Hirdetés
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Bekerül az Apple Pay és Google Pay a Budapest GO alkalmazásba
- Örömkönnyek és üres kezek a TriFold startjánál
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
-
Mobilarena

Új hozzászólás Aktív témák
-
maestro87
őstag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
Levettem az alkalmazásokról a lakatot, hogy ne maradjanak a memóriában, így már nekem is 1,4GB szabad memória van. Viszont nem értem, hogy ha bezárok egy alkalmazást, akkor miért foglalja továbbra is a RAM-ot? Ha meg a memóriában marad, akkor miért "tiszta lappal" indulnak az app-ok minden megnyitáskor?
Én ezt a lakatot eddig arra használtam, hogy ha több app fut a háttérben, akkor ne forduljon elő olyan, hogy egy másik app-ra történő váltás esetén az újra elölről induljon. Például baromi idegesítő mikor böngészek Aliexpress-en, majd később szeretném ezt folytatni, akkor elölről kezdhetem az egészet, mert felszabadítja a RAM-ot más alkalmazásnak.
Vagy ez nem erre való? -
enzahobi
aktív tag
válasz
Bogyó bá'
üzenetére
3GB nál swap és zram nélkül kb max 2.0GB használható ami gyorsan telítődik rendszer folyamatokkal így 1-1,5 marad a felhasználónak. A 2.0GB felüli rész a kernelé és a GPU-é ehhez soha nem férsz hozzá. Ha netán használt ramban mégis 2.0GB fölé mennél akkor az biztoa hogy a swap/zram életbelépése miatt van, a gyári swap partíció 1GB. A mi telónk ramba swappol ami a zram és egy f@szság mivel így olyan 1,5GB elkezd tömöríteni minden belassul energiapazarlás, érdemes kikapcsolni, viszont nekem a a közönséges swapoff nemvárt következményeket okozott... Egy magisk modul segített végül, swap torpedo a neve, ezzel bugmentes
ha valakit érdekel majd kifehthetem bővebben is 
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! SAPPHIRE B650M R7 8700F 32GB DDR5 512GB SSD RX 6800XT 16GB Zalman Z1 GIGABYTE 750W
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G920 Driving Force Racing kormányszett
- Akció! Csere-Beszámítás! Sony PS VR 2 Headset.
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 Ti OC 8GB Zalman Z1 PLUS ADATA 600W
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi

Vagy ez nem erre való?
ha valakit érdekel majd kifehthetem bővebben is