Hirdetés

Meizu Pro 7 - jó a műsor

A Meizu dupla kijelzős készüléke főleg egyedi, mármint megjelenés szempontjából, azon kívül viszont nem annyira izgalmas, mint amilyennek elsőre gondolnánk. Cserébe kiegyensúlyozott és minőségi.

Kialakítás, megjelenítők

Tekintve, hogy a készülék hagyományos kialakítású, nem annyira apró, mint amennyire egy optimalizált képarányú 5,2 hüvelykes modell tudna lenni, viszont két kijelzővel és a 3000 mAh-s teleppel a 147,6 x 70,7 x 7,3 milliméter és a 163 gramm egyáltalán nem sok. A kerettel egybeöntött élű, hűvös, fém hátlap nagyon kellemes fogású, a szinte láthatatlan antennakilépések pedig borzasztó elegánsan mutatnak a hangsúlyosan fénylő, hosszanti Meizu felirattal. A készülék légies, könnyen és stabilan kezelhető, de masszív és minőségi, az összeszerelés tökéletes, az olyan finom részéletek pedig, mint a fém hardveres kezelőgombok csiszolt szegélyekkel egészen exkluzív benyomást keltenek.


[+]

A lényeg egyébként a hátlap, ahová nem csak dupla kamerarendszer került, de egy 1,9 hüvelykes, 240 x 536 pixel felbontású AMOLED panel is. A másodlagos megjelenítőt dupla koppintással is kezelhetjük, de a készüléket megfordítva automatikusan aktiválódik. Bizonyos információk megjelenítésén kívül felfelé simítva a kamera élőképét is hajlandó megjeleníteni. A módok között oldalirányú simítással válthatunk, így készíthetünk portrét, igénybe vehetjük a virtuális plasztikai sebészet szolgáltatásait, illetve normál képet is kreálhatunk.


[+]

Az előlap szinte kommersz, alul és felül praktikusan kihasznált kávákkal, ami alant konkrétan fizikai home gombot és abba integrált biometrikus szenzort jelent, ami a megszokott tévedhetetlenséggel teszi a dolgát. Kettő, vagyis három dolog viszont nem világos. Miért nem fértek el ugyanitt a navigációs gombok, illetve, ha már a kijelzőn vannak, miért nem változtatható a sorrendjük? Plusz, a továbbra is mTouchnak nevezett szenzorból miért maradt ki a visszalépés funkció. Személy szerint hiányolom a Meizu többfunkciós, érintésérzékeny Home gombját.


[+]

Kijelző-teszt
Meizu Pro 7 Xiaomi Redmi 5 Honor 7X Xiaomi Mi A1
Képátló 5,2 + 1,9 hüvelyk 5,7 hüvelyk 5,9 hüvelyk 5,5 hüvelyk
Felbontás 1080 x 1920 / 240 x 536 720 x 1440 1080 x 2160 1080 x 1920
Technológia Super AMOLED IPS LCD IPS LCD IPS LCD
Fehér fényerő 367 nit 484 nit 455 nit 471 nit
Fehér fényerő (min.) 3,8 nit 1,1 nit 3,0 nit 1,9 nit
Fekete fényerő 0 nit 0,26 nit 0,23 nit 0,33 nit
Kontrasztarány végtelen 1861:1 1979:1 1428:1
Színhőmérséklet 7575 K 8022 / 7423 K 7919 K + kézi 7404 K

Hogyan mérjük a kijelzőt?


[+]

A megjelenítés minősége kifogástalan, az 5,2 hüvelykes, 1080 x 1920 pixel felbontású Super AMOLED panel végtelenül (mármint matematikailag is) kontrasztos, 423 ppi pixelsűrűséggel a képpontokat is csak az látja, aki feltétlenül ragaszkodik hozzá, a betekintési szögeknek pedig extrém szélesek. Színtorzulás vagy fényerőcsökkenés véletlenül sincs, a kalibráció enyhén hűvös, de nyilván van szemkímélő mód, meg amúgy is állítható manuálisan, ha a megjelenített tartalomhoz alkalmazkodó adapatív mód nem jönne be. A maximum fényerő meglepően szerény, lényegesen többnek érződik, nyilván az erős kontraszt miatt. Éles napsütésben inkább a tükröződés okoz gondot, amitől eleve nem igazán látszik a tartalom.


[+]

Az oldalsó kávák elhanyagolhatók, a felső holttér pedig csak a bal oldalon lévő értesítő LED-nek és a 16 megapixeles szimpla szelfikamerának ad helyet, illetve ezek között ott van a beszédhangszoró, ami egyben az infrás közelségérzékelőnek is helyet ad. A fényérzékelő nem látszik, de a bal sarokban van. A két nanoSIM kártyát a bal oldalon, felül tudjuk a készülékbe pakolni, a hangerőszabályzók és bekapcsoló gomb pedig szemközt található. Felül csak egy másodlagos zajszűrő mikrofon látszik, aminek az alsó élen található a párja a monó multimédiás hangszóró, a jack csatlakozó és a Type-C port társaságában.

A cikk még nem ért véget, kérlek, lapozz!

  • Kapcsolódó cégek:
  • Meizu

Azóta történt

Előzmények

  • Meizu 15 Lite - hagyomány és villantás

    Első hallásra az évfordulós széria legkevésbé érdekes tagja a Lite, de itthon pont egy olyan árkategóriába érkezett, ahol nagyot lehet tarolni. Nem mellesleg bivalyerős a konkurencia.

Hirdetés