De amint összedugom az autóval, azonnal lefagy a telefon, és 1-2 másodperc múlva újraindul. Az autó képernyője addig feketére vált, amíg összekötöm, amint széthúzom, visszajön a gyári menü.Ezt verziót tettem fel Andoid Auto-ból: 7.1.614553
A Redmi 6-osomon MIUI Global 10.0.6.0 fut, ami Android 8.1-en alapszik.
A feleségem Redmi 7-esén sikerült működésre bírni a rendszert (az övé Android 9-esen alapszik).
Tapasztaltatok hasonlót?
Nálatok mi lett a megoldás?A angol cikkeket alapján már csekkoltam: nincs klónozott appom a MIUI-ban, se második asztal beállítva.
Előre is köszi a segítséget!
-
e.vit
csendes tag
Sziasztok. A telefonom újabban azt produkálja, hogy hívás közben engem nem hall rendesen a másik fél (míg én tökéletesen hallom a másikat). Esetleg tudna ebben valaki segíteni? Sajnos nem értek a telefonokhoz és egyelőre google sem a barátom, bár még olvasgatok.
Nagyon köszi :-) -
Landsmann
addikt
Körülbelül egy hét óta a Google hely előzményeknél nem jelenik meg a telefon helyzete. Nem lett átállítva semmi, úgyhogy nem hinném, hogy a készülékben lenne a hiba. Másik telefon viszont küldi az információkat. Érdekes.
-
Landsmann
addikt
Reggel óta folyamatosan feldobja a hibaüzenetet, hogy a Google állandóan leáll. Másnak is? Elérhető frissítések felrakva, újraindítás, de a hiba megmaradt.
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok!
Eddig úgy tudtam hogy alig van használható custom rom erre a telóra aztán találtam ezt az oldalt, valaki esetleg használ ezek közül a romokból bármit is? Mivel nem xda-s oldal így elég sok a kétség
-
Landsmann
addikt
Újabban bekapcsolás után nem a beállított háttérrel indul a telefon, hanem egy gyárival.
-
Ayanlith
tag
válasz
Landsmann #1494 üzenetére
2018 júniusi modell és 2020 júniusában kapott utoljára frissítést, tehát épp két évvel azután, hogy piacra dobták. Szerintem ez kevés. Én kb. 3-4 évig szeretnék használni úgy egy telefont, hogy az rendszeresen megkapja az aktuális biztonsági frissítéseket.
Megjegyzem ennél a Xiaomi modellnél korábban sem rendszeresen jöttek a biztonsági frissítések. A legutóbbi előtt is több hónap kimaradt (akkor a pandémiára fogtam). Nehéz elfogadnom, hogy az a márka, amelyben végre megbíztam, semmivel sem különb mint azok, amelyekkel korábban dolgom volt.
Ha egy Windows támogatása megszűnik a PC-ken, rögtön nagy hír, hogy onnantól nem biztonságos használni, mert nem kap már biztonsági frissítéseket. Egy okostelefon esetében nem ugyanúgy releváns ez a probléma? Csak éppen nem kap akkora hírverést. -
Landsmann
addikt
Minden bejövő SMS-nél feldob egy ablakot, hogy a Xiaomi javasolja, telepítsem a Messages nevű programot. Köszönöm, nem kérem. A Redmi 9-en is az van, egy buta alkalmazás. De hogy lehet rávenni, hogy ne dobja fel ezeket az értesítéseket? Nem fogom telepíteni az istennek sem.
-
Landsmann
addikt
válasz
Ayanlith #1493 üzenetére
Annak a biztonsági szintnek a dátuma nekem is május 1.
Azért bőven 2 éves már a telefon, mert februárban lesz 2 éve hogy vettem, de már akkor is azt hiszem kifutó termék volt a listában. Úgy gondolom, akkor előtte már legalább fél évvel kezdték árusítan, vagy még korábban. Múltkor vettem Redmi 9-et, az a nyáron jelent meg, de még nem kifutó, pedig közel fél éve van már a piacon. Mondjuk attól is függ, hogy egy szolgáltató kíbálatában mikor jelenik meg és meddig forgalmazzák. Amúgy nekem nincs különösebben bajom se a 6-ossal, se a 9-essel. A 9-esre jön majd a MIUI12, van akinek már megérkezett. -
Ayanlith
tag
válasz
Landsmann #1492 üzenetére
Köszönöm! Alkalmazásfrissítéseket én is kapok, viszont rendszerfrissítés nem jött. Az Android biztonsági szintje 2020. május 1-en áll, ami nekem nem igazán elfogadható.
Eddig én is úgy tudtam, hogy bár Android 10 nem, MIUI12 azért lesz. Abban bíztam, hogy azért nem jöttek most kisebb frissítések, mert egy nagyobbat fognak majd a közeljövőben kiadni. Ha valóban nem várható frissítés, akkor a következő telefonom nem Xiaomi lesz, mert bár jobban volt még így is támogatva, mint a korábbi Sonym, Samsungom és LG-m, még ez a szint sem elfogadható számomra. A hardver erősebb annál, minthogy csak két évre szóljon.
A 2010 júniusában gyártott laptopom még mindig frissül a legújabb Windowsokra... -
Landsmann
addikt
válasz
Ayanlith #1491 üzenetére
Nekem jönnek frissítések. December 10: Gyors alkalmazások szolgáltatás, december 8: témák, december 2: biztonság, december 30 : Messagibg, Biztonság, november 16: Xiaomi cloud stb.
Android 10 és MIUI12 viszont nem lesz. Utóbbiról volt szó, de a hardver gyengesége és kompatibilitási problémák miatt a 12 mégsem fog jönni. -
Ayanlith
tag
-
Landsmann
addikt
válasz
#72445440 #1489 üzenetére
Tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal. Én csupán azt nem értem, hogy a powerbankról miért töltődik lényegesen gyorsabban mint a hálózati töltőről. Ugyanazt a kábelt használom. A hálózati töltő 1 A-el tölt, mértem. Ezzel számolva, a 3000 mAh-s akkut elvileg 3 óra alatt lehetne feltölteni. Természetes a veszteség, ezért is inkább 3 és fél óra a töltési idő. Viszont a telefon gyorstöltésre nem alkalmas, de a powerbankról 2,5 óra alatt feltölti. Ezt nem mértem mennyivel tölt, otthon maradt a mérő. De ha a fél órát rászánjuk a veszteségre, akkor 2 órával számolva. 1.5 A-el tölt. Mondjuk lehet a telefon nem 1 A-t venne/vesz fel ha van rá lehetősége. A powerbank alkalmas gyorstöltésre, úgyhogy annak a kimenetén nyilván annyi áram megy ki, amennyit a telefon kíván. Most töltöm harmadjára, kíváncsi vagyok mennyire tudja feltölteni. Most 67 %-nál jár, a bank meg 28 %-on. Szűk 1 órája tettem töltőre, 19 %-ról indult.
-
Landsmann
addikt
A Lidl-ben vettem egy powerbankot. 10000 mAh-s. Elméletileg 3-szor lehetne feltölteni a telefont vele. Feltöltöttem 100 %-ra, majd a telefont töltöttem róla. A telefon 18-19 %-ig volt merülve. A gyári töltővel olyan 3-3,5 óra alatt szokott feltöltődni. Mondjuk azt sem teljesen értem, miért nem azonos a töltési idő amikor a merülés mértéke is azonos, na mindegy. Szóval a powerbankról valamivel több mint 3,5 óra alatt töltődött 100 %-ra. A powerbank 73 %-ig merült. Ma ismét telefon töltés, 19 %-ról indult a táplálás. 2,5 óra alatt felkongatta 100 %-ra. Nem tudom hogy csinálta, hiszen ennyi idő alatt a hálózati töltővel sem tudom feltölteni. Powerbank 45 %-on áll. Majd a harmadik töltés lesz az érdekes, hogy felmegy-e 100 %-ig. Mindegyik töltés esetén a gyári töltő kábelét használtam. Mondjuk a kábelen is sok múlik. Jómultkorában navigációra használtam atelefont. Kocsiba az USB csatlakozóba bedugva, a telefon 89 %-on állt induláskor. Megtettem 330 km-t, nemhogy töltődött volna, hanem nmerült a telefon. Mire haza értünk, már csak 30 % körül volt. Pedig korábban azzal az USB kábellel jó volt. Vettem egy jó minőségűt, majdnem 2000 Ft volt. Na, azzal nincs ilyen gond. Múltkor is ugyanez az útvonal. Igaz, 90 % körül volt a töltöttség, de olyan 100 km megtétele után fullra töltötte.
Amikor töltési problémák vannak, a töltőkábelt kell először szemügyre venni. Rendeltem ezt a mágneses csatlakozású kábelt. Elméletileg praktikus, mert nem rántja le az ember a telefont, ha töltőn van, akkor sincs gond ha felkapja, mert automatikusan lecsatlakozik. Na, ezzel a kábellel sem lehet normálisan tölteni. Megmértem, nagyon sokszor 150-1710-230 mA-el töltött. Így kell egy fél nap a teljes töltéshez. A gyári kábellel 0,9-1A töltőáram. A mási kábellel meg a 150 mA és 800 mA között mindent mértem. Lehet szakadt a szála és amiatt volt ilyen szélsőséges. De ezen a 2,5 óra töltési időn meglepődtem. A felhasznált energia nagyjából azonos a két töltés alatt, hiszen az elsőnél 27, a másodiknál 28 %-ot csökkent a powerbank kapacitása.
Mindazonáltal teljesen elégedett vagyok a telefonnal. Korábban voltak néha olyan apró hibák, hogy főleg a telefonálás befejezése után mikor akijelzőt lezártam, vagy magától elsőtétült és fel akartam oldani, nem történt semmi. Se ujjlenyomatra, se az oldalsó gombra nem kapcsolta be akijelző világítást és nem oldotta fel a telefont. Ilyenkor kb fél perc után tért magához. DE ez a hiba már vagy 3 hónapja megszűnt. Gondolom valami frissítéssel orvosolták a hibát.
Olvasgatva a MIUI topicot, nem tudom, hogy kell-e nekem a MIUI12. Eddig inkább csak panaszt olvastam róla. Alapjaiban szól bele dolgokba és nem, vagy csak trükkökkel lehet rávenni a telefont, hogy a korábbi elvárásoknak megfelelően működjön. (pl energiatakarékosság) A csicsával nem biztos, hogy jön annyi használható plusz, mint amennyi bosszantó dolog. -
fa4hu
őstag
A VoLTE kapcsán, ugyan nem ehhez a készülékhez, hanem Redmi Note 7-hez, de van itt egy részletes leírás, ami alapján R6-ra is sikerült Telenor alatt beállítani a VoLTE-t. Egyetlen bibije van, hogy rövid számot (pl. 1212) nem lehet hívni alatta, ha ilyet akar valaki hívni, addig ki kell kapcsolni.
-
Landsmann
addikt
Egész informatív lett a Beállítások/Akkumulátor és teljesítmény Akkuhasználati statisztikája.
1-2 napja egy biztonsági frissítéssel került fel, mert már rendszerfrissítés nem volt azóta hogy néztem a statisztikát.
-
Merlini
tag
Elvileg augusztusban, persze egy-két hónapos csúszás előfordulhat.
-
Ramo
tag
Sziasztok! Van valami infótok miui 12-vel kapcsolatban? Vajon mikor jön? Köszönöm a választ!
-
ktomcat
senior tag
Sziasztok! Asszonynak van egy ilyen telefonja (legalábbis remélem hogy ez, csak annyit tudni róla hogy Redmi 6) és az lenne a kérdés hogy ez a cereus fantázianévnek felel meg? Mert ahogy nézem erre bőven lennének romok, csak pont egy oldallal előrébb láttam hogy a kolléga bootloopolt a twrptől ami elvileg szintén cereus, ezt hogyan tudnám megnézni pontosan hogy a 6os szériának ez melyik fajtája? A/Sima/Pro?
-
joe-ker
senior tag
válasz
twollah1976 #1476 üzenetére
Ezeket próbáltam már. ARcore kellene neki hogy a kamerát lehessen használni.Telefonon meg sem jelenik ha nem kompatibilis vele.Apk-t másoltam fel de nem működik.
-
twollah1976
őstag
válasz
joe-ker #1475 üzenetére
Keress ra ugy a neten, hogy LEGO® HIDDEN SIDE apk es valogass a lehetosegek kozott.
-
joe-ker
senior tag
Sziasztok!
Vettem egy Lego készletet a fiamnak [link] a következő app kellene hozzá,hogy elérhető legyen a másik világ [link]
Sajnos a telefon kiírja hogy nem támogatott.
Milyen módon lehetne feltelepíteni,vagy egyáltalán nem lehetséges működésre bírni?
Közben kipróbáltam pár appot de egyikkel sem működött.
Előre is köszönöm a válaszokat+ -
Landsmann
addikt
Utóbbi időben észre vettem, hogy az automatikus fényerő szabályozás valahogy furcsán működik. Lassan reagál, húzgálja le-fel a fényerőt. Most megnéztem. A legutóbbi frissítéskor visszakapcsolta az automatikus fényerőszabályozást. Mivel más appot használtam erre a célra, most kettő volt aktív. Naná, hogy problémák voltak.
Most kíváncsiságból kikapcsoltam az appot, agyári szabályozás működik. Éppen azért hazsnáltam másik programot, mert a gyári teljesen használhatatlanná vált a 9-es Android megjelenése után. Hiába állítottam, teljes sötétben teljesen levette a fényerőt. Remélem javítottak a problémán és maradhat a gyári. Ha nem, visszakapcsolom a programot.
-
Landsmann
addikt
Azt hiszem megfejtettem a töltési problémát. A töltőkábel a bűnös. Autüós USB-s töltőket is próbálgattam. Hiáűba tud 2,1 A-t, bizony csak 3-400 mA jött ki. Az autós 3-as szivargyújtó+USB portnak az USB-je 500 mA-rel terhelhető, rá van írva, most néztem. Nem is töltött340 mA-nél többel. Mivel a gyári kábel rövid, az a dugasztól a telefonig nem ér el ha navigációra is használom a telefont, így azzal nem is próbáltam. Autós boltban kipróbáltam egy 2 aljzatos töltőt, ami a dugaszoló aljzatba dugható be. Attól függően, hogy melyik kábelt használtam, hol több, hol kevesebb volt az áramfelvétel. Mondja a boltos, próbáljak meg egy jó kábelt. Ideadott egy 2,5A-est. Na, azzal tényleg jól tölt. Az 500 mA-es elosztós USB aljzatos elosztóról 750 mA-el tölt. Ez már elég az akkutöltéshez és a navigációhoz, hogy ne merüljön az akku. Volt korábbról egy dugazsolóalhjzatba dugható, két USB alzatos elosztóm. AZ egyik 1, a másik aljzat 2,1 A-t bír a kiírás szerint. Az új kábellel az is jó. Érdekes, hogy az 1 A-es aljzatból megy az 1 A-es töltés, míg a 2 A-esből csak olyan 750-800 mA körül. Lehet felcserélték a feliratot? VIszont az a baj vele, hogy úgy lötyög az aljzatban, hoyg az érintkezés igen kétszéges. Vettem másik ilyen dugaszt. Arról is jól tölt az új kábellel. Ennek az oldalsó érintkezői erősebbek, az alsó viszont gyengébb. Nem tolja ki a dugót az aljzatból. Főpróba 25-én lesz, akkor megint nagyobb távolságot kell megtenni, úgyhogy kíváncsi vagyok mit mutat majd töltésileg. DE hogy mi a franc tud történni egy kábellel, fogalmam nincs. Nyilván a használattól már nem olyna passzos az érintkezés, de akkor is, ennél többet kellene bírnia.
-
Landsmann
addikt
válasz
#72445440 #1470 üzenetére
Tudtommal nem támogatja a gyorstöltést. De nem is ez a probléma. Mint írtam, navigációra használtam. Januárban még tökéletesen működött, jelentős töltést adott a majd 4 órás út végére. Most meg nem töltődött, hanem merült. Az érdekes az, hoyg a grafikon szerint elkezdett emelkedni a töltési szint, aztán egy idő után már nem, hanem csökkent. ERz a váltás akkor következhetett be, mikor indulás után egy fél órával megálltam tankolni. Utána már nem nőtt, hanem csökkent az akkuszint. Tegnap hagytam kikapcsolni, annyira merüljön le. utána f eltöltöttem. éjjel fél 1-kor vettem le a töltőről. 7 óra alatt csupán 2 %-ot csökkent a töltöttségi szint, pedig angyjából óránként 1 %-ot szokott. Most úgy áll, hogy 12 óra alatt 9 %-ot, de volot több telefonálás és az előbb szoftver frissítés is. Tehát mintha kevésbé merülne. De akkor sem értem a töltési probléma okát.
-
Landsmann
addikt
válasz
twollah1976 #1468 üzenetére
Hetente, automatikusra van állítva, vasárnap este indul újra.
-
Landsmann
addikt
Nekem az utóbbi 1 hónapban kezdte. De ugyanazzal a töltővel is hol jól tölt, hol nem. Az az érdekes, hogy mikor elkezdem tölteni, akkor 1 A-el tölt, majd később leesik 700-800, vagy éppen 2-300 mA-re. Kihúzom a töltőt, visszadugom, akkor meg újra 1 A-el tölt. Ebből a töltő csatlakozó koszosodást kizárnám, hiszen ott nem lett megbolygatva és utána meg jó. De az autós töltőt akárhányszor csatlakoztattam, ott mindig 340 mA-el töltött. Ez meg olybá tűnik nem elég ahhoz, hogy töltsön és navigáljon is egyszerre. Most azt próbálom ki, hogy kiéheztetem. Neten láttam, hogy néha meg lehet csinálni azt, hogy annyira hagyjuk lemerülni, hogy ki is kapcsoljon. Sűrűn nem szabad, de 1-1 alkalom belefér. Ezzel a szoftver újrakalibrálja az akkut. Egy próbát megér. Akkor szoktam tölteni, mikor 20 % alá esik a szint. Persze van amikor 16-17 %-ig merül, mert nem vagyok töltő közelében, de kikapcsolásig még sosem merítettem. Februárban volt 1 éves. Vettem ilyen mágneses töltőt. Először azzal jelentkezett a probléma, akkor azt hittem maga a kábel a problémás, de utána a saját gyári töltőjével is ugyanezt csinálta. Ekkor csatlakoztattam közé a feszültség és áramerősség mérőt. No, de viszont ami érdekes és érthetetlen, mikor kicsi áramerősséggel tölt, akkor a bemeneti feszültség 4,98-5,01 V. Ez jónak is tűnik. Viszont amikor 0,98-1,01 A-el tölt, akkor a feszültség meg 5,12-5,15 V. Tehát olyan, mintha a töltő nem tudna néha többet leadni. No de minden töltővel ez a helyzet? Nyilván nem a töltő a probléma forrása. Itt inkább szoftveres gebasz lesz szerintem. Hiszen mikor a töltőt leválasztom, akkor a töltő szoftver nem tud dolgozni. MIkor visszacsatlakoztatom, akkor újra megy. Valami alapján eldönti, hogy hány A-el töltsön. Ha hardveres gond lenne, akkor az általában vagy jó, vagy nem. DE az, hogy hol jó, hol nem, az nem igazán fordul elő. Legfeljebb ha a hő tényező is bele játszik, de itt a hőmérséklettől függetlenül jelentkezik vagy nem a probléma.
-
bumi
tag
Nekem, nem mindegy milyen töltőt dugok bele. A gagyi töltővel 1A-rel tölt, Samsung-val 300mA körül. Autóban a régi USB-s töltővel, szintén alig tölt. Mióta megvan ez a telefon, azóta szívok a töltéssel!
-
Landsmann
addikt
válasz
schlaci #1461 üzenetére
Ma reggel elindultam egy hosszú útra. A telefon akkuja 80 %-on állt. USB-s töltő folyamatosan bedugva. A készülék végig navigált. (330 km) Megérkezvén azt láttam, nemhoyg töltődött volna, hanem merült a telefon. 51 %-on állt. Mikor elindultunk vissza, 45 %-ról indultunk. Mire haza értem, 31 % lett. Régebben ilyen probléma nem volt vele. (januárban) Utóbbi időben többször észrevettem, hogy a töltési idő megnő. Ezt ellenőrizendő, egy USB-s feszültség, áramerősség mérőt iktattam a töltő és a töltőkábel közé. Azt tapasztaltam, hogy az autóban csupán 340 mA-el töltött. Hálózati töltővel pedig 1 A-el. Gondolhatnánk, az autós töltő nem tud többet. DE januárban és korábban miért nem merült a telefon navigálás közben? Egyébként ez a 200-300 mA-es töltés hálózati töltővel is előfordul. Teljesen véletlenszerűen. Találkozott már valaki ilyen problémával?
-
schlaci
csendes tag
Létezik olyan telefon, amin lehet állítani a színtelítettséget? (Nem 300-ezres telefonban gondolkodom, annyit nem ér meg az állíthatóság. Max. 100-e Ft-osban).
Létezik olyan alkalmazás, amely letöltésével állíthatóvá válik a színtelítettség?
Az egyértelműség kedvéért: nem a színhőmérsékletet és nem a három alapszín egymáshoz képesti arányát akarom állítani, hanem azt a paramétert, amelyet nullára vagy nulla közelébe levéve a színes kép fekete-fehérre vált.
Mielőtt megkérdezné valaki, hogy mi szükségem erre, hát a következő miatt: mind a TV-knél, mind a laptopoknál, mind a telefonoknál a gyári színbeállítások gyalázatosak - túlszínezettek. Nézzetek meg egy füvet, lombozatot, élénk színű ruházatot, emberi bőrt, stb. mutató képet ezeken a megjelenítőkön. Elkeserítő! A TV-ken ma már minden esetben lehet egyszerűen állítani, a laptopokon is, de ott már macerásabb, a telefonomon viszont képtelenség (Redmi 6). -
törölt tag
Tudna küldeni valaki egy scatter file-t PIE ROM-hoz? Köszönöm.
-
Landsmann
addikt
Az előlapi kamera tükörképet mutat. A beállításokban van olyan, hogy előlapi kamera tükrözése, Be opció van választva. Hiába kapcsolom Ki, nem változik semmi. Van valami trükk, hogy a kép úgy nézzen ki, ahogy kell, ne pedig fordítva legyen? Feliratok meg vannak fordulva.
-
Landsmann
addikt
válasz
twollah1976 #1455 üzenetére
Én sem, nem találtam új dolgot.
-
Landsmann
addikt
Frissítés telepszik: V11,0,4,0, PCGMIXM
Kíváncsi vagyok mi változik. -
Landsmann
addikt
A hálózaton nektek látszik a telefon neve? Nekemminden routeren üres a név, pedig a Telefonról menűben be van állítva a név. Vagy valahol van még valami, ahol engedélyezni kell a név megjelenését? Bluetoothon látszik, de wifin nem.
-
Landsmann
addikt
Olyannal találkoztatok már, hogy egy korábban használt wifi hálózathoz nem tudott kapcsolódni? Jelszó jó, újra beírva sem csatlakozik. Csak akkor, ha az adott hálózat törölve van és újra hozzáadva. A telefon újraindítása sem oldja meg. A dolog szépséghibája, hogy egyik mentett wifi hálózathoz sem kapcsolódik, pedig ez korábban működött.
-
Landsmann
addikt
Jött értesítés egy app frissítéséről. Korábban úgy működött, hogy jött értesítés, aztán ha nem nyomtamn a frissítésre, akkor pár órával később frissítette. Most szó nélkül frissít. De kivettem az automatikát, így értesítést küld. Szerintem így nem fog frissíteni automatikusan. Mindegy végülis, így tudom mi frissül, de kézzel kell elindítani. Automatán nem szól, de frissít. Igaz, meg lehet nézni mit frissített legutóbb.
-
Landsmann
addikt
válasz
twollah1976 #1449 üzenetére
Megnéztem, frissülnek az applikációk. Automatikus frissítése van állítva. Lehet módosítottak a playen ha automatikus a frissítés akkor külön nem küld értesítést. Most levettem az automatikus frissítést, az értesítések be van kapcsolva.
-
Landsmann
addikt
Nem tudom nektek hogy van, de nekem jó ideje nem ad fel frissítési üzenetet a Google play-ből. Tehát amikor egy alkalmazásnak újabb változata jön ki. Igaz, hogy automatikusra van állítva a frissítés, de korábban mindig jelezte, hogy ez vagy az az app frissülne. Na, ilyen már hónapok óta nincs. Pedig van amelyik frissült.
-
lacod2
csendes tag
Sziasztok!
Tudtok ajánlani egy biztos forrást vagy linket, ahonnan tudnék venni aksit a telefonomhoz? A jelenlegi elég keveset bír már.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
-
Landsmann
addikt
Utóbbi hetekben egy hibát vettem észre. Nem tudom, hogy mi az oka. A wifi állandóan be van kapcsolva, így munkahelyen, otthon automatikusan csatlakozik az internethez. A közbenső részeken meg mobilnetet használ a telefon. És éppen ezzel a váltással van problémám. Többször előfordult, hogy amikor a wifi hálózatot elhagyom, a mobilnet nem lesz aktív a telefonon. Ilyenkor nincs net. Ha újraindítom a telefont, vagy letiltom a SIM-et, majd újra engedélyezem, akkor újra van net. Érdekes módon a VoLTE hívás az megy, tehát mégiscsak kapcsolódik az internethez, de adatgorgalom semmi és a térerő ikonnál sincs ott a 4G felirat. SIM hiba, vagy mi a franc lehet ez? Néhány naponta előfordul. Körülbelül 3 hete vettem észre, korábban ilyen nem volt. Nem tudom mikor volt legutóbb teljes rendszerfrissítés, esetleg az okozná? A biztonsági rendszer dátuma március 1, tehát a frissítés ez utáni lehetett. Talán március végi. Bár akkor meg hamarabb észre vettem volna a problémát szerintem. Akkor nem a frissítéssel jöhetett be a hiba.
-
rmikee
csendes tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy van egy TP-LINK archer router!
Az én "öreg" redmi note 4-em tudja a sebességet wifin kifelé netre, viszont az asszony redmi 6 telefonja csak a harmadát!
Mitől lehet ez? Mi a megoldás?
Válaszokat előre is köszönöm! -
Landsmann
addikt
válasz
mokalade #1439 üzenetére
Nekem Redmi 6 van, teljesen jól és külön kezeli a két kártyát. Úgy is, hogy az egyik beszédre, a másik pedig netre van beállítva elsődlegesen. Mindegy melyik foglalatban mi van, semmivel sem élvez nagyobb prioritást az 1-es foglalatban lévő kártya. Tehát bármelyikre bármit be lehet állítani.
-
mokalade
tag
Eddig be volt kapcsolva a hívásértesítő, ez sim ill. szolgáltatói beállítás, de ellenőrzöm.
Alapból Redmi A4-et használok és ott katasztrófa a két kártya használata, ha a netes 2. sim szolgáltatójának nincs lefedettsége, akkor az 1. sim is elérhetetlen, de jön róla nem fogadott hívás jelző sms, legalább. Redmi 6 jóval okosabb, ezért aggódom, hogy erre akarom cserélni, de itt még sms sem jön. -
mokalade
tag
Tapasztaltok-e olyat, hogy két kártya használata esetén (Telenor beszéd, Digi internet), nem vagyok elérhető a Telenor számon és még sms se jön, hogy nem fogadott hívásom volt?
Okozhat ilyet a kettős 4G mód? (Azon túl, hogy nincs is értelme bekapcsolni, Telenornál nincs 4G beszéd...)
Telenor ügyfélszolgálat szerint a 3G leterhelt mostanában, beszéd azon menne, ezért a gond.
Jelenleg a beszéd sim fix 2G-re van állítva és úgy néz ki talán működik... -
Landsmann
addikt
válasz
aytukabozs #1435 üzenetére
Az az igazság, hogy nem közvetlenül vettem észre. Egyik ismerősöm vett kb másfél éve egy LG telefont. Mieléőtt megvette, videókat nézett a készülékről és ott tűnt fel neki, hogy villog valami. Akkor még azt hitte, értesítő led. Aztán mikor megvette, nézett, hopgy nem villog semmi. Hogy hogy jött rá, hogy másik kamerával nézze meg, nem tudom, csak mutatta tegnapelőtt, hogy mi lehet az. Összefüggésben lehet-e az adatátvitellel. Aztán mondom neki, nézzük már meg, hogy az enyémen is pislog-e valami. Hát pislogott. Így lett észre véve.
-
Landsmann
addikt
A telefon előlapján, a hangszórócsík mellett jobb oldalon az a villogó infra led milyen célt szolgál?
-
nOvOp
senior tag
Én rendeltem, de még nem érkezett meg. Rendeltem hozzá ragasztót is, két félét is, egyik sem volt 2 dollárnál drágább. Az egész kb. 6000 ft-ból meg lenne. Itthon a kijelző csere, olyan 18e körül van. Persze még én sem cseréltem kijelzőt, de egyszer mindent ki kell próbálni
-
klrt
tag
válasz
aytukabozs #1425 üzenetére
Köszi a választ!
sajby : lehet igazad van! Tudsz esetleg olcsóbb szervízt? Kaposvár esetleg Pécs ahol járunk(tunk) többet, habár nem tudom a posta mennyi lenne, ha küldeni kell.
-
aytukabozs
addikt
-
klrt
tag
Sziasztok!
Párom telefonján betört a kijelző.
Házilag kis ügyességgel orvosolható vagy csak szerviz?
Esetleg honnan lehet beszerezni "olcsón" kijelzőt? -
Landsmann
addikt
válasz
twollah1976 #1422 üzenetére
Nekem is az előbb frissült. Belenézve nem találtam új dolgot. Nekem eddig is stabilan működött. Gondolom a magyarországi régióhoz még mindig nincs arcalapú képernyőfeloldás. Marad az olasz régió.
-
sajby
senior tag
válasz
twollah1976 #1419 üzenetére
POnt 10 perce dobta fel a készülék.
-
twollah1976
őstag
Uj Global Stable ROM V11.0.3.0.PCGMIXM
Letoltheto innen.
-
nOvOp
senior tag
-
szimi57
őstag
válasz
kisspepe #1414 üzenetére
Nekem már sikerült visszahozni. Ki kell szedni a SIM tálcákat. Le kell szedni a hátlapot. El kell távolitani a kis rögzitő lemezt, ami az akksi csatlakozó vezetékét is takarja. Le kell húzni az akksivezetéket az alaplapról. Egy kis idő mulva a power és hangerő le-fel gombok nyomva tartásával helyre rázódik. A sorrendre már nem emlékszem, de legalább fél percig nyomni kel egyszerre két, vagy három mikrokapcsolót.
-
kisspepe
tag
Igen Én is így gondoltam, csak volume le gombra nem csinál semmit, újra indul a rezgés, de kétlem hogy a fastboot megsérült volna.
Észrevehető mikor indul újra a bekapcs gomb nyomására. Ha rákötöm számítógépre, olyankor egy pillanatra a fehér led is kialszik.
Mindenesetre ha van még ötlet, azt kipróbélom, amúgy meg várok, hátha a rezgőmotor lemeríti a telót. szerencsére 40-50%-körül volt csak.
-
nOvOp
senior tag
-
kisspepe
tag
Amennyiben összekötöm a géppel, és volume up-ot nyomva kapcsolom ki, akkor visszakapcsoláskor jelzi a gép, hogy összekapcsolódot, majd le, majd újra össze, majd le és kezdődik előlről a rezgés.
-
kisspepe
tag
válasz
aytukabozs #1410 üzenetére
Néztem videót is bootloopról, de eddig nem jutottam sokra.
Ha hosszan nyomom a bekapcsológombot, akkor rezeg egy darabig, leáll, kezdődik az újabb rezgés, de az megszakad. ekkor kapcsol ki szerintem, de hiába nyomom közben a hangerő le gombot, vagy akár elengedem a kikapcsológombot, újra visszakerül a ciklusba, és rezeg. kb 12 másodperc rezgés, 1 másodperc szünet.
-
kisspepe
tag
válasz
szimi57 #1407 üzenetére
Hát most úgy jártam valószínűleg a rossz TWRP miatt, hogy a telefon kis kihagyásokkal sötét képernyő mellett folyamatosan rezeg. Kikapcsolni nem tudom a bekapcsológomb hosszanti megnyomásával.
Most abban bízok, ha lemerül, akkor sikerül Fatboot módba visszakapcsolnom.
Szerintetek? -
kisspepe
tag
Sziasztok
Rootolnom kellene egy Redmi 6 telefont Miui Global 11.0.2 Stable rendszer van rajta. Megpróbáltam feltenni rá a TWRP 3.3.1.0 cereus-t, de ha utána recoveryben elindítom a telefont, nem látom a TWRP-t, csak színes hangyákat. Így Magisket sem tudok telepíteni, és a rendszer visszaállítja az eredeti recoveryt.
Mi lehet a gond?
-
nOvOp
senior tag
Próbáltad, hogy a gyerek sim kártyáját áttetted egy másik telefonba és ott hívtad fel? Ezzel ki lehetne zárni a szolgáltatót illetve az átirányítást (még ha nem is tudsz átirányításról) Ha ott rendben működik, akkor telefon beállítás, de ha ott is ez a helyzet, akkor hiába keresed a redmin.
-
Papix
tag
Sziasztok!
Kb 2 hete az alábbi kérdésem volt:"A lányomnak van egy Redmi 6 telefonja.
Az lenne a kérdés, hogy ha én hívom a gyereket akkor az 4 és fél kicsörgés után megszakítja a hívást a Redmi. Mindig azt hiszem a gyerek utasítja el a hívádomat.
Van rá valami megoldás, hogy tovább csörögjön vagy ez ilyen?
Nincs mókolva a készülék."Hard reset volt, nem oldotta meg a dolgot.
Várom a további ötleteket.
Köszönöm. -
or@nge
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni?
Van egy Redmi 6A a családban, és ha töltőre van rakva, akkor nem lehet feloldani és használni!
Túrtam a beállításokat, de nem találtam erre vonatkozó menüt, és a többi telefonunkon sem volt soha ilyen probléma!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Gitáros topic
- Milyen légkondit a lakásba?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Építő/felújító topik
- Luck Dragon: Utazásra tervezve – Anker Zolo gallium-nitrid töltő
- One mobilszolgáltatások
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 128GB Fekete Független
- Karcmentes Apple iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium 1OO% !! még 2 Hó nemzetközi APPLE GaranciA
- iKing.Hu - Motorola Edge 50 Ultra - Nordic Wood - Használt, karcmentes
- iKing.Hu - Apple 16 Pro Max - Natural Titanium - Új, kipróbált
- iKing.Hu - Apple iPhone 14 Plus - Yellow - Használt, karcmentes
- MSI CreatorPro Z16P RTX A5500 TOUCH! - A világ legerősebb RTX A-s tervezőgépe (vapor chamberrel)
- Samsung Galaxy S23 / 8/128 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- iKing.Hu - Apple iPhone 13 Pro Max - Graphite - Használt, újszerű
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest